Eşimin ailesi benden özür bekliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Silen neden özür bekliyormuş ozaman sizden bırakın hiç orali olmayın esinizde ailesi ile görüşsün gidip gelsin ama sizi arada bırakmasın eşiniz net bir şekilde konuşup konuyu kapatacak olan ailesine gidp aglamasina size gelip ağlamasına gerek yok
Ailesine aglamadi. Orda dik durmuş. Eve geldiğinde uzgundu. Sonra aglamaya başladı. Ben de agladim onu gorunce dayanamadim.

Sonra aramis kayinpeder her sey duzelir kafana takma felan demiş. Sen gel agzimizin orta yerine biiippppp yap sonra rol kes. Ne tuhaf insanlar cidden

Ailesine aglamadi. Orda dik durmuş. Eve geldiğinde uzgundu. Sonra aglamaya başladı. Ben de agladim onu gorunce dayanamadim.

Sonra aramis kayinpeder her sey duzelir kafana takma felan demiş. Sen gel agzimizin orta yerine biiippppp yap sonra rol kes. Ne tuhaf insanlar cidden
Aynenn maalesef böyle dengesiz bencil insanlari hiç sevmem ama olan arada eşinize oluyor nasıl bir baba ya evladını bile isteye mutsuz etmek üzüldüm eşiniz için Allah yardımcınız olsun k.b pohpohlanmaya alışmış ondan bu tavrı size karşı

Ya yardan ya serden vazgeçecek. Üzgünüm. O üzülmesin bu kırılmasın diye sizi strese sokmaya hakları yok. Kocanız da biraz dik durmalı. Hem ailesine kızıyor hem haksız görüyor hemde size huzursuzluk çıkartacak şekilde davranıyor. Eşinizin destek alması şart.

Aynenn maalesef böyle dengesiz bencil insanlari hiç sevmem ama olan arada eşinize oluyor nasıl bir baba ya evladını bile isteye mutsuz etmek üzüldüm eşiniz için Allah yardımcınız olsun k.b pohpohlanmaya alışmış ondan bu tavrı size karşı
Aynen öyle. Kimse karsisinda durmamis sen kime bagriyosun sen kime hakaret ediyosun dememiş ondan. Herkese istediği gibi yön vereceğini saniyor. Ben de sessizligimi koruyorum şu an. Ben konuştugumda ipler tamamen kopar çünkü ağzımın ayarı yok.

Ya yardan ya serden vazgeçecek. Üzgünüm. O üzülmesin bu kırılmasın diye sizi strese sokmaya hakları yok. Kocanız da biraz dik durmalı. Hem ailesine kızıyor hem haksız görüyor hemde size huzursuzluk çıkartacak şekilde davranıyor. Eşinizin destek alması şart.
Eşimi zaten mahvetmişler. İki çocugu var ikisi de mahvolmuş baskıdan. Bikmislar artik. Surekli salak yerine konmaktan, emir almaktan, hor gorulmekten, kavgadan gurultuden... Ayyy. Eşime normal geliyo ailesi diye ama onun disindaki herkese anormal bu durum. Hatta biz evlendigimizde annemle babam kavga etti yanimizda. Esim siz ne bicim kavga ediyosunuz kapi cam inmiyo dedi. Ailem sasirdi bu cocuk nasil ailede buyumus bu kadar diye. Yediği dayaklari saymiyorum zaten. Fanteziye girer.

Aynen öyle. Kimse karsisinda durmamis sen kime bagriyosun sen kime hakaret ediyosun dememiş ondan. Herkese istediği gibi yön vereceğini saniyor. Ben de sessizligimi koruyorum şu an. Ben konuştugumda ipler tamamen kopar çünkü ağzımın ayarı yok.
Siz daha fazla muhatap olmayın böyle insanlara anlatamazsınız ama esinizi ikna edip bir terapiste götürün eşiniz içinde kolay bir sey değil böyle bir babanın karşısında konusamamasi normal

Eşimi zaten mahvetmişler. İki çocugu var ikisi de mahvolmuş baskıdan. Bikmislar artik. Surekli salak yerine konmaktan, emir almaktan, hor gorulmekten, kavgadan gurultuden... Ayyy. Eşime normal geliyo ailesi diye ama onun disindaki herkese anormal bu durum. Hatta biz evlendigimizde annemle babam kavga etti yanimizda. Esim siz ne bicim kavga ediyosunuz kapi cam inmiyo dedi. Ailem sasirdi bu cocuk nasil ailede buyumus bu kadar diye. Yediği dayaklari saymiyorum zaten. Fanteziye girer.
Böyle bir ailesi olduğunu bile bile sizinde o aile i sileceğim dediğinde aile bu vs diyip vazgeçirmeniz de bir tuhaf. Direkt silinmeyi hakeden anne baba olamamış insanlar. Eşinizi sevdiğiniz belli. Bu iki olmamış insan yüzünden mutsuz olmayı haketmiyorsunuz. Ancak akılcı ve sürdürülebilir çözümler de şart. Oda birtek uzman desteğiyle hallolur gibi geliyor bana.

Eşim de sen haklisin diyip soyluyor ailesine haksiz olduklarini. Kizi getiriyorum bir ton surat yapiyosunuz amaciniz ne diyor. Onlar da yapariz tabi hakkimiz diyolarmis. Ben saygisizlik etmisim benden buyuklermiş onlar bla bla bla. Ben de adam kendi kayinpederine, anasina saygili olsun sonra bana ogretsin saygi ne demek dedim. 3 gunluk gelininin yaninda kayinpederinin arkasindan hakaret ediyordu. Karisi da agzini acip sen ne sacmaliyosun demedi. Tuhaf bi aile. Kendisine tapiyo kayinpeder. Baska bisey yok.
Ay boşverin ya.
Siz adım atmazsanız o kayınpeder de sizi böyle kabul edip gelecek kuzu kuzu.
Özür falan dilemeyin. Güzellikle söylemişsiniz anlamamışlar. Eşiniz ayri söylemiş siz ayrı söylemişsiniz o zaman dinleselerdi sizi.
Eşiniz de hemen boşanma muhabbeti açıyorsa ona da acımayın boşverin çok ciddiyim. Sizi vicdan yaptırıp,üzüp özür dilemeniz için.
Biraz zamana bıraksanız kendiliğinden rayına oturacak ama şu an ben olsam bir adım atmazdım.
Biraz kafamı dinlerdim fırsat bu fırsat.

Siz daha fazla muhatap olmayın böyle insanlara anlatamazsınız ama esinizi ikna edip bir terapiste götürün eşiniz içinde kolay bir sey değil böyle bir babanın karşısında konusamamasi normal
Aynen eşimin neler yasadigini anliyorum. O yuzden ustune gitmiyorum. Onun da beni anlamasini bekliyorum sadece. Ben soyledim, gidelim beraber diye anlaştık hatta. Ama insan bi gun mutlu olsun vazgeciyo tuhaf bi sekilde. Ya da erteliyo, aklina gelmiyo. Olmadi yani.

Herkese merhaba. Basima geldikten sonra kayinvalide ve kayinpeder konularini cok okudum. Benim sorunum da benzer ama Benim kayinpeder geri adim atacak, hadi buyukluk yapayim diyecek biri asla degil. Şöyle... Ben gelin gelim ve esimin annesiyle babasi bize hic rahat vermediler. Evlendigimiz geceden basladi konu, oylece devam etti. Ben esimle yalniz kalmayi birakin, mutfaktan cikamiyordum hizmet etmekten. Haftanin hergunu. Esim uyardi, olmadi, ben guzellikle soyledim olmadi. En sonunda patladim. Cunku dusunsenize yeni evlisiniz; dus alamiyosunuz, esinizin yanina uzanamiyosunuz, evinizde surekli birileri var... Bana iki yuzlu demisler arkamdan esime. Bizimle nasil bu sekilde konusur. O bizi cagiriyodu gelin diye demek boyle diyormus demisler. Sorun su ki, ben onlari buyrun gelin diye cagiriyodum. Ama hergun gelin beni bendirin, sabah 8 aksam 11 mesai yapalim beraber demiyordum. Bu kadar dusuncesizler ve kendilerini hakli buluyorlar. Cok daha fazla rahatsizlik verici hareketleri oldu ama kavga konumuz bu oldugu icin bunu yaziyorum. Ben bu cumleler kurulmadan once yine gidiyodum yuzume bakmiyolardi. Kovmaktan beter ediyolardi. Esimle surekli tartisiyoduk. Hala tartisiyoruz. Soylemeyecektin diyip duruyor. Ben de ona o zaman sen de arkamda dursaydin ya da anlasalardi diyorum. Kavgalarimiz o kadar buyudu ki ayrilma eşigine geldik. Esimin babasi cok sert bir adam. Sildigi zaman bi daha geri donusu olmazmis. Ufak biseyden de cok rahat insan silermis. Herkesin bana kurdugu cumle evlendik evleneli buydu zaten. Ben de silerse silsin kafasindayim. Kendimi uzemem beni dusunmeyen insanlar icin. Kendimi surekli kullanilmis hissediyorum onlar yuzunden zaten. Ama eşime kiyamiyorum. Surekli agliyo. Stresten kusuyo. Yemek yemiyo. Sadece sigara iciyo. Ailemi silcem benim karim var cocugum var, sadece huzursuzluk veriyolar dedi. Sacmalama diye kizdim. Anne baba bulunmaz dedim. Gececek zamanla dedim. Ben de agladim hatta. Sonra evden cikarken ayni seyi aileme de soylicem dedi. Karimi bosicam diye, bakalim ne dicekler dedi. Konusma aynen buydu. Muhtemelen sen bilirsin derler. Ozur dilemezse bundan sonra kapinizi acmam diye tehdit etmis esimi babasi. Ben de acmazsa acmasin dedim icimden. Karakterim bu, haksiz olsam pisman olurum. Ama hakliysam herkesi karsima alirim. İsi bu raddeye ben getirmedim sonucta. Esimin annesi de surekli agliyomus. Ben de cani isteseydi kirk kez arayi bulmustu dedim. Cok fazla kez uyardik ikimiz de onu dedim. Oturmuslar benden dert yanip aglamislar kisaca arkadaşlar. Simdi ben de ne yapacagimi bilmiyorum. Ama özür dilemeyeceğim kesin. Boşanma mevzusu oldu defalarca kez aramizda ben de tamam dedim. Mesleğim var. Kimseye ihtiyacim yok. Ayaklarimin uzerinde dururum dedim. Ailem de zaten asla beni yalniz birakmaz. Arkamda durur. Bu kez de bakti eşim korkum yok yine aglamaya basladi. Ben sensiz yapamam diye. Yani huzursuz insanlardan, yuvamin huzurunu kaciran hamleler bunlar. Kendilerini hakli bulmalari daha sinir bozucu.

Bence eşinle konuş, bir süre korona morona vs hastalık bahanesiyle eşinin ailesiyle hiç görüşmeyin. Gidip gelmeyin. Babişkosuna da "baba bu konuları hastalık bitince konuşalım" gibi bahaneler sunsun. Biraz karı koca kafanızı dinlersiniz siz de. Anacım erkek milletinin de sanki hiç ortası yok, tüm duyguları uçlarda yaşıyorlar.

Bu arada silse ne olacak? İki seneye barışacaklar.

Bitane de benim basimda var. Her Allahin gunu keske kendi rizasiyla beni terk etse diye dua ediyorum.
Sorunlu ebeveyn ne kadar uzaksa o kadar iyi, tecrubeyle sabit.

Böyle bir ailesi olduğunu bile bile sizinde o aile i sileceğim dediğinde aile bu vs diyip vazgeçirmeniz de bir tuhaf. Direkt silinmeyi hakeden anne baba olamamış insanlar. Eşinizi sevdiğiniz belli. Bu iki olmamış insan yüzünden mutsuz olmayı haketmiyorsunuz. Ancak akılcı ve sürdürülebilir çözümler de şart. Oda birtek uzman desteğiyle hallolur gibi geliyor bana.
Simdi sonsuz kotu diyemem ailesi icin. Cok baskicilar, sertler dogruya dogru. Ama hadi cope atalim bunlar olmamis degil. Saf kotulukten degiller. İnsan iste. Cahil kafa. Sonradan pisman olacaklar neden boyle oldu diyecekler. Ama olan olmus olacak. O yuzden de eşime onu 9 ay karninda tasimis kadina gitme, beslemis buyutmus babanin yuzune bakma gibi bi cumle kuramam. Ben sorun yasadim evet, ama cahilliklerine veriyorum. Benim derdim eşim şu an sadece. Ona kiyamam.

Bence eşinle konuş, bir süre korona morona vs hastalık bahanesiyle eşinin ailesiyle hiç görüşmeyin. Gidip gelmeyin. Babişkosuna da "baba bu konuları hastalık bitince konuşalım" gibi bahaneler sunsun. Biraz karı koca kafanızı dinlersiniz siz de. Anacım erkek milletinin de sanki hiç ortası yok, tüm duyguları uçlarda yaşıyorlar.

Bu arada silse ne olacak? İki seneye barışacaklar.
Yok hayatta barismaz diyo herkes bana. Silerse silmistir. Ben de az cok tanidim. Asla adim atmaz. Değişik biri. Benden nefret ediyo galiba su an

Simdi sonsuz kotu diyemem ailesi icin. Cok baskicilar, sertler dogruya dogru. Ama hadi cope atalim bunlar olmamis degil. Saf kotulukten degiller. İnsan iste. Cahil kafa. Sonradan pisman olacaklar neden boyle oldu diyecekler. Ama olan olmus olacak. O yuzden de eşime onu 9 ay karninda tasimis kadina gitme, beslemis buyutmus babanin yuzune bakma gibi bi cumle kuramam. Ben sorun yasadim evet, ama cahilliklerine veriyorum. Benim derdim eşim şu an sadece. Ona kiyamam.
Ama eşinizin ruhunda yaralar açmış bu insanlar. Kocaman adam baktığınızda yemeden içmeden kesilmiş, ne yapacağını bilemez duruma gelmiş ve evliliğiniz de yara alıyor. Kendisiyse bu kararı veren keşke de sınırı koysaymış.

Ay boşverin ya.
Siz adım atmazsanız o kayınpeder de sizi böyle kabul edip gelecek kuzu kuzu.
Özür falan dilemeyin. Güzellikle söylemişsiniz anlamamışlar. Eşiniz ayri söylemiş siz ayrı söylemişsiniz o zaman dinleselerdi sizi.
Eşiniz de hemen boşanma muhabbeti açıyorsa ona da acımayın boşverin çok ciddiyim. Sizi vicdan yaptırıp,üzüp özür dilemeniz için.
Biraz zamana bıraksanız kendiliğinden rayına oturacak ama şu an ben olsam bir adım atmazdım.
Biraz kafamı dinlerdim fırsat bu fırsat.
Ben de o kafadayim. Özür dilemicem. Er ya da geç düzelecek her şey. Hep boyle kalacak degil. Onlar benim geri adim atmayacagimi ogrenince, huyumu suyumu da kabullenecekler. Mecburen boyle olacak. Ben etraflarindaki kimseye benzemiyorum cunku. Torunlarinin annesi, ogullarinin karisi. Yapacak bisey yok. Ama eşim stres yapmaktan kendini yedi. Kalp krizi gecirecek, hastalanacak diye korkuyorum. Kalbi sıkısıyo cunku

Ama eşinizin ruhunda yaralar açmış bu insanlar. Kocaman adam baktığınızda yemeden içmeden kesilmiş, ne yapacağını bilemez duruma gelmiş ve evliliğiniz de yara alıyor. Kendisiyse bu kararı veren keşke de sınırı koysaymış.
Eşim ailesi konusunda hassas. Babasi tuhaf bi adam cunku. Rahat otururken babasi arasin ayaga kalkar oyle konusur. O kadar bastirmis. Asla karsisinda konusup laf soyleyemez. Ben de tam tersi herkese dayilanirim haksizsa. Kendi annem babam dahi olsa haksizsiniz kendinize ceki duzen verin derim. Ona uymuyorum bu yuzden. Sinsiligim de yok. Keske sinsi olsaydim. Sinsi sinsi keserdim. Ondan cok hirpalaniyor.

Ben de o kafadayim. Özür dilemicem. Er ya da geç düzelecek her şey. Hep boyle kalacak degil. Onlar benim geri adim atmayacagimi ogrenince, huyumu suyumu da kabullenecekler. Mecburen boyle olacak. Ben etraflarindaki kimseye benzemiyorum cunku. Torunlarinin annesi, ogullarinin karisi. Yapacak bisey yok. Ama eşim stres yapmaktan kendini yedi. Kalp krizi gecirecek, hastalanacak diye korkuyorum. Kalbi sıkısıyo cunku
Eşinize de böyle anlatın.
Bak boşuna üzulüyorsun,ailen sonuçta illaki bir araya geleceğiz,düşman değiliz ama biraz zamana bırakalım,sende kendini üzme su akar yolunu bulur,birbirimizi oldugumuz gibi kabul etmeyi öğreneceğiz vs diye.

Eşiniz genel olarak pasif biri. Öyle ailesinin yanında bilerek boşayacam falan kelimeleri de hiç hoş değil gerçekten. Ama aranızda genel olarak problem yoksa sen elini eteğini çek eşin gitsin gelsin. Kayınpederin de bu saatten sonra keşke değişse ama değişmez burnu düşse eğilip almayacak kibirde birisi belli. Keşke en başından mesafeli olsaydınız. Hatanız bu üzülerek söylüyorum.

Eşinize de böyle anlatın.
Bak boşuna üzulüyorsun,ailen sonuçta illaki bir araya geleceğiz,düşman değiliz ama biraz zamana bırakalım,sende kendini üzme su akar yolunu bulur,birbirimizi oldugumuz gibi kabul etmeyi öğreneceğiz vs diye.
Söyledim. Ama babami tanimiyosun diyor her seferinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X