Esim ve benim cozemedigimiz bir sorun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İmam cemaat olayına dönmüş bu iş:KK48:

Sigara konusuna gelirsek bu alışkanlık değil bir bağımlılık maalesef. Kimse kendisi istemediği sürece de bırakamaz. Hele hele eşiniz de kullanıyorken böyle bir şeye hakkı yok. Üstelik bu davranışıyla sizin bağımlılığınızı daha da güçlendiriyor haberi yok..

Sanirim istesem biraz zorda olsa bırakabilirim cunku hamileliklerimde ve emzirme donemlerimde icmedim yani cok ama cook istedigim zaman 1 tane icmisimdir. Ama gel gelelim normal hayata donunce kaldigi yerden devam ettim.

Bence inanki hiç zor olmayacak en kolay bırakabilecek dönemde bile olabilirsin ve sonra keşke o zamanlar bıraksaydım pişmanlığını yaşamaman için bırak. En fazla sinirlenirsin huzursuz olursun bir hafta-iki hafta ama hayatın kurtulur

Konu bu değil ancak benim eşim bu yüzden ciğerlerini kaybetmek üzere. Keşke geriye donebilsem diyor ara ara.

Yatirimlara karşıyım , yaptığı çok yanlış.

Ancak serbest olsanız belki çok arttiracaksiniz. Ikinizin de bırakması için çare arayın.

Bu konuda kavga etmiyoruz ufak bir tartisma oluyor ama zaten tam tartisamadan kapattiriyor konuyu beyfendi.

Aynen rahatlamak amaciyla icmek guzel oluyor bunu kendisi de biliyor acaba zamanla bagimli olurum diye mi istemiyor. Tam anlamiyla aciklamiyor ki nedense bu kinu tartismaya kapali
Muhtemelen öyledir
Büyük tartışmalara sebep olmuyorsa boşverin o zaman bu kadarcık gizlilikten bişey olmaz :oops:

Kendi icip sana icme mi diyo:)) cok etkili bi yontem dogrusu:)) kilolubi diyetisyen gibi:) dedigimi yap yaptigimi yapma:))

Ben sigara icsem soyle evde keyif yapardim muhtemelen. Sirf o pis kokusu yuzunden icmeye baslamadim. Eller saclar donun bile kokuyo cunku. Her icisten sonra dus alamam dimi?
En iyisi icmemek.

Esim birakip tekrar basladi. Cocuklar evdeyken balkona bile cikmiyo ne yspiyo demesinler diye. Asagi iniyo. Illa ogrencekler bi gun ama iste..

İçmemek en güzeli tabii, ben de günde 3-4 tane ile başladım, ilk zamanlar saatlerce aklıma gelmezken şimdi günde 2 pakete çıkabilirim, içmiyorum yiyorum resmen bırakmayı çok istiyorum..
Hadi yaa aboww. Ya ben yillardir keyif icin iciyorum bak kac yil oldu 1 oaket 1 haftada bitiyor hala. Hic bagilmi degilim sadece keyif veriyor okadar

Kendi icip sana icme mi diyo:)) cok etkili bi yontem dogrusu:)) kilolubi diyetisyen gibi:) dedigimi yap yaptigimi yapma:))

Ben sigara icsem soyle evde keyif yapardim muhtemelen. Sirf o pis kokusu yuzunden icmeye baslamadim. Eller saclar donun bile kokuyo cunku. Her icisten sonra dus alamam dimi?
En iyisi icmemek.

Esim birakip tekrar basladi. Cocuklar evdeyken balkona bile cikmiyo ne yspiyo demesinler diye. Asagi iniyo. Illa ogrencekler bi gun ama iste..
Aynen kilolu bir diyetisyen gbi :)
Esim evde kesinlikle icmez camda bile icmez. Sadece balkonda içiyor ama ben mutfakta :) tabi camin dibinde

Muhtemelen öyledir
Büyük tartışmalara sebep olmuyorsa boşverin o zaman bu kadarcık gizlilikten bişey olmaz :oops:
Sanirim bende oyle dusunuyorum ki 7 senedir caktirmadan iciyorm

İmam cemaat olayına dönmüş bu iş:KK48:

Sigara konusuna gelirsek bu alışkanlık değil bir bağımlılık maalesef. Kimse kendisi istemediği sürece de bırakamaz. Hele hele eşiniz de kullanıyorken böyle bir şeye hakkı yok. Üstelik bu davranışıyla sizin bağımlılığınızı daha da güçlendiriyor haberi yok..
Aynen

Bence inanki hiç zor olmayacak en kolay bırakabilecek dönemde bile olabilirsin ve sonra keşke o zamanlar bıraksaydım pişmanlığını yaşamaman için bırak. En fazla sinirlenirsin huzursuz olursun bir hafta-iki hafta ama hayatın kurtulur
Katiliyorm insallah diyelim

7 sene çok uzun süre esasen

7 sene günde 1-2 ile devam etmiş artırmamış iseniz sıkıntı yok bence

bir de eşiniz siz içmiyorsunuz diye yanınızda içmiyor bu da avantaj ikiniz de içince karşılıklı daha çok içersiniz

devam edin bu şekilde ama arada da eşinize laf sokun kendi içip size neden yasaklıyor

Ona ne ki.. Ben de tek tük içerim eşim içme der ama zorlamaz gizli saklı değil, hem kendi içiyor hem sana karışıyor

Sigara konusunda feci katı kurallarım var. Sigara içen bir adam olsa evlenmezdim mesela eşimle. Ben de içmem. İkimiz de nefret ederiz. Kokusuna tahammülüm yok. Ama ikimiz de içseydik, yok sen içemezsin bıdı bıdı etseydi, o sigarayı d.tünde söndürürdüm herhalde. =)) Ne saçmalık, kendi yapsın, size yasak koysun. Hangi akla uygun bu? Kendisinin ciğerleri paslanmaz çelikten filan mı?

babamı ve amcamı 6 ay arayla akciğer kanserinden kaybetmiş biri olarak anneme sigarayı bırakması konusunda bayağ telkinde bulundum, torun geliyor ve o bakacak diye ikna oldu. bir yöntem var onunla 1 gün içinde bıraktı ve maşallah 8 aydır ağzına koymadı. reklâm olmazsa linki gönderebilirim

Arkadaslar merhaba . Oncelikle yadirgayanlariniz yada icme zararli diyenleriniz olacak. Kotu elestirenleriniz de olacaktir ama napim vazgecemiyorum sigaradan. Esim kendisi de sigara içiyor. Ama benim icmemi istemiyor. Ben yillardir esimden gizli iciyorum..kendisi de ictigi icin kokusunu farketmiyor bende :)
Acikcasi soyle ben sabah uyaninca kahvalti sonrasi ve de kahve icersem yanina mutlaka bir tane iciyorum oyle gunde 1 paket degil. Ama bu halde bile muptelasiyim. Alışmışım eger icmezsem kendime gelemiyorum kahveden tad alamiyorum biraz da sinirli oluyoyorum. Biliyorum zararli kimseye kotu ornek olmak istemem kendimden kucuklere ama aliskanlik iste bu vazgecemiyorum. Ama naptiysam ne ettiysem esim istemiyor. Gizli icmekten biktim. Insallah birakirim tabiki oncelikle ilk dilegim bu olsun. Ama sizce esim kendisi bununyaparken beni kisitlamasi dogru degil diye dusunuyorum. Sonucta herkes akli basinda bir birey. Her kararima saygi duyar ama bu konuda hep tartisiyorz..
Anlaşma yapın ya beraber bırakırız yada beraber içeriz diye bence eşinizde bırakamaz sizde gizli içmekten kurtulursunuz. Yada artık ikinizde gizli içersinz

Arkadaslar merhaba . Oncelikle yadirgayanlariniz yada icme zararli diyenleriniz olacak. Kotu elestirenleriniz de olacaktir ama napim vazgecemiyorum sigaradan. Esim kendisi de sigara içiyor. Ama benim icmemi istemiyor. Ben yillardir esimden gizli iciyorum..kendisi de ictigi icin kokusunu farketmiyor bende :)
Acikcasi soyle ben sabah uyaninca kahvalti sonrasi ve de kahve icersem yanina mutlaka bir tane iciyorum oyle gunde 1 paket degil. Ama bu halde bile muptelasiyim. Alışmışım eger icmezsem kendime gelemiyorum kahveden tad alamiyorum biraz da sinirli oluyoyorum. Biliyorum zararli kimseye kotu ornek olmak istemem kendimden kucuklere ama aliskanlik iste bu vazgecemiyorum. Ama naptiysam ne ettiysem esim istemiyor. Gizli icmekten biktim. Insallah birakirim tabiki oncelikle ilk dilegim bu olsun. Ama sizce esim kendisi bununyaparken beni kisitlamasi dogru degil diye dusunuyorum. Sonucta herkes akli basinda bir birey. Her kararima saygi duyar ama bu konuda hep tartisiyorz..
Benimki beni oldurmeye calisiyor o zaman herhalde... bir seferde 4 5 paket aliyor

Gizli içenler merak ettim nereye saklıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X