Eşimin 1 ay boyunca yalan söylemiş yakaladım ne yapmalıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

uzgunkz20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2023
47
7
1
26
Herkese merhaba, özetle anlatmaya çalışacagım başınızı çok ağrıtmak istemem… evliyiz ve eşimde bende 24 yaşındayız. Eşim güvenilir ve sadık bir adamdır bence ve çevresinde de böyle bilinir. Yalan söyleyen birisi değildir öncelikle. Daha önce sevgiliyken vs birbirimize yalanlarımız olmuştu ama bunlar huy edinildiği için değildi o anki şartlara yenilmiştik. Eşim sahneye çıkıyor ve gittiği bir mekanla alakalı sürekli gelmemi istemiyordu sorun yaşıyorduk mekanın alkollü olması beni o ortama sokmak istememesi vs tarzında sonrasında bir kadın solistle çakışması gerekti ve haliyle gidip görmek istedim bunun üzerine arkadaşlarımızında ısrarı ile bikaç sefer gittim. Solist kızla alakalı hiç sorun çıkarmadım destek oldum aksine. Sonrasında başka bir kadın solistle çalışması gerekti bu sefer geleyim göreyim bile demedim konu etmedim. Sonra başka bir kadın solist ve geleyim dediğimde boşver gelme huzursuz oluyorum o ortamda bulunmandan dolayı dedi ve saygı duydum gitmedim. Burda sorun değil kadın solistler çünkü iş icabı biri gider biri gelir ben hiçbirini sorun etmedim ona hep dedim ki sadece yeni biriyle çalıştığında gelir dinlerim görürüm ve mesele olmaz beni soyutlama ben zaten saygı duyuyorum işine. Neyse sonra en son çalıştığı kadın solistle olan sahnesine gitmedim ve sonrasında o solistle mekanda başka bir gün çıkmaya başlamışlar ama benim haberim yok ben tek çıktığını sanıyorum ve tam 4 hafta boyunca bunu benden saklamış her geleyim dediğimde gitmememi sağladı ve bende zaten aklımın ucundan bile geçmediği için birşey gizleyeceği geleyim demiyordum zaten gitmiştim öncesinde mekanı görmüştüm e zaten tek çıktığını da sanıyorum sorun yoktu. Bikaç gün önce şeytan dedi ki kalk git içime bişeyler doğdu gittiğimde sohbet ediyordu kızla. İşle ilgili veya günlük yaşamdan bilemem. Fark etmiyor da olabilir edebilir beraber çalıştığı insan fakat bunun benden saklanması 4 hafta boyunca gizlenmesi eşimin benden gizleyebilmesi ve benim nasıl anlamadığım çok zoruma gitti anlam veremiyorum işin içinden çıkamıyorum diğerlerini saklamadı bunu neden sakladı diye aklımı yiyorum. Normalde yalan konuşmaz dediğim gibi. Saklama sebebi şuymuş zaten o mekanla alakalı geç gelmesiyle ilgili sorun yaşıyormuşuz benim de orda bulunmamı istemediği için alkollü mekana beni soktuğunda kendini kötü hissettiği için söylese ben huzursuz olurmuşum evde beklerken gelemediğim için mutsuz olurmuşum huzurumuz bide bunun için kaçarmış zaten kendisinin kabul ettiği bir durum değilmiş mekanın emri vakisi olduğu için kendini bana yanlış bişey yapmış gibi hissetmiş ilk gün beraber çıkacaklarından haberi olmamış spontane gelişmiş durum o yüzden yanlış mı yaptım hissiyle söylemediği için sonrasında söyleyememiş ben buna pek ikna olmadım çünkü kendi elinde olmayan bişeyi söyleyebilirdi bana benim sorun çıkarmayacağımı biliyordu ama benden habersiz sahne olup bitince bana yanlış yaptığını düşünmüş söyleyememiş ve sonrasında yalan yalanı getirmiş haliyle bu da benim yakalamamla son buldu. Eşimden bu tarz yalanlar bekliyor olsam bu kadar aldatılmış hissetmezdim ama hiç beklemediğim için büyük bir şoka ve boşluğa düştüm. Ayrılacağımı söyledim annesi araya girdi söz verdirtti. Ve ben sadece yatağımı ayırabildim çok kırgınım neden diye sorgulamaktan işe gidemiyorum hiçbişey yapamıyorum başka yalanlar da olmuş mudur diyorum çok pişmanım diyor art niyetle söylemedim sadece huzursuz olursun rahatsız olursun diye söyleyemedim diyor zaten orayı bırakmak isteme sebebim buydu bırakınca söyleyecektim diyor ama ben söylemeyip zaten bıraktım bitti gitti yapacağını düşünüyorum siz bişey diyin ben ne yapayım sizce doğru mu bir erkek niye böyle yapar ?

Birgül hiç keyfim yoktu bişeyler yapalım dedim sahne olduğunu söyledi kendi tek sahnesi yani bende iyi bende geleyim bugün bari seni dinlerim keyfim yerine gelir dedim yok aşkım otur beni bekle bize güzel bişeyler hazırla dedi tamam dedim normalde mesaj atan arayan adam hiç yazmadı merak ettim sorun mu oldu iyi mi diye ben aradım görüntülü açtı o sırada şarkı söylüyordu şarkı bittiği anda kapattı normalde ben kapatana kadar dinlerdim yani bunu da anormal bulmayın sahnede tek sonuçta kimse telefonunu görmüyor. Kapatması garip geldi meğerse söyleme sırası diğer soliste geçtiği için kapatmış duymayayım diye sonrasında aradığımda meşgule attı mola verince beni azarladı ne bileyim dinlemek istemezsin diye düşündüm dedi ne alaka olduğunu bile anlamadım yani bu bi çabadır benim üstüme geldi gerginlik çıkarttı. Sonrasında diğer sahne günü geldiğinde yine farklı bi dolap gibi gibi

Konun pek anlaşılmadı bence herkes soliste işe laf ediyor ben seni anladım bacım ve sana hak veriyorum. İliskinizin başından beridir gelen bir düzen varmiş ve problem yokmuş bu düzen bir anda değişmiş eşiniz garip davranmaya başlamış kavgalar. Sizin problem etmediğiniz seylerin saklanması. İnsan kendini salak gibi hissediyor aglamanizi ve ayrilmak istemenizide anlıyorum. Size tavsiyem esinizle oturun kirildiginiz seyleri suphelendiginiz seyleri duzgunce anlatmanız.ve konusmaniz belki esiniz dusunemedi konusarak halledebileceginizi dusunuyorum

Gerçekten sadece sen böyle konuştun sabahın bu saatinde saatlerdir hiç uyumadan araştırmalar yapıyorum ağlıyorum düşünüyorum buraya yazıyorum yorumlar beni daha da çok bunalttı belki biraz insanlar fikir verir rahatlatır demiştim ama herkes benim üstüme geldi enteresan bi şekilde kimse anlamadı. Herkes işini biliyodun sonuçta vs. Ya ben herşeyi bilerek ve güvenerek evlendim zaten güvenmesem bu mesleği neden kabul edeyim ki nasıl içim rahat etsin gitmiyim evimde oturayım nasıl baş ediyim kafayı yer insan. Konu benim güvendiğim ve bu zamana kadar bi yanlış yapmamış insandan bi darbe yemiş gibi hissetmem. Çünkü neden diyorum ne gerek vardı aradaki güveni sarsmaya saklanacak ne vardı hadi söylemezsin bişeyi o an kafandan çıkar bi günlük bişeydir denk gelmiştir mekan sahibi öyle istemiştir vs ama insan düzene binmiş bişeyi 1 ay boyunca eşine çaktırmadan devam eder mi burda kendisi kabul ediyor zaten söylemediğini sakladığını kabul etmiyor değil ki insanlar onu haklı buluyor zaten kendisi diyor evet yaptığım yanlış diye ama ben neden yaptığıyla ilgili verdiği açıklamaya tatmin olmuyorum çünkü mantıksız

Ya mesela benim eşim güvenlik iki kişi çalısıyorlar desem.napıyorsun abiyle oturuyorum tesadufi gittimya Allahin işi bir kadınla calistigini gorsem hayırdır derim yani. Calistigi yere gitmişligimde var yani avmde calisiuordu simdi hastanede özel bir yer değilki insan kocasına süpriz yapmak isteyebilir niye bu bir teftiş kontol olarak algılanmış. Konu sahibinin eşide eğlence mekanında calısıyor gidebilir yani benim esimde öyle yerde çalışsa giderdim. Sahnede kocam dinlerdim kafam dağılırdı falan eğlenceli olurdu yani hadi fabrika özel muhasebeli yer olsa zaten gidilmez

saklamak için çabaya girdiğine
Söylememek saklamak için çabaya girmek olmuyor hanımefendi.
Eşinin mesleğinde demekki sürekli solist değişiyor artık sadece her yeni gelenin hesabını vermek istememişki soylememiş. Demekki ona göre kıskanç birisin o da boşuna germek istememiş önemsiz bulmuş söylemeyi. Ama boşanın sürekli bana bunu söylemedin diye yatak ayrilacaksa ohoo çok yipranirsiniz geri adım atmayın bence.

Yahu niye fikrimizi belirtince üstten ahkam kesmiş gibi oluyoruz? Yanlış gelene yanlış diyemeyecek miyiz? Kaç defa ben mi yanlış düşünüyorum diye yazdınız, niye? Madem çok haklısınız ve kesin doğru yapıyorsunuz devam edin niye hala o evdesiniz? Hayır çok haklısın bastır yürü diye gaz vermemizi mi istiyorsunuz, ne duymak okumak istiyorsunuz? Ne yapacağımı bilemedim, bocaladım, söz vermek zorunda kaldım, baskı… Kafanıza silah dayamadılar değil mi, evli kalacaksın evden gitmeyeceksin boşanmayacaksın diye tehdit edilmediniz. Siz kendi isteğinizle evli kalmayı kabul ettiniz ve evinize gittiniz başkalarına yıkmayın olayı.

Kayınvalideniz arasın siz anlatmamalıydınız hatta evine gitmemeliydiniz. Hayal kırıklığıyla ayırdığınız odanızı sevginiz yüzünden birleştirin bence çünkü gereksiz boyutunda yanlış davranıyorsunuz. Evlilik uzun maraton, kimbilir ne krizler yaşayacak atlatacaksınız. Ben çocuklarımı bile yalan söylemeye ihtiyaç duyacakları yönden asla sıkıştırmam. Koca adam bırakın da ne söyleyeceğine ne söylemeyeceğine kendi karar versin.

Sizin hayatınız sizin evliliğiniz, bu şekilde devam ederseniz her 2-3 ayda bir yatak ayırır küsersiniz siz bilirsiniz. Ha eşinizi işteyim dediği anda dışarıda bir yerde baş başa görseydiniz veya mesajını aramasını yakalasaydınız o zaman haklı olurdunuz. Şu durumda evliliğiniz fazla uzun sürmez. Kayınvalideniz de bir noktada kendi evladını koruyacaktır. Oğlum bir şey yapmadığı halde devamlı suçluyorsun diyecektir. Herkesin evladı kendine kıymetli.

Kısıtlamıyorum diyor ama adam sahnedeyken bile arıyor. Telefonu kapatınca niye kapattın diyor. Sahnedeyken ne alaka yani dinlemişsin yeterli. İş üstünde beni arayanlara sinir oluyorum mesela ben. Sonra habersiz oraya gitmiş kadınla konuşurken görmüş. Ee o an öyle denk gelmiştir.

Umarım siz beklemediğiniz bir durum yaşadığınızda geri adım atmazsınız sürekli olduğuna da çok eminsiniz ya hanımefendi kıskanç olsam hep saklardı veya söylememeyi tercih ederdi herşeyi paylaşıyoruz biz aramızda saklı gizli olmaz en yakın arkadaşız herşeyden önce işte bu yüzden bu ağır tepkim

Şaka mısınız ya sahnedeyken aramak kısıtlamak mı sahnede olduğu için mi aramışım yoksa kocamla uzun süre haberleşmediğim için merak edip mi aramışım siz eşlerinizi merak etmiyorsanız ne âlâ öldü mü kaldı mı önemli değil sanırım. Ayrıca iş üstündeyken ne yapıyor arabanın katında arabayı mı tamir ediyor şarkı söylüyor beni kendisi aradığında ben evde bulaşık yıkarken bile koyup kenara dinlediğim oluyor gayet normal bi durum siz ne yaşıyorsunuz acaba

Evet soruyorum yanlış mı yapıyorum diye çünkü bana daha önce yanlış yapmamış bir insan seviyorum onun da benim üstüme titreşimini biliyorum belki de bu yüzden böyle ağır geldi hiç beklemediğim bi durumdu. İçimde çok acıyan soruları susmayan bişey var bunu durduramıyorum bağırıp çağırmakta istemiyorum çok üzüldüm kendi köşeme çekildim ve rahatlamaya çalışıyorum. Belkide haklısınız bunun için ayrılık düşüncesi yanlış olabilir ama insan canı yanınca hep en ucu düşünüyor. Konu sonuçta güvenle alakalı bi sorun olsa çözmeye çalışırsın ama güven olunca ayrılmayım da ne yapıyım ki nasıl düzelir bu diyorsun bu yüzden ayrılmak istiyorum dedim aslında gerçekten ayrılsam çok üzülürüm gaz verilmesini tabiki beklemedim ama hiç değilse böyle herkesin iş bu hesap mı verecek tarzı konuşmasını istemezdim hani evet durum böyle gelişmiş ama şöyle davranabilirsin böyle aşabilirsin tarzı yorumlar almak isterdim hala da isterim herkes benim üstüme geldi kötü bişey yapmışım gibi . Sadece şok oldum ya şaşırdım afalladım çünkü bunu gerektiren bi durum yoktu anlam veremedim ve biraz teselliye ihtiyacım vardı belki de bilmiyorum. Sizi de kırdıysam kusura bakmayın

Aynı sahnede çalışıyor konuşmaları çok normal yalan söylememis ki saklamış evet bu da yanlış birsy belki sizin bu durumlardan huzursuzlugunu bildiği için bunu yapmak istemiş olabilir bunu boşanmaya varacak bir duruma getirmeniz ne saçma haa kadınla yakınlık kurmustur o ayrı adamın işi bu sonuçta adam keyfinden cikmiykr o sahnelere

Onun işinin normali bu her yeni solisti niye size söylüyor? zaten anlatmak istediğimiz nokta bu. Kıskanç olmayan bir insan "en yakın arkadaşının" açıklamasına inanmayıp neden yatakları ayırıyor? Alır karşısına konuşur, birdaha gizlememesini ister yoksa boşanırım der onunda açıklamasını dinler ortak paydada buluşur.
Bir kişi dışında seni kimse onaylamadı buraya dert anlatıyorsun insan bir kendini de sorgular haklısınız bunu düzelteyim der.

kocamla uzun süre haberleşmediğim için merak edip mi aramışım siz eşlerinizi merak etmiyorsanız ne âlâ öldü mü kaldı mı önemli değil sanırım.
Sizin iş çok zor maalesef. Akıntıya kürek çekiyorsunuz, farkında değilsiniz ve fark etmenizi sağlamaya çalışanlara da çemkiriyorsunuz. Allah eşinize sabır versin bu derecede birini kimse çekmez.

Uzun süre derken, kaç gün kaç hafta mesela? İster gece çalışsın ister ofis çalışanı olsun iş zamanı aramak üstelik sahnedeki adamı şarkıyı bitirene kadar dinlemek nasıl bir boyut? Ben kocamı merak edince mesaj atıyorum o da müsait olunca beni arıyor veya mesaja cevap yazıyor. Size daha fazla yazmak isterdim ama vakit kaybı olur. Hiç kendinizi yansıtmaya çalıştığınız gibi değilsiniz, kıskançlıktan gözünüz ne iyiyi ne kötüyü görüyor. Bildiğiniz yolda devam edin.

oncelikle olayi sizin anlattiginiz kadariyla biliyoruz, daha once yasanilan seyler var mi? adamin baska supheli davranislari var mi? fikrimiz yok. o yuzden anlattiginiz seylere gore yorumluyoruz. buradan da gozuktugu kadariyla da surekli kocasini darlayan bir kadin portresi ciziyorsunuz. hatta gozumde surekli esinin isyerine gidip kontrol eden kiskanc bir kadin olarak canlandiniz.

eger esinizin isyerinde surekli solist degisiyorsa, rapor verir gibi esinizin size haber vermesi mantikli degil. ben olsam kadin solist gelince haber ver ben de kontrol ediyim tarzi bi sey yapmam. onun yerine prensipler konusunda anlasirim. her esin de arasindaki iliski farklidir. mesela basbasa takilmalarini istemem vs gibi. esimle de bu prensiplerde anlasirim.

ayrica diger bir hatanizda kayinvalideniz haber vermek olmus. siz ikiniz priblemlerinizi cozmeden baska birini olayin icine sokmak cok yanlis. problemlerinizi kendi aranizda konusarak cozmeniz lazim

Eğer eşinize gerçekten güveniyorsanız şöyle bir durum oluyor.Ben eşime güveniyorum ben sorgulamam kıskanmam diyorsunuz kendinize ve çevrenize.Gercekten öyle de bir insan olmak istiyorsunuz,ama bilinçaltıniz devreye giriyor. muhtemelen ve farkına varmadan sohbet sırasında eşinize işiyle çalıştığı insanlarla ilgili sorular soruyor, şüpheci davranıyor olabilirsiniz.İnsan kendi farkına varmasada bizim aaaa ben böyle değilim dediği durumlarda şunu duyabiliyoruz,yoo böylesin aslında...Mesela ben eleştirel bir insan olmadığımı düşünürdum ama yakınlarım eleştirel bir insan olduğumu belirttiğinde ,kendimi tekrar o gözle inceledigimde zamanla hakli olduklarının farkına vardım.Esinizde böyle hissedip düşündüğü için rahatsız olmamanız adına söylememiş olabilir.

konu sahibi biraz inatci ama ogrenmeye acik. adamin baska falsosu yoksa ben olsam oturur adamla sakince konusur, rahatsiz oldugum seyleri anlatir ve orta yolda bulusurdum. bu orta yol da is yerindeki her kadin solisti bana soylemen gerekiyor olmazdi tabi.

keşke herkes bu tonda yazsaydı sizin gibi çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi buraya yazabildiğim kadarıyla yprumlanıyor. İş yerine gidip darlayan birisi değilim işte bütün yakın çevrem işiyle alakalı sorun çıkarmadığımı ne kadar anlayışlısın der bende kimle çalışırsa çalışsın konu kocamda bitiyor ona güveniyorum başka da kimseye güvenmem derim. Evet mekanda hergün farklı solist çıkar ama beni de eşimi de ilgilendirmez bizim için sadece eşimin gittiği günler önemli ve öyle sürekli eşimin başkalarıyla çalıştığı bi durum yok ben diğer solistlerden bahsederken eskiyi kast ediyorum. Her gittiğinde farklı bir kadınla çalışma durumu yok öyle olsa bilirim ve her hafta kimle çıktın diye sorgulamam alıştığımız ve normal bi durum olur. Buradaki olay bizim düzenimizin dışında bi boyutta olması. Bana söylediğinde sorun edilmeyecek bi konuyu neden gizlemeye çalıştığı… bende ona bunu soruyorum ben kıskançlık yapmıyorum kısıtlama yapmıyorum ona bunla şunla sohbet edemezsin demiyorum neden buna ihtiyaç duyuldu kendisi de bana diyor ki evet yapmadın hiçbi zaman neyi ve kimi söylediysem saygı duydun neden söylemedim bende bilmiyorum diyor

Kaç defa yazdım, başkaları da yazdı, dediğiniz gibi inatçı hatta en doğruyu ben bilirim kafasında. Kendi bilir kendi hayatı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…