eşime abi demiyor normal mi sizce

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
42
Benim kardeşim benden 1 yaş küçük.esimle ben de aynı yastayiz.tabi kardeşim esimden 1 yaş küçük olunca hiç abi demedi.ismiyle hitap eder,bazen de espirisine enişte der.bu normal de kardeşimin eşi kardesimden 6 yaş kucuk.kardesim bana abla diyor,esi de abla diyor.7 yaş var sonuçta aramızda.esime de başlarda abi derdi şimdi ismiyle hitap ediyor.esim de bana niye abi demiyor bir garip oluyor bence kaç yaş küçük benden diyor.ben de savunmaya çalışıyorum sonuçta eşi ne derse onu diyordur ondan diyorum ama aslında bana da garip geliyor.ayri şehirlerdeyiz haftaya gelecekler stres yapıyorum.aslinda daha önce kardeşimin eşi diye bir konu da acmistim.hareketleri bazen garip oluyor ben de eşime karşı mahcup oluyorum.bir sezdirmeme cabasindayim hep.istemem eşimin onun davranışlarını yanlış bulmasını.biraz da onu stres yapıyorum.bir de bu isimle hitap etme çıktı.aslinda eşim onu bunu sorun edecek biri değildir de bazen eleştiriyor davranışlarını ben de niyeyse hep iyi görsün istiyorum.kardesime de abi desin diyememki,kiz ne der ablası da benim ne diyecegime mi karar veriyor diyecek.ne bileyim sizce normal mi

Aslında konumun sonuna birşey eklemek istedim düşüncemin normal olup olmadığını anlamak istiyorum.boyle kendinden 6-7 yaş falan büyük yengesi ya da eniştesi olan varsa (yani gorumcesinin ya da kaynının eşi olarak)ona ismiyle hitap eden var mı yoksa abi abla mi diyorsunuz

Son düzenleme:
Benim kardeşim benden 1 yaş küçük.esimle ben de aynı yastayiz.tabi kardeşim esimden 1 yaş küçük olunca hiç abi demedi.ismiyle hitap eder,bazen de espirisine enişte der.bu normal de kardeşimin eşi kardesimden 6 yaş kucuk.kardesim bana abla diyor,esi de abla diyor.7 yaş var sonuçta aramızda.esime de başlarda abi derdi şimdi ismiyle hitap ediyor.esim de bana niye abi demiyor bir garip oluyor bence kaç yaş küçük benden diyor.ben de savunmaya çalışıyorum sonuçta eşi ne derse onu diyordur ondan diyorum ama aslında bana da garip geliyor.ayri şehirlerdeyiz haftaya gelecekler stres yapıyorum.aslinda daha önce kardeşimin eşi diye bir konu da acmistim.hareketleri bazen garip oluyor ben de eşime karşı mahcup oluyorum.bir sezdirmeme cabasindayim hep.istemem eşimin onun davranışlarını yanlış bulmasını.biraz da onu stres yapıyorum.bir de bu isimle hitap etme çıktı.aslinda eşim onu bunu sorun edecek biri değildir de bazen eleştiriyor davranışlarını ben de niyeyse hep iyi görsün istiyorum.kardesime de abi desin diyememki,kiz ne der ablası da benim ne diyecegime mi karar veriyor diyecek.ne bileyim sizce normal mi

Abi deyince ne olacakmış.
Egosunu tatmin etmek, kendini büyütmek gibi bir derdi mi var eşinin.

Benim eşimin is yerinde arkadaşı kendinden büyük 5 6 yas. Esi de ayni şekilde bizden büyük.
Esim başta abi abla diye tanıttı. Ama onlar israrla demeyin diyorlar. Simdi normale döndüremiyorum ben. Ama sıfat kullanmamaya çalışıyorum.

Gereksiz bence. Demesin ne olacak.
25 yaşındayım. Bir çok yegenime, tanıdığa (19-20) abla dedirtmem. Boş ver ismimle hitap et derim.

Oncelikle yaş olayını cok karışık anlatmissiniz.
Benim anladigim kiz kardesin senden 1 yas kucuk ama esi 7 yas mi kucuk? Esinizdende 7 yas mi kucuk?
Kardesiniz kocasindan 6 yas buyuk mu? Birsey anlamadim ama asagidaki yorumum eger enisten eşinden 7 yas küçükse yazdim. 1 yas kucukse ben olsam bende abi demem.

Kardesine dersin neden diyemiyorsun? Ornegin enistem benden 7-8 yas buyuk. Eniste yada abi demesem ablamlar beni tefe koyar calar valla...

Bence ayip ediyor. Kendini buyumus sayiyor galiba.

Kardesine de.. Esin onceden esime abi diyordu simdi ne olduda ismiyle hitap ediyor? Yani bana abla diyip esime ismi ile hitap etmesi sencede anormal degilmi diye konusn sonucta kardesler her turlu sorunlarini yada kafasindaki sorulari konusabilir.

Ama illada demiyecekse yapacak birsey yok.

Benim ablamın eşi benden 4 yaş büyük. Bende ismiyle hitap ediyorum. İlk başlarda şaka yollu takıldı ya enişte desene diye. Hiç tınlamadım. Enişte demek daha mesafeli gibi geliyordu. Gurur kırıcı bir takma adla hitap etmiyoruz ya adıyla çağırıyoruz

Esin kendine başka dert bulamamış mı yahu tabiki normal.Anormal olan esin bence kıza yada kardeşine bisey deme sakın
Yok zaten asla demem
Yaş problemi gibi kim kaş yaşında hiç anlamadım . Eşiniz de işi gücübıraktı buna mı taktı . Hadi bayanlar yapıyor bunu da erkek beden takılır ki . 1 yaş var anladığım kadarıyla ben olsam bende abi demem . Cok rahatsızsa kendi dile getirsin .
Yok 7 yaş var aralarında.
Abi deyince ne olacakmış.
Egosunu tatmin etmek, kendini büyütmek gibi bir derdi mi var eşinin.

Benim eşimin is yerinde arkadaşı kendinden büyük 5 6 yas. Esi de ayni şekilde bizden büyük.
Esim başta abi abla diye tanıttı. Ama onlar israrla demeyin diyorlar. Simdi normale döndüremiyorum ben. Ama sıfat kullanmamaya çalışıyorum.

Gereksiz bence. Demesin ne olacak.
25 yaşındayım. Bir çok yegenime, tanıdığa (19-20) abla dedirtmem. Boş ver ismimle hitap et derim.
Ben de arkadaş ortamında 6-7 yasa da abla abi demem ama akraba arasinda 3-4 yasa bile derim ondan garip geldi ne bileyim diyemem de onlara zaten
Kardesine dersin neden diyemiyorsun? Ornegin enistem benden 7-8 yas buyuk. Eniste yada abi demesem ablamlar beni tefe koyar calar valla...

Bence ayip ediyor. Kendini buyumus sayiyor galiba.

Kardesine de.. Esin onceden esime abi diyordu simdi ne olduda ismiyle hitap ediyor? Yani bana abla diyip esime ismi ile hitap etmesi sencede anormal degilmi diye konusn sonucta kardesler her turlu sorunlarini yada kafasindaki sorulari konusabilir.

Ama illada demiyecekse yapacak birsey yok.
işte kardesime desem ona bir şekilde belli edecek kız da anlar benim dedigimi o duruma da dusemem

Esimin enistem yada ablam hakkinda konusmasina izin vermezdim yerinde olsam. Nasil hitap etmek istiyorsa eder, bunda artniyet aramak hatta bunu umursamak da sacma.
Eşim öyle kardeşin böyle karısı şöyle gibi eleştirileri abartmaz beni o konuda uzmez aslında çünkü ben aileme baya duskunum pek laf ettirmem ama böyle rahatsızlığını abartmadan laf arasında soyledi ben de pek kabul etmek istemedim ama içimden adam hakli dedim yani

Nasil rahat ediyosa öyle desin. esinizde bosversin.
Enistem benden 3 yas büyük hep ismiyle hitap ettim, nisanlilarken ablama demis niye adimi söylüyo sadece, abi veya eniste dese daha saygili olmazmi sonucta yas farki var sanada abla diyor (ablamla 1 yad aramiz) demis. Ben bir kackez denedim abi demeyide eniste demeyide yakismadi dilime :) aman yaa dedim saygi böylemi belli oluyo biz bizeyken rahat takilayim, yanimizda baskalari olunca ben onu saygideger olarak gösterir enistee derim dedim. Gülüp gectiler dahada koni acilmadi. Esim enistemden 5 yas kücük o abi diyor ama.

" Neden abi demiyor " derken bir şeye mi dikkat çekiyor acaba ? Herhalde abi dememesine takılacak biri değildir diye düşünüyorum ( ki buna takılan çok.insan bar elbette )

Eşim öyle kardeşin böyle karısı şöyle gibi eleştirileri abartmaz beni o konuda uzmez aslında çünkü ben aileme baya duskunum pek laf ettirmem ama böyle rahatsızlığını abartmadan laf arasında soyledi ben de pek kabul etmek istemedim ama içimden adam hakli dedim yani
Icinden demeye devam et :) eger kardesin esini seviyor saygisizlik etmiyorsa hiap sekli cok da muhim degil

X