• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin aileme karşı tutumu...

Merhabalar eşinizin ailenize karşı davranışları sizin onun ailesine karşı davranışlarınızı etkiler mi? Siz etkileniyor musunuz? sorun şu ki eşimin benim anneme soğuk, onu görmezden gelen davranışları canımı çok sıkıyor. Benim de onun annesine sıcak davranmak içimden gelmiyor. Tecrübeli hanımlar doğrusu nedir bu işin? Ve bu durum eşe dile getirilmeli midir sizce?

soğuk ve mesafeli olmasına hadi karakteri diyim ama görmezden gelmesi olmaz öyle şey, eşini kibarca uyar, o anne sonuçta biraz saygıyı hakediyor

neden eşin böyle davranıyor peki bir şey mi oldu acaba ailenle arasında?
bizim ailelerle pek sorunumuz olmadı kendi aramızda bişey olursa da ailelere yansıtmayız
benim aileme nasıl davranırsa bende onun ailesine öyle davranırım, şimdiye kadar eşimin aileme karşı birşeyi olmadığı için bende iyi davrandım. Ama eşim öyle bişey yaparsa neden yaptığını sorardım sebebini arardım.

can ciğer kuzu sarması olmasını ben de beklemem ama görmezden gelme bir durum da olamaz. ben eşimin aileme karşı yanlış bi hareketini gördüğümde hemen o an bi köşeye çeker uyarırım, sağolsun o da ben söyledikten sonra dikkat etmeye çalışır. çünkü bilir, o benim aileme nasıl davranırsa ben de onunkine öyle davranırım. sırf hatasını bilsin, insanın öyle bir durumda ailesine karşı nasıl kötü hissettiğini o da bilsin diye yaparım.

Canım ya Allah beterinden saklasın ama hayatımdaki en büyük sorun eşim ve ailem arasındaki sorun. Eşim hep soğuktu . 5 senelik Evliyim. Ailem derdi niye böyle ben eşime derdim Konuş biraz diye . En son babama sen Konuş anlaşın aranızda ben bıktım dedim ve hayatımın hatasını Yaptım. Babamla eşim o gün kavga ettiler ve 1 Yıldır konuşmuyorlar . Eşimin konuşmama sorunu ufak tefek dert edilmicek şeylerdi . Iki kaynın var eşlerinin aileleri ne büyük saygısızlıklar Yaptılar ama yine de araları iyi . Ben onun ailesine karşı hep iyi oldum kendileri de bilirler bunu ama karşılığını göremedim

Merhabalar eşinizin ailenize karşı davranışları sizin onun ailesine karşı davranışlarınızı etkiler mi? Siz etkileniyor musunuz? sorun şu ki eşimin benim anneme soğuk, onu görmezden gelen davranışları canımı çok sıkıyor. Benim de onun annesine sıcak davranmak içimden gelmiyor. Tecrübeli hanımlar doğrusu nedir bu işin? Ve bu durum eşe dile getirilmeli midir sizce?
7 senelik evliyim senin bu dedğine ben cvp bulamadım ,hep o nasıl davranırsa bende öyle yapacam diyorum huyum kurusun yapamıyorum çok zor bir durum .anlıyacağım hep başa sarıyorumm kendime çok kızıyorummm.

Canım ya Allah beterinden saklasın ama hayatımdaki en büyük sorun eşim ve ailem arasındaki sorun. Eşim hep soğuktu . 5 senelik Evliyim. Ailem derdi niye böyle ben eşime derdim Konuş biraz diye . En son babama sen Konuş anlaşın aranızda ben bıktım dedim ve hayatımın hatasını Yaptım. Babamla eşim o gün kavga ettiler ve 1 Yıldır konuşmuyorlar . Eşimin konuşmama sorunu ufak tefek dert edilmicek şeylerdi . Iki kaynın var eşlerinin aileleri ne büyük saygısızlıklar Yaptılar ama yine de araları iyi . Ben onun ailesine karşı hep iyi oldum kendileri de bilirler bunu ama karşılığını göremedim
Madem esinin ailesi durumun farkinda ve araniz iyi. Esinin ailesiyle anlasin ve esinize belli etmeden siz onun ailesine oyle davrann gorusmek istemiyorum artik diyin ve gorusmeyin esiniz hatasini anlasin. Aslinda gercekten boyle davranmams olcaginiz icin ailesiyle problemde yasamamis olursunuz. Bi sekilde hemde sert bi sekilde tepkinizi belli ederseniz somuca varamasanz bile iciniz rahat eder

o senınkıne nasılsa sende onunkıne oyle olacaksın...ne bır adım eksık nede fazla....açıkcada konuş....onunkı ailede sızınkı ne

Esiniz ailenize deger vermiyor gorusmuyorken siz hala ama benim karakterim oturmus edasiyla onun ailesini sever sayar sik sik gorusurseniz o da halinizden memnun ailesiyle gorusup gorusmemeyi dert etmeyen bi esi oldugunu zanneder. Dolayisiyl siz takmiyor care aramiyorsaniz o hic takmaz aynen devam eder. Yani Bu hale getiren kendinizsiniz aslinda . O ne yapiyosa aynisini yapin iyiyse iyi kotuyse kotu . Onun ailesi kiymetlitse sizinki de kiymetli olsun .

Eşim, ailemin yanında oldukça donuk ve soğuk duruyor.
Ne bir laf eder, ne bir tepki verir.
Adeta put kesilir, bir de ailemde olduğumuzda erkenden uykusu geliverir niyeyse.
Arada gülümser, 'evet, evet' der ve biter.
Ama onun ailesinde olduğumuzda, sabahlar olmasın.
Şen kahkahalar, sohbetler, şakalaşmalar vs...
Bambaşka bir adam oluyor.

Bu durum beni etkiliyor mu derseniz; hayır!
Çünkü benim bir kişiliğim var ve onun yaptığı davranışı ben kendime yakıştıramıyorum.
Yorgun, uykusuz hatta mutsuz dahi olsam ailesinin yanında çok sıcak ve güleryüzlü davranmaya özen gösteririm.
Çoğu zaman konu açan, espriler yapan, insanlara takılan benimdir.
Onun memnuniyetsizliği ya da aileme olan bence etik olmayan tutumu, onun ayıbıdır.
Eşim, kendi büründüğü 'çift' karaktere yansın, ben böyle saygımla ve içtenliğimle mutluyum.

Ne kadar olgun bir insansınız siz ya tebrik ederim. Ben hayatta bunu başaramazdım.

Allah askina esim denyo diyerek isin icinden cikmayin. Cok uzuluyorum boyle durumlarda inanin. Babanizda annenizde o kadar ozenir heveslenir ilgi duyarken esiniz ne hakla boyle davranir. Boyle davranma yetkisini kimden nerden aliyormus yaa. Siz buna edebinizle karsi gelebilmis degilsiniz bakin. Kendiniz diyorsunuz kv de iken gordugunuz muameleyi. Kendi ailenizin esinize muamelesine bakin birde. Erkekler sakinlikten anlayamiyor bana kalirsa tavrinizi net belli edin . Sizin ailenize sik gidilmiyorsa gidilince surat asiliyorsa siz de aynisini yapin. Annenize babanizA boyle davranma hakkina sahip degil bir sekilde buna care bulmak gerek

Aman huzursuzluk yaşamayalım de gerisi teferruat dersen sen bilirsin ama...
Birazcık ailemize saygımız varsa yapılan hareketlere hakkınca bir tepki gerekir.
Zaten erkekleri azıcık anlamışsam (istisnalar hariç), aman karım aileme saygısızlık yapmıyorken ben ne yapıyorum deyip utanmıyor,
Verdiğin taviz kaşıklaysa kepçeyi gözüne sokuyor...

ben eşimin ailesinin yanına gidince 3 günden fazla kalamıyorum.Ama eşim annemlerin evinden çıkmıyor.. Orada kalalım diyor..Ben hamileyim rahat etmemi istiyor.Eve gidelim diyorum gitmek istemiyor.

O hiç etkilenmiyor yani. Ben etkilenmezdim..Bende sevmiyorum ailesini. Sevmek zorunda değilim.O da biliyor.

Allah askina esim denyo diyerek isin icinden cikmayin. Cok uzuluyorum boyle durumlarda inanin. Babanizda annenizde o kadar ozenir heveslenir ilgi duyarken esiniz ne hakla boyle davranir. Boyle davranma yetkisini kimden nerden aliyormus yaa. Siz buna edebinizle karsi gelebilmis degilsiniz bakin. Kendiniz diyorsunuz kv de iken gordugunuz muameleyi. Kendi ailenizin esinize muamelesine bakin birde. Erkekler sakinlikten anlayamiyor bana kalirsa tavrinizi net belli edin . Sizin ailenize sik gidilmiyorsa gidilince surat asiliyorsa siz de aynisini yapin. Annenize babanizA boyle davranma hakkina sahip degil bir sekilde buna care bulmak gerek

Konuyu yanlış anladığınızı düşünüyorum.
Ayrıca 'denyo' diyerek işin içinden sıyrılmak gibi bir çabam yok.
Eşimin bu tavrına karşılık olarak, gidip de bana yakışmayan bir şekilde onun ailesine davranacak değilim, kendim utanırım!
Bu tutumu sergileyen eşimdir ve tepkimi ona gösteririm.
Ailesinin ne günahı var?
Ben eşime yaptıklarımdan, söylemlerimden bahsetmedim.
Yaşadığımın, onun ailesiyle bir alakası olmadığı için, kayınvalideme ve kayınpederime hala aynı içtenlikle davrandığımı dile getirdim.
Mesela ben kendi ailemi yemeğe çağırıyorum, gündüzleri ablam ya da annemle oturuyorum ama onun ailesi ancak evime akşam çaya gelebiliyor, o da davet edersem özel günlerde.
Mutlaka yemeğe dışarıda götürürüm, evimde yemeğe almam, kimse beni sana geliyoruz diye arayamaz, işim var derim kabul etmem, yalnız hiçbir şekilde onlarla görüşmem, hal hatır sormam yoktur, yardımlaşmam yoktur vs vs!
Bu benim eşime tepkimdir örneğin.
Bunun gibi bir çok şey sayabilirim eşimin yapmamı istediği ama yapmadığım, ailesine değil...

Son düzenleme:
benımkide aynı cnm ben ailesine ve herkese öyleyimdir çok sıcak davrandığım halde benim sadece annem ve ablam var annemin yanında hiç konuşmaz etmez anneler gününde kendi annesini aradık ben öncesinde annem aramıştı görüşmüştük o annemi zahmet edip aramadı bile kaç kez söylememe rağmen sen aramışsın işte dedi ve aramadı ....:KK43:

Benimkide enim ailemle ayni cok hos sohbet degil.ailesiylede bir tik iyi.ama ben kv lerle bana bisey yapmadiklari surece keyifli sohbetlere dalarim.o yapiyosa annesinin babasinin sucu neki.ha ben rahatim kocam tutarli en azindan.onun karakteri bu benimki bu.sikayet etmiyor degil ailem onlarada diyorum boyle kabul edin.sonucta sizle pek sohbet etmiyor ama ailesiylede sen sakrak kahkahalar yok.onun ailesiylede okadar farki olsun.kv kp sizi kirmiyorsa hic uyup gunaha girmeyin derim ayip onun ayibi cunku

Back
X