Amine ve asude ismini bende düşünmüştüm ama eşim sağolsun isim beğenmez eleye eleye ve iki isim olacak şartı ile Nil sare koyduk ay allahtan annemin adını yada annenin Adını koyalım demedi meyve ismi çünküasla koymazdım
Evet kayınvalidemin adı o annemin adını hiç demiyeyim öyle bir isim Yok çok tuhaf Ve kayın validem kendine Zehra diyor annem ise dürdane onlar bile kullanmıyor adını neyseki teklif etmedilerKiraz mı adı
Benim babaannem kendi adını koydurmamış
Değerli bir taş adı ama koymayın benim adımı demiş
Zaten koymazlar deyip trip mi yapmış bilmiyorum ama koydurmamış
Oyyyy one öyle bende hatlar yandıDurun şimdi kafanızı karıştırayım birazcık.
Benim dünürün kardeşinin adını oğluna verdi.
Kardeşinin (aynı kardeşi) oğluna k.biraderinin adı verildi..
Kocasının adı eltisinin oğluna verildi.
K.biraderinin adı diğer k.biraderinin oğluna verildi.
Yeğenin kızına annesinin adı verildi.
Şimdi ilerde benim kızın bebesi olursa aileden isim koymaya kalkarlarsa beni tutmayın sakın yakarım o sülaleyi..
Oyyyy one öyle bende hatlar yandı
Gorumceniz evli mi evliyken ileride bir kızın olursa sende benim ismimi vereceksin söz ver de öyle anlasın yani bu insanları anlayamıyorum çok isim vermeye meraklilarsa kendi çocuğuna versin isminimerhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)
bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.
bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.
görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.
saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)
eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.
simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff
esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)
arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum. ona bakarsaniz dilimizde bi cok ismin asli arapcadan ve farscadan gelmektedir. tuana liya aleyna gibi anlamsiz uydurmasyon isimlere gitmedim bende, benim begendigim isimlerde burada cok guzel karsilaniyor.Katılıyorum. Biri bana şu tarz bi isim söylese suriyeli misin derim son 2 yılda moda oldu zaten. Dua, ayet koyan bile var.
Kusura bakma arkadaşım ama burası Türkiye.arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum. ona bakarsaniz dilimizde bi cok ismin asli arapcadan ve farscadan gelmektedir. tuana liya aleyna gibi anlamsiz uydurmasyon isimlere gitmedim bende, benim begendigim isimlerde burada cok guzel karsilaniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?