- Konu Sahibi prettywoman89
-
merhaba konunu görünce dikkatimi çekti. benim eşimde sigarayı bırakmaya çalışıyor bu aralar.elektronik sigara diye bi alet aldı.Arkadaşlarından bırakan olmuş onlarda görünce denemeye karar verdi.daha yeni bakalım bırakabilecekmi bilmiyorum ama senin eşinde böyle bişey deneyebilir.belki bırakabilir.internetten araştır istersen. hatta kkda bununla bırakan olmuş diye okudum geçen gün konularda birinde.umarım eşlerimiz bırakabilirde bu illetten kurtuluruz.
arkadaşlar internetten araştırdım da zyban diye bir ilacı hastaneler ücretsiz yazıyormus, reklam falan yapıyorum sanılmasın receteyle yazıyormus doktorlar, kullanan varmı hangi bölüme gitmek lazım acaba yazdırmak için ki, kullanıp sigarayı bırakabilen varsa başka ilaç da olur.
merhaba arkadaşlar, az önce sigarayla ilgili bir konu gördüm ve ne zamandır açmak istediğim konuyu açmaya karar verdim, eşim 10yıldır sigara içiyor biz 5 yıldır evliyiz, ve günde 1 paketi buluyor içtiği sigara evlendikten sonra bırakacağını söyledi fakat bırakamadı ben başlarda üstüne gitmedim arada söylüyordum ama birkaç sene sonra çocuk düşündüğümden eşimin de artık kendine çok zarar verdiğini düşündüğümden yeter artık dedim bir kere tedavi oldu biorezonans tedavisi benim zorumla olduğu için ne yazıkki 1 hafta sonra geri başladı iradesi olduğuna inanıyorum ama istemiyor, başlamasının sebebi çocukluğundaki psikolojik sorunlar ve bu yüzden çabuk sinirlenmesi, sigara içmezsem sinirli olurum diyor bende istersen evi yık bırakacaksın diyordum ama olmuyor işte bende kendi kendimi yiyorum, başarılı bir yöntem varmı bildiğiniz tecrübe ettiğiniz çok merak ediyorum biliyorum ki irade en önemlisi eşim bırakmak istemiyor gibi geliyor bana ve o kadar kızıyorum ki resmen gerizekalısın dedim sen bir grup insan para kazanacak diye kendini ve beni kanser edeceksin gram aklın yok diyorum, kaç kere bağırdım çağırdım artık kibarca söylemekle anlatamıyorum derdimi, bana bir şey olmaz mantıgında biliyorum, bu arada benim babam da aynı kafada ben kızdıkca bırakamıyorum kızım deyip duruyor biz 3 kız kardeşiz Allah a şükür hiçbirimiz bağımlı değiliz içmeyiz ben tiksiniyorum kokusundan o derece, sadece denemek için içmişimdir ondanda bir zevk almadım, sigarayı bırakanlar varsa yada deneyenler ya da öyle bir topic varsa beni yönlendirebilirmisiniz arkadaşlar, eşime nasıl davranmalıyım o konuda ne yapsam kar etmeyecek gibi geliyor çok yoruldum artık bu konuda öğüt vermek de istemiyorum ama kendi kendine bırakması için de kanser olması gerekecek teyzesi öyle bırakmış mesela neden bu kadar düşüncesiz ve aptal oluyor insan sigara konusunda anlayamıyorum bağımlı olmadığımdan belki nolur bir öneride bulunun, bitkisel çay olur ilaç olur telkin yöntemi olur
bütün mesajlar ve öneriler için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..
e-sigara konusunda kanser yapıyor diyen bir arkadaş vardı, yani sigara yapmıyor ama elektronik sigaramı kanser yapıyor ben tam tersi diye düşünmüştüm yani sadece nikotin alır en azından karbonmomoksit gibi zehirli gazlardan zehirlenmez diye düşünmüştüm.
ilaçların yan etkileri varmış çok üzüldüm bu duruma ya, bir arkadaş biorezonansı önermiş eşim benim zorlamamla gitti ve bırakabilirim dedi ama ordaki adam demişki bir hafta sigara içilen ortamda bulunmayacaksın bunun iş arkadaşlarının hepsi içiyordu ve o zaman sigara yasağı da yoktu kapalı alanlarda keşke olsaymıs, bu sebeple yanındakiler içince dayanamayıp oda başladı zaten iradesi zayıf biliyorum, çok üzüldü sonra verdiği para ve birkaç gün bulantı falan oldu işte boşuna çekti, gerçek sebebi bırakmak istemeyişi bence
çevre de çok önemli çevresindeki adamlar da gerizekalı bize birşey olmaz mantıgındaki insanlar eşim de onlara benzemeye başladı nefret ediyorum bu özelliğinden cehalet budur aslında bile bile lades demek oturup düşünmek yerine kolayına kaçmak herşeyin, evlenirken bırakacam dedi zaten ama bırakmadı o zaman anladım zaten iradesizdi sigara konusunda; ısrarlarım bir arkadasın da dediği gibi belki onu daha da çok bağladı sigaraya, annesi ve kardeşi içmediği halde, eşim onlara kızmasın laf etmesin diye içme demiyorlar kül tablası getiriyorlar önüne, yanlış yapıyorsunuz dedim kaç kere napim kızım içme desen de içiyor diyor, herkes aynı şekilde davransa çoktan bırakmıştı ama ben hariç hayatındaki herkes iç aman nolacak yarasın modunda bu yüzden sinirleniyorum, eşim de anlıyor sinirlendiğimi yanımda içmiyor sesini çıkarmıyor be bağırınca ama sonuç kocaman bir sıfır
Bende de var bu sorun, hatta ben de başlık açmıştım ama bana genel olarak denen şey şu oldu, "evlenmeseydin, zevkine saygı duy, bırak dersen daha çok inada bindirir" vs.
"Bırak" demeyi bıraktım, bir beş ay filan olmuştur hiç müdahale etmiyorum ama o azaltmak şu yana dursun arttırdı bile bu süre zarfında.O yüzden "sen söyledikçe inada biner" lafı palavra geliyor bana. Tam aksine hak bayram biliyorlar sessiz kaldıkça. Ne yapmak gerek cidden bilmiyorum; sen ona saygı duyuyorsun, bırakacağı günü bekliyorsun sabırla ama o sana gereken saygıyı duymuyor. Çok dertliyim gerçekten bu hususta. Size de kolay gelsin uğraşınızda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?