• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim...

Her konuda değil ama bazı konularda içimden bir ses "bir de adamı dinlesek acaba o neler anlatacak" diyor...Bu da meslek hastalığı mı acaba?

Fazla abartmışsınız bence, bir de aranızda ki iletişim bozukluğunun tüm suçunu eşinize yüklemeyin bence. Biraz da kendinizi sorgulayın, hatalarınızı törpüleyin. Eşiniz sizin çocuğunuz değil, kiminle görüşecek, kiminle konuşacak buna siz karar vermezsiniz. Hayatında ki pek çok alana böyle sorgusuz sualsiz dalıyorsanız eşiniz sizin yargılamalarınızdan rahatsız olduğu için iletişimi sınırlı tutuyor olabilir.

E
Anladım ama bu şekilde bir yere varabileceğinizi sanmıyorum.
Konulara yorum yaparken kendimi koyuyorum insanların yerine genelde.
Önce eşinizin yerine koydum kendimi. Yıllarımı verdiğim bir dostum kocasını aldatsa, eşim de bana onunla görüşme dese "hadi ordan" derim. Yapımı da bildiği için o gereken cevabı alır zaten.
Sizin yerinize koyuyorum kendimi, eşimin zamanında eşlerini aldatmış arkadaşları var. Birine yakınen şahit olduk birkaç sene önce. Ayrı kaldıkları bir dönemde gözümüzün önünde yaptı. Kızdık ettik falan ama onlar toparlamayı tercih etti. Birkaç hafta önce tatile gelmişler bize uğradılar yanlarında çocuklarıyla. Karısından çok adamı severim açıkçası. Eşini aldatmış olması eşimin ona verdiği değeri de değiştirmedi. Ben de görüşme deme hakkını kendimde bulamam.

Eşinizin arkadaşlarınıza karışmaması gerektiğini öğretmelisiniz ona da. İkinizin farklı bireyler olduğunuz konusunda ısrarcıyım. Arkadaşlık ilişkileri kişiye özeldir, eşleri bağlamaz.
eşimle aramda 9 yaş var
O beni gözünde toy görüyor
Halbuki hayat olgunlastırır insanı ve ben yasadkların sayesinde o kadar olgunlastımki insanların derdine merhem oluyorum ama eşimin imadı yüzünden bi kendimize yararım olmuyor
Ben cevremdeki insanlardan etkilenebilirmişim henüz toymusum..
Eşimn arkadasının pişmanlgnı bna anlatyordu daha önce.. Hatta eşim arkadasnın ailesinin düzelmesi için çok yardımda bulundu.. Fikir vererek..bunlarıda bliyordum ama..
Taki ayrılma sebebini öğrenene kadar..
Daha önceeşime sormustum ve bilmyorum demişti.. Ben buna cok sinir oldum..
Daha önce eşim bana böyle yalan söylememişti..
Güvenimi sarstı..
Ayrıca dediğim gibi evde hep ayrı takılıyoruz.. İkimzde tel ile mesguluz.. Ayrı odalardayız
Önceden film seyrederdik tv bozulunca oda yok artık..
İyice uzaklastk..
Telefonda süphelenecegim bi durumu yok.. Ne yaptgını biliyorum..
Ama böyle yasam tarzını ben aile olarak görmüyorum..aile gibi gelmiyor bana..
Biz sadece hızursuz olduğumuz bi problem oldugunda karsılıklı konusupnrahatlıyoruz.. Daha dogrusu kendi adıma söylüyeyim..
Eşim bu suskun sessiz hayattan huzursuz değil.. Ama ben huzursuzum.. Bunalıyorum..
Benm hayalimdeki eş bu değil..
Önceden telefonda derdimi anlatıp konusınca rahatlardım.. Ses tonumdan bile halimi anlardı ama şimdi öyle değil.. Bazı hallerimi görmezden geliyor.. Ancak hatalarımı söyleyerek beni bıktırıyor..
Offffff evlilik ne zormuş

Her konuda değil ama bazı konularda içimden bir ses "bir de adamı dinlesek acaba o neler anlatacak" diyor...Bu da meslek hastalığı mı acaba?

Fazla abartmışsınız bence, bir de aranızda ki iletişim bozukluğunun tüm suçunu eşinize yüklemeyin bence. Biraz da kendinizi sorgulayın, hatalarınızı törpüleyin. Eşiniz sizin çocuğunuz değil, kiminle görüşecek, kiminle konuşacak buna siz karar vermezsiniz. Hayatında ki pek çok alana böyle sorgusuz sualsiz dalıyorsanız eşiniz sizin yargılamalarınızdan rahatsız olduğu için iletişimi sınırlı tutuyor olabilir.
Asıl eşim benm hayatmdaki herseye müdahale ediyor.. Ev işinden arkadas ortamına kadar karısıp hatlarımı söyleyerek beni bunaltıyor.. O bunları yapnca bnmde hakkım oldgunu düşünüyorum.. Benm gmzümde onunda hataları var ama ben daha çok dile getrmemeyi tercih ediyordum o ise ekmeğin poşetinin acık olmasına bile şaf ediyor.. Niye dikkat etmiyorsun diye sorguluyor.. Eşim biraz titiz birisi .. Ama bana göre küçğk görünen konuları o fazla elestiriyor.. Ve bunları normal gmrüp beni dikkatszliğimle ve sözünü dinlemedgmi düşünerek yargılıyor ızaklasıyor.. Halbuki ben ya farketmemişimdr yada kendme göre baska bi sebepten dolayo onun dedg yapmamsmdır.. Ama o olaya böyle yaklasmyo.. Sözünü dinlemedgmi sanıyor..

bana arkadaşını söyle sana kim oldugunu söyleyim demiş atalarımız ,

madem arkadasının pisliğini kapatmaya çalışıyor kendininde var bir durumu demek ki

kendi konuşursa arkadasıda konuşabilir...

E

eşimle aramda 9 yaş var
O beni gözünde toy görüyor
Halbuki hayat olgunlastırır insanı ve ben yasadkların sayesinde o kadar olgunlastımki insanların derdine merhem oluyorum ama eşimin imadı yüzünden bi kendimize yararım olmuyor
Ben cevremdeki insanlardan etkilenebilirmişim henüz toymusum..
Eşimn arkadasının pişmanlgnı bna anlatyordu daha önce.. Hatta eşim arkadasnın ailesinin düzelmesi için çok yardımda bulundu.. Fikir vererek..bunlarıda bliyordum ama..
Taki ayrılma sebebini öğrenene kadar..
Daha önceeşime sormustum ve bilmyorum demişti.. Ben buna cok sinir oldum..
Daha önce eşim bana böyle yalan söylememişti..
Güvenimi sarstı..
Ayrıca dediğim gibi evde hep ayrı takılıyoruz.. İkimzde tel ile mesguluz.. Ayrı odalardayız
Önceden film seyrederdik tv bozulunca oda yok artık..
İyice uzaklastk..
Telefonda süphelenecegim bi durumu yok.. Ne yaptgını biliyorum..
Ama böyle yasam tarzını ben aile olarak görmüyorum..aile gibi gelmiyor bana..
Biz sadece hızursuz olduğumuz bi problem oldugunda karsılıklı konusupnrahatlıyoruz.. Daha dogrusu kendi adıma söylüyeyim..
Eşim bu suskun sessiz hayattan huzursuz değil.. Ama ben huzursuzum.. Bunalıyorum..
Benm hayalimdeki eş bu değil..
Önceden telefonda derdimi anlatıp konusınca rahatlardım.. Ses tonumdan bile halimi anlardı ama şimdi öyle değil.. Bazı hallerimi görmezden geliyor.. Ancak hatalarımı söyleyerek beni bıktırıyor..
Offffff evlilik ne zormuş

Yaşın küçük mü? Benim de eşimle 14 yaş var aramda.
Biraz kişilikle alakalı bu. Sen biraz daha kabulenen bir karaktersin sanırım. Ben cazgırım. Özellikle müdahaleci durumlarda tırnaklarım çıkıveriyor.

Güvenini sarsacak birşey yok. Senin sorman onun sana arkadaşının özelini anlatacağı anlamına gelmez. Bu eşinin sırrı değil, o adamın sırrı. Kendiyle ilgili bişey saklamamış.

Böyle evlilik olmaz konusunda haklısın. Bence de olmaz. Ama bu adamın değişeceğini, değişebileceğini bir anda ilgili koca olacağını sanmıyorum. Fragman her zaman filmden daha iyidir. Sen fragmanı görüp filmi beğenmiyorsun. Çok normal. Ama ne yapacaksın, çözümün ne?

Ç
Biraz kişilikle alakalı bu. Sen biraz daha kabulenen bir karaktersin sanırım. Ben cazgırım. Özellikle müdahaleci durumlarda tırnaklarım çıkıveriyor.

Güvenini sarsacak birşey yok. Senin sorman onun sana arkadaşının özelini anlatacağı anlamına gelmez. Bu eşinin sırrı değil, o adamın sırrı. Kendiyle ilgili bişey saklamamış.

Böyle evlilik olmaz konusunda haklısın. Bence de olmaz. Ama bu adamın değişeceğini, değişebileceğini bir anda ilgili koca olacağını sanmıyorum. Fragman her zaman filmden daha iyidir. Sen fragmanı görüp filmi beğenmiyorsun. Çok normal. Ama ne yapacaksın, çözümün ne?
çokmazdayım ne yapacagmı bilmyorum.. Bsy yapmaya calsyorum olmuyor.. İşten gelnce kafayı dinlemek istiyor bende onun iyiliği için üstüne gtmiyorum ama ben doluyorum..her zaman gözünde beni yetersz görüyor yani beni kırmamak içn direkt söylemiyor ama ima ediyyor ven anlyorm.. Beklentilerinin bitmediği içn bazen takmayıp akışına bşrakıyorum.. Olmuyor ama napsam bende bşlmyorum

21 yaşındayım ama 45 yaşındaki kadın/erkek insanlarla iletişimim gayey güzel

Eşinizin yaptığı bana abes gelmedi.
Bir arkadaşı var, belki arkadaşı onunla bu sırrını paylaştı, siz her arkadaş sırrınızı eşinize anlatıyor musunuz?
Kadınların kadınsal mevzuları olduğu gibi, erkeklerin de kendi aralarında mevzuları olacaktır muhakkak.
Ayrıca eşinizin arkadaşı kendi eşini aldattı diye, eşinizde sizi aldatacak gibi bir kanıya kapılmıyorsunuzdur umarım?
Ortada yapılmış bir yanlış ve bu yanlışın sonuçları mevcut.
Eminim eşiniz de arkadaşından yana bu anlamda çıkan sonuçları görüyordur.

Eşiniz ile sizin aranızdaki oluşan soğukluk bu arkadaş mevzusu ile bağlantılı değil sanıyorum.
Siz eşinizle aranızdaki mevzuları bireysel olarak birlikte aşmalısınız.
Eşinizle konuşarak ilerleyebilirsiniz ancak.

21 yaşındayım ama 45 yaşındaki kadın/erkek insanlarla iletişimim gayey güzel

Küçüksün daha. Olgunsundur muhakkak ama 21 yaş ve 30 yaş bazen gerçekten çok farklı olabilir.

Senin evliliğine benzer evliliği olan bi kuzenim var. Şu an 40'lı yaşlarında. İlk başlarda böyle ilgisiz bir eşi vardı. Küçük görür umursamazdı onu. Hatun çok bunalurdı, hasta oldu falan o yüzden, hala çekiyor hastalığı. Hatta bir aldatma mevzusu da var sanırım tam bilmiyorum. Bir gün kendi kendine demiş ki ben bu adamı çekmeyeyim. Ama şu an bişey yapamam. Okuyayım meslek edineyim sonra yallah. Üç dört sene daha katlanayım demiş. O sene sınava girdi ana sınıfı kazandı. Dört sene gitti geldi okudu. Ondan sonra kpssye girip kazandı. Doğunun bir köyüne atandı gitti.

O ilgisiz adam, küçümseyen, hor gören adam birden melek oldu. Karısına tapar oldu. Her hafta kilometrelerce yol gidip o köyde karısını ziyaret eder, başbaşa tatiller ayarlar oldu.
Geçen bayram birlikte tatildeydik adam benim eşime evlilik tavsiyesi veriyor "kardeş karına özen göstereceksin, zaman geçireceksin, sabah kahvaltısını hazırlayacaksın, akşam elinde çiçekle geleceksin, karın mutlu olursa sen de olursun" falan diye.

Yani anlayacağın güzelcim bazı erkeklere bu söküyor. Benim sana ihtiyacım yok dediğin ya da diyebildiğin anda kul köle oluyorlar etrafında.

Eşiniz ve arkadaşı konusunda haksizsiniz. Anlamayabilir oldukçada normaldir. Benim esim bana anlatmaya kalksa lafını keserim. Tanimaigim adamın yaşadıkları beni ilgilendirmez. Bizler arkadaşlarımızin ozelini anlatiyormuyuz eslerimize. Ben de anlatmam. İş yerinde olan olayları veya bu tip ozelleri eşlerin birbirine anlatmaları bana saçma gelir.
Esinizle iletişim konusuna gelince, esinizle ortak yapacak bir şeyler bulun, ortak bir şeyler yapın. En axindan neden ortak paydada bulusamadiginizi konuşun.

Küçüksün daha. Olgunsundur muhakkak ama 21 yaş ve 30 yaş bazen gerçekten çok farklı olabilir.

Senin evliliğine benzer evliliği olan bi kuzenim var. Şu an 40'lı yaşlarında. İlk başlarda böyle ilgisiz bir eşi vardı. Küçük görür umursamazdı onu. Hatun çok bunalurdı, hasta oldu falan o yüzden, hala çekiyor hastalığı. Hatta bir aldatma mevzusu da var sanırım tam bilmiyorum. Bir gün kendi kendine demiş ki ben bu adamı çekmeyeyim. Ama şu an bişey yapamam. Okuyayım meslek edineyim sonra yallah. Üç dört sene daha katlanayım demiş. O sene sınava girdi ana sınıfı kazandı. Dört sene gitti geldi okudu. Ondan sonra kpssye girip kazandı. Doğunun bir köyüne atandı gitti.

O ilgisiz adam, küçümseyen, hor gören adam birden melek oldu. Karısına tapar oldu. Her hafta kilometrelerce yol gidip o köyde karısını ziyaret eder, başbaşa tatiller ayarlar oldu.
Geçen bayram birlikte tatildeydik adam benim eşime evlilik tavsiyesi veriyor "kardeş karına özen göstereceksin, zaman geçireceksin, sabah kahvaltısını hazırlayacaksın, akşam elinde çiçekle geleceksin, karın mutlu olursa sen de olursun" falan diye.

Yani anlayacağın güzelcim bazı erkeklere bu söküyor. Benim sana ihtiyacım yok dediğin ya da diyebildiğin anda kul köle oluyorlar etrafında.
Aynen ablacım dogrudur.. Benim eşim çok gururlu Allah için temiz iyi adamdr hakkını yemeyeyim.. Ama insanız işte olur ya bi hata yapmasından korkuyorum nedense.. Yoksa melek gibidir.. İstediğimi alır onuda gectim çok merhametlidir.. Kuzeninizle ilgili örneğe benzetemedim açıkçası ama yinede belli olmaz tabi.. Belki bi nebzede olsa buradan kaynaklanabilir..bende aöf e girmeyi düşünüyorum.. Çock gelişim için.. Bnm eşim çalışmama karsı calsyrmyor.. Uygun görmüyor.. En iyisi sizde bu mevzuya taklmayın.. Ama dediğim gbi yavas yavas kanına giriyorum :KK53:
Beuse dediğim gbi ikna olucak inşallah..
O alanda yeni adım attım..
Umarım etkisi olur..
Dediğinz gbi küçümsüyor olablir kendi içinde.. Kendimi hep geliştrmeye bakıcam.. 10 aylk evliyim yeninyeni kendime gelebildim..
Ayrı şehre geldim burada kimsem yok cok zorluk cektim..
Bazen şöyle düşünüyorum, Geröekten eşimle bile bazen mesafeli olucaksın diyorum kendime.. Fazla samimi güleryüz insanın seviyesini düşürüyor gibi öyleme geliyor

Eşiniz ve arkadaşı konusunda haksizsiniz. Anlamayabilir oldukçada normaldir. Benim esim bana anlatmaya kalksa lafını keserim. Tanimaigim adamın yaşadıkları beni ilgilendirmez. Bizler arkadaşlarımızin ozelini anlatiyormuyuz eslerimize. Ben de anlatmam. İş yerinde olan olayları veya bu tip ozelleri eşlerin birbirine anlatmaları bana saçma gelir.
Esinizle iletişim konusuna gelince, esinizle ortak yapacak bir şeyler bulun, ortak bir şeyler yapın. En axindan neden ortak paydada bulusamadiginizi konuşun.
Be yapabilirm bilmiyorum ki.. Dediğim gibi ancak onunla olan derdimi anlatnca uzunca konusuyoruz yantartısıtoruz yada küsüyoruz vs

arkadaslar dertmi değilmi bilmiyorum ama sizinle paylasıcam lütfen mantıklı cevaplar verin..
Eşimin bi arkadası var ve bu adam karısını aldatıyormus. Eşimin bundan sonradan haberi olmus ve arkadaslıga devam etmis.. Bu adamla hala arkadaslar.. Adam karısından ayrılmıs ama yaptklarınada cok pişmanmış..mış mış mışta.. miş miş miş.. Eşim uzun zamandr bu adamla arkadas.. Aldatma mevzusunu yeni ve naskasından öğrendim .. Eşime daha önce ayrlma mevzusunu söyleynce bilmedgni söyledi..halbuki bliyormıs yalan söyledi ve arkadasnın sırrını paylasmak şstemedgni söyledi.. Bnde güvenimi sarstgını söyledim.. Gercekten de sarstı.. Ayrıca öyle bi adamla aldatma mevzusundan sonra tekrar arkadas olması bana tets... Neyse olay bu .. Ayrıca evde esimle kendi halimize taklyorz.. Pek iletişimimz yok bundanda cok muzdaribm.. Bekledgim gbi olmadgı için hızursuzum.. Arkadaslaryla herseyi ızun uzun konusuyor benle agzını bıcak acmyor.. Konuyu kısa gecyorum.. Bu içimde o kadar büyüdüki ayrılma safasıa kadar geldim.. Şimdi yan odada yatıyorum..
Eşini aldatan adam kendine zarar verir.
Netice de eşini aldattığı için sizinde eşinizi yoldan çıkartacak değil herhalde.
Eşinizin arkadaşı hovarda olur alemci olur eşinizi her gece pavyona bara götürmek istese sizi anlarım ama eşiniz neticede yeni yetme delikanlı değil arkadaşı da "gel sana kadın nasıl aldatılır inceliklerini öğreteyim" demeyeceğine göre velhasıl insanın için de pislik varsa ve aldatmaya meyilliyse bunu kimseyi örnek almadan da yapar.
Kısacası eşini aldattı diye eşinizin arkadaşlığını kesmesini istemeniz çokta gerekli değil huzurunuzu kaçırır sadece.
Eşinizin sizden arkadaşının özelini saklaması da gaye normal.
Sizin arkadaşınızın bir derdi olsa gidip eşinize anlatırmısınız?
Anlatırım diyorsanız demek ki siz iyi bir arkadaş değilsiniz derim.
Sizde ki sorun eşinizin arkadaşının aldatması yada eşinizin gelip size arkadaşının özelini anlatmaması değil.
Asıl sorun genel anlamda eşinizle iletişim kopukluğu yaşıyor olmanız.
Bunu da siz kendiniz çözersiniz ancak.Eşinizin huyunu suyunu siz daha biliyorsunuz.Burada eşinizi tanımadan size verilen fikirler terste tepebilir.
Dert siz de derman da sizde.

Bra
Eşini aldatan adam kendine zarar verir.
Netice de eşini aldattığı için sizinde eşinizi yoldan çıkartacak değil herhalde.
Eşinizin arkadaşı hovarda olur alemci olur eşinizi her gece pavyona bara götürmek istese sizi anlarım ama eşiniz neticede yeni yetme delikanlı değil arkadaşı da "gel sana kadın nasıl aldatılır inceliklerini öğreteyim" demeyeceğine göre velhasıl insanın için de pislik varsa ve aldatmaya meyilliyse bunu kimseyi örnek almadan da yapar.
Kısacası eşini aldattı diye eşinizin arkadaşlığını kesmesini istemeniz çokta gerekli değil huzurunuzu kaçırır sadece.
Eşinizin sizden arkadaşının özelini saklaması da gaye normal.
Sizin arkadaşınızın bir derdi olsa gidip eşinize anlatırmısınız?
Anlatırım diyorsanız demek ki siz iyi bir arkadaş değilsiniz derim.
Sizde ki sorun eşinizin arkadaşının aldatması yada eşinizin gelip size arkadaşının özelini anlatmaması değil.
Asıl sorun genel anlamda eşinizle iletişim kopukluğu yaşıyor olmanız.
Bunu da siz kendiniz çözersiniz ancak.Eşinizin huyunu suyunu siz daha biliyorsunuz.Burada eşinizi tanımadan size verilen fikirler terste tepebilir.
Dert siz de derman da sizde.
bravo gercekten sephoraa dan sonra çok mantıklı bakış açınız var tesekkür ederim.. Evet onu kabul ettim ama keske ayrılma sebebini sordgmda bilmyor demeseydi diyorum.. Onu da gectim dediğinz gbi buradaki kimse eşimi tanımadgı içn etkili olmayablir fikirler ama onu ben yine ona göre ayarlarım.. Gercekten öözüm olarak ne yapacagmı bilmyorum.. Sadece kendmi daha fazla geliştirmeliyim diye düşünüyorum ama kişisel olarak onunla çözüm odaklı neler yapablirim.. Fikriniz vatsa paylasrsanız memnun olurum

arkadaslar dertmi değilmi bilmiyorum ama sizinle paylasıcam lütfen mantıklı cevaplar verin..
Eşimin bi arkadası var ve bu adam karısını aldatıyormus. Eşimin bundan sonradan haberi olmus ve arkadaslıga devam etmis.. Bu adamla hala arkadaslar.. Adam karısından ayrılmıs ama yaptklarınada cok pişmanmış..mış mış mışta.. miş miş miş.. Eşim uzun zamandr bu adamla arkadas.. Aldatma mevzusunu yeni ve naskasından öğrendim .. Eşime daha önce ayrlma mevzusunu söyleynce bilmedgni söyledi..halbuki bliyormıs yalan söyledi ve arkadasnın sırrını paylasmak şstemedgni söyledi.. Bnde güvenimi sarstgını söyledim.. Gercekten de sarstı.. Ayrıca öyle bi adamla aldatma mevzusundan sonra tekrar arkadas olması bana tets... Neyse olay bu .. Ayrıca evde esimle kendi halimize taklyorz.. Pek iletişimimz yok bundanda cok muzdaribm.. Bekledgim gbi olmadgı için hızursuzum.. Arkadaslaryla herseyi ızun uzun konusuyor benle agzını bıcak acmyor.. Konuyu kısa gecyorum.. Bu içimde o kadar büyüdüki ayrılma safasıa kadar geldim.. Şimdi yan odada yatıyorum..

ayy bombeye gel...benım de aynı sıkıntım var.eşimin eeen yakın kankası karısını aldatıyor.karısı da arkadasım..ulan desem eşim beni pıçaklar.adam bana guvenmıs demiş..ee demesem kadının yzuune bakamıyorum..görüştürmek de istemıyorum.sonucta erkek bu ,iki gıy gıy ederler,lhaneti sıradanlaştırırlar...körle yatan şaşı kalkar misali...ben de görüşmelerini istemıyorum napcaz bilmiyorum

Back