• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesine maddi yardımları,evliliğimizi kötü etkiliyor.Bu sebeple tartıştık..

biraz önce esimle konustum bebek konusu acildi...biraz daha bekleyelim daha erken dedim....biraz daha beklersek yazin izine gidemeyiz dedi...bende tamam o zaman daha cok bekleyelim dedim....biraz kizdi tabi ama bakalim alttan alarak oyalamaya calisicam...ben suan hazir degilim...

cnmm ilk msj ı okudum aradaki gelişmeler nasıl bilmiyorum ama eşin sömürmeye yer arıyor resmen :20::20: asla maaş kartını verme öyle ey mi olur cnm..senin üstünde tüm aile zengin olmuşş resmen ki ne demek o sen gidici o kalıcı aayRı yerlerde yatalım paranı gel benden al cnmm açık konuşacağım eğer bu senin sayende oraya geldiyse ve senin sayende orada duruyorsa uzatma derim en iyisi bebek falan yaparsın yapışır kalır oraya seni de gencicik yaşında soldurur sakın:20: :20::20::20::20::20:

sakın maaş kartını kaptırma eğer kaptırrırsanda hemen işyerinle konuş yenisini çıkart asla ona verme.....:20::20::20::84:

cnmm ilk msj ı okudum aradaki gelişmeler nasıl bilmiyorum ama eşin sömürmeye yer arıyor resmen :20::20: asla maaş kartını verme öyle ey mi olur cnm..senin üstünde tüm aile zengin olmuşş resmen ki ne demek o sen gidici o kalıcı aayRı yerlerde yatalım paranı gel benden al cnmm açık konuşacağım eğer bu senin sayende oraya geldiyse ve senin sayende orada duruyorsa uzatma derim en iyisi bebek falan yaparsın yapışır kalır oraya seni de gencicik yaşında soldurur sakın:20: :20::20::20::20::20:

sakın maaş kartını kaptırma eğer kaptırrırsanda hemen işyerinle konuş yenisini çıkart asla ona verme.....:20::20::20::84:

cnm yorumun icin cok tsk ederim...ilk yazimdan sonra cok sey oldu....gelinen nokta cok sükür cok daha iyi...esim benim sayemde almanyaya gelmedi ztn brada yasiyordu...yani benimle bi iligisi yok....

cocuk kararı sadece esınızın verebılecegı bır karar degıl
onun tek basına ıstemesı ve bu konuda sız su an hazır degılım bekleyelım derken hala dıretmesı de durumların hala duzelmedıgını gosterır
bu durumda kararı ancak sız verebılırsınız

yerınızde olsam bır sure daha beklerdım ama bu sure de 1 yıldan az olmazdı

cocuk kararı sadece esınızın verebılecegı bır karar degıl
onun tek basına ıstemesı ve bu konuda sız su an hazır degılım bekleyelım derken hala dıretmesı de durumların hala duzelmedıgını gosterır
bu durumda kararı ancak sız verebılırsınız

yerınızde olsam bır sure daha beklerdım ama bu sure de 1 yıldan az olmazdı

sanirim yanlis anladiniz...yani mesela biraz önce konustuk dedim ya...pek birsey demedi...benim tanidigim esim onu tam anlamiyla kafasina takmis olsaydi bunu anlardim....bende biraz daha beklemekten yanayim...

bende seninle ayni düsüncedeyim ama diretirse diye korkuyorum...daha henüz kesin karar vermedik yani ben hala korunuyorum ama bu konu sik sik gündeme gelmeye basladi...cok sükür bazi davranislarini degistirdi ama bunlar benim icin yeterli degil...

biraz önce esimle konustum bebek konusu acildi...biraz daha bekleyelim daha erken dedim....biraz daha beklersek yazin izine gidemeyiz dedi...bende tamam o zaman daha cok bekleyelim dedim....biraz kizdi tabi ama bakalim alttan alarak oyalamaya calisicam...ben suan hazir degilim...

sızın yansıttıklarınız kadarını bılıyoruz

ortada ortak karar verılmesı gereken bır konu var
ama nedendır bılınmez ben sızın ıcınızde bır bebek ozlemı oldugunu ve bu teklıfe mantıken sıcak bakmasanızda duygusal olarak sıcak baktıgınızı dusunuyorum
tabıı bu sadece bır ızlenım

sızın yansıttıklarınız kadarını bılıyoruz

ortada ortak karar verılmesı gereken bır konu var
ama nedendır bılınmez ben sızın ıcınızde bır bebek ozlemı oldugunu ve bu teklıfe mantıken sıcak bakmasanızda duygusal olarak sıcak baktıgınızı dusunuyorum
tabıı bu sadece bır ızlenım

ya zaman zaman aklimdan gecirmiyor degilim...herkes bi cocuk getirmek ister dünyaya...mantik acisindan suan icin pek sicak bakmadigim dogru...cünkü meslek egitimim yeni bitti ve bi is deneyimi kazanmam gerekiyor yoksa yaptigim meslekde bosa gidiyor...

merhabalar ben suan iki yillik evliyim ve yurtdisinda yasiyorum. bir ofiste stajyer olarak calisiyorum ve cok fazla olmasada bi maas aliyorum. evliligimiz boyunca maasimizi ayirmadik ayri hesaplarimiz vardi ama birlikte yedik. dügünümüzü kendimiz krediyle yaptik. esimin ailesi (türkiyede yasiyorlar ama dügüne geldiler)hic bir sekilde katkida bulunmadi ve bir igne bile takmadi.her neyse benim tr de bir kaynim var evli ve üc ay önce bir bebekleri oldu. kaynim calismiyor. kücük bir yerde yasiyorlar ama isteyen isini bulur bence tembellige vuruyor. esim ne zaman onlari arasa paraniz varmi harcliginiz varmi diye soruyor(cogu zaman kendi cebinde bes kurus parasi yokken) ve ben buna sinir oluyorum. kaynatam hali vakti yerinde bir adam. daireleri var kira geliri var. emekli maasi var, tarlasi var ve buna ragmen hala mala doymuyor parasi yokken köye ev yaptiriyor kücük de olsa ama masrafi tabiki az olmuyor. yeri geliyor üstü kapali param yok diyor yeri geliyor acikca söylüyor. ama her konusamada bu para konusu aciliyor. ve ben buna tahammül edemiyorum dolayisyle konusmak da istemiyorum.esim telefonu veriyor ve istemeyerek de olsa konusuyorum. onlara karsi icim de hic bir sicaklik yok. benim ailem burda yasiyor ve Allahin bir günü paramiz yok dememislerdir aksine korkarlar huzurumuz kacar diye. ama onun ailesi bunu düsnmüyor. bi kac hafta önce esim tr ye götürmek icin burdan araba bakiyordu. ama benimle acik acik birsey paylasmadi. para konusunda oldugu gibi araba konusu da telefonlarda konu olmaya basladi tabi. vay efendim sevgili kaynim orda araba ucuzmus bi bak demis. ama o tabi ciddi ciddi bakiyor. ben bunun üzerine burda ki eltimle bu konuyu konustum ve dedimki benim araba alma gibi bi durumum yok suanda kendimiz ay sonunu getiremiyoruz ve kredi kartina yükleniyoruz dedim kala kala araba mi kalmis gitmedik dedim. eltimde bunun üzerine bi konusmasinda kaynima onlari sikistirmayin parali yok demis. ardindan bir gün yine esim kaynimla konusurken demiski abi biz araba felan istemiyoruz öylesine bir bak demistik demis. benim ki dururmu hemen anladi. telefoniu kapattiktan sonra sen hickimseye bahsettinmi araba konusundan dedi. önce inkar ettim sonra itiraf ettim. dedimki madem kardesin sana yok istemiyoruz diye ayak yapmasini bildi madem öyle sorsaydin tam olaraka ne dedigimi dedim. ben kötü birsey demedim sadece suan araba alacak durumda degiliz dedim ve bunun da arkasinda oldugumu söyledim. bunun üzerine cok büyük tarisma cikti. benimki sinirinden köpürdü karisamazsin o benim ailem sen gidicisin ama onlar kalici onlar senden daha önemli sen benim kardesimi kiskaniyorsun diye. senin garantin yok onlar benim ailem diye. bende bu laflar üzerine bu ayki maasimi ona vermedim birazini harcadim birazi duruyor. esim ara ara bu konuyu tekrar acti. bende hala söyledigimin arkasinda oldugumu ve bunu kendi söyledigi seyler sonucu yaptigimi söyledim. dün aksam yine acti konuyu ve konusmak istedigi bazi seyler oldugunu söyledi. tabi ilk önce bu para konusunu acti. ben yine hala ayni fikirde oldugumu ve maasimi ona vermeyecegimi söyledim.bana bunu kabul etmedigini söyledi sinirlendi ve dizime vurdu nasil yani dedi sen kazanacaksin ve parani kendin yiyeceksin öyle mi de bende evet dedim. bagirdi cagirdi. benim yaptigim staj bir ay sonra bitecek ve girdigim sinavi kazanirsam insallah maasim 2 kati artacak. ne yani dedi maasin artincada hepsi sana mi kalacak dedi. ki ben bunun hesabini bile yapmamistim. benden banka kartini istedi ve dediki bundan sonra ayri yatacagiz ve paraya ihtiyacin olursa gelip benden isteyeceksin dedi. bende yatagimi ayirdiktan sonra gelip senden para isteyecegimimi saniyorsun dedim. durum bundan ibaret simdi siz söyleyin hata sizce kimde?lütfen yorumlarinizi bekliyor.simdiden tesekkürler(bunun disinda da cok tartisiriz biz, defalarca ayrilma noktasina geldik)

bence ıyı bıle dayanmıssın hanı derlerya turkıyede akrabası aılesı olanlar onalr bızden daha ıyı durumdadır nede olsa baska ulkede calısıolar paraları vardır yanı davulun sesı uzaktan hos gelırmıs dıye aynen ole bence ıyı yapmıssın demek sen gıdıcı onlar kalıcı nebıcım bır kelıme bu bole karısmak gıbı olmasın sadece yorumumu yapıyorum maasın ıns.2 katına cıkar nede olsa ayaklarının uzerınde duruosun yatakları ayırınca bu evlılıkden ne kalır gerıye kı sevgı saygı saten bıtmıs durumda gorunuyor aklını ıyı kullan derm sen anladın benım demek ıstedıgım seyi...allah yardımcın olsun tabıkıde SEN haklısın:34:

bence esınız sızı cok ıyı cozumlemıs
sızın bu konudakı acık kapınızı bılıyor
ve sızı gerek otorıteyle gerek guzel davranısla yonlendırerek bu kapıdan ıcerı gırmenızı ıstıyor
bu kararda son olarak sıze dusuyor

bence esınız sızı cok ıyı cozumlemıs
sızın bu konudakı acık kapınızı bılıyor
ve sızı gerek otorıteyle gerek guzel davranısla yonlendırerek bu kapıdan ıcerı gırmenızı ıstıyor
bu kararda son olarak sıze dusuyor

hakli olablirsiniz bunu hissettirmis olablirim istemeyerek de olsa(yani önce kendi kafamda bu karari almak isterim)

merhaba arkadaslar,

bu konu hakkinda bir daha dert yanmamayi umardim ama olmuyor malesef...yine ayni seyleri yasayacak gibiyim...bu 500 euro meselesi tekrar yine yeniden gündeme geldi...dün bankaya gittim is den sonra...kalan parayi cekip eve koyacaktim ki ihtiyacimiz oldugunda alalim diye...esimin hesabi ekside yani banka ya borclu(burda öyle bi sistem var)onun hesabindan harcamayiz borc da biraz olsun kapanir diye düsündüm...neyse ben parayi cektim...geri arabaya gidiyordum ki bi baktim esim arabada yok pesimden gelmis ama nasil olduysa karsilasmadik...o benim parayi onun hesabina yatirmami istiyordu...bende yok yatirmayalim ihtiyacimiz oodugunda senin hesabindan cekmeyiz bu parayi harcariz dedim...miktarini sordu söyledim...neden bu kadar cektin dedi...bende baska para yok ki ztn dedim ona kesintileri saydim...500 euro ztn öyle kesiliyor dedim ki kiyamet koptu...megerse benim esim 500 euro biriktirdigimi bilmiyormus...o beni 250 euro biriktiriyor diye biliyormus...(250 euro bi yerde birikiyor 250 euro baska bir yerde)ki babam o sartla göndermisti beni eve...sacma gelebilir ama bu sonuclar sirf onun davranislari sonucu dogdu yoksa ayda biriktirdigim 500 euro beni tabiki kurtaracak degil bisey olsa...kavga kiyamet bundan koptu...ben bunu kabul edemem dedi..ne diye getirdin o zaman beni dedim...gidersen bu defa kendin gidersin dedi...bende ben eve neden döndüm 250 euroyu kabul etmistin 500 euroyumu kabul etmiyorsun dedim...baya bi tartistik...eve gittik...o garaja girerken ben beklemedim ve ciktim...dolastim yine deli gibi sokaklarda ne yapacagimi bilmeden...aradan biraz zaman gecti aradi acmadim...uzunca bi mesaj cektim...icimi döktüm aciklik getirmeye calistim ne düsündügüme dair...tekrar aradi ama icimi dökmemde ise yaramamisti...hala ayni tas ayni hamamdi...derdimi yine anlatamadim...bi kac saat sonra ne yapacagimi bilmez bi sekilde eve gittim...sinirlerim alt üst oldu...kapiyi acti ve önce sarildik birbirimize sonra konusmaya basladik...ve yine tartisdik...eger böyle olacaksa ben istemiyorum dedi bende benim fikrim bu ve degismeyecek dedim...sonra gönlümü almaya calisti...konusuruz sonra bunlari dedi...bende benim konusacak biseyim yok....fikrimi belirttim ve degismeyecek dedim....sonra gitti yatti..bende koltuga yattim yanina yatmadim...sonra gece uyanmis beni uyandirdi ve yanina yattim...

suan ne düsünmem gerektigini bilmiyorum...hersey iyi gidiyordu ortam yatismisti bu konu pek acilmiyordu...simdi ne oldu anlamiyorum...hersey yine alt üst oldu...

canim benim konunu tekrar görünce bide senin yazdigini görünce icimden eyvah acaba gene biseymi oldu dedim ve hemen girip okudum. inan bana seni cok iyi anliyorum buna benzer biseyi bende yasadm. söyledigim halde unuttugu icin sonradan bilmiyodum haberim yoktu tarzi bi laf etti ve sirf bu yüzden ben yalanci oldum para sakliyorum oldum neyse simdi anlatmaya kalkarsam bitmez. asla taviz verme birdaha biseyi unutursan ben bundan sonra her konusmamizda ses kaydi yapaym bari de ki oda anlasin
yani söyledigini ama hatirlamadigini yada isine öyle geldigi icin hatirlamiyomus gibi yapiyor. of allahim ya ne denir ki biz cabalarken sanki kendimiz harciyoruz paralari sanki evli degiliz bizde salak degiliz heralde yuvamiz icin yapiyoruz degilmi. gene sinirlendim simdi para konusuna cok sinir oluyorum al hepsi senin olsun yeterki huzur ver yok anlamiyorlar ne dersen de. acaba ne düsünüyolar annemize babamizami yediriyoruz

Lal'ciğim canım....

konunu elimden geldiğince takip ediyorum
seni tanımasamda buradaki duygularından dolayı
eve döndüğünen beri çokta huzurlu olmadığını hissediyordum,
niye üzüyorsun ki kendini bu kadar?
Söyler misin buradaki arkadaşarda demişti
belli para biriktirilecek şartı zaten evinizi yuvanızı zedeler
sözleşme olmaz evlilikte
güvensizliğe yer yok ki?
O zaman işte böyle abuk sabuk niye 250 daha fazla biriktiriyorsun diye
canını sıkar.
Çünkü eşine güvenmiyorsun yine ailesie gönderecek diye değil mi?
peki nereye kadar bu durum böyle sürecek
yarın bir gün anne olmak isteyeceksin evde oturacaksın belki
her gün diken üzerinde " ya eşim yine par gönderirse
çocuğumun rızkını niye boşuna gönderiyor" diye için içini yiycek.

Yani bu yıllık mecburi antlaşma değil ki ülkeler etkilensin
siz eşsiniz birbirinize tahammül göstermedikten sonra
sana saygı duymadıktan sonra
senin paran benim param yapıldıktan sonra çoook üzülürsün canım.

( not : bir ihitimal gizlice 250 biriktirdin ve ona güvenmediğini düşündüyse böyle bir tepkide vermiş
olabilir)

Son düzenleme:
canim benim konunu tekrar görünce bide senin yazdigini görünce icimden eyvah acaba gene biseymi oldu dedim ve hemen girip okudum. inan bana seni cok iyi anliyorum buna benzer biseyi bende yasadm. söyledigim halde unuttugu icin sonradan bilmiyodum haberim yoktu tarzi bi laf etti ve sirf bu yüzden ben yalanci oldum para sakliyorum oldum neyse simdi anlatmaya kalkarsam bitmez. asla taviz verme birdaha biseyi unutursan ben bundan sonra her konusmamizda ses kaydi yapaym bari de ki oda anlasin
yani söyledigini ama hatirlamadigini yada isine öyle geldigi icin hatirlamiyomus gibi yapiyor. of allahim ya ne denir ki biz cabalarken sanki kendimiz harciyoruz paralari sanki evli degiliz bizde salak degiliz heralde yuvamiz icin yapiyoruz degilmi. gene sinirlendim simdi para konusuna cok sinir oluyorum al hepsi senin olsun yeterki huzur ver yok anlamiyorlar ne dersen de. acaba ne düsünüyolar annemize babamizami yediriyoruz

cnm okudugun icin cok tsk ederim...seviniyordum konu kapandigi icin hatta bi kac kücük de olsa iyi gelismelerde olmustu...simdi yine böyle davranmasi cok üzüyor beni...hatirlamadigindan degil yani ben bankaya gidip tek basima yaptim daha öncede ailelerin yaninda konusuldugu gibi 500 denildi 500 yaptim...simdi yeni bisey mi gibi gündeme getiriyor...

Lal'ciğim canım....

konunu elimden geldiğince takip ediyorum
seni tanımasamda buradaki duygularından dolayı
eve döndüğünen beri çokta huzurlu olmadığını hissediyordum,
niye üzüyorsun ki kendini bu kadar?
Söyler misin buradaki arkadaşarda demişti
belli para biriktirilecek şartı zaten evinizi yuvanızı zedeler
sözleşme olmaz evlilikte
güvensizliğe yer yok ki?
O zaman işte böyle abuk sabuk niye 250 daha fazla biriktiriyorsun diye
canını sıkar.
Çünkü eşine güvenmiyorsun yine ailesie gönderecek diye değil mi?
peki nereye kadar bu durum böyle sürecek
yarın bir gün anne olmak isteyeceksin evde oturacaksın belki
her gün diken üzerinde " ya eşim yine par gönderirse
çocuğumun rızkını niye boşuna gönderiyor" diye için içini yiycek.

Yani bu yıllık mecburi antlaşma değil ki ülkeler etkilensin
siz eşsiniz birbirinize tahammül göstermedikten sonra
sana saygı duymadıktan sonra
senin paran benim param yapıldıktan sonra çoook üzülürsün canım.

( not : bir ihitimal gizlice 250 biriktirdin ve ona güvenmediğini düşündüyse böyle bir tepkide vermiş
olabilir)

hakli olabilirsin cnm ama bu sonuclari kendi yaptigi seyler sonucu kendi söyledigi sözler sonucu yasiyor...bu ztn ebedi böyle gidecek degildi...o güven saglayabilseydi ztn hersey eski haline dönerdi...bu zamana kadar ben ayirmadimda ne oldu duymadigim sey kalmadi...ben hep ikinci planda kaldim...revamiydi bu...türkiyeye gittik verdigine verdi karismadim...daha ne istiyor anlamadimki...zaten dün bana calisma o zaman isi birak diyo...yani ya bana verirsin yada hic kazanma düsncesi var...

gizli biriktirdigimi düsünmüs olabilecegini sanmiyorum cünkü istese banka hesabima bakabiliyor ama o hatirlamak istemezcesine ilgilenmedi o zaman dan sonra bi daha...

Canım buradaki sorun 500 veya 250 değil
bu sorunun hala aşılmamaış olması.

evt öyle...dün bende biraz fevri davrandim...eve girmedim direk disari ciktim...istedigi kadar desin diyemiyorum...söyledikleri böyle düsnmesi beni cok üzüyor cok yipratiyor...

konunuzu uzun zamandır biliyorum, sorunlar çözülmüş gibiydi ancak bu güvensizlik gerçekten sizi yiyip bitirecek.
ve birbirinizi seviyorsunuz buna yazık olacak.
250nin 500ün hesabını niye yapıyor ki eşiniz, ne yapacak biriktirmediğiniz parayı?
bunun sizi etkilemesine neden izin veriyor, ne olacak 250 daha fazla biriktiseniz sanki,
alıp kaçacak haliniz yok ya,
o da size güvenemiyor siz de ona...
kararlı tavrınızı sürdürün ama bunun için ben varım ben yokum evliliğimizi bitirelim gibi cümlelere gerek yok diye düşünüyorum.

konunuzu uzun zamandır biliyorum, sorunlar çözülmüş gibiydi ancak bu güvensizlik gerçekten sizi yiyip bitirecek.
ve birbirinizi seviyorsunuz buna yazık olacak.
250nin 500ün hesabını niye yapıyor ki eşiniz, ne yapacak biriktirmediğiniz parayı?
bunun sizi etkilemesine neden izin veriyor, ne olacak 250 daha fazla biriktiseniz sanki,
alıp kaçacak haliniz yok ya,
o da size güvenemiyor siz de ona...
kararlı tavrınızı sürdürün ama bunun için ben varım ben yokum evliliğimizi bitirelim gibi cümlelere gerek yok diye düşünüyorum.

kabuk baglayan yarayi geri aciyor...bazi seyleri kavrayamiyor...biriktirmedigim parayi güyya bankaya yatiracak ki borctan ciksin...sanki o para onu kurtaracak...benim ona güvensizligimin sebebi bulundugu davranislar ve sözleri beni ikinci plana atmasi...hala konusurken bile o benim abim demesi...tabiki abisi ama bi yere kadar biz nasil aile olmayi ögrenicez bu dis etkenler varken...

Back
X