- 24 Ocak 2021
- 10.634
- 23.797
Saçma sapan evlilik yapıp bir de kayınvalide ile aynı apartmanda olmak bir tarafa adamın çocuğu ile ilgili konulara karışmanız da ayrı bir saçmalık, en baştan mesafe koymadığınız eş ailesinden şikayet etmeye hakkınız yok , kendi elinizle hayatınızı mahvetmişsiniz...merhaba arkadaşlar. ben 1 senelik evli 7 aylık hamile bir kadınım. eşimle çok severek çok zor şartlar altında evlendik. gelelim konuya eşimin benden önce bir evliliği olmuş ve evliliğinden 6 yaşında bir oğlu var. oğlunu çok severim kendi çocuğum gibi davrandım hep çok tatlı ve akıllı bir çocuk herkes imrenirdi görümcem kayınvalidem komşularımız nasıl bu kadar sevebiliyorsun sen bir doğurmadın onu çok emeğin var üzerinde derlerdi. görümcem eşinden ayrılmış kayınvalidemle birlikte yaşıyor biz aynı apartmanda oturuyoruz. eşimin ilk evliliğinden ayrılışı biraz olaylı olmuş dava çekişmeli olmuş o sıralar kayınvalidem ve görümcemede çok laflar edilmiş karşı taraftan yani anlıcağınız ortada bir çocuk var eşim çocuğu alır annesi ablası o şekilde görürlerdi çocuğu. benimle araları çok iyiydi ilk zamanlar ben akşamları hep tekim eşim akşam çalıştığı için ya onlar bende yemekte ya ben onlarda yemekteydim baya samimiydik. taki görümcem eşimin ilk eşi ile çocuğu bahane ederek görüşmeye başlayana dek. beraber avmlere gitmeler. iletişim kurup çocuğu eşimsiz almalar hatta en alt komşumun evine kahveye çağırmalar ben bunları hep kendim öğrendim kimse bana öyle böyle bi açıklama yapmadı. haliye bende biz zaten çocukla görüşüyoruz eşim aldıkça siz görüşüyorsunuz kadınla görüşmeye konuşmaya ne gerek var bana nispet yapar gibi diye çok bozuldum. kayınvalidem görümcem tarafından yönetilen bi kadın o ne derse onu yapıyor kendi aklını kullanamıyor.eşimle epey sorun yaşadım eşim evet beni savunuyor haklı buluyor ama asla sen haklısın demiyor ailesi görüşsün gitsin gelsin asla karışmam en son bu olaylardan sonra kaynınvalidem beni heryerden engellemiş bende çok kızdım görümcemi engelledim insan oğlunun eşini torununun annesini engelleyemez o kadın onlara neler söylemiş ne hakaretler etmiş hala onunla görüşmeye çalışıyorlar.ben onlara saygısızlık asla yapmadım hep suskunluğumla gidip gelmeyi kesmemle kendimi anlatmaya çalıştım onlar bunu sorun çıkarmak olarak algıladı. eşimde haliyle ailesinden uzaklaştı gidip gelmeyi kesti durum böyle olunca kayınvalidem sosyal medyadan sevgilinin biri gider bini gelir anne bulunmaz gibi paylaşımlar yapmaya başladı elaleme karşı daha nelerrr neler demem o ki arkadaşlar 2 ay sonra doğumum var bana hamileliğim boyunca bu stresleri yaşatan insanları yanımda görmek onların sahte sevgilerini çocuğuma bulaştırmalarını halacılık ve babannecilik oynamalarını istemiyorum bana saygısı olmayan insanların buna hakları olduğunu düşünmüyorum. eşime üzülüyorum evet benim ailem yanımdayken o hastahanede tek kalıcak bunu benim anneme dile getirmiş kafam çok dolu anne nasıl işin içinden çıkıcam bilmiyorum ben arada kaldım demiş. ben onları istemiyorum gelmesinler gözleri bile değmesin benim çocuğumanasıl yapayım işin içinden çıkamadım uzun oldu hakkınızı helal edin
Bu cümleden bile ne kadar kibirli ve samimiyetsiz olduğunuzu anlamak zor değil.ben onları istemiyorum gelmesinler gözleri bile değmesin benim çocuğuma
Allah aşkına bu ne zavallıca bir trip? Kesin sizin çocuğunuzu göremiyorlar diye üzülürler ağlarlar kendilerini dağa bayıra vururlar, hastalanıp yataklara düşerler. Elinizde çocuk kalakalırsınız, ilgi ilk toruna yoğunlaşır. Kimsenin sizin çocuğunuz için ölüp biteceğini sanmıyorum ya. Elaleme de gelin huysuzluk ediyor çocuğu göstermiyor diye ağlarlar, ara yerde adınız geçimsize çıkar. Kimseye birşey olmaz yani siz çocuk göstermediniz diye.ben onları istemiyorum gelmesinler gözleri bile değmesin benim çocuğuma
Halası yeğenini görmek için sizden izin mi alacak? Çocukla görüşme koşullarından ortamından size ne hayırdır? 1 senedir tanıdığınız çocuğa ne emek verdiniz de siz doğurmuş gibi sanılıyor? Aç çıplak kaldı da siz mi doyurdunuz?iletişim kurup çocuğu eşimsiz almalar hatta en alt komşumun evine kahveye çağırmalar ben bunları hep kendim öğrendim kimse bana öyle böyle bi açıklama yapmadı. haliye bende biz zaten çocukla görüşüyoruz eşim aldıkça siz görüşüyorsunuz
Bunu size eşiniz mi söyledi, o dediyse kesin doğrudur değil mi? Size haklısın diyor ama sizi savunmuyor, niye acaba? Tavşana kaç tazıya tut olabilir mi o taktiğin adı?eşimin ilk evliliğinden ayrılışı biraz olaylı olmuş dava çekişmeli olmuş o sıralar kayınvalidem ve görümcemede çok laflar edilmiş karşı taraftan
Ayrıca ben feci bir kıskançlık kokusu da aldım. İlk torunun bu kadar herkesin ilk göz ağrısı olması batmaya başlamış. Hamile değilken çocuk sevimli zararsız görünmüş ama kendi hamile kalınca dank etmiş. Çocuk üzerinden güzelleme yapıyor ki oradan linçlenmesin. Gelininiz benim, torununuz da benim çocuğum diye bas bas bağırıyor ama içinden. Mesafe koymuşmuş tavır koymuşmuş, sanıyor ki herkes kapısında yatacak, biz ettik sen etme diyecek. İnsan empati yapar, demek biz de eşimle boşansak çocuğumla ilgi alakayı kesmeyecekler, aile akraba eksikliği yaşamayacak çocuğum der, bir nebze sevinir.Allah aşkına bu ne zavallıca bir trip? Kesin sizin çocuğunuzu göremiyorlar diye üzülürler ağlarlar kendilerini dağa bayıra vururlar, hastalanıp yataklara düşerler. Elinizde çocuk kalakalırsınız, ilgi ilk toruna yoğunlaşır. Kimsenin sizin çocuğunuz için ölüp biteceğini sanmıyorum ya. Elaleme de gelin huysuzluk ediyor çocuğu göstermiyor diye ağlarlar, ara yerde adınız geçimsize çıkar. Kimseye birşey olmaz yani siz çocuk göstermediniz diye.
Kaç yaşında bilmiyorum ama bi 25 altı vibeı aldım. Başvurduğu yöntemler nasıl desem, çok toyca. Yanındaki adam boşanmış yani deneyimli, kaynana desen yaşını başını almış, görümce zaten ailenin beyni belli ki, ahhhh yani özetle; yedirmezler.Ayrıca ben feci bir kıskançlık kokusu da aldım. İlk torunun bu kadar herkesin ilk göz ağrısı olması batmaya başlamış. Hamile değilken çocuk sevimli zararsız görünmüş ama kendi hamile kalınca dank etmiş. Çocuk üzerinden güzelleme yapıyor ki oradan linçlenmesin. Gelininiz benim, torununuz da benim çocuğum diye bas bas bağırıyor ama içinden. Mesafe koymuşmuş tavır koymuşmuş, sanıyor ki herkes kapısında yatacak, biz ettik sen etme diyecek. İnsan empati yapar, demek biz de eşimle boşansak çocuğumla ilgi alakayı kesmeyecekler, aile akraba eksikliği yaşamayacak çocuğum der, bir nebze sevinir.
Konu sahibi, kocanız dim dik arkanızda - yanınızda duruyor sanmayın. Zaten yazmışsınız beni savunmuyor diye. Yanınızda başka arkanızdan başka lisan konuşuyor. Yani adama güvenip de yükselmeyin, ters köşe olur üzülürsünüz.