- 26 Şubat 2021
- 235
- 312
- Konu Sahibi SilentHillRoom
bravo. işte deneyim böyle bişi. gerçekten öğretici. şimdi devam ederseniz bu hanımın öğrendiklerini belki daha fazlasını/azını siz de öğreneceksiniz. ömür kısa. herşeyi deneyim ederek öğrenirken bir bakmışız geçmiş gitmiş. aklınızı devreye sokun. tabi ki tedavi olmasını beklemeyi seçebilirsiniz. ki anlattıklarınızdan tedavi sürecinin uzun olacağı kesin. ancak daha karşıdaki durumunun farkında değilken, bu yüzden bir iyileşme talebi yokken ne kadar bekleyebilirsiniz?Senin için çok üzgünüm.
Bunları boşanmak üzere olan biri olarak yazıyorum. Ben burda çok yardım gördüm fikirlerim oluşurken, ayrıl diyenleri dinle. Psikolog mucize insan değil. Seanslar aylar sürüyor. Kişi yüzleştiği şeyi sindiriyor, aksiyon alıyor, almıyor, yarıda bırakıyor, teşhisi inkar için tedaviyi reddediyor.
Her şey yolunda giderse kocanın en az 1-2 yıl terapi alıp bu arada iniş çıkışlı, yüzleşmeli bi süreç geçirmesi lazım. Çekerim sanıyorsun ama değer mi? Gücün yeter mi? Ben yeter sananlardandım.
Şimdi anksiyete, panik atak, ne ararsan var.
Kaç kilo verdim bilmiyorum.
1- Kişi değişmek istemezse sen onu değiştiremezsin. Hipokrat bile der ki hastayı tedavi etmeden önce iyileşmek isteyip istemediğini sorun.
2- Eski kocam iş stresi, işsizlik, aile sorunu der sığınırdı her şeye imkanın olsa terapiste gitmem mi, aman gideceğim diye cilalardı beni. Bir terapist bulup gizlice parasını ödeyeyim deyip teklif edip terapiste durumu anlattığımda bana kısaca etik olarak yapamam demişti ve eklemişti 'o bundan kaçıyor, para bahane' inanmamıştım. Bi kere benim zorumla gittik de yüz bahane buldu yok para tuzağı, yok taraflı diye.
Sonra hiç para sıkıntımız yokken de kaçmaya başlayıp ben iyiyim sen çok anormalsin deyince emin oldum. 8 aydır terapi alıyorum da düzelemedim. Unutma hakikaten delilerin delirttiği masumlar gidiyor terapiye.
3- Çürük dişle idare ediyorsun ama diğerleri de çürüyor farkında değilsin. Acilen terapi al, alamazsan kitaplar oku ve kendi şemalarına bak.
4-Teşhisi salla ister hasta olsun ister sağlıklı, isterse hastalığı şizofreni ya da bipolarlık olsun farketmez. Sonuca bak, hayatını mahfediyor.
5- Şu sözü aklına kazı 'körün gözü açıldığında ilk kırdığı bastonu olur' işaizliği, iş bulduğu halini düşün. Senin fedakarlıklarının hiçbirini o sana yapmadı. Yani diyelim ki onu ikna ettin, terapi aldı, düzeldi, ilk beğenmeyip def ettiği sen olursun çünkü onun eski , kötü halini biliyorsun.
6- Kabul ettiğin her tutum, hakaret, kısıtlama seni daha da değersizleştiriyor. Eldeki kuş oldukça daha da üstüne gelecek. Nasılsa evde, kaybedilmeyen birisin.
7- Bu kadar dilindeyse mutlaka aldatma, yalan, sapıklık artık her napıyorsa kendisi yapıyordur. Bana su içsem yalancı diyen ex kocamın beni ayaküstü dolandırdığını sonradan öğrendim.
8- Şu gerçeği unutma incinmesin, kavga çıkmasın ya da korkuyorsun diye ona neyi söylemiyorsan o sana söyleyecek. Yalanını yakaladığında yalancı demezsen o sana diyecek. Hakaret ettiğinde susarsan o sana pislik diyecek. Yansıtma yapıyor.
9-Kendinden esirgediğin şeyleri ona verme. Psikoloğa kendin git o isteyerek kötü ama sen mağdursun artık. Farkına var.
Ne var ya güzel? Onun yerine tek olsan y da x bir adam olsa yaşayamayacağın hiçbir şeyi yaşatmıyor sana farkına var.
10- Önlemini al, kanıt topla, hazırlık yap, para biriktir, destek al, en kötüyü düşün çünkü ayrılmak istediğinde ilk lafı aldatıyorsun, ikincisi öldürürüm olacak. Bikaç zaman insana dönebilir ama hepi topu o.
Üzgünüm yazdıklarım için ama daha iyi bir hayat mümkün. Bugüne kadar olduğu gibi gittikçe kötüleşecek.
diğer bir konuda diğer üyelere katılıyorum ve alınganlık göstermeden kulak verin siz de. bu anlattıklarınızı ve tahammül ettiklerinizi, buna rağmen ayrılamadığınızı psikoloğa anlatın. bakalım normal eve gidebilirsin mi diyecek, yoksa sen az gel bakalım mı diyecek.
bu çocuktan ayrılsanız bile sakın psikoloğu ihmal etmeyin. çünkü sorununuzu çözemediğiniz sürece tekrar eden seçimler yapacaksınız. size değer vermeyen, sizi ezen, hiç yerine koyan kişilere bağımlılığınız normal değil. neyse sebebi bulun ve kurtulun bu eziklikten, değersizliği kucaklamaktan vazgeçin.