eşimin ailesinden nefret ediyorum....

Ben pek ihtimal vermiyorum bakıcı tutsa bile Kayın validenin evinde oturacağını...

İşi bırakıp çocuk mu baksam

İşi bırakıp çocuk mu baksam
Bu sizin tercihiniz,elbette en doğrusunu siz bilirsiniz.
Bununla birlikte ben çocuk bakıcılığını meslek olarak benimsemiş kişilere verilen sözkonusu ücretleri yüksek bulmuyorum.
Neden?Derseniz bir insan yetiştirmenin,
şu anda tek tek sayamayacağım pek çok iş
ve meslekten daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Her şeyden önce canınızı,
en kıymetli varlığınızı emanet ediyorsunuz bakıcıya.
Bu insan bir de bizim bakıcımız gibi eğitimliyse ve çocuğa sevgiyle bakıyorsa,
onu tv karşısına oturtmak yerine oyun oynayıp,kitap okuyorsa verilen ücret az bile.
Yeğenim ikinci dönem,haftada 5 yarım gün anaokuluna başladı ama bakıcı işe devam ediyor.
Öğlene kadar evin işlerini yapıyor,
sonra yeğenimi okuldan alıp parka uğruyorlar,meyvesini yediriyor,
kitap okuyor vs.
Bazen akşama yiyeceği çorbayı veya
yemeği hazırlıyor.
Bu kadına ssk yapıp en az asgari ücretin üzerinde bir ücret vermelisiniz ki işe devam etsin.
Ben aldığı para,helali hoş olsun diyenlerdenim.

Merhaba ,haklı olduğunuz yönler var ,haksız olduğunuzda .
Alacağınız eve karıştırmayın .Mesela ben mutfakta birseyelrin yeri değişse kızmam ,alır yerine koyarım ama yatak odasının karistirilmasina sinirlenirim.Hele de iç çamaşır ...Kv geçen yıl geldiğinde utumu yapmış benim kiyafetlerimi katlayıp koltuğa bırakmış aldım koydum.uyarin böyle durumlarda ...
Sürekli benim evimde yaşayan bir insan ,kızlarını arkaaslarini agirlasa o da gözüme batmaz .Çünkü inanın çocuk insanın elini ayağını bağlıyor.Ben bazen kendi çocugumdan bunalıp nefes almak istiyorum .
Mesela örnek verdiginiz için söylüyorum salça bitince ,anne senin kendi yaptıklarından getirsen çocuklar hazır şey yemesin ,el emeği şalca daha güzel oluyor filan deseniz getirmez mi ??

Kendimce haksız gördüğüm durumu söyleyeyim .3.5 yaşında bir oğlum var tek başıma büyüttüm eşim polis evde oldukça ilgilenir ama çalışma düzeni yok .Benim annem evime geldiği sayikidir .2 senedir dogudayim merak Edip gelmedi gelmez .ve inanın o.kadar yorgunum ki .İnsan çocuğu yük.olarak görmez elbet ama ben bu yaşımda yoruluyosam onlar hayli hayli yorulur ve evet bana göre de kendisi illaki ısrar etmiyorsa ,zorunlu durumlar dışında bakmak zorunda değil .Sizde keyiften birakmiyosunuz tabiki anlıyorum sizi de ama huzurlu değilsiniz .

Mesela ben 2 ,5 ay önce üniversitelere başvurdum.Bur kaç gün gelmesini rica ettim annemden .Tabiki gelmedi ve ben Batman -diyarbakir-istanbul-bursa gidip oğlumu bırakıp oradan tekrar İstanbul dan uçağa binip Kars'a oradan bingole oradan Batman'a geldim .sonra tekrar Diyarbakır -istanbul- Bursa diye gittim.toplam 5 gün sürdü ve daha ilk günden burnumdan getirdiler .Eğer annem gelmiş olsaydı sadece evden gidip gelecektim

Daha dün annem aradı belinin ağrısı anca geçiyormuş ...Yani kendi annem bile böyle işte ...
Neyse çok.uzattim kusura bakmayın .Bence madem biraz daha mecbursunuz ,bakici şansınız da yoksa eğer misafir konularını takmayin fazla ,yatak odası konusunu sakince konuşun biraz daha idare etmeye çalışın .Çünkü gerçekten çocuk bakmak çok yorucu ,hele de şimdiki çocuklara

Üzüldüm cok peki nasıl anladiniz ne yaptınız o pos kadına
zaten çocuğumun hareketlerinden şüpheleniyordum
duydum malesef
hiç birşey yapmadım
yapsam nolacak çocuğumun zamanından çalıp onunla duruşma duruşma buluşamam
Allaha havale ettim
benim gibi onunda ciğeri yansın
dilsiz, günahsız yavruma yaptıkları yanına kalmasın

BAKIN zaten kv eşi öldüğünden beri bende sayılır.3 çocugu daha oldugu halde
kadın kafayı bana takmış durumda
seviyo mu nefret mi ediyo bilmiyorum
yani çocuga bakmasa bile ben çalışmasam bile
bu kadın bana çöreklenmiş durumda

Kendi evi var diyorsunuz....

Evinize kv haricinde bir bakıcı bulursanız kv niz size çöreklenmez...

keşke kv çocuğuma baksa bunları takmayın bence hepsi geçici durumlar mühim olan çocuklarınızın ruh ve beden sağlığı.

Siz konuda bu sorunlardan bahsetmediğiniz için kimse bilemez ki. Ayılıp bayılmasına müsaade etmeyeceksiniz. Tüm çocuklar eşit sorumluluk alacak. Eşiniz yanaşmıyorsa da asıl sorun ondadır zaten.

Keşke şikayetçi olsaydınız. Şimdi gidip başka çocuklara da aynı şeyi yapacak.

Kadın çocuklara bakıyormuş eşyalara karismasını da görmem ben olsam.
Aynı sekilde anneleri orda tabiki oraya gelceklr,yiyip içsin nolcakki?
Bakıcıya verın ozaman ama yanlış düşünüyorsunuz bence.
Kocasından kalan parayla size niye yardım etsin?
Siz edın ona 2 kişi calısıyormussnz,çocuğunuz bedavadan bakılıyor

ben çok kötü düşünüyorum demek
her kes melek kesilmiş maşallah

kusura bakmayın dikkate alır mısınız bilmem ama şu an bu konuda kalbiniz cidden çok kötü..kendinize çeki düzen verin derim..o zaman çıkın işten çocuğunuza kendiniz bakın.

daha öncede yazdım ama yaşamayan seni anlayamaz.bu konuda bdvyide çok baz alma.burda herkes her konuda mutlaka bilgi sahibi.damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.benzer şeyler yaşıyorum

Konuyu" kayinvalidemle aynı evde yaşamak istemiyorum.Eşimle özel alanımız olsun istiyorum ama olmuyor, kayınvalidem çocuklarıma bakmasın bakıcı tutarım yeter ki özelim bana kalsın " minvalinde açmış olsaydınız hakli olurdunuz. Ama siz direk "çocuklarıma bakıyor,emekli maaşi var biz hiç görmüyoruz evine tadilat yaptırıyor,evime gorumcelerim geliyor yiyip içiyor... Diğer cocuklarina salça tarhana veriyor bize vermiyor ( ki en büyük yardımı size; çocuklarınıza bakıyor) rahatsız oluyorum" dediğiniz için ve bunca insanin hatalisinız demesine rağmen kendinizi haklı gördüğünüz için haksizsiniz, net kötü düşünüyorsunuz.

...

bana bu konu sey gıbı geldı ordan cıkardım yanı bu manayı
konu sahıbı dıyorkı benım evımde benım yanımda kayınvalıdem eltısıne tuttu tv unıtemızı gosterdı bunu alın sızın olsun dıye
ben anne bız kullanıyoruz onu dedıgımde aman zaten odanıza uygun degıl dedı

kısmında

konu sahıbını evde kımse soz sahıbı etmıyor

ben oyle anladım

esı öldugunden berı bızde baska cocukları da var sadece bızde kalıyor yıyor ama onlara dagıtıyor herseyı
bızden herseyı tırtıklama dıger cocuklara dagıtma derdınde bır gun de alın cocugum buda sızın demedı dıyor

aralarda bunları gordum

konu sahıbı konuyu yanlıs anlatmıs haklıyken kendını haksız yerıne koymus

benım kayınvalıde de tek haklı buldugum nokta kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl yaslandılar torun sevme zamanı hala cocuk bakıyorlar ben olsam bende hergun hergun dadılık yapamam ölecem gıdıcem artık nefes alayım derım

ama sırf toruna bakıyor dıye kafasına gore gelının evıne yerlesıp tum esyalarını dagıtmayı degıstırmeyı dusunemez buna hakkı yok

sanıyorum pasif kocası var atlı gıbı kosturan kayınvalıdesı var konu sahıbı sorunlar yasamıs bellı benım anladıgım bu

yanlıs mı anladım acaba

Siz nasıl tespit ettiniz kötü baktığını

şu annelere/babaannelere çocuk baktırmayın diyenler henüz anne-baba olmamış herhalde.
Kim istemez çocuğuyla vakit geçirmeyi.. ekonomi sallantıda yarın nasıl bir sabaha uyanacağımızı bilemiyoruz
Sanki çocukları onların üstüne atıyoruz gibi yazmayın rica ediyorum.

büyüklerimizin zaten gönlü elvermiyor, bakıcı kreş olaylarına. dayanamıyorlar, bakarız diyorlar.

Hem onların sevgisini de almış oluyorlar, modern bakım tarzı, montessori, kinetik kum filan yemişim hepsini hiçbiri geçemez büyükanne dede sevgisinin üzerine..

Büyüklerle büyüyen çocuklar huylarını kapıyorlar yalnız:)
Terlik çeviren 3 yasında arkadasımn kızı var:)
kitap okuma alışkanlığı da kazanamıyorlar bırde.
Özellikle babaanneyle büyüyen çocuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…