eşimin ailesi ve bebeğe isim koymak

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
merhaba hanımlar
buraya böyle bir konu açacağım hiç aklımın uçundan geçmezdi:)

bir oğlum var iki ismi var ikisinide kullaniyoruz, ilki gercekten hoşumuza gittiği için eşimin dedesinin adıdır.

bebek bekliyorum tabii cinsiyeti belli değil. aile geleneği devam ederse herkes kız olur diyor.

görümcem cana yakın düzgün bir insan severim kendisini büyük abisini ikna edememişti benim adimi kizina koy diye heves işte.
bugünd görüntülü konuşurken laf arasında adimi koyun filan dedi bende bilmem kız olursa ve 2 isim kullanmak istersek koyarsak ilkine uyarsa olabilir ama abin şu şu isimleri begenyor onlara olmaz dedim
sonra kv aldi telefonu görumcem sakadan annem ozel bisey konusacak senle diyerek verdi.

saka bi yana saglkl gelsin filan dedi hoşbeş ettik oda dedi bu ismi koyabilirsiniz bilmiyorum diger eltim yanlarindaydi belki tepkimi ona göstermek istedi belkide anlamadim bende ayni seyi tekrar edince neyse hele cinsiyeti belli olsun saglikla gelsinde ismini koyariz dedi(onlarmi bizmi anlamadim ki kv hic bu tarz emrivaki yapan biri degil iyi de anlasiyoruz her kv gibi az cok fazla konusur ama alistim)

eşime anlattim he ana babasi dururken onlarmi koycak dedi sustu.

simdi ben kendime dert etmedim tabii, mutlaka istedigimiz olacak insallah ama onlari kirmadan nasil isin icinden cikabilirim? görumcenin adi merve, gocunmam kiz olursa ikinci ismi olsun ne var diye kendimce tribe girmen ama sizden akil istiyorum ki merveye baska hangi isim uyar hoffff

esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)

görümcenin ismini koymak ne alaka.
çok tuhaf bir istek.
görümcenin tavrını normal bulmadım.
zaten de koymayın ya çok anlamsız.
neyi beğeniyorsan onun koyun.
eşinle sana ait bir karar bu nihayetinde

Farklı olcak diye iyice tuhaflaştı şu isimler he..

mihrimah zaten oldum olasi begendigim.bir isimdi:) mintaha ismi sidretul muntahadan gelen dini bir isim yoksa uyduruk isimlere bende karsiyim.
amine ve asude pek degisik gelmedi aslinda bana:) zeynep bile olabilir bana göre

esimin begendigi isimler :amine, asude
benim begendiklerim : mintaha,mihrimah, hanna(sonuncusu hz meryemin annesinin adi ailemizde var bi isimde bi kiz)

Daha güzel ve modern isimleri düşünseniz biraz..
Mintaha hanım yada hanna hanım demek garip geldi açıkcası..

Çok çok özür diliyorum ama Merve daha güzel bir isim. Normalde görümce ismine çok sıcak bakmam ama yani içlerindeki en hoş isim Merve gibi geldi.

Sizin bulduğunuz isimler güzel değil farklı olacak diye söylenmesi zor isimlerde koymayın. Hannah mesela söylenişi çok zor çocuğunuzun bunu nasıl telaffuz edeceğini de düşünün kutsallıktan önce

Sizin bulduğunuz isimler de ilginç geldi bana
Tabi vardır geçmişi ve güzelliği
Görümce konusuna geline kv isimleri bittide yeni bir gelenek daha mı geldi görümce ismini koymak ? nE ALAKA
mERVE GÜZEL AÇIKÇASI ama mesela ben gelinimize bunun esprisini bile yapmam !!

Sorun olmayacaksa kırmakta istemiyorsanız merve adı kötü değil 2.isim olarak konulabilir uyması şart değil bence

mihrimah zaten oldum olasi begendigim.bir isimdi:) mintaha ismi sidretul muntahadan gelen dini bir isim yoksa uyduruk isimlere bende karsiyim.
amine ve asude pek degisik gelmedi aslinda bana:) zeynep bile olabilir bana göre
Anlamı vardır dini bir isimdir ama söylenişi hoş değil.
Daha modern isimler koyun derim.
Hani Elif deseniz sıradan demem yani o saydıklarınızdan bin kat iyidir.

Sizin düşündüğünüz isimler çok ağır ya hiç beğenmedim ne yalan soylim; ) gorumce de burnunu sokmasın ne munasebet abisi iyi yapmış koymamış sizde sakin koymayın.

Arapça isim furyası var son birkaç senedir. 10 sene sonra ülkede kim Türk kim Suriyeli anlasilmayacak sanırım.
Katılıyorum. Biri bana şu tarz bi isim söylese suriyeli misin derim son 2 yılda moda oldu zaten. Dua, ayet koyan bile var.

eşiniz tavrını koymus
siz hala neyın derdındesınız ki?

Amine ve asude ismini bende düşünmüştüm ama eşim sağolsun isim beğenmez eleye eleye ve iki isim olacak şartı ile Nil sare koyduk ay allahtan annemin adını yada annenin Adını koyalım demedi meyve ismi çünkü asla koymazdım

Görümcenin ismi neden konulsun ki

Bu nasıl heves görümcedeki yazık çocuğa

Ömür boyu, bir de fiziken benzerse hep halası ile karşılaştırılacak

O ayrı bir kişi, bunu unutmadan isim koymak lazım

Mintaha derseniz ben erkek diye düşünürüm talha ya da taha gibi

Hanna olunca da herkes yabancı sanır annen nereli baban nereli vs vs denir sürekli

Merve tek başına güzel olabilir ama görümcenizin ismi olduğu için konulmamalı

Başka isimler düşünün diyeceğim de daha cinsiyeti de belirli değil

Hem abisinin aklı eriyorsa onun önerisi de olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…