eşime sigarayı nasıl bıraktırabilirim?

Merhaba elektronik sigara çok zararlı lütfen kullanmayın.... İşyerimde bir kaç kişi bu elektronik sigarayı kullandılar iki kişi hariç diğerleri vazgeçtiler iki arkadaş bayağı kullandılar sonra ikisi de çok kısa aralarla kanser oldular ve öldüler kesinlikle bu elektronik sigaradan..... lütfen kullsndırmayın... LÜTFEN......

Kizlar eslerinizin uzerine fazla gitmeyin. İnsanin daha cok icesi geliyor. Kendisi istemedikten sonra birakamaz kimse. Esim 1 haftadir icmiyor birakiyorum dedi ve bitti. Bende azaltma yolundayim. Bana of ne kotu kokuyorsun dedikce gidip 1 tane daha yakmak istiyorum. Devamli birak et diyip durmayin birakacagi varsada ters tepki yapiyor

Başlığı görünce girdim özelden bi ilaç yazayım doktor kontrolünde kullansın derim tabi doktor önerisi aldın. 40yıl sigara içmiş babam bıraktı sonunda

bu sorunu evlenmeden çözücektiniz ben yapamıyorum kokusu kötü geliyo falan filan diye, bende nişnlımla 7 senedir birlikteyim oda içiyodu ama ben hiçbişekilde kendisine yaklaşamadığımdan bırakmak zorunda kaldı şimdi arada keyif için vanilyalı puro içiyo hatta kendide ben esir değil keyif içicisiyim der sinirli yapıyo falan demeleri sadece bahane

Son düzenleme:
aynı dert bende de var valla.ben eşime salonda içirmiyorum.her seferinde kalkıp dışarda içmek zor geldiği için sigara sayısında ciddi bir azalma var.bir taraftan da duygu sömürüsü yapıyorum bazen.bu sigara yüzünden bi hastalığa yakalanıp acı çektiğini görmek istemiyorum diyorum.bir de 10gündür falan onun da uykusu gelinceye kadar salonda kestiriyorum biraz o da ben uyurken sigara içtiği için vicdan azabı çekiyo kalkıp mutfakta içiyo.bu da günde 1 paketten fazla içerken 10 tane falan içmesini sağlıyo.ama herşeyden önce kendisinin de istemesi lazım.

kizlar benim yöntemi deneyinnn oglumda denedim ise yaradiiiii 8 aydir sigara icmiyorrrr
ayyyy cok pis kokuyorsun diyinnnn aradan zaman gecince ayyyy ne pissss kokuuuuu ne pisssss diyin
ay oglum kizlar seni begenmez ayni kültaplasi gibi kokuyorsun dedim esinize siz ne diyecenizi bilirsinizzzz
ay surda spor salanu varmis hep gencler oraya gidiyor spora basladiiiiiii

kizlar benim yöntemi deneyinnn oglumda denedim ise yaradiiiii 8 aydir sigara icmiyorrrr
ayyyy cok pis kokuyorsun diyinnnn aradan zaman gecince ayyyy ne pissss kokuuuuu ne pisssss diyin
ay oglum kizlar seni begenmez ayni kültaplasi gibi kokuyorsun dedim esinize siz ne diyecenizi bilirsinizzzz
ay surda spor salanu varmis hep gencler oraya gidiyor spora basladiiiiiii

ben ve eşimde sigarayı bıraktık 6 ay oldu eşimi ikna etmem ise 8 ay filan sürdü herhalde 8 ay başının etini yedim durdum ama o istemeden onu bir yere götürmedim. 8 ay sonra bana yarın doktora gidelim mi sigara bırakmak için dedi tamam deidm ve ertesi sabah sigara bırakma birimine gittik. tahliller testler vs sonrasında eşim ileri derecede bağımlı bense orta derecede bağımlı çıktım . ikimize de zybanı yazdılar ve 5.ve ya 6. gün sigarayı bıraktık sonrasında ilaç bana dokunduğu için ben ilacı bıraktım eşimde içki içmek istediği için ilacı bıraktı toplamda ilacı 12/15 gün filan k ullandık herhalde 6 aydır temiziz
normalde ben günde 1 paket içiyordum eşim ise 2.5 paket filan.
yalnız şu da var aslında ben sigarayı bırakmak istemiyordum sırf eşim bırakasın diye bıraktım. azıcık istek olsa bu işi başarabilir.

irade meselesi bu eğer kendi istemezse bırakamaz siz ne kadar söylerseniz söyleyin bir daha başlar istemeyerek bırakırsa eğer ilacı var onun ama kendinin istemesi önemli içip tekrar başlayanlar var çünkü

Son düzenleme:
kızlar bende sıgara tıryakısıydım..bu gune kadar cok sey denedım nıkotın sakızı nıkotın bandı adeında bır ılac
esım sıgara ıcmıor ve dusunun yanı onundurumunu herseye ragmen bırakamadım bırakmadım o pıs kokuma ragmen
sonra hamıle oldugumu ogrendım ve kesınlıkle agzıma surmuorm
bundan sonrada ıcecegımı dusunmuorm o ılletten kurtuldum ve boyle cok daha mutluyum

bütün mesajlar ve öneriler için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..
e-sigara konusunda kanser yapıyor diyen bir arkadaş vardı, yani sigara yapmıyor ama elektronik sigaramı kanser yapıyor ben tam tersi diye düşünmüştüm yani sadece nikotin alır en azından karbonmomoksit gibi zehirli gazlardan zehirlenmez diye düşünmüştüm.

ilaçların yan etkileri varmış çok üzüldüm bu duruma ya, bir arkadaş biorezonansı önermiş eşim benim zorlamamla gitti ve bırakabilirim dedi ama ordaki adam demişki bir hafta sigara içilen ortamda bulunmayacaksın bunun iş arkadaşlarının hepsi içiyordu ve o zaman sigara yasağı da yoktu kapalı alanlarda keşke olsaymıs, bu sebeple yanındakiler içince dayanamayıp oda başladı zaten iradesi zayıf biliyorum, çok üzüldü sonra verdiği para ve birkaç gün bulantı falan oldu işte boşuna çekti, gerçek sebebi bırakmak istemeyişi bence

çevre de çok önemli çevresindeki adamlar da gerizekalı bize birşey olmaz mantıgındaki insanlar eşim de onlara benzemeye başladı nefret ediyorum bu özelliğinden cehalet budur aslında bile bile lades demek oturup düşünmek yerine kolayına kaçmak herşeyin, evlenirken bırakacam dedi zaten ama bırakmadı o zaman anladım zaten iradesizdi sigara konusunda; ısrarlarım bir arkadasın da dediği gibi belki onu daha da çok bağladı sigaraya, annesi ve kardeşi içmediği halde, eşim onlara kızmasın laf etmesin diye içme demiyorlar kül tablası getiriyorlar önüne, yanlış yapıyorsunuz dedim kaç kere napim kızım içme desen de içiyor diyor, herkes aynı şekilde davransa çoktan bırakmıştı ama ben hariç hayatındaki herkes iç aman nolacak yarasın modunda bu yüzden sinirleniyorum, eşim de anlıyor sinirlendiğimi yanımda içmiyor sesini çıkarmıyor be bağırınca ama sonuç kocaman bir sıfır

aynı sekılde bende ole canım hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım ve eşiminde bırakması gerekiyordu ayda 500 tl hepsi bi yana kendi sağlığı.internetten elektronık sıgara sipariş ettim,iş çevremden çoğu insan bu sekılde bırakmıstı.ilk nikotin içeren likit aldık ve şimdi nikotinsiz kullanıyo iğrençte kokmuyor.meyve kokuyo.en azından el alıskanlığı gitti dumanda olduğu için psikolojik olarak sigara içiyrmuş gibi hissediyormuş.akupunktur da sigara bırakmada işe yarıyor dediler ama eşim kabul etmezdi.şimdilik çözümüm bu inşallah daha da içmez.bir aydır içmedi.

kızlar öncelikle bırak bırak demeyin .. yani sürekli değil de belirli aralıklarla maddi ve manevi zararlarından bahsedin..
sonra belirli bi tarih oluşturun doğum günü evlilik günü.. gibi mesela benm eşim 1 ocakta bıraktı 16 gündür içmiyor..
ben bırak dediğimde bırakmadı ki ne zaman sustum üstüne gitmedim o zaman bırakıyorum dedi şok oldum

Benimde erkek arkadasım iciyordu sigara cok uzun yıllardır ben hic içmedim hatta dumana alerjim vardı. Babam bile benim oldugum yerde icmez kendisi günde bir paket içen birisi. Ona ne yaptıysam bıraktırmadım.
Erkek arkadasım zararlı olduğunun farkindaydi dikkat ediyodu dumanı bana gelmesin diye yanlışlıkla gelse bile ben hemen of sacım sigara koktu iğrenç ya falan diyodum yanağından operken falan sigaradan senin kokunu duyamiyorum diyodum bundan 10 sene sonra senin cildin sigaradan çökecek ben senden genc ve seksi duracam bizi gorenler abi kardes sanacak diyodum boyle tatlı tatlı kucuk kucuk bilinçaltına ittim. Sürekli değil tabi sürekli söyleyince boğuluyordu daha cok iciyordu.
Daha sonra bi aksam oturuyorduk yazlıkta cafede ben paketle oynuyordum dedim sen bu sigarayı birakmicaksin madem ben başlıyorum. Kendi bana sigara konusunda demediğini birakmazdi başlarsan yüzüne bakmam vs. Paketten çıkardım bi tane ağzıma götürdüm sen o kadar adam mısın dedi agzima koydum bende sen onu bırakacak kadar adam mısın dedim tabi yüzümde hurrem ifadesi var bu bozuldu agzimdaki sigarayı aldı falan bi süre sonra paketi burusturdu attı eve gittiğimde mesaj attı bu adam sana soz veriyor sigara yok artık dedi o gündür hic icmedi :)

Biraz uzun oldu ama okuyanlara belki fikir olur diye yazdım. Dediğim gibi benimki biliyordu ne kadar zararlı oldugunu bana kiyamadi bide daha dogrusu ben o noktaya getirdim Allah hepinize kolaylık versin kızlar zor bi süreç benim bu anlattıklarım 1bucuk senemi aldı

ama ilaç herkeste aynı etkiyi vermiyor ki bende evet yan etkileri oldu ama eşim alkolle aldığı halde hiçbirşey yapmadı onda
doktor ilaç kullanacaksan 1 çay baardağı bile bira içme demişti benimki bira rakı votka hepsinden çatlayıncaya kadar içti de ilaç birşey yapmadı

E sigara nasıl kanser yapıyor muş net anlamış değilim türkiye piyasasına gire o kadar kısa bir zaman olduki ayrıca bazı sitelerde okuyorum özellikle likitler için şurada burada ucuz onu al bunu sat vs. diye ve hayretler içinde kalıyorum neden bu kadar cahilde davranıyoruz , içerini bilmediğimiz hangi şartlar dahilinde ,kim tarafından yapıldı vs. bilmediğiniz şeyleri ucuz diye alıp sonra bin türlü sorun yaşanıyor sonra deniliyor ki e sigara kanser yapıyor çok zararlıymış...yahuu bilinçli kullanıldıktan sonra zarardan ziyade faydası olur.
Sigarayı bırakıp e sigara kullanmaya başlıyorsun diyorsun ki bana böyle böyle etkisi oldu yahuu zaten sigarayı bırakınca vücut kendini temizlemeye çalşıyor tabiki biraz arıza yaşıyorsunuz ama bunu e sigaraya bağlamak tamamiyle yanlış olacaktır.

Bilinçli tercihler yapar ve kullanırsak inanın bir arıza yaşmazsınız ben 5 ayı aşkın süredir Ovale elips kullanıyorum nikotin seviyeme dikkat ediyorum...ilk kullandığım bir hafta hariç ki sigaradan direkt e sigaraya geçtim hiç bir fiziksel sorun yaşamıyorum aksine daha dinamik bir yapıya kavuştum ayrıca sigaranın cildimde yarttığı iğrençliklerde bile ciddi azalma gözlemledim.

atın ölümü arpadan olsun abi zihniyeti taşıyan bir topluma faydalı birşey sunmak zordur ..:)

Bende de var bu sorun, hatta ben de başlık açmıştım ama bana genel olarak denen şey şu oldu, "evlenmeseydin, zevkine saygı duy, bırak dersen daha çok inada bindirir" vs.
"Bırak" demeyi bıraktım, bir beş ay filan olmuştur hiç müdahale etmiyorum ama o azaltmak şu yana dursun arttırdı bile bu süre zarfında.O yüzden "sen söyledikçe inada biner" lafı palavra geliyor bana. Tam aksine hak bayram biliyorlar sessiz kaldıkça. Ne yapmak gerek cidden bilmiyorum; sen ona saygı duyuyorsun, bırakacağı günü bekliyorsun sabırla ama o sana gereken saygıyı duymuyor. Çok dertliyim gerçekten bu hususta. Size de kolay gelsin uğraşınızda...

Sizin keyif aldığınız şeyi özellikle sevdiğiniz insan elinizden alsa çok bozulur ve üzülürdünüz eminim diğer yandan da haklısınız sigara içen biri ile beraber olmak çok zor alternatifler üretin derim sigara aynı zamanda bağımlılıktır ve içmeyen biri bunu anlayamaz. bir çok kişi bant vs. kullanmış ağız ve el tiryakisi ise bunlar tatmin etmez..Elektronik sigarayı araştırmanızı tavsiye edebilirim. 13 yaşımdan beri sigara kullanıyorum ve 5 ayıaşkın bir süredirde elektronik sigara kullanıyorum daha hiç sigara içmedim ama aynı zamanda elektronik sigarayı da yavaş yavaş azaltmaya karar verdim. Bu arada söylemek zorundayım ki bu ürünlerin Türkiye deki müşteri temsilcisiyim aynı zamanda insanım :) havadan başka bir şey solumak istemiyorum ..:)

sigara içinle evli olmak, kültabağıyla evlilik gibi iğrenç birşey...

benim eşimde eskiden içiyordu. çok şey söyledikten sonra bıraktı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…