Eşimden boşanmak istiyorum

fatosss466

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2022
26
-6
1
27
Merhabalar 2 yıllık evliyim ve 7 aylık hamileyim.Eşimle evliliğimin başından beri sorunlarım var ama düzelir umuduyla devam ettim.Düğünüm olmadı ailesinin borçları yüzdünden sadece evden çıkışım oldu ve 1 hafta içinde bana takılan altınları kayınvalidem yalvararak geri istedi söz her sene yapacağım altınını diyerek ben de huzurum bozulmasın diye verdim zaten sorunlar da bu şekilde başladı .1 aylık evliyken annemlere gittim diye sorun yaşadım eve geldiğinde annemlere gittiğimi ögrenince beni evden kovdu bende babamı aradım ve herşeyi topladık annem ve babamla gittim. Aradan 1 gün bile geçmeden yalvararak bidaha yapmayacağım diyerek babamın evine geldi ben 2 gün boyunca direttim ve bu evliliğin biteceğini söyledim ailem de benim arkamdaydı ama ısrarları ve asla yapmayacağını söyleyerek eve tekrar döndüm. Ayrıca bunun yanı sıra nişanlıyken eşim ve kuzenim arasında kavga çıktı ve eşim beni amcam ve kuzenlerimle görüştürmüyor. Buna sebep olan ise kayınvalidem görüşürsen bende senle görüşmem evine gelirse buraya ayak basmam diyerek tehdit ediyor. Eşimde tam bir ana kuzusu. Öyle ya da böyle 2 yılım geçti tam bir geri kafalılar kayınvalidem annemin evine gidersem bu evden soguyacagımı ve oraya sık gitmemem gerektiğini söyleyip eşimide dolduruyor. Eşimde o verdiği sözü unutmuş gibi her annemgile gitmemde sorun yaşıyorum. Kendi annesine giderken hiç sorun yok oraları da aştım ama artık dayanamıyorum eşimin annesini sevmiyorum artık yüz yüze gelmeyi bırakın aynı ortamda bile olmak istemiyorum. Söz de hiç bişey yapmamış gibi gözüküyor ama herşeye alttan alttan karışıyor ayrıca yalanla ve ağlayarak ben bu evliliğin iki kişilik olduğunu düşünmüyorum artık. Daha bu yaşadıgım sorunların bir kısmı buraya bu kadar uzun yazmak istemiyorum ama kısaca böyle ve artık boşanmayı çok istiyorum ona da bana da yazık. Ama nasıl süreç ilerleyecek hiç bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var.

Daha nişanlıyken ortadaymış her şey aslında. Uzun uzun yazmamanız iyi olmuş şu kadar yazdıklarınız bile insanı sinir etmeye yetiyor. Önce bi hayırlısıyla doğurun bence , hamileliğimizin son zamanlarını bu stresle geçirmeyin sonra hala boşanmak istiyorsanız bir avukata danışın onun söyledikleri doğrultusunda ilerlersiniz.

Böylesi bir insana, en başından beri gümbür gümbür bağıran bir adama, sorarım size, neden çocuk? 7 aylıkmış , yani evliliğiniz kötü giderken hamile kalmışsınız.

Kesin korunuyordunuz.

Çocuk olursa düzelir diye mi yaptınız?

Hiçbir çocuk kötü bir ortamda büyümeyi hak etmez… ama en azından boşanıp huzurlu bir hayat kurmaya karar vermişsiniz. Tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun.

İşin hukuki kısmı hakkında bilgim yok maalesef. Yani prosedür ile ilgili.

Çocuk konusu korunmaya bile alakası yok babamın evine gittikten sonra düzeldi ve tam olarak emin oldum ve çocuk yapmak zorunda kaldım tedaviyle hamile kaldım. Doktorlar çocuk sahibi olamayacağımı söyledi ve eşiminde davranışları düzelmişti. Ama gene sorunlar başladı yoksa bende böyle olsun istemezdim

Artık beklemeye bile tahammülüm yok inanın ki evlilik herşeyden daha zor severek evlendim ama verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı üstelik yalan hiç sevmediğim birşey herzaman bir yalanla karşılaşıyorum. Artık bunaldım

Bebek doğsun, lohusalığı atlatın sonra bakarsınız. Şu an hormon dengeniz alt üst durumda ve sağlıklı karar alamazsınız. O kadar sabrettiniz, çocuk da yaptınız biraz daha sabredin. Bir kenarda para biriktirin, kendinize bir gelecek planı kurun. Çalışacak mısınız, bebeğinize nasıl bakacaksınız? Babaevine mi döneceksiniz kendi ayaklarınız üzerinde mi duracaksınız vs vs. Bu planları yaparken eşinizden çok bir şey beklemeyin derim. Sizden kolayca ayrılmayacak nafaka vermemek ya da az vermek için türlü iftira atıp cirkeflik yapacaktır. Tüm bunlara hazır olmanız lazım.

Bu kadar yalanla karşılaşmış 2 sene ve öncesinde sineye çekmiş üstüne hamile kalıp bu evliliğe bir çocuk yapmaya karar vermişsiniz. Şimdi en beklemenizin akıl karı olacağı zamanda beklemeye tahammülüm yok diyorsunuz. Bunalmışsınızdır anlarım ama önce bi doğumu atlatın sonrasında hala istiyorsanız kendinize bir yol çizersiniz

Artık sabredemiyorum piskolojim bozulacak biraz daha durursam nasıl olacak napıcam diye düşünüyorum hergün evet belki zorlanacağım ama bebeğim için de daha sağlıklı huzurlu bir ortam yaratacağım.

Sorunlarımız bitmiş herşey normaldi ve çocugumun olmayacagını ögrenince tedavi süreceine girdim böyle olacağını kim bilir ki
Lohusalik dönemini berbat bir şekilde geçirmene sebep olacaklar. Hatırlamak bile istemeyeceksin o günleri. Şuraya yazıyorum. Valizini hazırla kenarda dursun..Karar verdiysen sessizce çık git, madem ailen arkanda hiç bekleme. Bebek doğunca daha kötü olacak.. çocuğu bahane edecekler ailecek. Gitsin anasının dizinde büyüsün eşin.

İnsan bazen ileriyi göremiyor. O olaylardan sonra düzelme vardı ama evliliğe 3. Kişi karışır ve o yalanlarla bir şekilde kendine çekerse tahammül kalmıyor inanın ki. Evet doğumu beklemeyi istiyorum ama ben artık iyi değilim buna kesin olarak emin oldum bugün. Kendime zarar veriyorum bu evlilik sürdükçe

Neden korunmadın bu adamdan çocuk yaptın yada neden ailenle görüştürmeyen birine 2. defa şans verdin diye sormayacam.
Ben altınları merak ediyorum bir kısmının olsun alabildinmi?

Bende bundan korkuyorum evet zor bir süreç ama bu evde yaşadıgımdan daha zor bir süreç olamaz hamile olduğum halde daha annesini düşünüp onun işini yapmak istiyor ve buna beni de zorlamaya çalışıyor. Evet hepimizin annesi kıymetli ama bir yere kadar bunu anlamadı. Düğün yapılmadığı halde annemin borcu var diyerek kredi çekti 2 sene onu ödedik yani sayamayacağım çok şey evet herkes hamile kalmasaydın diyorlar ama yaşayan bilir ne durumda olduğunu herşey düzelmişti son 2 aydır eski duruma tekrar döndü bunda benim ne suçum var.

Neden korunmadın bu adamdan çocuk yaptın yada neden ailenle görüştürmeyen birine 2. defa şans verdin diye sormayacam.
Ben altınları merak ediyorum bir kısmının olsun alabildinmi?
Şu an sadece kolyem var ben her altın konusunu açtıgımda suratları düşüyor hersene dediler 2 altınını yapıcam diye şu an ben hiçbirşey demiyorum ama onlarında ağzından bu yıl senin altınını yapacağım diye konu bile açılmadı. Eşime söylediğimde de annemin durumu yok biraz idare etsen ne olur cevabını alıyorum. gözüm kör olsun diyerek aldı benden kayınvalidem bekliyorum o günü Allah bir gün elbet çıkarır.

Size bu sorunların içinde neden cocuk getirdiniz demeyeceğim.Rabbim nasip etmiş.Evliliginize şans verin .Kayinvalidenizle araya mesafe koyarsanız düzelme ihtimali olabilir.Beunun için 2 tarafında aile büyükleri bir araya gelip konusun.Bir sonuca yazılamıyorsa ailenizle etraflıca meseleyi tartışın.Ve kararı kesin olarak verin.Kendi içinizde debelenmenin anlamı yok.Bir sonuca ulaşamazsınız..Belki kayin ailenin senin rahatsızlığından hiç haberi yok.Ayrica esin çocuğunu ve karısını kaybetmeyi ne kadar göze alıyor. Bu sorunu şimdi çözmezseniz bebek doğunca katlanarak artar.Anneniz yanınıza gelmek ister kayin valide istemez esin de sana kızar ortam çok gerilir.Dogumdan önce aileler toplansın.Dogum da huzurun için çok önemli.Sen elinden geleni yap olmazsa vicdanın rahat bir şekilde ayrılık yoluma gidersin

O evliliğe çocuk yapmanız büyük hata.Bosanma durumunda sizden çocuğu almak için de cirkeflik yapacaklar.Siz istemezseniz yasal olarak çocuğunuzun velayetini asla alamaz.Fakat mahkemeler malesef babayla iletişimi olmali diyor.Cocugunuzu görmeye gelince yada alip götürünce saçmalamaya devam edecekler.Yani bosansanizda bu çile bitmeyecek.Cunku artik hayat boyu akrabasınız.
Nafaka konusuna hic girmiyorum 1.kurus alamazsınız bunlardan.Sizin altınlarınızi bile almışlar.Nafaka mi verecekler?
Ailenizle konuşun,boşanma durumunda size ve torunlarına sahip çıkacaklar mi?Maddi.olarak geçinebilirmisiniz? Ve psikolojiniz bu durumu kaldıracak kadar güçlü mü?Boşanma da en önemli şey psikoljinizi korumak.Çok.zor ve meşakkatli bu süreci lohusa bir anne olarak gecirmek çok zor olabilir.
Not :Ben 15 yildan sonra 7 yaş.cocukla boşandım.Çalisiyorum ve kızımin ihtiyaçlarını kendim karşılıyorum.Yeterki kızımı alıp hafta sonu alıp götürmek istemesin diye para pul beklemiyorum.Maddi manevi zor bir hayatim var.Ama hayat tercihlerden ibaret.
iyi düşünüp tartin, hayat sizin, evlat sizin.Onu nasil bir ortamda nasil bir hayat vermek istiyorsunuz? Ona göre kararnizi verin.Allah yardımcınız olsun

Doğumu onların yaninda geçirmek çok mantıklı gelmedi. Arkadaşlar bekle demis ama lohusayken olacaklar belli. Bebeğe de yazık. Bence eşinize çok kötü hissettiğinizi, bir süre dinlenmek için ailenize gideceğinizi söyleyin. Süre vermeyin, kendimi iyi hissedip toparlayana kadar kalacağım bebeğimiz için deyin. Sonra doğumu da orada yapın, lohusayken sakın geri dönmeyin depresyona girersiniz. Aileniz de lohusaligi burnunuzdan getirecek kişiler değilse birkaç ay orada kalın sonra duruma bakarsiniz.

Sizin bile tahammül edemediğiniz insanların soyadını taşıyacak çocuğa üzüldüm.Keşke diyemem ama güçlü büyümesine ,babası gibi olmamasına dikkat edin diyebilirim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…