esimin ailesi yardim lutfen:(

camila87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
142
116
37
merhaba arkadaslar,
Esimin ailesi afedersiniz ama cok paragoz ve ben ne yapicagimi sasirdim
Biz esimle severek evlendik herseyi kendimiz yaptik dugunden tut ev esyalarina kadar. Esim ailesinin bana taktigi altinlarin nerdeyse hepsini odedi ama diger kalan bir kisminida babasi odedi. Gelin gorunki evlendiyimiz ilk hafta bilezik borcunu geri istedi babasi. Ben esime bilezikleri geri ver istemiyorum dedim ayip dedi olmaz falan neyse parayi odedik konu kapandi. Biyere giderler ucak bilet parasini bize odetirler, vergi gelir hemen esimi ararlar ode diye, bir ara resmen kredi cek bize ev al dediler ki biz kiradayiz zor geciniyoruz. Dugun olur, esimin ailesi arar onlar sana dugunde para takti sen parayi bize gonder bizde takalim senin borcun der. ve daha neler neler. En son 6 000 tl borc cikardilar yok esime evlenmeden once borc para vermisler onu geri istiyolar, esim bana hatirlamadigini soyledi ama israr ediyolar. En cok uzuldugum noktatda esimin ailesinin durumu gayet iyi bize borc odedip surekli kendilerine tarla araba aliyolar, keyfini suruyolar. Ben herseyin ucuzunu almaya calisirken onlar kaliteli yasiyolar. Esime bunlari soyledim bisey demedi hakli oldugumu biliyor. Bizden kat kat cok gelirleri var. Surekli kendi evimden kesip para yetistirmeye calisiyorum. Bu yaz tatile gidicem fark ettim herkezin gozu tatilde kalmis ne kadar odediniz hep ayni soruyu soruyorlar. Gelin gorunki kendileride gidiyor!
Sanirim esim ailesinin huyunu biliyor cunki evlenmeden bana oyle para vermem bosuna demisti. Yalniz isler oyle gitmedi "senin borcun" lakabi altinda surekli para aliyolar bizden.

Yalnis anlamayin kizlar ben ac gozlu bir insan degilim basta cok iyi niyetli davrandim ve artik onune gecemiyorum bu durumun lutfen yardim edin((( Sabrim tukendi resmen bizden faydalaniyorlar.

Yani eşin bu durumu kabullenmiş görünüyor... Ailesi de alışmış sürekli para istemeye... Eşinin buna bir dur demesi lazım... Senin yapabileceğin bişey yok...

yalniz esimle konustum bizim durumuzun onlara gore kotu oldugunu soyledim sustu bisey demedi yani kabullendi dediklerimi , onu nasil ikna edebilirim artik bu olaya bir son vermesi icin?? lutfen bunu basarnlar varsa bana bilgi versin.

Sen konusma o konussun ailesiyle sen kotu olursun sonra desin biz kiradayiz bizim de borcumuz var para yetistiremiyoruz bi evladin anasina babasina para borcu olur mu ya desin. Oldu olucak bebeklikten beri odedikleri bez parasini kiyafet mama parasini da versin esin. Yok para desin. Bir isterler iki isterler susarlar. Para yok ya canini alicak degiller ya. Desin satin tarlalari alin evinizi mezara mi goturceksiniz o kadar parayi. Bu ne ac gozluluk ya

yemin ederim bende bir ara dusundum yakinda mama borcunu istiycekler diye! esim genelde her konuda hers seyin farkinda olan bir insan,genelde kendisi cok bilmistir, acaba kendi ailesinin rezilliyininde farkindamdir diye dusunuyorum yoksa sevgiden gozlerimi kör! Mesela ablasindan 20 tl almisti 2 sene once halada o 20 tlinin pesinde ablasi! biz unuttuk diye son zamanlar surekli annesi araciligyla soyluyor borcunu getirsin diye evet bu bir saka degil 20 TL icin!!! Ama gelin gorunki kendileri 20 tl icin kucuk dusuyolar bize gelince para para para ver ver ver. Biz ne kadar versekte bize gelince ictiyimiz kahve nerdeyse borc oluyor! Artik dayanmiyorum

verin 20 TL. siz de .borca girin mesela siz yiyemiyorsanız bari mal sahibi olun.eşinde olmyana parayı nerden verecek.

canm Allah yardımcımız olsun aynı konuyu ben de açmıştım.bize de çift maaşlıyız die sürekli yükleniyorlar.bizim yapacak bişeyimiz yok eşlerimiz bu duruma dur diyebilir.ki o da benm için çoook zor.eşimle bu sebepten kaç defa tartıştık hemde boşanmaya varan kavgalar oldu.o yüzden düşünmemeye çalışıp Allah a havale edicez yapacak bişey yok.

Cnm 1.si ablasının parasini vermemesi çok ayıp borca sadık olmak gerekir

2.si çalışıyorsanız alın Eşinizi karşınıza eve katkı yapmayip bir yatırım (ev.araba vs) yapacağınızı söyleyin

Calismiyorsaniz hicbirseyden kismayin alın yiyin için gezin para kalırsa versin :)

Anne biz olmasak ne yapardınız açlıktan geberirmişiniz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…