Eşimin Abisi ile olan sorunu yeni doğacak bebek

Merhaba Hanımlar eltim Ağustos ayında Allah kısmet ederse doğum yapacak. Eşim abisi ile limonidir...Ama benim eltimle somut bir problemim yok çok Şükür . Hatta Abla derim kendisine. Bebekleri için onlara güzel bir bebek nevresim takımı ile hastane çıkışı aldım. Bir de eltimle kaynım için özel olarak üzerinde Anne Baba yazan fincanlardan yaptırdım. Yanına bir de çeyreğimizi takar kutlamasını yaparız diye düşündüm... Eşim ile tartıştık eşim bana "bu konuda neden bu kadar değer veriyorsun onlara '' deyip duruyor...Ben de diyorum ki '' Bak bazı konularda hataları var bizim de hatamız var tamam ama boşver. İyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin işidir. ''. Neyse... En son dün akşam tartıştık eşim üşenmemiş tek tek onların evine neler aldığımızı saydı. Eşimgilin köyünde kına gecelerinde çeyiz toplanır orada çift kişilik bir battaniye hediye ettik bu birincisi imiş. İkincisi evlerine ilk gidişimizde pasta takımı almışmışız. Üçüncüsü evlerine diğer gidişimizde kahve fincanı takımı. Dördüncüsü su bardağı ve sürahi takımı. Ve en son gidişimizde de Amerikan Servisi takımı almışmışız. Onlar ise bize hiçbir şey almamışmış... Eşime diyorum ki '' Bi sabret daha bizim eve hiç gelmediler ki alsınlar ''. Eşim bana diyor ki '' Sen onların evine gitmeden önce bile bir sürü şey alıyordun onlar neden almıyor. İlla gelmeleri şart değil yaa. Kargo ile de gönderebilirler veya memlekete gittiğimizde de alabilirler '' diyor. Ben de '' O onların bileceği iş. Ablam belki abinden çekiniyordur sizin aranız limoni olduğu için '' diyorum. Yok ikna olmuyo. Benim bu konuda kendisini desteklemediğimi falan söylüyor. Ben de yangına körükle gitmek istemiyorum. Çünkü bu sefer aralarının bozulma sebebini biz gelinlerden dolayı bilebilirler.
Bir dipnot gireceğim Şimdi tepki gösterenleriniz olabilir biliyorum ama ben annemden böyle gördüm. Eli boş gidilmez. Eltimle farklı illerdeyiz bu arada... Daha sonra bizim düğünümüz olacağı zaman annem damat bohçası hazırlamıştı eltimle kaynıma da oradan parça düştü. Lif patik yazma vs... (eltimin damat bohçasında bana bir şey konulmamıştı o zaman biz evli değildik ben bunu dert etmiyorum ama eşim sürekli söylüyor)
Şimdi burada sürekli kendimi övmüşüm gibi oldu ama inanın öyle değil kızlar. Ben hiçbir şey gelsin diye yapmıyorum. Annemden öyle gördüm. Eşim çok garipsiyor mesela. Hatta kaynanam bile şaşırdı... Ama ne var ki bunda aynı evin iki kızı olduk biz. Birbirimize destek olmamız gerekmez mi... Eşimin abisi ile olan sorunu benle eltimi bağlamaz. Bağlamamalı bence...
Eşimin Abisi ile olan bu meselelerini nasıl çözebilirim kızlar veyahut hiç müdahale etmeyip akışına mı bırakmalı???
Bu arada ben eşime dedim ki Bak yeğen geliyor ilk torun olacak bir tane büyük altın takalım dedim. Kıyametleri kopardı... Çeyrek nelerine yetmiyor diye... Ben çeyreği az gördüğüm için yanına ekstra şeyler aldım... Kart ekstreme bakıp '' büyük altın alsak daha karlı çıkardık Hatun Hatun '' deyip durdu 🙈🙈🙈
Eşiniz haklı her gittiğinizde bişey almak zorunda değilsiniz. Ha evlerine mi gidiyosunuz tatlı yada tuzlu pasta alın illa boş gitmicekseniz. Bu arada bohçada size bişey koymaması normal evli değilmişsiniz.

çok garip geldi
normalde çok güzel ama resmen kocanıza inat yapar gibi...
siz karı kocasınız önce kocanız sonra diğerleri
önce can sonra canan demişler.
gidip millete kötü davranın demiyoruz tabi ama

nispet yapar gibi... ne kadar ayıp.
her şeyin ölçülüsü güzel.

Herkes hediyeleri çok bulmuş da bence normal

Ben henüz evli değilken Eltime bebeği doğunca küçük altın fiyatında hastane çıkışı ile yarım altın almıştım ( eşim ve ben birlikte )

Örneğin komşum doğum yaptı ne alacağını bulamadım ona da pike takımı alacağım galiba

Zira küçücük kıyafetler de 60-70 TL bir iki giyilecek yanı gidip bady alsam da kaliteli alacağım dünyanın parası

Eşin biraz kızdığı için tavrı böyle he deyin ona da altın onun hediyesi diğerleri de sizin gibi düşünün

Çok da ısrarcı olmayın aralarındaki ilişkiye karışmayın

Bebeğe alınanlar bence de çok değil. Kupa olmasa olurmuş :)
Hediye konusunda ben de ayarsız olabiliyorum bazen. Eşim frenler bazen..

Eşimin kuzeninin bebeği için telsiz alacaktım işine yarayacak bir şey olsun diye, kadın engelledi gerek yok kullanmam diye :)
Gittim e bebekten nevresim takımı aldım. Eltime de çeyrek altın taktık..
Ben kendi kardeşime ekstra bir şey yaparım..

Kaldı ki çeyrek altın gayet de yeterli hele ki bu kadar artmışken, ama her gidişinde ev eşyası alması bence çok tuhaf..

İnsan 1 2 hediye alımdan sonra "eee ben ne incelik gördüm ki?" der almaz. Bu da normal..

Ben konu sahibinde eşine karşı bir inatlaşma sezdim açıkcası..

Oras öyle tabii de. Bilemiyorum belki içinden gelmiyordur almayabilir. Belki zor durumdalardır.
zor durumdalar mi gerçekten? O yüzden mi alıyorsun bu kadar?

ihtiyacı olan şeylerdi demene takildim çünkü.
düşük yapmış birine ziyarete giderken insan neden sürahi bardak takimi götürsün ki yoksa?

Sürahisi mi fincanı mi yoktu sizden önce? Yani eksiklerini görüp içinizden gelip aldıysanız amenna, onun dışında her gitmede ev eşyası goturulmez çünkü o yüzden bizlere garip geldi. Bi gittiğinizde bi tişört bi cüzdan goturdum deseniz sanıyorum daha normal gelirdi bize

Merhaba Hanımlar eltim Ağustos ayında Allah kısmet ederse doğum yapacak. Eşim abisi ile limonidir...Ama benim eltimle somut bir problemim yok çok Şükür . Hatta Abla derim kendisine. Bebekleri için onlara güzel bir bebek nevresim takımı ile hastane çıkışı aldım. Bir de eltimle kaynım için özel olarak üzerinde Anne Baba yazan fincanlardan yaptırdım. Yanına bir de çeyreğimizi takar kutlamasını yaparız diye düşündüm... Eşim ile tartıştık eşim bana "bu konuda neden bu kadar değer veriyorsun onlara '' deyip duruyor...Ben de diyorum ki '' Bak bazı konularda hataları var bizim de hatamız var tamam ama boşver. İyiliğe iyilik her kişinin kötülüğe iyilik er kişinin işidir. ''. Neyse... En son dün akşam tartıştık eşim üşenmemiş tek tek onların evine neler aldığımızı saydı. Eşimgilin köyünde kına gecelerinde çeyiz toplanır orada çift kişilik bir battaniye hediye ettik bu birincisi imiş. İkincisi evlerine ilk gidişimizde pasta takımı almışmışız. Üçüncüsü evlerine diğer gidişimizde kahve fincanı takımı. Dördüncüsü su bardağı ve sürahi takımı. Ve en son gidişimizde de Amerikan Servisi takımı almışmışız. Onlar ise bize hiçbir şey almamışmış... Eşime diyorum ki '' Bi sabret daha bizim eve hiç gelmediler ki alsınlar ''. Eşim bana diyor ki '' Sen onların evine gitmeden önce bile bir sürü şey alıyordun onlar neden almıyor. İlla gelmeleri şart değil yaa. Kargo ile de gönderebilirler veya memlekete gittiğimizde de alabilirler '' diyor. Ben de '' O onların bileceği iş. Ablam belki abinden çekiniyordur sizin aranız limoni olduğu için '' diyorum. Yok ikna olmuyo. Benim bu konuda kendisini desteklemediğimi falan söylüyor. Ben de yangına körükle gitmek istemiyorum. Çünkü bu sefer aralarının bozulma sebebini biz gelinlerden dolayı bilebilirler.
Bir dipnot gireceğim Şimdi tepki gösterenleriniz olabilir biliyorum ama ben annemden böyle gördüm. Eli boş gidilmez. Eltimle farklı illerdeyiz bu arada... Daha sonra bizim düğünümüz olacağı zaman annem damat bohçası hazırlamıştı eltimle kaynıma da oradan parça düştü. Lif patik yazma vs... (eltimin damat bohçasında bana bir şey konulmamıştı o zaman biz evli değildik ben bunu dert etmiyorum ama eşim sürekli söylüyor)
Şimdi burada sürekli kendimi övmüşüm gibi oldu ama inanın öyle değil kızlar. Ben hiçbir şey gelsin diye yapmıyorum. Annemden öyle gördüm. Eşim çok garipsiyor mesela. Hatta kaynanam bile şaşırdı... Ama ne var ki bunda aynı evin iki kızı olduk biz. Birbirimize destek olmamız gerekmez mi... Eşimin abisi ile olan sorunu benle eltimi bağlamaz. Bağlamamalı bence...
Eşimin Abisi ile olan bu meselelerini nasıl çözebilirim kızlar veyahut hiç müdahale etmeyip akışına mı bırakmalı???
Bu arada ben eşime dedim ki Bak yeğen geliyor ilk torun olacak bir tane büyük altın takalım dedim. Kıyametleri kopardı... Çeyrek nelerine yetmiyor diye... Ben çeyreği az gördüğüm için yanına ekstra şeyler aldım... Kart ekstreme bakıp '' büyük altın alsak daha karlı çıkardık Hatun Hatun '' deyip durdu 🙈🙈🙈
Çokta verici olma hiçte eşinle bu konuda tartışma eşinin bir bildiği vardır ki öyle diyordur.

Herseyleri tamdi ve bir tek su takimi, pasta takimi ve fincani mi ihtiyacti? Bardak alamayan insanlar nasil evlendi herkes biseylerini mi tamamladi bublar cismiyor mu oyleyse hak vericem? :))) Siz her ziyarette bunlari tamamlayana kadar bir set bardak, fincan olmadan durdular ve alamadilar mi yani??? Almak istedikten sonra cok ucuza bir suru bardak, çanak var. Sizin ki tamamen iş olsun diye almak.
Saygı duyuyorum 😇

Çok abartılısınız ,aşırıya kaçmışsınız ,
Eşinizle abisinin arasına girmeyin,
Hediyeleşmek karşılıklı güzel ,
Emin ol yarın öbür gün bişi olsa eltin arkanda durmaz,
İnsan yapmak istese ,bir tülbent alır hatıra olsun der yine niyetini belli eder

Ben yeni evlenince "ihtiyacım vardır" diye getirilen borcam, su takımı, bardak gibi şeyleri "ihtiyacı olan" birilerine götürdüm.. :KK70:

Evde boş boş duracağına birinin işine yarasın. Acaba kaç el değiştirdiler? :KK70:

İyi de birinin evine ailecek giderken eli boş gidilir mi zaten?benim de çevremde herkes evine giderken tatlı veya hediye götürür arkdaş bile olsa.

Gunun birinde olacaksa insallah senin gibi eltim olur kizzz :)))

Aynen dediginiz gibi, sevgi satin almak, millete yaranmaya calismaktan baska bisey degil. Boyle hediye olaylarini abartan insanlari hic samimi bulmuyorum.

Durumu olan insanlara abarta abarta hediye dagitanlar dogru durust bir hayir işi icin cebinden kuruş cikartmak akillarina gelmez genelde.

Su takimi, fincan, pasta takimi hemen hemen her kizin ceyizinde zaten ekstra bunlara para vermek maddi durumunun iyi olmasiyla alakali degil. Durumum iyi var sukur ama sirf yaranmak icin almam bunlari ihtiyaci olmayana devamli yazik.

Jest güzeldir ama zamanı gelince karşılık bulursa güzeldir..
Ben bunu çocuk aklımla idrak etmiştim. Sevginin maddesel değeri olmaz..
Eli açıklıkla, savrukluk arasında bir çizgi vardır..

Ayyy benim eşim in yüzde 1'i senin eşin kadar olsaydı neler vermezdim kıskandım :)
Şaka bir yana...
Ailesiyle yüz göz olmayan erkek iyidir, karısını üzmez, ama dengeler değişmiş sizde.
Tabiki sorunları seni bağlamaz ama çok da samimiyete gerek var mi?
Sonra tüm bunlar sana kötü bir tecrübe ile geri döner .
Eşini dinle,
böyle eş dostlar başına:)

Back