Eşime haksızlık mı ettim

içki tabiki kötü birşey ama eşin içtiğinde ne sana ne evine nede çevresine zarar vermiyor..oda eşinin zevki demekki..bırak bukadarına hakkı olsun..

Ne güzel seni de götürüyormuş.
Seni tamamen yalnız bırakıp kendi yalnız da gidebilirdi.
Böyle yapması bir nebze daha iyi.

bu da adamın zevki. değiştirmeye çalışmayın bence. sizi götürmese, eve geç gelse, sarhoş olsa sıkıntı var diyeceğim ama zaten siz de yanındasınız. keyfinize bakın derim:)

Kızlar merhaba değişik fikirlere ihtiyacım var eşim avukat çok sevilen sayılan sosyal bi insan 7 aylık evliyiz bana karşı da çok iyidir maddi manevi her istediğimi yapar ama şöyle bi sorunumuz var eşim inanılmaz arkadas meraklısı ve herhafta sonu arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istyo ve çıktığında bi bira 2 duble rakı içiyo sarhoş falan olmuyo asla erkenden de geliyo eve ve ben ne yaptysam bu huyundan vazgeçiremedim.bu arada eşim tek basına çıkmıyo beni de götürüyo kısıtlamıyor beni.ama ne bilim ben istemiyorum ve eşimin çok ciddi aile sorunları ailesi evimizin adresini bile bilmez her yerde eşimi kötülerler sizinde eşinizin bole sevmediğiniz huyu var mı merak ediyorum
valla keske benım esımde oyle olsa evde oturuyoz sureklı ne var kı bunda ne guzel ıste adam cıkıyor dısarı senı de alıyor yanına ben sahsen ıckılı muhabbetlerı de severım ınsan daha bır relaks olur ama sız yalnız takılmak ıstersenız esınızle onu bılemem , oyle bır ıstegınız varsada soyleyın kendısıne bır hafta cıksın arkadaslarıyla sızde kendı cevrenızle takılın onunla gıtmek ıstemıyorsanız bır haftada bırlıkte bırseyler yapın basbasa..

içki konusunda hassassanız en baştan bu adamla evlenmiycektiniz.
ben dinen haram olduğu için asla içki içen bir insanla evlenmem.
sigara konusu bile önemlidir benim için ben içmiyorum içen insanında kokusundan midem bulanıyor.
evlenirkende bunlara dikkat ettim.

Yok sarhoş olmuyo normal kafası güzel oluyo yani ne bilim benim ailem hiç üçmez dışarı çıkmaz o yüzden bana tuhaf gelio işte

Kızlar merhaba değişik fikirlere ihtiyacım var eşim avukat çok sevilen sayılan sosyal bi insan 7 aylık evliyiz bana karşı da çok iyidir maddi manevi her istediğimi yapar ama şöyle bi sorunumuz var eşim inanılmaz arkadas meraklısı ve herhafta sonu arkadaşlarıyla dışarı çıkmak istyo ve çıktığında bi bira 2 duble rakı içiyo sarhoş falan olmuyo asla erkenden de geliyo eve ve ben ne yaptysam bu huyundan vazgeçiremedim.bu arada eşim tek basına çıkmıyo beni de götürüyo kısıtlamıyor beni.ama ne bilim ben istemiyorum ve eşimin çok ciddi aile sorunları ailesi evimizin adresini bile bilmez her yerde eşimi kötülerler sizinde eşinizin bole sevmediğiniz huyu var mı merak ediyorum

İşin içine alkol girdiği an ben kabul edemiyorum. Ve bu alışkanlığa dönmüşse. Ailesinin sorunu eşini ilgilendirir. Neden kafaya takıyorsun ki... Ama ben olsam, her haftasonu arkadaşlarıyla buluşmalarını kabul edemezdim.

Siz kendinize dert arıyorsunuz gibi geldi bana. o_OAdam eğitimli,kültürlü,sosyal,size yanlış bir hareketi yok,içince sapıtmıyor,zaman zaman sizi de götürüyor yanında. Ben de öyle mırç mırç ilişkileri sevmem.Eşim bile olsa bir miktar herkesin kendi özeli olmalı.Yalnız kalmaksa derdiniz yalnız kalmayın siz de.Eşiniz,dostunuz,arkadaşınız,akrabanız yok mu sizin? Alın onları çıkın bir şeyler yapın. Eşiniz bunlara tepki gösterecek birine benzemiyor.Ben bekarım ama ben de içmeyen eş istemem :-):KK48:

Biraz da kendi karakterimden bahsedeyim bende çok güçlü aile baglarıyla büyüyen biriyim günde 10 kere ailemle konuşurum mesela.ama evde oturup bi çay içip bisküvi yemekten dünyanın en mutlusu olurum ama eşim hiç böle değil çok fakir bi aileden gelmesine rağmen çok havalı biri.her klübe üyedir partiyle uğraşır her tarafta ön plana çıkarır .ama ben inanılmaz kendi Halim'de bi insanım her yaz Amerika'ya giderdim aksam 6 dan sonra markete bile gitmezdim kişiliğim mi tuhaf ben anlamadım
Bence eşin çok sosyal, tatlı bi tip, eğlenceli olsa gerek, daha ne istiyosun?

Bide çok merak ettim, hiç tanışmadan mı evlendiniz? Bahsettiğin özellikler aynı evde yaşamaya başlayınca ortaya çıkacak özellikler değil, ilişki esnasında farketmiş olman lazım. Beğenmediysen evlenmeyecektin..

Bişeycik olmaz cnm azda içiyöormuş zaten kafasını rahatlatmak için biraz eğilimi war belkide ilerleyen zamalarda ancak kendisi isterse bırakır erkeklere söyledikçe içmiceksede içiyo çünkü

degisecegini bende sanmiyorum
en azindan seni kisitlamiyormus
o ciktiginda sende arkadaslarinla cik ve ondan daha gec gel eve
sorun ederse, sen cikma bende cikmam konu kapanir ama sen cikmaya devam ettikce bende devam edecegim dersin

Evet eşim çok tatlı komik biri işte haftada bir azıcık alkol almak ona normal bana senede bi kere normal.bugun den plan yapmaya başladı yüne konsere gidilecekmiş arkadaşının bebeği olmuş ona gidilecek bi tane düğün var ona gidilecek öğlen halı saha maçı bende izleyecekmişim banada forma almış sonra hamam sefası yapılacakmış ben sıcakta rahatsız olurmuşum gelmesem daha iyümiş hasta olmamam gerekiyormuş aksama rakı balık yapılacakmış ay yeteeeerrrrrr diye bağırdım içimden ama bunları sabah anlattı düşünebiliyor musunuz hayır bu kadar yoğunlukta bunları ne zaman düşündü ben bunu anlamadım herhalde benim içim geçmiş ya

Ahh ahhhh...Bizde de durum tam tersi...Ben de evlenmeden önce sosyal ve toplu arkadaş gruplarıyla ortak zaman geçirmekten çok mutlu olan, fazlasıyla keyif alan birisiydim ( bu arada ben de eşiniz gibi boğa burcuyum, ne kadar alakalı bilemicem ama ..)...Ama eşim tam tersi bir mizaca sahip(miş) ve benim arkadaş canlısı olmam resmen onun sinirlerini bozuyordu ve sorun yapıyordu ( bence buna sebep olan bilinçaltı düşüncesi: ikinci plana atılmışlık hissi). Evlendikten sonra farklı bir şehire geldim ve burada çevrem olmadığı için mecburen onun istediği yaşam şekline adapte oldum ve üstüne düşsem eminim burada da o sosyalliği yakalarım, bir çevre yaparım kendime ama sırf huzurumuz kaçacak diye zorla kendimi ( bana göre) asosyal modda asılı tutuyorum :KK43:

Yemeğe de gidiyoruz, sinemaya da, gezmeye de vs ama ben artık zevk alamaz oldum bunlardan ve anlamsızlaşmaya başladı ...Hep " Edi ile Büdü" modunda takılmaktan çok sıkılıyorum bazen, mizacıma uymuyor... Dolayısıyla 2 kişilik dünyamızdan çıkmak adına, dayanamayıp bu şehirde olan evli-barklı bir kaç eski arkadaşımla irtibata geçtim hatta ailecek buluşup görüşelim haftasonları farklı aktiviteler yapalım fikrini eşime de açtım . Her ne kadar " olur" dese de ne zaman bu fikri hayata geçirmeye çalışsam hep bir bahane bulup yanaşmadı....

Sevmiyor adam böyle şeyleri tamam anladım da ben de hep bu şekilde yaşamaktan mutsuz olmaya başladım..Her haftasonu olmasa da eş-dost-akraba kısacası kalabalık görüşmeler, buluşmalar olsun istiyorum arada...Bunu eşime uygun dille anlatmaya çalışıyorum arada arkadaşlarımızla da vakit geçirelim diyorum. Bu sefer de " sen benimle olmaktan, zaman geçirmekten mutlu değil misin, arkadaşlarını bana mı tercih ediyorsun?" gibi düz mantık bir çıkarım yapıyor :KK43: Evlilik elbette bekarlık gibi olmaz, her iki taraf da zaman zaman kendi yaşam tarzından fedakarlık etmeli ve orta yolu bulmalı bir şekilde ama fedakarlıklar hep tek taraflı olmamalı...

Bunları neden yazdım? Eşinizle empati kurabilmeniz için, şayet onu zevk aldığı şeylerden mahrum bırakırsanız neler hissedebileceğini bilmeniz için yazdım... Ben eşim için yaşam tarzımı değiştirdim ama bu benim değiştiğim anlamına gelmiyor hatta bazen "acaba onun mutluluğu için kendi mutluluğumdan çok mu ödün verdim? " düşüncesi beynimi yemiyor da değil hani ...Şimdilik sevgi, saygı ve huzur adına bunu yapıyorum ama sonu depresyona varmadan nereye kadar gider böyle bilmiyorum...Hayırlısı olsun artık :)

Her neyse; lafın kısası evlilik demek iki kişilik bir dünya demek değildir sadece..."Çiftlerin ortak aktivitelerinin yanında kendi özerk alanları da olmalı" ! Yeni evli çiftlerin en büyük hatası bu oluyor bence... Karşımızdakini olduğu gibi kabul etmeyip kendimize benzetmeye, değiştirmeye çalışıyoruz...Senin evliliğinde de bu durum söz konusu. Sen onun sosyalliğini, eşin de senin evcimenliğini görmeli anlamalı ve ortak bir paydada buluşmalısınız. Bir hafta başbaşa iseniz diğer bir hafta arkadaşlarınızla olabilirsiniz mesela... Ki empati olduğu sürece zamanla bu kıvama da gelecektir evlilik zaten ...İş ki empati kurmayı becerelim...

Evliliğiniz ve mutluluğunuz daim olsun arkadaşım...Sevgiyle kalasınız !

Bu arada evlenmeden farketmediniz mi diyenler olmuş evet farkettim okuldayken de sosyaldi ama o zaman parası yoktu bu kadar coşanıyodu ailesi zaten nasıl diyim çok kötü bi semtte otryo tehlikeli bi yerde demek ki insanın yapısıyla alakalı bu

Bu arada evlenmeden farketmediniz mi diyenler olmuş evet farkettim okuldayken de sosyaldi ama o zaman parası yoktu bu kadar coşanıyodu ailesi zaten nasıl diyim çok kötü bi semtte otryo tehlikeli bi yerde demek ki insanın yapısıyla alakalı bu
canım şaka bi yana iyi bişey
o kadar çok içip yada normalde karısını döven
hamile karısına çocuguna küfreden adam varki
boşver takma
evcimen tipler kolay ayak uydurur diye düşünüyorum
sıkma sanırım seni huzursuz edecek kadar kötü değil bu olanlar
sende ona ayak uydur senide bunaltmıyor anladığım kadarı ile
ailesinden yana dertli unutuyor bi şekilde
boşver benimkiler burnumun dibindede ne oluyor
deli oluyorum ama

Belki de zamanında içinde kalmıştır bazı şeyler ve hep hayalini kurmuştur. Şimdi de imkanı olunca acısını çıkarıyordur o günlerin. Bir nevi gecikmiş ego/özgüven/eksiklik ya da adına ne derseniz onun tatminini yaşıyordur. Biraz zaman verin belki doyuma ulaşınca seyrekleşir bu aksiyonlu hayat tarzı :) Siz de o arada hareketli yaşama biraz alışmış olursunuz ve ortada buluşursunuz :KK66:

esiniz siz hayatinda yokken de arkadaslariyla cikip keyif yapiyordu heralde ki bu keyif yuzunden sapitmiyormus hatta suan sizi yaninda bile goturuyormus.ben sorun ne anlamadim..
birakin adam rahatlasin haftada bir..nolcak?

X