• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimden soğudum.

Bir kere anlattım anneme birşey demedi demişsiniz. Sürekli anlatın. Hergün arayın yaptığı eziyetleri tekrar tekrar anlatın. Onu kapatın babanızı arayın sürekli şiddet gördüğünüzü bıçak olayını anlatın. Taş olsa çatlar mutlaka ikna olacaklardır. Size sahip çıkarlar çocuğunuza anneniz bakar bu arada meslek edinirsiniz. Bu evde şiddet görerek yaşamktansa bir süre de olsa ailenizle yaşamaya katlanın.

Bence annen ne kadar eski kafa düşünüyo olsa bile kızının mutsuzluğuna göz yummaz diye düşünüyorum al anneni karşına tek tek anlat çok mutsuzum de çocuğuma bile faydam yok bu haldeyken de sürekli bana eziyet ediyor de seni elleriyle ateşe atmazlar orası senin ailen evin. Ne oldu yani 1 sene evli kaldık diye ailemizi mi sildik insanların basına neler geliyor pavyonlara düşüyorlar aileleri kabul ediyor bizim suçumuz günahımız ne bir ömür mutsuz bir hayata mahkum mu olalım

Ben zorluklarla mücadele eden biriydim aslında. Ama şu durumda bosanirsam bana engel olacak , çalışmama engel olacak bir ailem var . Beni bulurlar boşanma derler, abartiyorsun derler. Bu yüzden çekiniyorum destek olacak hickimsem yokken üstelik bana engel olmaya çalışacak insanlrla dolu etrafım. Yalnız nasıl yasayacagim onu da bilmiyorum yalnızlıktan korkarım küçükken yaşadığım şeyler de var söyleyemecegim bu yüzden mi bilmiyorum..
Bilinç altındaki problemler de yalnızlıktan yalnız yaşamaktan korkutur insanı. Bu zamana kadar hep birileriyle ve onlara bağımlı yaşadıysanız en temel etken budur (diğerlerini bilmediğim için böyle diyorum)

Kadın sığınma evleri var aileniz destek değilse bile oralara başvurabilirsiniz. Hayat sizin hayatınız o yzğden çevreniz aileniz bile olsa ezin geçin bunu yapabilirsiniz ki yapan bir sürü kadın biliyorum. Belki 4, 5 sene sonra iyiki yapmışım dersiniz yada keşke yapmasaydım dersiniz ama en azından kendi istediğinizi yaptığınız için gönlünüz rahat olur. Bu şekilde mutlu olabileceğinizi hiç zannetmiyorum.

Bile bile lades dediğiniz bir hayati yaşıyorsunuz.

yani biz ne diyelim anlamadım işe girseniz dedik çocuk küçük dediniz bakacak kimsem yok desteğim yok dediniz
Şu aşamada bizim de diyeceğimiz bir şey yok

kadın sığınma evi en mantıklısı boşanmak için de yardım alırsınız yaptıkları kanıtlanırsa tazminat vs alabilirsiniz çocuk için nafaka alabilirsiniz

neden kadın sığınma evini düşünmüyorsunuz anlamıyorum yani
Çok mu konforlu bir hayat yaşıyorsunuz?

yani biz ne diyelim anlamadım işe girseniz dedik çocuk küçük dediniz bakacak kimsem yok desteğim yok dediniz
Şu aşamada bizim de diyeceğimiz bir şey yok

kadın sığınma evi en mantıklısı boşanmak için de yardım alırsınız yaptıkları kanıtlanırsa tazminat vs alabilirsiniz çocuk için nafaka alabilirsiniz

neden kadın sığınma evini düşünmüyorsunuz anlamıyorum yani
Çok mu konforlu bir hayat yaşıyorsunuz?
Yalnız yasamaktan çok korkuyorum. Eğer böyle birşey yaparsam izimi herkese kaybettirmem gerekecek ve yapayalnız kalacagim bebeğimle. Bu yüzden öyle kolay veredileceğim bir karar değil. Elestirmeden önce lütfen insanların neler yaşamış olabileceğini, geçmişte çok zor şeyler yaşamış olabileceğini. Eğer bu adımı atmaya böyle korkuyosa arkasında mutlaka geçerli bi sebep olabileceğini düşünün. Kimse mutsuz olmak her kadın mutlu olmak ister

Yalnız yasamaktan çok korkuyorum. Eğer böyle birşey yaparsam izimi herkese kaybettirmem gerekecek ve yapayalnız kalacagim bebeğimle. Bu yüzden öyle kolay veredileceğim bir karar değil. Elestirmeden önce lütfen insanların neler yaşamış olabileceğini, geçmişte çok zor şeyler yaşamış olabileceğini. Eğer bu adımı atmaya böyle korkuyosa arkasında mutlaka geçerli bi sebep olabileceğini düşünün. Kimse mutsuz olmak her kadın mutlu olmak ister
İnsanlar keşke daha evvelde hamile kalmadan önce de şiddet gördüğü adamdan hamile kalmasa çok düzgün korunsa mesela

çünkü şuan bir tek siz yoksunuz inanın siz tek olsanız he iyi o zaman boşanma derim kime ne sonuçta

İnsanlar keşke daha evvelde hamile kalmadan önce de şiddet gördüğü adamdan hamile kalmasa çok düzgün korunsa mesela

çünkü şuan bir tek siz yoksunuz inanın siz tek olsanız he iyi o zaman boşanma derim kime ne sonuçta
O kadar pişman görünüyordu ki inandım ama çok safmisim

O kadar pişman görünüyordu ki inandım ama çok safmisim
O zaman lütfen beni empati yapmamakla suçlamayın
Sizin seçiminiz her şey siz de biraz bebekle empati yapın keşkelere girersek burada bir sürü şey yazarım

ya insanlar çok düzgün evlilikleri bile olsa çocuk yapmadan önce 300 400 kez düşünüyor
Siz de şiddet var hani neye inandınız çocuk yapmak yaptıktan sonra ya ben tek kalmaktan korkuyorum çocuğumu da kendimi de bu hayata mahkum ediyorum demek kusura bakmayın bir tık bencilce geliyor

O zaman lütfen beni empati yapmamakla suçlamayın
Sizin seçiminiz her şey siz de biraz bebekle empati yapın keşkelere girersek burada bir sürü şey yazarım

ya insanlar çok düzgün evlilikleri bile olsa çocuk yapmadan önce 300 400 kez düşünüyor
Siz de şiddet var hani neye inandınız çocuk yapmak yaptıktan sonra ya ben tek kalmaktan korkuyorum çocuğumu da kendimi de bu hayata mahkum ediyorum demek kusura bakmayın bir tık bencilce geliyor
Hayirkesinlikle 1 kez bile demedim tek kalmaym da çocuğum olsun. Aksine hamile iken sorunlar yasadigimda çocuğum için ağlıyordum neden onu da böyle bir hayata mahkum edeceğim diye aldırmayı bile düşündüm ama kiyamadim

Siz neler yaşadım, bundan sonra kimbilir neler yapar bana diye düşünmemişsiniz kendiniz için. Keşke bizden beklediğiniz anlayışı, duyarlılığı siz kendinize gösterebilseydiniz.

Şimdi birde çocuğunuz var, niye yaptınız diyemem şu saatten sonra ama onun yaşayacağı mutsuzluk, değersizlik hissinin vebalide size ait olacak. Annesine yapılanları gördükçe zinciri devam ettirecek, mutsuz, öfkeli biri olacak.

O yüzden her söylenene o olmaz, bu olmaz demeniz çözüm aramadığınız hissi uyandırıyor kusura bakmayın. Alın bavulunuzu gidin baba evine. Kovsalarda dönmüyorum can güvenliğim yok deyin. Siz eve almasanızda dönmeyeceğim deyin. Bunca yıl herşeye boyun eğmişsiniz artık bir evladınız var, güçlü, inatçı olmak zorundasınız. Para konusunda laf ederlerse anneniz baksın yavrunuza işe girin. Vasıfsız yapabileceğiniz işte bulunur, maaşı çok olmaz ama kazanacağınız her miktar sıfırdan büyük olur.

Hayirkesinlikle 1 kez bile demedim tek kalmaym da çocuğum olsun. Aksine hamile iken sorunlar yasadigimda çocuğum için ağlıyordum neden onu da böyle bir hayata mahkum edeceğim diye aldırmayı bile düşündüm ama kiyamadim
Siz beni anlamıyorsunuz sanırım
Kast ettiğim şey şu kadın önce insandır tabi ki
Ama kendi seçtiğiniz hayata kendi seçiminizle çocuk getiriyorsanız kusura bakmayın kendinizden önce korumakla görevli olduğunuz çocuğu düşüneceksiniz

ben size tek kalmayayım da çocuk yapayım dediniz demedim
Önce her şeye rağmen çocuk yapıp şimdi de konfor alanımdan çıkmak istemiyorum korkuyorum deme hakkınız yok diyorum

kadın sığınma evi sizin için en uygunu

Hayır bakabilecek hickimse yok. Birde çalışmak istersem veya bosanmak istersem önümde engel 9pacak bi ailem var, bu yüzden korkuyorum destek olacak tek bir kişi bile yok hayatimda
Boşanamiyorsan.Yapicak tek şey çıkar ilişkisine döndürmek evliliği. Siz ondan bosanamiyorsaniz o sizden boşansin.

Siz beni anlamıyorsunuz sanırım
Kast ettiğim şey şu kadın önce insandır tabi ki
Ama kendi seçtiğiniz hayata kendi seçiminizle çocuk getiriyorsanız kusura bakmayın kendinizden önce korumakla görevli olduğunuz çocuğu düşüneceksiniz

ben size tek kalmayayım da çocuk yapayım dediniz demedim
Önce her şeye rağmen çocuk yapıp şimdi de konfor alanımdan çıkmak istemiyorum korkuyorum deme hakkınız yok diyorum

kadın sığınma evi sizin için en uygunu
Anladım Teşekkür ederim..

Back