- 21 Nisan 2021
- 354
- 1.287
- Konu Sahibi meryemmasal
Sizi çok takdir ettim. Ben büyük konuşmayayım ama sizin gibi yapamazdım. Çünkü tamamen eşinizin eski eşine de yıllardır bakıyorsunuz. Mesleği yokmuş haliyle yardım etmişsiniz. Kendimi biliyorum yapamazdım. Sadece birseyi merak ediyorum. İleride ortak yatırımınız oldu ise hepsini eşinizin çocuklarına mı bırakacaksınız? Ben diyelim çocuklu bir adamla evlenseydim yatırımımı ayrı yapar mal alacak isem annemin üstüne yapar oradan bana devrettirirdim. İleride de kardeşime kalması için vasiyet hazirlardim. Çocuklarına bırakmazdım. Veya mal ayrılığı sözleşmesi yapardım. İş çevremde biri çocuklu bir adamla evli. Adamın çocuğu onu hiç sevmiyor. Şimdiden babamın herseyi benim diyormuş. O ölünce zırnık alamayacaksın vermem diyormuş. Tanıdığım da yapmaz diyordu bende kadınlarklubunu takip et yapar mı yapmaz mı anla dedim. Şimdi birikimini ayrı yapıyor ileride yatırım yaparsa da anne veya babası üstüne yapacak. Ben sizin yerinizde olsam kendimi maddi olarak garantilerdim. İleride eşinizin çocukları bu ev bizim aslan payı bize kaldı sen çık diye mal paylaşımı davası açmasınlar. Sadece nacizane yazmak istedim çünkü insanlar beşer şaşar yanlış anlamayın lütfen. Çok iyi birisiniz zor durumda kalmanızı istemem.Kızdığınız konuda haklısınız ama ifade şekliniz yanlış
İki çocuklu bir adamla evlendim, yıllarca nafakalarını ödedik, okul masraflarını karşıladık, giyim, market her türlü alışverişlerini yaptık buna annelerinin ihtiyaçları da dahil oldu kadın çalışmıyor çünkü. Eşim kendi evini onlara verdi biz benim evimde yaşıyoruz. İkimizde çalıştık ve o çocuklar elleri ekmek tutana kadar elimizden geleni yaptık, olması gereken de bu. Hiç bir zaman neden ben senin çocukların için çalışıyorum demedim ama eşimde hiç bir zaman aldım gitti yapmadı. Çocukların şu ihtiyacı var nasıl yapalım dedi beraber çözdük, benden habersiz yap desem de bir şey yapmamıştır bugüne dek. Büyüdüler ikisi de çalışıyor, oğlan askere gitti bu yıl her hafta arıyor baba üçbin baba beş bin gönder :)) canı sağolsun helali hoş olsun, asla hesap etmem sevdiğim adamın çocukları. Lakin her işin bir sınırı var, insan kurbanını evinde keser başka bir evde gizli saklı kesmez, eşinin onurunu kıracak hareketler yapmaz yapmamalı. Eşiniz dengeyi kuramayan bir adam yaşadığınız sorunlar onun suçu çocukla bir ilgisi yok. Çocukları kıyaslamayı bırakıp eşinizle sorunu çözmelisiniz, para ya da başka konular fark etmez adam size eşi gibi davranmıyor sorun burada.