Eşimin Abisi ile olan sorunu yeni doğacak bebek

Her gittiginizde ağır buyur hediye alınmaz.
Tatlı alınır, meyve ya da içecek alınır.

Kahve fincanı takımı, sürahi takımı, pasta takımı vs bunlar her ev ziyaretinde götürülecek şeyler değil.

Eşiniz kendi abisi hakkında bile bu kadar tepkiliyken sizin bu aşırı pollyanna haliniz ortamı vermekten başka ise yaramaz

Her şey kararında güzel, düşünceli birisiniz belli ama bir gün olur nankörlük görürseniz çok üzülürsünüz. Ha onlar ne yaparsa yapsın ben üzülmem diyorsanız yine de eşinizle de kötü olmadan orta yolu bulun.
Mesela sizin yapmak istediklerinizi sanki eşiniz düşünmüş gibi gösterin ona, nasıl yapsak şunu mu alsak bunu mu diye iki seçenek sunun, eşinizin seçtiği olursa bu kadar sorun yapmaz belki 😉

Bebek için aldıklarınız hiçte fazla değil bence, yeğene alınması gerekenler. Diğer hediyeleri de ileride aranız bozulursa bile içinize dert olmayacaksa kimsenin başına kakmayacaksanız bence sıkıntı yok.Ama eşinizinde gönlü olsun bundan sonra giderken bir tatlı alırsınız yeter.

Benim eltim her sene bi çocuk yapıyor hepsine çeyrek alsam biz ne yicez 🤪🤪🤪
Şala bi yana borç içindeyiz alıyorum bir iki giysi eyvallah bitti gitti

Bazı bölgede sadece ilk çocuğa altın takılıyor.

Duyunca şaşırmıştım ötekilerin de hakkı değil mi diye ama millet uyanıklık etmiş işte.

Öncenin üremesiyle şimdiki aynı mı? Her ailede en az 3-5 çocuk :KK45:

Onlar 2017 senesinde evlendi biz nikahlı idik. Eşimle birlikte onlara bilezik aldık. Bizim düğün 2018 senesinde oldu onlar da bize bilezik taktı aynı şekilde.
Eşimin Abisi ile arası bozuk onlara her gidişimizde kendimiz değil kaynana ile ya da başka akrabalar ile gidiyorduk bizde araba olduğu için. Bir de bir kere düşük yaptı o zaman gittik geçmiş olsun demek için.
Damat bohçası dediğimiz şeyde bizim adetlerimizde damadın anne baba hala amca teyze abi vs hazırlanır. Adına damat bohçası diyoruz. Başka adı varsa hatrıma gelmedi.
Eltimin hazırladığı bohçadan kendime bir şey çıkmamasını ben değil eşim dert etti.
Kamuya saygılarımla arz ederim 😇
bu ayrintilardan sonra esine daha cok hak verdim.
2017 senesinde nikahlanip, 2018 senesinde evlendiysen şimdiye kadar canları istese size 2018 tane hediye almışlardı yani :D

bana öyle geliyor ki, eltinle aranız senin sandığın kadar iyi değil. Çünkü birine hediye almak için illa evine gidilmesi gerekmez.

İşte bu kadar iyi olmak her zaman iyi olmuyor, bazen karşılığında kötülük, kırıcı laf, bolca dedikodu görüyorsunuz. O yüzden karşılıksız bu kadar verici olmak doğru değil. Buraya yazanlar da tecrübesiyle yorum yapıyor.
Biri bir şeyi tecrübe etti diye her insan onu tecrübe edecek diye bir kural yok .
Insanların tecrübelerine genelde güvenmem .

Benim gerçekten içimden geliyor ve eltimin gerçekten de almak istediğini ama abiden dolayı alamadığını düşünüyorum.

Biz daha 10 aylık evliyiz. Aramızda 1100 km var neredeyse. Kaynım özel sektörde çalıştığı için izinleri denk gelemedi. Memlekette görüşebiliyoruz. Biz evlenmeden önce yakın yerde oturuyorduk onlarla. Şu an uzağız

Kb ve eltiyi bu derece savunup, eşine tepkili olan bir eş??
İsteseler emin olun gelirler.
Elti istese eşinden gizli bile hediye gönderebilir. Olmadı memlekette görüştüğünüzde elinize tutuşturuverir..

Eşiniz için gidip kavga edin denmiyor. Biraz eşinize de destek çıkın onun yanında yeralın deniyor. Adam haklı bir yerde. :işsiz:

eşinizin tepkisi çok hoş ya güldürdü :)
biraz haklı aslında ama sizde haklısınız insan gördüğünde de geçemiyor.
durumunuz varsa başınızın gözünüzün sadakası olsun günahsız yavruya almışsınız.
ha ama durumunuz yoksa ve ödemeler sizi zora sokuyorsa , bir ihtiyacınızı öteliyorsa da eşiniz haklı
Hayır hayır zora sokmuyor.

Bu ne yahu? Sevgi satın alır gibi :KK57:

Tamam eli boş gitmeyin, ben de sevmem hatta eşimi bu konuda zorlarım. Ama her gidişte ev eşyası alınmaz ki. Bizde ilk gidişte alınır. Diğer gidişlerde meyve, pasta, kurabiye, tatlı gibi şeyler gider..

Annenizden öyle görmüşsünüz ama annenizin yaptığı da doğru değil ki.

Eşiniz anlaşamadıği birine bu kadar verici davranmanız konusunda haklı. Ben de sinirlenirdim.

Bebeğe alınanlar için bir şey diyemem ama eşinizi ezip geçiyorsunuz haberiniz olsun.
Biraz destek mi olsanız? Eşiniz ya hani? :işsiz:

Aynen dediginiz gibi, sevgi satin almak, millete yaranmaya calismaktan baska bisey degil. Boyle hediye olaylarini abartan insanlari hic samimi bulmuyorum.

Durumu olan insanlara abarta abarta hediye dagitanlar dogru durust bir hayir işi icin cebinden kuruş cikartmak akillarina gelmez genelde.

Su takimi, fincan, pasta takimi hemen hemen her kizin ceyizinde zaten ekstra bunlara para vermek maddi durumunun iyi olmasiyla alakali degil. Durumum iyi var sukur ama sirf yaranmak icin almam bunlari ihtiyaci olmayana devamli yazik.

bu ayrintilardan sonra esine daha cok hak verdim.
2017 senesinde nikahlanip, 2018 senesinde evlendiysen şimdiye kadar canları istese size 2018 tane hediye almışlardı yani :KK70:

bana öyle geliyor ki, eltinle aranız senin sandığın kadar iyi değil. Çünkü birine hediye almak için illa evine gidilmesi gerekmez.
Oras öyle tabii de. Bilemiyorum belki içinden gelmiyordur almayabilir. Belki zor durumdalardır.

Aynen dediginiz gibi, sevgi satin almak millete yaranmaya calismaktan baska bisey degil. Boyle hediye olaylarini abartan insanlari hic samimi bulmuyorum.
Boyle durumu olan insanlara abarta abarta hediye dagitanlar dogru durust bir hayir işi icin cebinden kuruş cikartmak akillarina gelmez genelde.

Su takimi, fincan, pasta takimi hemen hemen her kizin ceyizinde zaten ekstra bunlara para vermek durumunun olmasiyla alakali degil. Durumum var sukur ama sirf yaranmak icin almam bunlari ihtiyaci olmayana devamli yazik.
Ben abartttığımı düşünmüyorum biraz kırıldım bu yorumunuza. Hayır işleri ile ilgilenip ilgilenmememiz biz ile Allah arasındadır. Benim aldığım şeyler de onun ihtiyacı olan şeyler genelde zaten.

Her
Eşimle olan durumumu daha rahat izah etmek için yazdım. Hatalı isem affola 😇

Est. Yani işte her gittiğimizde bir hediye aldım fincan takımı ve değerinde hediyeler diye yapılabilirdi bence.

Eşinizin ağzından hediyeleri saymak hoş durmamış :)

Ve yinelemek istiyorum , bu yaptığınıza inat denir.

Alma diyorsa almayın bir defada. Saygı duymalisiniz ,

Ben abartttığımı düşünmüyorum biraz kırıldım bu yorumunuza. Hayır işleri ile ilgilenip ilgilenmememiz biz ile Allah arasındadır. Benim aldığım şeyler de onun ihtiyacı olan şeyler genelde zaten.

Herseyleri tamdi ve bir tek su takimi, pasta takimi ve fincani mi ihtiyacti? Bardak alamayan insanlar nasil evlendi herkes biseylerini mi tamamladi bublar cismiyor mu oyleyse hak vericem? :))) Siz her ziyarette bunlari tamamlayana kadar bir set bardak, fincan olmadan durdular ve alamadilar mi yani??? Almak istedikten sonra cok ucuza bir suru bardak, çanak var. Sizin ki tamamen iş olsun diye almak.

Eşin haklı aranız iyi olsa bile bir çeyrek yeter, her evine gidişte kahve takımı, su takımı vs vs alınmaz.
Eve eli boş gidilmez denilir de baklava börek, pasta vs alınır eve giderken, ev eşyası değil.

Çok eskilerden dostum bildiğim ama aslında hiç arkadaş bile olmadığımızı anladığım biri
"verirken almayı unutmuşum" demişti. Çok mantıklı gelmişti bana.Bazı şeyler karşılıklı olursa güzel

Eli bos gidilmez bence de insanın imkanı varsa büyük küçük hediyesini almalı . Sizde benim gbi Düşünüyorsunuz demek ki. Ayrıca sizin esinizin abisi ile arası bozuksa bile abla dediğiniz biriyle ne görüşmesine engel bu durum ne de hediye alınmasına. Ben esiniz gbi düşünmüyorum. Zaten karsılık beklenmiyor böyle seylerde ama esiniz bunu dert ediyorsa bu kadar yani tatlı da iyi bir secenek bundan sonrası için =) beni gerginlikler cok ilgilendirmez mesela abimle görüşmesem belki, esi ile cocugu ile görüşürüm kesinlikle.

Back