Esim ve benim cozemedigimiz bir sorun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinizle olan tartismanizi bilemem ama ben hep sunu dusunmusumdur:
Para veriyrm. Param gidiyr.
Para veryrm, kendi istegimle kendimi zehirliyrm.
Kendi istegimle bi nesnenin bagimlisi oluyrm.
Dusununce cok sacma degil mi? Ayrica vucuduma hcbir artisi yok. E ndn benim hayatimda bu madde?
Boyle dusun ve birak sigarayi. Zamanina , sagligina, parana yazik...

Ya tam anlamiyla bu zihniyettee denilmez arkadas ortamlarinda arkadas esleri falan içiyor onlara asla o zihniyette dusumez ama ne hikmettir bende sigara istemiyor adam istemiyor ya
Icini mi okuyorsunuz ki yuzlerine soyleyecek hali yok ya

Simdi sen boyle deyince bi sigara yaktim ☺ hem iciyorum hem yaziyorum

Neden size böyle bir kısıtlama getirmesine müsade ediyorsunuz ki? Kendi içiyor size içemezsin diyor çok saçma geldi bana. Mantığını çözemedim evet kendi kullanmasa haklı diyebilirdim ama bir sebebi olmalı size içemezsin demesinin.

Ben bırakalı 5 yıl kadar oldu bağımlıydım ama bir kerede kestirip attım. 40 günün sonunda vücudum direnmekten beynim düşünmekten parmaklarım sigara tutma isteğinden vazgeçti..nacizane tavsiyem bırakın..

Kendisi içmese adam haklı derim. Kim koynunda ister sürekli küllük gibi kokan birini?
Eşim nişanlıyken bıraktı. İyiki bırakmış yoksa kesin çok tartışırdık. Nefret ederim çünkü sigaradan..

Ama kendi içip size baskı yapması çok saçma.
Ben olsam illa içeceksem "sen önce kendine bak" der devam ederim..

Sigara zevk isidir kimse kimsenin zevkine karismamali bence. Bende iciyorum hemde iyi iciyorum yani . Cocuklarim oldugu icin balkonda veya yangin merdiveninde iciyorum kokusu gelmesin diye. Kimseye zarar vermedikten sonra bir sakıncası yok bence kaldi ki esiniz de iciyor sizi anlamasi gerek.

Valla ona ınat ıcerdım karsısında. Benı bu konuda kısıtlayamaz hıc kımse babamda dahıl. Bastan gızleyerek hata yapmıssın. Sıgara kahve keyfı zevkler kımse kımseye karısamaz

Ayni bende kahvaltidan sonra illa kahve sigara olacak Evlenmeden öncede biliyomuydu içtiğini birşey diyor muydu.en başından konusmaliydiniz bu sigara konusunu tavrınızı koymaliydiniz.çözüm yolu arayın beraber bırakalım yardımcı ol bana falan deyin.

Babam gibi: Elinde sigara varken kardeşim ve bana; içmeyin şu b.ku, içmeyin! Diye öğüt verirdi.
Kendisi içiyorken sizi kısıtlamaya çalışması nedir yahu,cimrilikten mi? Açıklaması ne?

su tavir karsisinde ben bile icebilirim ya, ki nefret ederim normalde.
nedir bu, cocuk musunuz siz?
yok konu kapandi daha da acilmaz falan.

ama siz yine de ona inat olsun diye icmeyin tabi.

Sen bırakırsan ben de bırakırım deyin ve kararlı olun.

Hür iraden tatilden dönsün
Ya bu sigara konusunda hür irademi hapiste gbi hissediyorm hemde muebbet. Napsam istemiyor. Acikcasi onun gözünün icine baka baka icsem nasil bir tepki verecegini kestiremiyorm

Haklisin valla. Ama ben bir paketi 1 haftada bitiriyorm. Düşünüyorum 1 haftada 10 tl ile kafa dagitmak benim hakkim degilmi inanin icince mutlu oluyorm degisik hissediyorm. Sakinlesiyorm

Haklisin valla. Ama ben bir paketi 1 haftada bitiriyorm. Düşünüyorum 1 haftada 10 tl ile kafa dagitmak benim hakkim degilmi inanin icince mutlu oluyorm degisik hissediyorm. Sakinlesiyorm
Servisimde senin gibi yatan bir hasta var. Tipki senin gibi icmis sigarayi. Bagimlisi degldm dyr. Keyif sigaramdi der hep. Kiah hastasi. Yasi daha 50. Ve ventilator e bagli. O cihaz olmadan nefes alamiyor. Evet her sigara icen koah olmuyor ama kaliteli yasamak varken neden zararli biseyden zevk duyaym
Senin secimin elbette. Ama hadi simdi bir soz ver. Kafanda bitir. Elini surme. Yuruyus yap. Bak hayatin ne kadar guzellesecek. Ben cok gclu bir kadinim ve sigarayi biraktim de.

Icini mi okuyorsunuz ki yuzlerine soyleyecek hali yok ya
Icini okumak demiyelim de ornek veriyorm mesela bazi arkadaslarimla otururken bak onlarin esi bisey diyormu keyifli keyifli iciyorkar. Sen neden boylesin falan diyorum. Oda diyorki hic biri beni ilgilendirmez icen istedigi gibi icsin banane ama ben senin icmeni istemiyorum diyor. Sanki ben baska dunyadan gelen bi kadinim. Fanusa koy bari diyorum sacmalama diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…