• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimim ailesine karşı neden sürekli kendimi koruma ihtiyacı hissediyorum?

Cvpplssss

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
70
Puanlar
8
Bu insanların bana hiç bir faydası olmadı 12 yıllık evliyim ne zaman arasalar ya para isterler, ya eşimi bir işleri için çağırırlar yada kaynana yalandan hastayım acil yetiş der. O yüzden aradıklarını görünce hemen kalbim çarpıyor çünkü eşim sınır koyabilen biri değil. Sürekli eşimi kontrol etmeye çalışmaktan bunaldım yoruldum ve ağzını ac ben abartıyorum. Şimdi aynı şehire tasıncaz büyük görümcem anası gelince sadece benim evde rahat ediyor yalanıyla bıze bırakıp kacacak daha önce öyle yapmıştı ordan biliyorum. Şimdi neyse misafir olarak gelip gidiyor ama yarın kayınbabama bişey olursa ki kendisi hem yaslı hem saglık sorunları var. Bunlar benım bakmamı isterler diye ödüm kopuyo. Ve eşim o gun gelirse hiç bir sey demez de ben patlarım kötü olurum diye korkuyorum. Diyeceksiniz ki ölüm Allahtan önce kimin ölecek bilemezsin cok haklısınız ama anksiyetem sağlıklı düşünmeme izin vermıyor kurup duruyorum. Ben bunlar yüzünden memleketimden kaçamam. Çünkü kendi ailem de aynı şehirde ufak ufak nasıl sınır koyabilirim acaba? Eşim aşırı iyi niyetli ve bu yüzden ablaları kullanıyor bunu

Benim kayınvalidem şu an çalışıyor 56 yaşında, ikinci evliliğinde. Eşime ben daha en başından ileride aynı evde istemediğimi söyledim. Çünkü benim çocukluğum, gençliğim hep böyle geçti. Kayınvalidemin de drama queenlik huyu var. Mesela geçen böbreğinde taş olma ihtimali varmış diye daha ultrasona girmeden ben ölücem bir aya çıkmam demeye başladı. Eşim de ben annemi biliyorum bezdirir boşanmamıza sebep olur ben hal çaresine bakarım dedi. Ama o gün geldiğinde neler olur bilemiyorum. Zor bir konu, sizi anlıyorum.

Eşin sınır koyamıyor
O yüzden sen onun ailesiyle kötü oluyorsun
Gelin kocasının anasına babasına bakmak zorunda değil damadın kayın ailesine bakmak zorunda olmadığı gibi
Bunu sevgili kocanın kafasına balyozla kazı
Eşiniz iyi mi bilmiyorum iyi olmak böyle bir şey değil

Offff eşim de hallederim diyo da hallettiğini hiç görmedim o gun gelınce benı karşısına alıyor onların dediğini yapmasa bile evde huzursuzluk çıkarıyor

Offff eşim de hallederim diyo da hallettiğini hiç görmedim o gun gelınce benı karşısına alıyor onların dediğini yapmasa bile evde huzursuzluk çıkarıyor
Kusura bakmayın da bu anlattığınız iyi niyet değil biraz kendini kullandırma

İş eşinizde bitiyor siz sınırımızı koruyun yüz göz olmayın ama dediğim gibi en önemlisi eşinizin tepkisi

12 yıldır eline bir şey anlatamamışsan daha anlatamazsın. Özlü söz gibi ya deveyi güdecek ya da cinnet geçip arayı bozacaksın. Ortada henüz bir ölüm yokken bile kendinize bu kadar eziyet etmenizde iyi değil önce kendi sağlık sorunlarınızı halledin sonrasına da sonra bakın. Belki kadın sizde kalmak istemeyecek evim de durmak istiyor diyecek.

Bu insanların bana hiç bir faydası olmadı 12 yıllık evliyim ne zaman arasalar ya para isterler, ya eşimi bir işleri için çağırırlar yada kaynana yalandan hastayım acil yetiş der. O yüzden aradıklarını görünce hemen kalbim çarpıyor çünkü eşim sınır koyabilen biri değil. Sürekli eşimi kontrol etmeye çalışmaktan bunaldım yoruldum ve ağzını ac ben abartıyorum. Şimdi aynı şehire tasıncaz büyük görümcem anası gelince sadece benim evde rahat ediyor yalanıyla bıze bırakıp kacacak daha önce öyle yapmıştı ordan biliyorum. Şimdi neyse misafir olarak gelip gidiyor ama yarın kayınbabama bişey olursa ki kendisi hem yaslı hem saglık sorunları var. Bunlar benım bakmamı isterler diye ödüm kopuyo. Ve eşim o gun gelirse hiç bir sey demez de ben patlarım kötü olurum diye korkuyorum. Diyeceksiniz ki ölüm Allahtan önce kimin ölecek bilemezsin cok haklısınız ama anksiyetem sağlıklı düşünmeme izin vermıyor kurup duruyorum. Ben bunlar yüzünden memleketimden kaçamam. Çünkü kendi ailem de aynı şehirde ufak ufak nasıl sınır koyabilirim acaba? Eşim aşırı iyi niyetli ve bu yüzden ablaları kullanıyor bunu
Eşinizle konuşun sınırlarınızı net anlatın.Eşinizin ailesine de can ciğer davranmayın tavrınız olsun.İstikrar herşeydir.Bir öyle bir böyle davranırsanız olmaz.Evinizde patron sizsiniz isterseniz herkesi idare edersiniz.Eşinizle kavga edin demiyorum ama sizi zorbalamasına izin vermeyin,sizi üzmekten korksun.Konuşurken de suçlamayın ben dili kullanın.

eşiniz sınır koymalı
alın karşınıza güzelce konuşun
dinlemezse bir cinnet her şeyi çözer

Kayın valideniz kaç yaşında? Benim eşim 2 kardeşti. Görümcem hayattayken Kvalide ben öleceğim ablana ne olacak gibi gibi konuşurdu… tek kalamaz o dedik, büyük ev aldık. Odasını hazırladık. görümcem iyi ama bipolardı yapamazdı tek başına. Arada korksamda sevdiğim için kabul ettim.

Her neyse aradan zaman geçince görümcem vefat etti. İlk zamanlar bizimleydi, komşuları arkadaşları evine git dediler hep, eve girmezsen giremezsin dediler, oda evine gitti.

Kvalide yalnız şimdi… kendi evinde yaşıyor. Allah sağlık versin diye dua ediyoruz. Hem kendisi için hem bizim için. Bakmak kelimesini sevmiyorum. Bakıma muhtaç olur amenna…

Şimdidedrn kurulmayın. Hayat ne getirir belli olmaz. Kendi sınırlarınıza dikkat edin. Eşinizi mi çağırıyor gitsin, sizin gitmenizden iyidir.

Üzgünüm ama korktuğunuz fazlasıyla başınıza gelecek çünkü "hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz" anacı ,onların ağzının içine bakan,çekirdek ailesine değil dışarı değer veren adamla evlenince son hiç şaşırtmıyor.....

Yalan söylüyor,sizi kandırıyor,geçiştiriyor,nasıl olsa sonunda herşeyi kuzu kuzu kabul eden bir eşi olduğunu biliyor ..

Eşim aşırı iyi niyetli ve bu yüzden ablaları kullanıyor bunu

Hasta olsa iki tane kızı varken gelin olarak siz mi bakacaksınız? Böyle bir şeyi asla kabul etmeyin. Eşiniz bir şey diyemeyip kabul ederse kendisi baksın madem.

Eşiniz size sormadan hastalık vs durumunda bakacağınızı söyleyemez buna hakkı da yok yetkisi de. Bakmam diyin olur biter. Esin ailesine bakma zorunluluğunuz yok. Yanında kıymetli biriyse gönüllü bakarsınız o ayrı.

Back
X