Eşim ve İşim arasında tercih yapmam lazım :(

Başlığı yanlış okudum zannettim...
Bu iki şeyin tercih olarak bir de aynı cümlede kullanmasını yadırgadım diyebilirim.
Şahsi fikrim, hayatta her şeyin yeri doldurulur, insanlar ve duygular hariç...

bencede ilk etapta yadırganacak bir durum,fakat üniversite eğitimi,memurluk sınavı,atanma,ilk memuriyette ordan oraya çömez muamelesi görmek,en sonunda inatla ve sabırla kendin için çalışabileceğin en uygun ortamı kurmak orayı hak etmek.ve bu zaman zarfında sna yıllarca emek veren bir aile.bir yerde onların emeklerini çöpe atıyormuşum gibi hissediyorum.buda başka bir boyut

Ben size tavsiyede bulunmak yerine benim başıma geleni anlatacağım. Eşim için ülke değiştirdim. Yeni geldiğim ülke benim kariyerim için müsait değildi. İki çocuğumuz oldu, yurtdışında hiç başka ailemiz olmadığı ve eşimin işe gidip gelemsi günde 3 saatini aldığı için ben is falan aramadım çocularıma iyi analık yapayım dedim. Sonra çocuklar biraz büyüyüp okula başlayınca bana hadi artık sen de iş bul, para kazan demeye başladı. Halbuki kendisi çok para kazanıyordu. Kazancının sadece dörtte birini aile hesabımıza yatırıp gerisini yatırım hesaplarına yatırıyordu. Bie defasında 2 hafta çocuklara et alamadım. Halbuki para hiç sorun değildi. Kontrolcü ve kendi işinde yaşadığı problemlerin acısını benden çıkarır hale gelmişti. Bir süre sonra aramızda fiziksel kavgalar başladı. Beni fiziksel olarak hırpaladı. Çok zor günler geçirdim kimseye anlatamadım. Sonunda resti çektim ve kendisini kanunlara şikayet edeceğimi söyledim. İşte o zaman kendine geldi. Ama aramızdaki duygusal bağ tamamen koptu.
Oysa başta ben onun bir gün böyle davranacağına hiç ihtimal vermemiştim. Çok anlayışlı kibar ve samimi buluyordum onu. Ama yıllar geçtıkçe değişti ya da benim göremediğim kişisel özellikleri ortaya çıktı. İkimizde çok iyi üniversitelerden çok başarılı mezun olduk. Yani eğitim seviyesi ile alakası yok.
Benzer şeyler bir sürü arkadaşımın başına geldi. Çoğu kocasından ayrıldı.
Erkekler bencildir ve elde edemedikleri hep daha kıymetli olur onlar için. Eğer 2 sene için kariyerinizi tehlikeye atacaksanız siz ce yapmanızı istediği şey bencillik değil mi bunu iyi düşünün. Hakkınızda hayırlısı olsun.

hemşire olduğunu bilmiyodum bende hemşireyim.hemşirelikte daha doğrusu memuruyette 1 kereye masus 6 ay sebep belirtmeden ücretsiz izin kullanma hakkın var.birde 7 kere sdenede heyet raporu alma hakkın var.bunları bi dene ama olmuyosa eş.sonuçta biz her yerde her an iş bulabiliyoruz sorun olmuyo.[/QU

sizi bulduğuma sevindim :) ben 5 yılımı doldurmadım:KK43: ücretsiz izin o şekilde oluyor dye biliyorum.sizde memursunuz sanırım.eğer sebep gösrmeden böyle bi hkkım varsa hemen yapayım ama yk diye biliyorum.5 yıl sartını biiyorum.

bence onu sendikaya sor idareye sorarsan sölemezler sen bakanlığamı yoksa üniversiteye m, bağlısın?sağlıkçısın sen dr ler yardım eder mutlaka heyet alırsın gelir biraz çalışır sonra tekrar rapor yıllık izin felan bi çok yolu var

2 sene daha dişinizi sıkamaz mısınız?memurluk kolay elde edilmiyor. hem eşinizde vatanını özlüyormuş o gelsin çok dayanamıyosanız.bütün düzeniniz burda anladığım kadarıyla. 2yıl için işini bırakırsan pişman olursun.20gün yıllık iznin var 40gün rapor hakkın var her fırsatta eşinin yanına git.ben olsam işimi bırakmazdım.sonuçta sayılı gün geçer.

Ben size tavsiyede bulunmak yerine benim başıma geleni anlatacağım. Eşim için ülke değiştirdim. Yeni geldiğim ülke benim kariyerim için müsait değildi. İki çocuğumuz oldu, yurtdışında hiç başka ailemiz olmadığı ve eşimin işe gidip gelemsi günde 3 saatini aldığı için ben is falan aramadım çocularıma iyi analık yapayım dedim. Sonra çocuklar biraz büyüyüp okula başlayınca bana hadi artık sen de iş bul, para kazan demeye başladı. Halbuki kendisi çok para kazanıyordu. Kazancının sadece dörtte birini aile hesabımıza yatırıp gerisini yatırım hesaplarına yatırıyordu. Bie defasında 2 hafta çocuklara et alamadım. Halbuki para hiç sorun değildi. Kontrolcü ve kendi işinde yaşadığı problemlerin acısını benden çıkarır hale gelmişti. Bir süre sonra aramızda fiziksel kavgalar başladı. Beni fiziksel olarak hırpaladı. Çok zor günler geçirdim kimseye anlatamadım. Sonunda resti çektim ve kendisini kanunlara şikayet edeceğimi söyledim. İşte o zaman kendine geldi. Ama aramızdaki duygusal bağ tamamen koptu.
Oysa başta ben onun bir gün böyle davranacağına hiç ihtimal vermemiştim. Çok anlayışlı kibar ve samimi buluyordum onu. Ama yıllar geçtıkçe değişti ya da benim göremediğim kişisel özellikleri ortaya çıktı. İkimizde çok iyi üniversitelerden çok başarılı mezun olduk. Yani eğitim seviyesi ile alakası yok.
Benzer şeyler bir sürü arkadaşımın başına geldi. Çoğu kocasından ayrıldı.
Erkekler bencildir ve elde edemedikleri hep daha kıymetli olur onlar için. Eğer 2 sene için kariyerinizi tehlikeye atacaksanız siz ce yapmanızı istediği şey bencillik değil mi bunu iyi düşünün. Hakkınızda hayırlısı olsun.

teşekkürler paylaşımınız için,tecrübeler önemlidir ve insanlar çiğ süt emmiştir.

hemşirelikte de bu şekilde, ama acıktan atama 2012 de yapılmamış hemşirelere.düzenli değil anladığım kadarıyla.

tamam işte değer bence eşinin yanında olmak için.bir yıl olmazsa başka yıl olsun dönme şansın var nasılsa.iş bulma şansın bile var o arada.normalde yapılmaz tabi ama sizin durumunuzda düşünülebilecek bir seçenek

bence onu sendikaya sor idareye sorarsan sölemezler sen bakanlığamı yoksa üniversiteye m, bağlısın?sağlıkçısın sen dr ler yardım eder mutlaka heyet alırsın gelir biraz çalışır sonra tekrar rapor yıllık izin felan bi çok yolu var

bakanlığa bağlıyım..sendikayada üyeyim..benimde kafamda şekillenmeye başldı.eşten ayrı yaşanmaz,memuriyet bikaç ay için bırakılmaz.ücretsiz izin hakkım dolana kadar izinlerimi kullanıcam.

Canım evli degilim ama sevgilimi düşünerek cevap veriyorum..Aklımın ucundan farklı bir seçenek bile geçmeden eşim ve yuvam der yanına giderdim..Tamam memurluk kolay degil ama mutlu bir yuva iyi bir eş bulmak hiç kolay degil

bakanlığa bağlıyım..sendikayada üyeyim..benimde kafamda şekillenmeye başldı.eşten ayrı yaşanmaz,memuriyet bikaç ay için bırakılmaz.ücretsiz izin hakkım dolana kadar izinlerimi kullanıcam.

ooooh daha rahat <lırsın canım daha ne :KK24:bi onu al bak 6 ay sonra gel çalış 1 ay sonra bi rapor sonra biraz çalış heyet raporu...bi bakmışsın geçmiş 2 yıl aman allah sağlık versin aşk olduktan sonra sen böle yaparsan eşinde anlar seninde çabaladığını seçim yapmak zorunda kalmassın:KK52:

Oh ne güzel iyiki yazmışsın buraya bak fikir alısverisiyle bile
bir şeyler şekillenmeye başladı bide izin ayarlayıp işinden ayrılmadan
gidersen tadİndan yenmez ama bak bizide haberdar et
içimiz daraldı ayrılık haberlerinden kavuşma haberleri
aşk hikayeleride okuyalım azcık ama dimi :))

Eşinin gelme şansı yok mü
Memuriyetini yakmasan iyi olur
İzin kullan eşinin yanına git arasira
Ama işine devam et
Ama 5 sene ayrı evlilikte olmaz
Keske en basından gitseydin
Esın senin icin olduğu yerde is bulamazmi

Oh ne güzel iyiki yazmışsın buraya bak fikir alısverisiyle bile
bir şeyler şekillenmeye başladı bide izin ayarlayıp işinden ayrılmadan
gidersen tadİndan yenmez ama bak bizide haberdar et
içimiz daraldı ayrılık haberlerinden kavuşma haberleri
aşk hikayeleride okuyalım azcık ama dimi :))

ücretsiz iznimi hallesem gitsem kocamın yanına ,bide tekrardan hamile kalsam işte o zaman gerçekten tatından yenmez:)))koşa koşa KK ya gelir haber veririm sizlere.

bence işinden ayrılmak gereksiz gibi, sonuçta geçici bir süreç bu, bence sen hırçınlaşmamaya çalış bi dönem,sakin olmaya çalış, gel dersen gelririm demiş ama şartlar işte, gelmesi sana da mantıksız gelmiş, kabullenmen lazım bu süreci.sonuçta bu şartların içindeydinz evlenmeden önce de, sukunetini koru ve sabredin sonuçta kimse için hayatını bu denli geride bırakmaya değmez, memur olman çok ama çok zor tekrardan, sen sabret bekleyin o geldiğinde çok daha iyi olursunuz.oraya gidersen ya da işini feda edersen allah yaşatmasın da en ufak bi tartışmanızda bile çok pişman olabilirsin. ben bunu yaşadığım şehri değiştirince bile çok hissettim. hala da düzen bozmasaydık geçici bi süre ayrı kalsaydık diyorum.yeni şeylere alışmak kolay değil, eş herşeye yetmiyor, o da çalışıyor sonuçta ve okulu da varmış.sana istediğin kadar vakt ayıramayabilir. yapma bence hayatını alt üst etme, sabretmeye çalış....

bnmde aynı problemden var eğer erkek ark la evlenirsek şehir değiştirmem lazım şuanki işimde şehir değiştiremem asla o yüzden işi bırakmam lazım ama o şehirde ne çalışacağım bilmiyorum inanki zor bi karar ama sen zaten evlenmişsin bile, bırakıp git bence 2 yıl uzun süre

seninde söylediğin gibi eşin haklı....
tercih elbette sana kalmış ama bu şekilde evlilik zor yürür...

senın yerınde olsaydım bır dakıka dusunmeden esımı tercıh ederım
dondugumdede memur degıl ozel sektorde calısmaya bakardım

dondugunde tayın durumlarından gene aynı yere cıkacak ıs :S

b&#7911;radaki en önemli konu ésiniz icin g&#7867;cekten 2 yil mi g&#7867;rekli,bu sürenin uzama ihtimali ya da b&#7881;raz daha kalmak ístiorum dême ihtimali nedir ?Sonucta memuriyet bu,sevdiginiz b&#7880; ísiniz ve mésleginiz v&#7843;r,bence siz elinizden geldigi kadar izin rapor vs ne v&#7843;rsa kullanin ,hamile de kalirsaniz zaten s&#7887;un yokmus :)) Hersey gönlünüzce olsun,hakkinizda hayirlisi

Ben bu seçimi 2 yıl önce çok sevdiğim işimi ve yaşadığım şehri bırakarak yaptım. O anda mutluydum eşim herşeyden önce gelir diyordum ama şu an yeni yaşamımdan memnun değilim ve benim kariyerim tamamen ikinci planda kaldı. eşim bencil bir insan olmamasına rağmen önceliğimiz onun işi ve onun kariyeri. ben pişman oldum zaman değerli geri gelmiyor. Ama ben pişman oldum diye herkes olacak değil tabii ki, sadece iyi düşünmek lazım. Biz çok hayalci davrandık ve umduğumuz gibi gitmedi maalesef.

X