Eşim ve Bebek İsteği

Ben eşim kadar hevesli değilim. Annem de bu nedenle depresyona girersin diyor. Dünden beri bir tuhaf hissediyorum.

Aslinda hem cok plancisiniz hem de cok gercekcisiniz soyledikleriniz cok mantikli hamilelikte bir masraf doktor kontrolleri vs dogumda bebekte
Ama esinizde cok mantikli ben hicbir engel olmadigi halde ilk bebegime 1.5 yilda hamile kalabildim saglikla kucagimada aldim cok sukur simdi ikincisi yolda onu cok sukur 4 ay bekledim o tam karar verip bekleme suresi cok yipratici sakin kalip sabirla beklemek cok zor olabiliyor ya kismet deseniz bu seferde hemen olursa
En azindan dogum kontrol hapi degil diger yontemlerle korunun onu birakincada bi bekleme suresi olabiliyor
Sunu soyliyim bebek harika bisey aile olmak paha bicilemez istediginiz zaman Allah hayirlisiyla nasib etsin

Ben eşim kadar hevesli değilim. Annem de bu nedenle depresyona girersin diyor. Dünden beri bir tuhaf hissediyorum.

Evet kesinlikle benim kuzenimde öyle oldu.
Hatır gönül için hamile kaldı .
Çok pişman oldu.
İlk öğrendiğinde 1 ay boyunca ağladı kız.
Yeniyeni toparladı daaa, doğumu yaklaştı.

Onların maddi hiç bir problemleri de yok bu arada onu ekliym.

Canım teşekkür ederim beni anladığın için en azından bir 6 ay beklemekte fayda var ondan sonra tekrar düşünürüz değil mi hakkımda hayırlısı olsun.

Seni anlıyorum çünkü seni de okuyan, çalışan, eli ekmek tutan bir kadın ol diye yetiştirmiş ailen öncelikle, böyle olunca ev işiydi, misafir ağırlamaktı biraz uzak kalmış bize. O yüzden bocalıyoruz evlenince. Bu alanlarda kendimizi becerikli ve yeterli hissedene kadar da kafamız rahatlamıyor çünkü şimdiye kadar elini attığın her işte yeterli olmuşsun, istiyorsun ki yine öyle olayım, çünkü başka türlüsünü bilmiyorsun. Öyle olmaya da Hakkın var sonuna kadar, daha azına razı niye olasın?

Bebek İsteyip kavuşamayan da çok ama istemeden hamile kalan da bir sürü insan var ona bakacak olursan. Rabbim nasip ettiyse zaten vakti gelince olacak ama önce onu mutlulukla karşılayacak kadar kendine ve evliliğine güvenen bir annesi olsun :) eşin konusunda da baktın ikna edemiyorsun biraz oyala üstüne gitmeden

Hazır hissetmiyorsan ne desek boş ... Ama unutma bebeğin gelişi bazen zaman alabiliyor ... Yaptın yapacan doğdu doğacak bir sene geçer aradan. Borcun bitip alışmış olmaz mısın ?

Güzel fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Doğum kontrol hapı hiçbir zaman kullanmadık. Eşim kondom ile korunuyor. İşte ben hazır hissettiğim zaman olmazsa diye korkum aslında. Eşime çaktırmıyorum Allah dilemezse şimdi de nasip etmez diyorum ama içim içimi de yiyor çünkü ikimiz de sigara kullanıyoruz.

Daha aynı evde bir buçuk ay yaşamışsınız, daha evliliğe adapte olmamışsınız. Ben olsam daha erken derdim. Bir tarafın zoruyla olacak şey değil, yaşlarınız daha küçük.

Tabii ki de yapmayın siz hazır olmadıkça..birbirini uzun süredir tanımakla, aynı evin içinde olmak çok farklı şeyler. Siz daha çok yenisiniz yani. Anlamıyorum ben insanları programlanmış robotuz sanki, evlendik hadi sıra çocukta mantığı var genelde. Tabii en iyisini Allah bilir olur ya da olmaz. Ama siz hazır olmadan, evliliğinizi oturtmadan, baş başa yapmak istediğiniz şeyleri yapmadan bebek düşünmeyin. 27 geç bi yaş değil. Zaten evlilik yaşı o yaşlara çıktı günümüzde

Uzun seneler birlikte olmak evlilikle es değer değil.
İnsan evlendiginde daha farklı oluyor.
Bence en azından bir yurtiçi kafa dinlemelik tatil bir de yurtdışı kültür tatili yapmadan çocuk işine girişmeyin.

Çünkü çocuk gerçekten büyük sorumluluk.
Ayrıca daha eve ev düzenine islere alışamamışsınız. Bunu esinle net olarak konuş.

Yapmadığını henüz amatör olduğunu en azından 2 3 ay daha süreye ihtiyacın olduğunu söyle. Ve tabi ki kendisiyle daha çok başbaşa anılarının olmasını istediğini belirt. Bayramda bir yerlere gidin. Borcunuz olsa da gidin.

İkiniz de haklisiniz. Biri haksız değil. Kendinize göre sebeplerimiz var diye oturup anlaşmanız lazım.

Ayrıca kadın kendini hazır hissetmeli.
Bunun yaşla, gezmekle, alışmakla alakası da yok. Zamanı gelmeli.
İnsan hazır değilken anne olmamalı.

Duygularıma o kadar güzel tercüman oldun ki daha iyisi yazılamazdi. Bu zamana kadar neyi istediysem başardım. Yapımda da mukemmeliyetcilik varica ilk kez kendimi bu kadar yetersiz hissediyorum. Hiçbir şeye yetişemiyormuşum gibi geliyor ve bedenen çok yorgun hissediyorum. Ben kendimi biliyorum iyi de anne olurum kedimin üzerine titreyen ben evladıma pervane olurum ama o yetememe duygusu var ya hani o beni mahvediyor. Hem bebek hem iş hem ev işleri nasıl başa çıkarım diyorum. Ya eşimle anlasamazsak o bebeğin hayatı ne olur diyorum diyorum da diyorum. Tipik yengeç burcu işte :)

Canım sen şimdi değilse bile ileride çocuk istediğine göre zaten sigarayı bırakacaksın, eşine bunu bahane olarak öne sürebilirsin mesela, bebeğimizin sigara kokan bir evde büyümesini istemiyorum, ikimiz de sigarayı bırakalım bir 6 ay bedenim iyice arınsın ki bebeğimiz sağlıklı olsun diyebilirsin

Bence ikinizde ilk iş gidip hastaneye birer test yaptırın sorun varsa zaten denemeler başlar ama sorun yoksa ilk 1 yıl borç olsun olmasın evliliği denemek gerek çünkü çocuk gerçekten bağlıyo insanı tanıyorum dediğin insan bile evlendikten sonra çok değişebiliyo

Kesinle esine katiliyorum oncelikle cocuk bereketiyle gelir korkma sen hamile kalip cocuk dogana kadar Allah bilir kac sene gececek tabi hemn isteyince olmuyor bnde once senin gibiydim dukkan aldik az toparlanak para kazanak bekledim 1 yil sonra baktim isin borcun sonu gelmiyo calistikca biseyler aliyosun borclaniyosun bi turlu hayat kolaylasmiyo ve 2 yildir hamile kalamiyorum bn dusundumki hemen isteyince olsun olmuyor hatta calismayi bile birakacagim yetetki bebegim olsun diye stresten uzak kaliyim diye canim hic bekleme oluruna birak ille olsun diyim kendinide yeme olmasin diye esinede baski yapma sonra benim gibi esin hep basina kakar sen istemedin bak simdi olmuyor diye.

Balayı yaptık. Geçtiğimiz Mayıs ayında yurt dışı seyahatine de gittik. Bir tatile daha gidelim diyorum eşime. Benim hissettiğim gibi yazmışsınız :) Bayramdan sonra izin isteyecek Allah nasip ederse Kapadokya planimiz var benim zorumla :) Başbaşa anılarımız olsun biraz daha vakit geçirelim istiyorum biz kavuşmak için birbirimizi çok bekledik. Ben daha sana doyamadım bebek olunca hayatımız değişecek diyorum o da daha güzel olacak her şey diyor. Aslında kabul ediyor da zorla kabul ediyor işte ben onun da gönlü olsun aramızda kırgınlık olmasın istiyorum. Ben kızdıkca her fırsatını bulduğunda konuyu tekrar açıyor yine kavga ediyoruz. Ben biraz da sinirli biriyim parlayiveriyorum.

Biz ancak bebek olursa birakiriz canim o konuda ikna olmaz. Senelerdir içiyoruz.

O kadar doğal ki böyle hissetmen, ben var ya çamaşır makinesini çalıştırmaktan bile yorgun düşer olmuştum ilk aylarda, oturup ağladığımı biliyorum ben evimi çekip çevirtmeyecek kadar beceriksizmiyim diye. Tüm bu duygularını eşine de göster, göstermezsen anlamayacak çünkü. Anlayamaz, çünkü onun yükünde değişen pek bir şey yok. O sevdiği kadınla evlendi, her şey yolunda, artık çocuk yapabiliriz diye bakıyor olaya, bir çevre baskısı var tabii. Senin kendi baban bile laf söylemiş düşün ki kendi ailesi neler diyordur.

Hiç kimseye hesap vermek zorunda değilsin, eşin de seni anlamayabilir ama o bebeği sen taşıyacaksın içinde, senin istediğin zamana saygı duymak zorunda bu yüzden. Evet Bebek sahibi olmak anne olmak çok güzel bir duygu ama hazır olmayan bir annenin çocuğuna ve kendine hayatı Nasıl zindan ettiğini çok defa gördüm, bunu ne ne sen ne doğacak bebeğin haketmiyor. Sen de kendini bu konuda rahatsız hissetme

Benim akıntı problemim vardı çok defa doktora gittim tüm tahlillerim yapıldı. Yumurtamın büyüdüğü ve catladigini da çoğu kez doktor söyledi. Sık sık kontrole gittiğim için. Benden yana her şey temiz bir sıkıntı yok doktor olmaması için sebep yok dedi. Eşim de sorun var mıdır bilmiyorum. Durduk yere sperm testi yaparlar mı ki?

Dugunumuz aynı gün olmuştu yasadiklarimizda tam tersi bizim ilişkimiz de cocuk isteyen benim eşim gezelim görelim eğlenelim modunda bende gezmenin sonu olmadığını düşünüyorum kaç ülke görürsen gör hep daha fazlasını istiyorsun orayidami görseydik surada şu varmış diye aklın hep kalıyor sonu yok..
Eşim okadar uzun süre istemedi ki bende suan istemiyorum artık eğer gerçekten istemiyorsan tatlı dille kesin kesin istemediğini soyle okeanoscum her acaba mi dediğinde eşinden dahada baskı görceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…