- 12 Ekim 2008
- 6.507
- 14.444
- Konu Sahibi zeynepthevideographer
Hayır canım herkesin çocuğu kendine. Kimsenin çocuğunu baştan terbiye edemem, zaten kimse de buna izin vermez. Kaldı ki kendi çocuklarımıza bile bir yere kadar hakim olabiliyoruz, kalanı onların karakteri.Bu yazdıklarınızı kastettiyseniz haklısınız. Ben de öyle yaparım. Siz benim de çocuğum falan diyince daha detaylıca bir şey sandım. Bir de ben benim yanımdayken düzgün davranmaları için telkin ederken dahi o kadar bunalıyorum ki. Çok zor çocuklar gerçekten. Geçen hafta geldi mesela büyük yeğenim. Daha kapıyı açar açmaz bağıra bağıra konuşmaya başladı. Ses tonu aşırı yüksek ve asla ayarlayayım gibi bir derdi yok. 14 yaşında ama davranışları maks 10 yaş davranışı. Kalp kırmayayım diye diye iki gün dişimi sıktım ama o iki günde bile canım çıktı yani.
Konu sahibinin eşini de çok iyi anlıyorum benim eşim de abimle birlikte yeğenimin de geleceğini duyunca bi gözlerini belertti. Uzun süreli kalacağını sanmış adamın aklı çıktı ahshshs ama hiç kızmadım ben kendim ondan daha bile rahatsızdım çünkü. Valla canından can olsa bile sıkıntılı çocuğa insan katlanamıyor ya
Yani biz kalp kırmayalım diye 2 gün dişimizi sıkıyoruz, başka zaman onlar. Öyle böyle derken günler, zamanlar geçiyor. Sonra olumsuzluklar unutuluyor ve sanki kötü hiç bir şey olmamış gibi hatırlatılıyor.