• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi:( part 2

Anlam veremedigim bir temizlik konusu cidden. .siz yokken kayinvalideniz yada gorumceniz ne yapiyormus ? İnsanları memnun etmek zorunda Değilsiniz bu esinizin ailesi bile olsa .tavır takinan gorumceye sizde tavır alın takmayin bu kadar

Nasıl pislettilerse öyle temizlesinler. Bana ne? Temizleyemiyorlarsa da az yesinler temizlikçi tutsunlar.

Bir şeyi sürekli yaparsan vazifen olur. Hiç yapmaz çektirirsen de senden kıymetlisi olmaz. Sen kıymet bilirsin belki ama bu onların da kıymet bileceği anlamına gelmez.

Kocamın hatrı kocamın hatrı diyerek hatayı baştan yapmışsın zaten. Biz kadınların düşündüğünün milyonda biri kadar hatır düşünülseydi eğer bizden mutlusu olmazdı zaten. O yüzden hatır işlerini araya karıştırmadan gönlünden geçen neyse onu yap sen.

valla sizde bir sorun var o zaman..
bir kere yaptın baktın kıymet bilen yok bir daha neden yaparsın ki..
hele görümce ne alaka .. bu insanlar sana bir kere teklif ettiler mi senin evinide ne zamansa çağır beraber temizleyelim diye.
15 senelik evliyim daha bir kere kv evi temizlemedim.. teklif dahi edilemez ..
Evet sorun var cok haklisin tamamen iyi niyetten oluyor bunlarn hepsi bunlarda alisilagelmis bir gelenek hepsi suru halinde gezmeye gitmek islerini halletmek temizlik yapmak vs.

Anlam veremedigim bir temizlik konusu cidden. .siz yokken kayinvalideniz yada gorumceniz ne yapiyormus ? İnsanları memnun etmek zorunda Değilsiniz bu esinizin ailesi bile olsa .tavır takinan gorumceye sizde tavır alın takmayin bu kadar
Bende oyle yapiyorum tavirsa tavir dedim kendini hint kumasi saniyorlar heralde kendime kiziyorum neden bu kadar iyilik yaptinki karsiligini boyle alda otur iste iyi oldu bana

Nasıl pislettilerse öyle temizlesinler. Bana ne? Temizleyemiyorlarsa da az yesinler temizlikçi tutsunlar.

Bir şeyi sürekli yaparsan vazifen olur. Hiç yapmaz çektirirsen de senden kıymetlisi olmaz. Sen kıymet bilirsin belki ama bu onların da kıymet bileceği anlamına gelmez.

Kocamın hatrı kocamın hatrı diyerek hatayı baştan yapmışsın zaten. Biz kadınların düşündüğünün milyonda biri kadar hatır düşünülseydi eğer bizden mutlusu olmazdı zaten. O yüzden hatır işlerini araya karıştırmadan gönlünden geçen neyse onu yap sen.
O tutarsizligi basta yaptim evet eger radikal bi karar alip kurallarim diyip bazi konularda odun vermeseydim suan bu durumda olmayacaktim allahima havale ettim yapacagim birsey yok

Kizlar daha onceki konumdada yazmistim ...yine bi bunalima soktular bu seferde gorumce skntisi yasiyorum kizlar malum bahar temizligi yapiliyor kv dede aradi ve aralarinda anlasmislar gunu ayarlamislar yapilcagi gunun sabahi bni aradilar bende il disindaydim ve sirf isten kaciyo demesnler diye kalmadan geri dondum neyse gittim temizlik yapildi evime dondum kendi isimi yaptim snra kv aradi kizi temizlik yapacakmis benim gidip yardim etmemi soyledi bende ne evet ne hayir diyebildim ama konusmanin sonucunu gidemiyecegime bagladim(bazi nedenlerden oturu) neyse gorumce ogunden snra bana tavir aldi ve ben yeni evliyim ancak kendi ev islerimi halledebildim (bu arada anacigim yasli haliyle temizligini bana duyurmadan yapmis onun vicdani beni daha kahretti kv annemde yasca kucuk ) ayrica kizlar bundan onceki zamanlarda gormcnin misafiri olsun hastaligi olsun temizligi olsn zor durumlarinda hep bacisindan once ben kosardim bu kez boyle oldu diye bana tavir aliyor cok zoruma gitti cunku baktimki yaptikca tepeme biner oldular ki tatmin olmamaya daha fazlasini istemeye basladilar insanlar ne kadar kustah olmus ya hep basimin uzerinde gezdirdim kocamin hatri diyerekten birkere indirdim benden kotusu olmadi snava girdim hastym ve bir kez olsun ne aradi ne sordular esimi ariyorlar ve bahsim bile gecmiyor ya kendimi aptal gibi hissediyorum bu kadarmi cikarci olurlar bu arada birbirini bana atan kizkardesler suan canciger kuzu sarma olmuslar ben kotu gelin pozisyonundayim sizce bundan sonraki surecte ne yapmaliyim basinizi agrittim hakkinizi helal edin
eli ayagı tutan ınsanları evını sız neden temızlıyorsunuz kı ????
sız sadece kendı evınızın ısınden mesulsunuz gerısı sızı ılgılendırmez , yardım etmek zorunda da degılsınız, bırakın konusmasınlar aramasınlar sızde mesafe koyun gerekmedıkce gorusmeyın bu kadar basıt..!

Siz hizmetçi değilsiniz. Tabiki yardim edersiniz gun gelir herkes herkese eder ama bu iş gel yaplarla olmaz.
Sizi kullanmalarına izin vermeyinm

kimsenin temizliğe gitme. baştan hata etmişsin. alıştırmamalıydın. tavır alıyolarsa alsınlar. ayrıca şehir dışındaymışsın sırf temizlik için kalmdan dönülür mü allah aşkına, yapamıyolarsa 100 lira versinler yaptırsınlar.

O tutarsizligi basta yaptim evet eger radikal bi karar alip kurallarim diyip bazi konularda odun vermeseydim suan bu durumda olmayacaktim allahima havale ettim yapacagim birsey yok

Yoo aksine yapabileceğiniz çok şey var. Kimse için planınızı bölmeyin, kimseye temizliğe de gitmeyin (hastalık vs olur ayrı), araya kocamaaan bir mesafe koyun. Rahat edin. :) Aman yeter ki adınız kötü gelin olsun, siz rahat ettikten sonra

Kendinden taviz verme . Kendi işlerini kendileri yapsın yaranamazsın bacım onlara :) kocanın hatrı deyip durma bence sonra tepene çıkıyorlar :) tecrübe konuşuyor benim kv lerde bencil hep ben hep ben diyorlar .

Ben bu gelinleri temizlikçi gibi gören zihniyeti anlamıyorum bizimde gelinizmiz var kendisi yardımlaşmayı çok sever her defasında yardım etmeye gelmek ister aslaaa kabul etmem insanlar kendi evlerinin işini zor yapıyor neden bide benim evimi temizlesinki herkes bir anakuzusu insanları ezmenin ne anlamı var

Ben şu temizlige yardim etme olayini hic anlamiyorum zaten. Karsindaki insanin eli ayagi tuttugu halde neden baskasini cagiriyor? Isini goremeyen birisi olsa neysee ama ne bu arkadass hizmetci gibi davrandirtmayin kendinizi.

Buna alistirmayin kimseyi. Bu sebepten aliniyorlarsa alinsinlar zaten kendi degerinizi dusurmeyin Allah askina.

hayır madem evini temizleyemiyoruz gelinden yardım isteyene kadar ver parasını tut bir kadın temizlet hem sevaba girersin :) ama nerdee gelinler köle her dediklerini yapmalıyız . Zihniyet yok bunlarda zihniyet !!!

ohhhhh ne güzel bedava her istediğin an gelen temizlikçi. Gerçekten sen hastayken yada hamile olunca onlar gelirmi bir düşün bence.

İstersen silsınler senı kale bıle alma ınan yuzlerıne cata cat konus daha cok kıymete bınersın ben bunu gordum bunu bılirım ınsanlar ıyı oldukça tepene bınmeyı sever olmus hıc uzme kendını bırak kv kızı varmıs nasılsa onlar yapsınlar sen annenle ılgılen annen hepsınden daha degerlı bunu unutma sakın.

Kimseye evimi temizletmem kimsenin de evini temizlemem. Annem de kayınvalidem de beklemez zaten, ihtiyaçları olsa koşarım elbet ama. Gencecik görümcem benden temizlik beklerse alacağı cevabı iyi bilir. Az yesin de bi uşak tutsun kendine o uyanık karı. Kardeşimin kız arkadaşı defalarca teklif etti abla sen hamilesin geleyim yapayım diye çağırmadım çağırırsam da namerdim. Ay sinir boğdu yine beni. Eşinin tavrı ne bu duruma? Sen rest çektiğinde arkanda durabiliyo mu? Eğer öyleyse muhatap olma sen de görümcenle sen de tavır al. Ama eşin de seni ablasına hizmet etmen gereken gelin olarak görüyosa hayırlı işler bacım. Sanki bana gelin değil de köle alıyolar deli çıkıcam ya

Kizlar daha onceki konumdada yazmistim ...yine bi bunalima soktular bu seferde gorumce skntisi yasiyorum kizlar malum bahar temizligi yapiliyor kv dede aradi ve aralarinda anlasmislar gunu ayarlamislar yapilcagi gunun sabahi bni aradilar bende il disindaydim ve sirf isten kaciyo demesnler diye kalmadan geri dondum neyse gittim temizlik yapildi evime dondum kendi isimi yaptim snra kv aradi kizi temizlik yapacakmis benim gidip yardim etmemi soyledi bende ne evet ne hayir diyebildim ama konusmanin sonucunu gidemiyecegime bagladim(bazi nedenlerden oturu) neyse gorumce ogunden snra bana tavir aldi ve ben yeni evliyim ancak kendi ev islerimi halledebildim (bu arada anacigim yasli haliyle temizligini bana duyurmadan yapmis onun vicdani beni daha kahretti kv annemde yasca kucuk ) ayrica kizlar bundan onceki zamanlarda gormcnin misafiri olsun hastaligi olsun temizligi olsn zor durumlarinda hep bacisindan once ben kosardim bu kez boyle oldu diye bana tavir aliyor cok zoruma gitti cunku baktimki yaptikca tepeme biner oldular ki tatmin olmamaya daha fazlasini istemeye basladilar insanlar ne kadar kustah olmus ya hep basimin uzerinde gezdirdim kocamin hatri diyerekten birkere indirdim benden kotusu olmadi snava girdim hastym ve bir kez olsun ne aradi ne sordular esimi ariyorlar ve bahsim bile gecmiyor ya kendimi aptal gibi hissediyorum bu kadarmi cikarci olurlar bu arada birbirini bana atan kizkardesler suan canciger kuzu sarma olmuslar ben kotu gelin pozisyonundayim sizce bundan sonraki surecte ne yapmaliyim basinizi agrittim hakkinizi helal edin
Son zamanlarda da kaynana evini temizlemek zorunda olanlar türedi vallahi.bir de görümce çıkti şimdi. Evlenirken temizlik şirketiniz var mı diye sormuşlardı size umarım. Hayırlısı.

Yardim etmek zorunda degolsinz niye kendinkze gorev bildiniz ki.birakin konusmasin gorusmesinler cok siki fiki olmayin bence mesafeli olmak daha iyi.gormemezliktrn grlin bazi seyleri takilmayin

Back