• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine harcamalari

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var

Son düzenleme:
Eşim 5 bin alıyor. Ailesinin evi var. Asgari ücret alıyor ama zaten küçük ilçedeler biz gibi harcayacak yer yok. Öyle sosyal yaşantılari yok büyük şehir olsa masrafları fazla olur derim öyle degil

Sonuçta onlara gidiyorsunuz kalıyorsunuz normal alışveriş yapması ki bu evladı alışverişi yabancıya yapmıyor. Bu beklentı içinde olmasınlar da burda saçma yani anne babasına kimse bir şey yapmasın evlenince afaroz ediliyoruz evlatlıktan galiba🤔 Normal misafire bile giderken insanlar bir şeyler alır eli boş gitmemek için

Eve alışveriş yaptınız diyelim belli şeyler alınır bi kerette400 çok değilmı? Uçak biletini neden siz alıyorsunuz?
Otele gider tatil yaparsınız daha iyi . Ne mânâ uçak biletı almak ,durumunuz olsa bile buna tek başına karar alınmaz birlikte alınır .
Eşimin ailesiyle markete girdik. Kahvaltılık vs mesela 2 büyük tuvalet kağıdı alındı. Eşim kasaya geçti kendi ödedi.

Uçak bileti fazla olmuş evet ama parası varsa jest yapmış olabilir benim gözüme gelmezdi. 15 gün kalmaya gittiğiniz eve alışveriş yapmanız çok normal. Olması gereken bu zaten. Market fiyatları ortadayken 400 lira alışveriş bana çok gelmedi zaten senede bir gidiyorsunuz. Sizin maddi anlamda zorda bırakmadıktan sonra bence önemli değil ailesine yaptığı harcama. Aynı harcamayı kendine de yapabilirdi o ailesine yapmayı tercih etmiş. Siz de kendinize harcama yapabilirsiniz çalışıyorsunuz nasılsa. Ev almak niyetindeyseniz alırsınız karşınıza konuşursunuz çekersiniz krediyi ona göre ödersiniz

Eşimin ailesiyle markete girdik. Kahvaltılık vs mesela 2 büyük tuvalet kağıdı alındı. Eşim kasaya geçti kendi ödedi.
Yani böyle br durumda ben olsam bende kasaya geçer öderdm.. Bence bu biraz minnet içn yaplacak bir durum olmalı.. sonuçta bu ailelir bizleri büyüttü okuttu belli bir noktaya getrdi. Uçak bletni bilemem ama ailelere giderken alşverş yaplması falan dert edlmemeli ve bu beklinti olarak algılanmamalı bence.. sz de aln kendi ailanze giderken ... Bu beklenti olmaz.. zatan senede 15 gün sadece..

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Aynı şehirde olsanız sürekli olsa dedikleriniz tamam diyeceğim ama senede 15 gün gidince herkes yapar bence alışveriş. Biz aynı şehirdeyiz hem annemler hem kayınvalidemler aynı ilçede hangisine gitsek alışveriş yaparız. 2 günlüğüne aileme kalmaya gitsem bile eşim arar alışveriş yapmadın mı diye kızar gidip en az dediğiniz miktarlarda alışveriş yaparım o da ailesine yapar yani hakkıdır. Ben kendim de çalışıyorum sebebi bu da olabilir ama çalışmasaydım da tersi olacağını sanmıyorum.

Yanlis anlamayin lutfen ama bana garip geliyor, benim fikrime gore ailesine tabiki yapacak edecek harcayacak. Benim esimde herseyi kendi karsilar yapar, annesinin babasinin ucak biletinden tut telefonlari bozulur onu alir, tatile goturur yada gonderir, ihtiyaclari oldugu icin degil gonullerini hos etmek icin,,sonucta bu yasa getirip buyutmusler,
Senede bi iki kez gitseniz harcasaniz nolacakki, cok bi kaybiniz olmaz zaten..

onlarda kalıyorsunuz alışveiş yapması normal anlarım ama fazla abartıyo diye dusunursenz bu duruma eşinzle konusmanz lazım. sonucta sizinde giderinz var maddi durumu ii olan tek evladı eşiniz mi acaba

Back
X