Esimde ki isteksizlik/ yetersizlik korkusu

Bihter8685

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2021
8
5
38
Merhaba,
10 senelik evliyim. Cocugumuz yok, esimin sperm sayisinin azligindan dolayi. Bunu ögrendigimizden beri esimde inanilmaz bi yetersizlik ve eksiklik duygusu olustu. Buda cinsel hayatimiza yansidi. Aramizda yaptigimiz ufak tefek sakalara bile „ zten bi ise yaramiyor“ „ zaten gereksiz“ gibi ciddi cvplar veriyor. Cinsel iliski sirasinda bide sertlesme sIkintisi yasamaya basladi. Simdide yine aynisini yasicam korkusuyla iliskiden kacinmaya basladi. Denemek bile istemiyor. Bi döngünün icindeyiz cikamiyoruz. Ürologa gitmeye ikna ettim, onun düsüncesiyle is isten gecti ve artik onun caresi yok. Kendince kabullenmis ve üstüne gitmeyi düsünmüyor. Ne yapacagimi sasirdim, üstüne gidip sIkmak istemiyorum. Sürekli talep eden ben olunca kendimi affededsiniz sapik gibi hissediyorum.
Onun korkularini cok iyi anliyorim ama nasil bi yol izlememiz gerekrigini bilmiyorum. Onu nasil rahatlatabilirim, ona baski uygulamadan cinsel hayatimizi nasil canlandirabilirim bilmiyorum.

Merhaba,
10 senelik evliyim. Cocugumuz yok, esimin sperm sayisinin azligindan dolayi. Bunu ögrendigimizden beri esimde inanilmaz bi yetersizlik ve eksiklik duygusu olustu. Buda cinsel hayatimiza yansidi. Aramizda yaptigimiz ufak tefek sakalara bile „ zten bi ise yaramiyor“ „ zaten gereksiz“ gibi ciddi cvplar veriyor. Cinsel iliski sirasinda bide sertlesme sIkintisi yasamaya basladi. Simdide yine aynisini yasicam korkusuyla iliskiden kacinmaya basladi. Denemek bile istemiyor. Bi döngünün icindeyiz cikamiyoruz. Ürologa gitmeye ikna ettim, onun düsüncesiyle is isten gecti ve artik onun caresi yok. Kendince kabullenmis ve üstüne gitmeyi düsünmüyor. Ne yapacagimi sasirdim, üstüne gidip sIkmak istemiyorum. Sürekli talep eden ben olunca kendimi affededsiniz sapik gibi hissediyorum.
Onun korkularini cok iyi anliyorim ama nasil bi yol izlememiz gerekrigini bilmiyorum. Onu nasil rahatlatabilirim, ona baski uygulamadan cinsel hayatimizi nasil canlandirabilirim bilmiyorum.
Kendini yetersiz hissettiği için haliyle cinsellikten soğuma ve dolayısıyla sertleşme görülüyor, urologa gittikten sonra kesinlikle bı psikolojtan da yardım alın bence .
Ki sprem sayısında azlık tedavisi var diye duymuştum ya ona tedaviyle gececeginu söyleyin umarım gönlünüzce olur 🙏🏽🥰

Sürekli onu istediğinizi özlediğiniizi faln söyleyin birlikte olurken övün faln düzelir inşallah

Kendini yetersiz hissettiği için haliyle cinsellikten soğuma ve dolayısıyla sertleşme görülüyor, urologa gittikten sonra kesinlikle bı psikolojtan da yardım alın bence .
Ki sprem sayısında azlık tedavisi var diye duymuştum ya ona tedaviyle gececeginu söyleyin umarım gönlünüzce olur 🙏🏽🥰
Tsk ederim. Bugun söyledim bi psikologdan yardim almasi gerektigini. Ürologla görüstükten sonra onada ikna edebilirim diye umuyorum.
ben onu anliyorum ama bu sürecte nasil davranmam gerektigini bilmiyorum.

Merhaba,
Eşin eğer tedavi konularına sıcak yaklaşıyorsa çok şanslısın umut vaadediyor demektir. Üroloğa gidip asıl sorunun tam olarak ne olduğunu öğrendikten sonra psikolojik tedavi olması gereken. Ama psikolojik tedaviyi kabullenmiyosa psikoloğu siz olun. Ona kendini iyi hissettirecek şeyler söyleyin veya sözle olmasa bile romantik ortam hazırlayıp sonrasını siz getirin. Sperm sayısıyla ilgili burada bi konu okudum daha bugün çok aklıma yattı. Doktor sanırım proxeed plus vermiş ve hacamat yaptırmışlar eşine beline kasıklarına ve kuyruk sokumunda sperm sayısı ciddi oranda artmış kısa sürede. Bana baya mantıklı geldi mesela

Bence psikolojik destek alması gerekiyor, bunu başka türlü aşamazsınız gibi geldi bana. Bir ara eşime dolandırıcı bir doktor tarafından ingertilite teşhisi kondu, dünyası yıkıldı bana istersem boşanabileceğimi bile söyledi. Çocuk sahibi olmalarının zor olduğunu hissedince dünyaları yıkılıyor, sanki sadece çocuk yapmak için cinsellik yaşıyoruz.
Karşınıza alıp konuşun cinselliğin tek amacının çocuk olmadığını hatırlatın, onu sevdiğinizi ve bu sevgiyi bedeniyle de yaşamak istediğinizi söyleyin, sorun sizde olsa ona böyle davransanız nasıl hissedeceğini sorun, bunun da yaratan tarafından hazırlanmış bir sınav olduğunu ve isterseniz çok kolay çözebileceğinizi hatta çözmeyip böyle de yaşayabileceğinizi ama bu yaptığının ikinizi de cezalandırmak olduğunu anlatın. İsteksizliği kesinlikle psikolojik diye düşünüyorum, çocuk için mecburen ürolağa gideceksiniz zaten ama yaşınız ileri değilse ürolok işini biraz ertelemenizi önerebilirim

Eşin eğer tedavi konularına sıcak yaklaşıyorsa çok şanslısın umut vaadediyor demektir. Üroloğa gidip asıl sorunun tam olarak ne olduğunu öğrendikten sonra psikolojik tedavi olması gereken. Ama psikolojik tedaviyi kabullenmiyosa psikoloğu siz olun. Ona kendini iyi hissettirecek şeyler söyleyin veya sözle olmasa bile romantik ortam hazırlayıp sonrasını siz getirin. Sperm sayısıyla ilgili burada bi konu okudum daha bugün çok aklıma yattı. Doktor sanırım proxeed plus vermiş ve hacamat yaptırmışlar eşine beline kasıklarına ve kuyruk sokumunda sperm sayısı ciddi oranda artmış kısa sürede. Bana baya mantıklı geldi mesela
Tsk ederim. Bi arastirayim onu bakalim. Bencede psikolojik tedavi olmasi gerekiyor cünkü beni üzmemek adina sanki acik acik konusamiyor gibime geliyor

Bence ürolojiden sonra psikologa değil cinsel terapiste gidin. Muhakkak ikna edin. Cinsel terapistin ödevlerini uygularsa çok iyi sonuc alabılecegını dusunuyorum.

Tsk ederim. Bi arastirayim onu bakalim. Bencede psikolojik tedavi olmasi gerekiyor cünkü beni üzmemek adina sanki acik acik konusamiyor gibime geliyor
Erkeklerin fıtratıdır geneli için böyle tabi. Bu tarz konularda içlerine kapanıyorlar. Evliliğin de cinselliğin de amacı sadece çocuk değil arkadaşın dediği gibi. Olabilir olmayabilir ki inşallah tez zamanda olur. Ama çaresiz dert vermesin Rabbim onun da çaresi var hamdolsun. Yani bu uğurda çokça emek veren binlerce insan var. Umut her zaman var umutsuzluğa kapılmayın eşine bunu da empoze edebilirsin. Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyodur ve herşeyin hayırlısı tabi. Ayıp değil günah değil eşin bunların farkına varmalı. Psikolojik destek önemli ama dediğim gibi yanaşmazsa da onu rahatlatmak sizin elinizde yıpratıcı olsa da sonu güzel olsun inşallah

Bence psikolojik destek alması gerekiyor, bunu başka türlü aşamazsınız gibi geldi bana. Bir ara eşime dolandırıcı bir doktor tarafından ingertilite teşhisi kondu, dünyası yıkıldı bana istersem boşanabileceğimi bile söyledi. Çocuk sahibi olmalarının zor olduğunu hissedince dünyaları yıkılıyor, sanki sadece çocuk yapmak için cinsellik yaşıyoruz.
Karşınıza alıp konuşun cinselliğin tek amacının çocuk olmadığını hatırlatın, onu sevdiğinizi ve bu sevgiyi bedeniyle de yaşamak istediğinizi söyleyin, sorun sizde olsa ona böyle davransanız nasıl hissedeceğini sorun, bunun da yaratan tarafından hazırlanmış bir sınav olduğunu ve isterseniz çok kolay çözebileceğinizi hatta çözmeyip böyle de yaşayabileceğinizi ama bu yaptığının ikinizi de cezalandırmak olduğunu anlatın. İsteksizliği kesinlikle psikolojik diye düşünüyorum, çocuk için mecburen ürolağa gideceksiniz zaten ama yaşınız ileri değilse ürolok işini biraz ertelemenizi önerebilirim
Ne kdr güzel yazmissiniz. Gercekten böyle düsünüyorum zten. Cocuk icin tüp bebek tedavisi görüyoruz zaten. Oda psikolojik olarak insani yipratan birsey, bide bu olunca iyice cikmaza girdi hersey.
bugun tatli tatli konustuk. Onun ne kdr üzüldügünü görüyorum ve bu benide cok üzüyor. Onu rahatlatamiyorum bunun farkindayim, ne desem onu rahatlatmiyor ve ikna etmiyor. Kendi kafasinin icindeki düsüncelere hapsolmus gibi. Ürologu o yüzden istedim, cünkü ben yasadigi sorunun tamamen psikolojik oldugunu düsünüyorum o ise yas gecmis is bitmis kafasinda. (Yasi 36) Internette arastirmis bunun hic bi caresi yokmus güya. Bunu bi doktor söylerse belki inanir umudum var.

Bence ürolojiden sonra psikologa değil cinsel terapiste gidin. Muhakkak ikna edin. Cinsel terapistin ödevlerini uygularsa çok iyi sonuc alabılecegını dusunuyorum.
Ordanda randevu talebinde bulundum bakalim geri dönüs olursa ilk bastan kendim gitmeyi düsünüyorum. Cokta baski uygulamak istemiyorum. Ne yapacagimi sasirdim

Ordanda randevu talebinde bulundum bakalim geri dönüs olursa ilk bastan kendim gitmeyi düsünüyorum. Cokta baski uygulamak istemiyorum. Ne yapacagimi sasirdim
Adamların bu kapalı kutu hallerınden nefret edıyorum. Halbukı dese askım bu konu canımı cok sıktı beraber asalım ne gerekıyorsa yapayım dr gıdeyım dıye olmaz ılla kı yokusa surecekler ısı :işsiz:

Adamların bu kapalı kutu hallerınden nefret edıyorum. Halbukı dese askım bu konu canımı cok sıktı beraber asalım ne gerekıyorsa yapayım dr gıdeyım dıye olmaz ılla kı yokusa surecekler ısı :işsiz:
Valla öyle ya. Bi savasin icinde kendim cabaliyorum ve cabaladikca batiyorum sanki. Ne kdr takmamaya calissamda esimin beni istememesi benide üzüyor. Insanin aklina bin bir türlü sey geliyor acaba sebeb ben miyim diye

Valla öyle ya. Bi savasin icinde kendim cabaliyorum ve cabaladikca batiyorum sanki. Ne kdr takmamaya calissamda esimin beni istememesi benide üzüyor. Insanin aklina bin bir türlü sey geliyor acaba sebeb ben miyim diye
Sebep sen değilsin o pes etmiş, benim eşim 43e girmek üzere 30lı 40lı yaşlar kadınlar kadar erkelerin de zirvesi aslında

Kesınlıkle sen degılsın o aşağılık kompleksi malesef. Dua et derim en azından seni aşağılamıyor, sorun sende gibilerinde de lanse edebilirdi bu olayı. Cunku erkekler kendı yetersızlıklerını genelde böyle bastırır, karsı tarafı suclayarak :işsiz:

Merhaba,
O sorunu biz de bir ay yaşadik. O da doktor rutin ilişki onerdiğinde. Gorev gibicolduğu için hem de terslikden o gunler çok yorgun olduğu için sertliyini çok çabuk kaybediyordu. Ter su basiyordu eşimi. Sanki sinavdaymiş gibi stres. Sonra deneme gunleri bitdiğinden sonra 10 gundeb fazla yaklaşmadi ilişki için. Nedenini sordum bu aralar kafam çok dolu ilişkimiz boyle olsun istemiyorum. Biraz zaman verelim dedi. Guzelce konuşduk. Ustune gitmedim insabiz sonuçda ben mesela orgazm olmuyorum bu eşimu sevmedigim anlamina gelmiyor. O yuzden bu durumu guzelce konuşduk. Artik takip ultrasonla takip ettirmiycem zevkimizle bedenimizi arzulayinca yaklaşalim dedim. Bir ay yaklaşmasan sorun etmiycem. Ama lutfen beni arzuladiginda gel. Çocuk falan duşunmeyelim dedim. Çok rahatlatdim opduk sarildik uyuduk. Yani ustune gitmedim. Ve en onemlisi de sorun olsa da ben ilişkiden aşiri zevk aliyorum dedim. Yani ilişki sirasinda çikan sorunlar, ya da sona kadar gidememesi umrumda değil. Tenin tenime değiyor ya o bana yetiyor gibi şeyler soyledim. Ve sabahsi gun hiç ustunu açmadim. Ondan sonra 4 gun peş peşe olduk. Eşinin motivasyona desteğe ihtiyaci var. Bu durumda hala çocuk duyceksen durumu asl toparlayamazsin. Çocuk istemediğini sadece onu istedigini soyle. Kendin gizlince ovulasyonu takip ede bilirsin ama sakin eşine çakdirma. Ya da yanina gittiyinde seni istiyorum de ve ateşli sozler soyle. Seni çok tatmin etdiğini hissettir

Cinsellik sadece çocuk yapmak için değil bunu eşinize hissettirin ve hemen hemen çoğu rahatsızlığın tedavisi var

X