• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi:( part 2

Başkaları hakkımda ne düşünür diye yaşarsan, tüm hayatını istemediğin şeyleri yaparak geçirir ve tamamlarsın.
Vakit senin vaktin, hayat senin hayatın, kv ve görümce evi temizleyerek devam etmeme gibi seçeneğin var; kullan.

Öyle de yaranamazsın, böyle de. Bari yaparak değil, yapmayarak yaranma.
Cok saol kuzummmm haklisin

Eşiniz ne diyor bu duruma çok merak ediyorum. Siz hizmetçi misiniz? Annenize gidersiniz, size emeği çok. Kayinvalideye gitmeyi anlamıyorum ama hadi ona da gittiniz. Görümce kim ya?! Yapamıyorlarsa temizlikçi tutsunlar. Dişinizi biraz gösterin böyle insanlara. Eziyet çekmeye mi geldiniz dünyaya?
Esimm bir tek bu durumu yasiyan sen degilsin senin gibi bi cogu var diyor bos islerle ugrasma onlardan daha onemli oncelikli islerimiz var diyip gecistiriyor

Gitmedimmm iki kardes birbirlerinin temizligini yaptilar dedikodumuda tabi birde watsapp durumlarindan gondermeler allahim yaaa resmen psikolojik baski uyguluyorlar bunlar yzunden sosyal medyadan tiksindim

ya canim bosver dusunmemeye ve gormemeye calis. Senin umursamayan tavrini gordukce onlar daha da deli olacaklardir ilk basta ama sonra yavas yavas gececektir bu ergence davranislari.
Bosver sen.
İsim var de gec surekli.
Kim ne dusunurse dusunsun.
İstemedigimiz bi seyi kimse bize yaptiramaz.

Seni gelin olarak değil temiZlikçi olarak almışlar besbelli,sana acımayana sen de acımayacaksın.Ömrün boyunca kv görümce evini mi temizleyeceksin,varsın kötü gelin desinler çok ta tınnnn.

Aman kızmış ne de güzel olmuş :21:
Gelin mi geldim , ev işlerine yardımcı mi belli değil..
Gitme ..
Onlarda gelmesin ..
Yap isini, kahveni al otur :kahve:

ya canim bosver dusunmemeye ve gormemeye calis. Senin umursamayan tavrini gordukce onlar daha da deli olacaklardir ilk basta ama sonra yavas yavas gececektir bu ergence davranislari.
Bosver sen.
İsim var de gec surekli.
Kim ne dusunurse dusunsun.
İstemedigimiz bi seyi kimse bize yaptiramaz.
Haklisin kuzum daha yeniyim diyorm gecer diyorm uni yillarinda allahin bir kulunu kafaya takmayan ben simdi boyle kustahlari sorun haline getirdim kendime inanamiyorm neyin icindeyim diye

Haklisin kuzum daha yeniyim diyorm gecer diyorm uni yillarinda allahin bir kulunu kafaya takmayan ben simdi boyle kustahlari sorun haline getirdim kendime inanamiyorm neyin icindeyim diye

bastan tepkini koymazsan oyle devam eder. Madem daha yolun basindasin istemedigin hicbir seyi yapma, herkes seni oldugun gibi kabul etsin. Taviz, tavizi dogurur.
Yilanin basini kucukken ezmezsen, sonra hic ezemezsin.

Seni gelin olarak değil temiZlikçi olarak almışlar besbelli,sana acımayana sen de acımayacaksın.Ömrün boyunca kv görümce evini mi temizleyeceksin,varsın kötü gelin desinler çok ta tınnnn.
Bana hep baskalarinin gelinleriyle misilleme yapiyorlar ben egitim yuzunden cok ev islerine alistirilmadim hani onlar gibi kucuk yasta degil sonradan ogrendim dolayisiyla agirima gidiyor herkesin annesi kendine ozeldir bnim anacigim sicak sudan soguk suya elimi vurdurmadi hakettigim yerde degilim de rabbim layik gormus

bastan tepkini koymazsan oyle devam eder. Madem daha yolun basindasin istemedigin hicbir seyi yapma, herkes seni oldugun gibi kabul etsin. Taviz, tavizi dogurur.
Yilanin basini kucukken ezmezsen, sonra hic ezemezsin.
Aslinda kibarca ifade ediyorm uzerime gelmeyn diyede anlamiylar bide aramis kv tabi kizim sen ogrenci adamdin ama yinede yaptin grmcen cocuklu isine yardim etsenz iyi olur demesi sinir etti cocuklu olmak is yapamamak anlamina mi geliyor

Ya bırak arkadaşım sen kendi evini yemeğini hallet sonra kv nin evi kalsın.Hele görümcenin evine ne diye gidip temizliyosun ki az yesin de temizlikçi tutsun hanımefendi!Tabiki başka gelinlerle kıyaslayacaklar seni ortalığı kızıştıracaklar.Kulağını tıka dişim ağrıyo başım ağrıyo misafir gelecek doktora gideceğim vs..bi bahane uydur ama yine de gitme.Gördüğün gibi sana bir tek annen acıyo gerisi yalan...

Aman kızmış ne de güzel olmuş :21:
Gelin mi geldim , ev işlerine yardımcı mi belli değil..
Gitme ..
Onlarda gelmesin ..
Yap isini, kahveni al otur :kahve:
Iste boyle yapilanlari gordukce amele gibi hissettim kendimi hakikaten yaranamadim ama vicdan ve merhametime yenik dustum her seferinde

Ya bırak arkadaşım sen kendi evini yemeğini hallet sonra kv nin evi kalsın.Hele görümcenin evine ne diye gidip temizliyosun ki az yesin de temizlikçi tutsun hanımefendi!Tabiki başka gelinlerle kıyaslayacaklar seni ortalığı kızıştıracaklar.Kulağını tıka dişim ağrıyo başım ağrıyo misafir gelecek doktora gideceğim vs..bi bahane uydur ama yine de gitme.Gördüğün gibi sana bir tek annen acıyo gerisi yalan...
Ya o kadar guzel yazmissin ki cok haklisin resmen kullaniyorlar oyle tavirlari varki oyle bir raddeye geliyorsunki sen sanki o isi yapmaya mecbursun gibi bi hisse kapiliyorsun rabbim kimseyi anasiz ailesiz birakmasin bir kez daha ailemin degerini anladim

Bolumu birincilikle bitirmis atanamyan bi ogretmenim

tam da tahmin ettigim gibi.
ben de atanamayan ogretmenim. ve biz calismadigimiz icin de her seye musaitiz gibi anlasiliyor.
sizi kendime cok benzettim.
bende ev islerini de yemek yapmayi da evlendikten sonra ogrendim yavas yavas. Ama simdi hakkini yemeyeyim kv hicbir zaman laf etmedi beceriksizligime.. Hep dedi yavas yavas ogrenir gidersin dert etme diye.
Ama sizle kv ve gorumce haricindeki farkimiz bir de su : ben istemedigim bir seyi yapmiyorum (bunu 2. yil uygulamaya basladim:) ), bir seyi yapmak istemiyorsam istemiyorumdur. Hic sevmem bana mudahale edilmesini, benim adima kararlar verilmesini. Mesela terlik giymek istemiyorsam hicbir guc bana o terligi giydiremez. Kv kiziyor farkindayim bu huyuma ama yapmak zorundayim. Yoksa isler cigrindan cikiyor, kendileri istedikleri gibi sekillendirmek istiyorlar.

Sana tavsiyem hicbir seyi zorlama yapma, icinden gelmiyorsa ya bahane bul ya da net sekilde soyle.

Iste boyle yapilanlari gordukce amele gibi hissettim kendimi hakikaten yaranamadim ama vicdan ve merhametime yenik dustum her seferinde
Hiç birsey için geç değil..
Herkes evinin işini yapsın..
Gorumcemin evine gidip temizlik yapcagima, evlenmez anneme yaparim.

Hiç birsey için geç değil..
Herkes evinin işini yapsın..
Gorumcemin evine gidip temizlik yapcagima, evlenmez anneme yaparim.
Degil mi ? Bazen keske evlenmeseydim diyorm esimle hic bir sorunum yok allahima sukurler olsun ama bunlari yasadikca ileride sorun yasamayacagim anlamina gelmiyor ne zor meselelermis meger

tam da tahmin ettigim gibi.
ben de atanamayan ogretmenim. ve biz calismadigimiz icin de her seye musaitiz gibi anlasiliyor.
sizi kendime cok benzettim.
bende ev islerini de yemek yapmayi da evlendikten sonra ogrendim yavas yavas. Ama simdi hakkini yemeyeyim kv hicbir zaman laf etmedi beceriksizligime.. Hep dedi yavas yavas ogrenir gidersin dert etme diye.
Ama sizle kv ve gorumce haricindeki farkimiz bir de su : ben istemedigim bir seyi yapmiyorum (bunu 2. yil uygulamaya basladim:) ), bir seyi yapmak istemiyorsam istemiyorumdur. Hic sevmem bana mudahale edilmesini, benim adima kararlar verilmesini. Mesela terlik giymek istemiyorsam hicbir guc bana o terligi giydiremez. Kv kiziyor farkindayim bu huyuma ama yapmak zorundayim. Yoksa isler cigrindan cikiyor, kendileri istedikleri gibi sekillendirmek istiyorlar.

Sana tavsiyem hicbir seyi zorlama yapma, icinden gelmiyorsa ya bahane bul ya da net sekilde soyle.
Ah iste bir isim olsaydi bunlari yasamzdim diyorm resmen bahtsiz bedevi oldum ya halime oturup agliyorum neyin icindeyim allahim kurtar diye neyin sinavindayim ne suc isledim diyip yargiliyorm kendimi okadar pervazsizca konusan insanlarin icine dustumki ancak yasayan anlar boyle konusuyorum belki kendini acindiyor diye dusunenlerde vardir ama yasamayan anlamaz bizi bi kendi halimize birakmiyorlar keske baska sehirde hayatim olsa diyorm ve yatip kalkip allahim benim rizkimi hayirliysa bu sehirden kaldir diyorum rabbime sigindim uzerime fazlasiyla geliniyor

Degil mi ? Bazen keske evlenmeseydim diyorm esimle hic bir sorunum yok allahima sukurler olsun ama bunlari yasadikca ileride sorun yasamayacagim anlamina gelmiyor ne zor meselelermis meger
Hazır onlar sana tavırlı iken krizi fırsata çevir..
Koy mesafeni ki bir daha teklif dahi edemesinler :super:

Back