- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
-
merhaba..
Ben eşinizin tutumunu normal buldum.biz de eşimle kendi harcamalarımıza dikkat ederiz ve eşimize dostumuza yardımımız dokunsun isteriz..evimize yardımcı almayız, epey kredi, kyk ve kredi kartı borcumuz var maaşımızdan hiç artmıyor kendimize aylardır lüks harcamamız yok ancak eşim eline geçen bir miktar parayı ailesine göndermek istedi ve gönderdik (geri gelmeyecek) ben anneme vermek istedim bir miktar verdik vs.
ki ev de sizin üzerinize olacak bu da bir yatırım eğer çocuk düşünmüyorsanız şu aşamada böyle bir yatırıma yönelebilirsiniz hem sevap hem yatırım kazanırsınız diye düşünüyorum..
krediyi siz çeksenizde ev ortak oluyor bu durumda sıkıntılı bir durum görmedim ben bazen sıkışınca erkeklerde senin benim param mevzusu olabiliyor .yarın çocuğunuz olur bakar anne de bir süre o şekilde yardımcı olur belki, kötü düşünmeyin
paranız ortak havuzda toplanmıyor mu birbirinizin parasından haberiniz yok mu?
Hımm o zaman siz sıkışabilirsiniz sadece ilerde. Eşinizi en iyi siz tanırsınız size davranışları bu sinyalleri veriyorsa erteleyin bu planları biraz daha düşünün bence. Bizim maaşlarımız ortak bir havuzda toplanır ödemeler yapılır kalan para bölüşülür her harcamayı da birbirimize sorarız genelde. O yüzden ben olsam kabul ederdim demiştimParamız ortak havuzda değil. Masrafları bölüşüyoruz.
Tamam ailesini düşünmesi güzelde ..zaten ev araba kredisi bes falan derken birikim yapıyorsunuz..bir kredi daha çok zorlar sizi bence..
Tamam ev alındı diyelim ..nasıl olsa ortak..
Siz yorulmuyor musunuz bir temizlikçi tutamıyor sanız neden çalışıyorsunuz ki?bu kadar taviz vermeyin bence..yarın bir gün çocuk olur herşey üstünüze kalır..nasıl alıştırırsanız öyle gider..
Parasını vereyim diyorsa alın parasını ..sizin yardıma ihtiyacınız var bunu benimsetin..bunlar ilerde birikir birden patlarsınız..
Lütfen sesinizi çıkarın biraz ..zamanla alışıyorlar siz onun ailesine ev alacaksınız bir temizlikçi tutturmayacak ?yarın bir gün bu adam size istediniz diye cips bile aldırmaz..lütfen gizli bir para az da olsa atın kenara..senelerce kredi ödemek kolay değil
Eve dogalgaz dosetelim derken eviniz sobali mi ki?
Bu cok zaruri bir ihtiyac isinma ihtiyaci.
Bunu bile size cok gorup anasini rahat ettirmek istiyorsa ben kabul etmezdim.
Klima ve elektrik sobası kullanıyoruz. Kışın üşüyünce doğalgaz döşetelim diyor yazın unutuyor bu söylediğini.
3.600 maaşınızın
1.900 ü araba ve bese gidiyormuş
700 kendinize harçlık alın
Bence Geriye kalan 1.000 tl yi her ay kenara koyun , kendinize biriktirin .. Diğer masrafları eşinizin maaşıyla yapın ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?