• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Bebek İsteği

çocuk istememe nedenlerini çok çok vurgulamışsın

bu kadar nedene gerek yoktu
öz olarak şuan için çocuk yapmayacağım diyebilirsin ...
bu işler karşılıklı istemeyle olur

Eşin ne kadar yardımcı olacak olsa da bebeğin birincil bakım vereni sen olacaksın, o yüzden senin hazır olman çok önemli.

Eşinin her nöbet çıkışı ailesine gittiğini söylemişsin acaba ailesi mi üzerine gidiyor bu konuda? Çünkü bu konuda seni anlamak zorunda, niye bu kadar üzerine geliyor küsecek kadar?
Ailesinin de etkisi vardır muhakkak ama bu adam baştan beri böyle bebek delisi. Ağlayınca kucağa bırakıveriyor ama. Eşimin bana yardımcı olacağından eminim o konuda korkum yok ama büyük sorumluluk bende olacağı için korkuyorum. Ayrı kaldığımız süreçte kv 8 ay eşimin yanında kaldı ben gitmedim kaldığı yere eşim 3 ayda bir geldi. Evliliği yaşayamadık takıntım var benim sanırım.

Valla 30 yaşında da evlensen 35de de evlensen hemen çocuk yapma derdim.
Yıllarca tanıdığın adamlar evlenince değişebiliyor 1 yıl süre iste, öyle kolaymı hop evlen hemen çocuk yap erkeklere herşey basit geliyor maalesef
Ben de böyle düşünüyorum. Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

çocuk istememe nedenlerini çok çok vurgulamışsın

bu kadar nedene gerek yoktu
öz olarak şuan için çocuk yapmayacağım diyebilirsin ...
bu işler karşılıklı istemeyle olur
Şuan için çocuk istemiyorum lafı eşimi ikna etmiyor maalesef. Çocuk istememem için nedenlerim var ve bunlar haklı gerekçeler mi diye fikir almak istedim.

Şuan için çocuk istemiyorum lafı eşimi ikna etmiyor maalesef. Çocuk istememem için nedenlerim var ve bunlar haklı gerekçeler mi diye fikir almak istedim.
benim bildiğim,yaşadığım hayatın gerekçeleri hiç bitmez...
çocuk yapmak için gerekçeye de gerek yokturr
aynı şekilde yapmamaya daa

Daha evliliğe adapte degilsin borç var harç var ne çoçuğu yav! Bende 35 olucam evli degilim maddi durumum iyi de çoçuğu düşünüyorum sadece yani onun sorumluluğu var şuyu var buyu var ooo

Ailesinin de etkisi vardır muhakkak ama bu adam baştan beri böyle bebek delisi. Ağlayınca kucağa bırakıveriyor ama. Eşimin bana yardımcı olacağından eminim o konuda korkum yok ama büyük sorumluluk bende olacağı için korkuyorum. Ayrı kaldığımız süreçte kv 8 ay eşimin yanında kaldı ben gitmedim kaldığı yere eşim 3 ayda bir geldi. Evliliği yaşayamadık takıntım var benim sanırım.

Evliliği yaşayamamışsınız hakikaten bu konuda sonuna kadar haklısın bence.

Gerekçelerin de çok haklı, özellikle evliliğe alışma konusunda kadınlar erkeklere göre çok daha ağır yükün altına girdikleri için zamana ihtiyacın var, maddi sıkıntılardan daha önemli olan senin hazır hissetmen

Bundan da korkmuyor değilim. Ama borçlar varken el kadar bebeği de bırakıp ise dönmek zoruma gidiyor. Bir de eşime gıcık da oluyorum aslında. Babası ailesiyle ilgilenmiyor eşimin eli hep üzerlerinde. Bebek olursa bizden çıkmazlarsa diye korkuyorum. Onlar gelelim demiyor ama eşim sürekli ya oraya gidelim diyor ya onları çağırıyor. 2 haftadır söyleye söyleye azalttrdim biraz. Korkuyorum.
İnan bana bu saydığın problemler bitse ,başka problemler başlayacak.sorun asla bitmez.eğer içinde azcık istek varsa erteleme lütfen.inan hamile kaldığın anda , dünya yıkılsa umrunda olmayacak.ki herkesin problemi var,bizimde biton borç var ama umrumuzda değil..eşimin aileside bize problem.oda umrumuzda değil...

Evliliği yaşayamamışsınız hakikaten bu konuda sonuna kadar haklısın bence.

Gerekçelerin de çok haklı, özellikle evliliğe alışma konusunda kadınlar erkeklere göre çok daha ağır yükün altına girdikleri için zamana ihtiyacın var, maddi sıkıntılardan daha önemli olan senin hazır hissetmen
Canım teşekkür ederim beni anladığın için en azından bir 6 ay beklemekte fayda var ondan sonra tekrar düşünürüz değil mi hakkımda hayırlısı olsun.

memursun yasa hayatını daha dun ki evlisin bosverrrrr dur bakalım kocan cok istiyosa kendisi yapsın cocugu ne güzell iss 5 6 senelik evli olsan düsün derim ama dur daha cokkkkk yenisin herkez ilk yıl yapıyo diye bakma sen onlara onlar evcilik oynamayı seven kızlar

İnan bana bu saydığın problemler bitse ,başka problemler başlayacak.sorun asla bitmez.eğer içinde azcık istek varsa erteleme lütfen.inan hamile kaldığın anda , dünya yıkılsa umrunda olmayacak.ki herkesin problemi var,bizimde biton borç var ama umrumuzda değil..eşimin aileside bize problem.oda umrumuzda değil...
Bebeğin olsun tabiki isterim ama şuan hazır hissetmiyorum sanırım. Kafam çok karışık. İstememe tarafına daha yakınım.

bebek cooook guzel birsey ASLA ASLA pisman degilim evet makyaj yapamiyorsun yemek yemelisin ki sutun guzel olsuj surekli emzirmelisim ve deli gibi uykuya hasret gidersin ama muhtesem bisey sen yinede yapma gez dolas evlat bambaska tabi ama fedakarliklar yapmalisin esinle araniza uzun sure sogukluk giriyor ama caktirmiyosunuz birbirinize eve senlik getiriyor ama keyfinizi surun 3 sene sonra ;)

memursun yasa hayatını daha dun ki evlisin bosverrrrr dur bakalım kocan cok istiyosa kendisi yapsın cocugu ne güzell iss 5 6 senelik evli olsan düsün derim ama dur daha cokkkkk yenisin herkez ilk yıl yapıyo diye bakma sen onlara onlar evcilik oynamayı seven kızlar
Ben degil de eşim etkileniyor çevreden. Baskı kuruyor bana derdim aramizin bu konudan bozulması bir de eşimin dediği gibi ya olmaz da sonra pişman olursam diye.

Herkese iyi akşamlar. Kendimi iyice anlatabilmek adına uzunca yazacağım şimdiden okuyanlara teşekkür ederim. Eşimle kağıt üzerinde Ocak 2015 ten beri evliyiz ama aynı evi paylaşalı 1.5 ay oldu. Tayin sebepleriyle bu zamana kadar ayrıydik. 2008 den beri de sevgililik geçmişimiz var ve ilkokul arkadaşıyız. Yani birbirimizi çok uzun senelerdir tanıyoruz.

Bu yaşıma kadar doğru düzgün ev işi yapmadım annem yaptırmadı. Çok zorlanıyorum. Yapıyorum yapmasına ama elim yavaş ve sürekli bir şeyler yapıyorum. Devlet memuruyum sabahlari 7 de evden çıkıp akşamları 7 de evde oluyorum. Hiç oturmadan bir bakmışım yatma saati gelmiş anlayacağınız inanılmaz yoruluyorum. Henüz evlilik kısmına adapte olamadım. Eşim yardımcı oluyor. Çok yorulduğumu görünce iş bölümü de yaptık yükümü hafifleti diyebilirim. İş yapmama konusunda sıkıntı yok. İkimiz de devlet memuruyuz fakat eşim askeri personel. Bir gün çalışıyor bir gün nöbetçi sistemine gore en iyi ihtimal haftada 2 gün yok. Bu hafta 4 günü buldu evde olmaması mesela ve bu gece yine yalnızım. İkimizin maaşı toplam 8 bin fakat düğünden kalan 2 kredi ve esim ise gidebilsin diye aldığımız araba kredisi var. Evimiz kira. Bir kredi 2 ay sonra diğer kredi 7 ay sonra bitecek. Araba kredisinin bitmesine de 2 yıl var. Arabanin benziniydi (ise arabayla gidip geliyor) kredilerdi, ev kirasi faturalardi derken elimize toplam 700 tl kaldı bu ay bu paraya mutfak masrafı da dahil.

Esim inanılmaz derecede çocuk istiyor. Ben 27 o 28 yaşında. Ben daha birbirimize alisamadigimızı borcumuzun çok fazla olduğunu 1 sene kadar beklememiz gerektiğini söylesem de o hemen istiyor. Sürekli bu konuda kavga ediyoruz. Allah nasip eder de bir sene sonra hamile kalır isem hamilelikti ücretli kısım derken ücretsiz izin kısmında hiç borcumuz kalmamış olacak. Böylece bebeğimi 4 aylık bırakıp ise dönmek zorunda kalmayacağım. Eşimse araba kredisi, ev kirası ve masrafları karşılaşayabileceğini o kadar beklemeye gerek olmadığını savunuyor. Bana içten içe kırılıyor. Çok plancısın ya Allah nasip etmezse ya tedavi olmamız gerekirse uzun yıllar çocuk sahibi olamazsak diye baskı yapıyor bana. Uzun süredir birbirimizi tanıyoruz beklememize gerek yok diyor. Bense daha evliliğe alışamadım borç çok işe dönmek zorunda kalırsam diye istemiyorum. Eşimin bu denli ısrarlı olmasında bizden sonra evlenen kuzenlerimizin ya çocuğu oldu ya hamileler onlardan etkileniyor diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz gerçekten çok mu plancıyim yoksa gerçekci miyim? Aramız kaç gündür bu konulardan çok bozuk. Babamın da biz ancak kedi sevelim lafı da iyice gaza getirdi eşimi. Ne yapsam da ben bu adamı tatlı dille ikna etsem? Ya da yanlış mı düşünüyorum?

Bence kendinizi hazır hissetmiyorsunuz bunu söyleyin eşinize tatlı dille

bebek cooook guzel birsey ASLA ASLA pisman degilim evet makyaj yapamiyorsun yemek yemelisin ki sutun guzel olsuj surekli emzirmelisim ve deli gibi uykuya hasret gidersin ama muhtesem bisey sen yinede yapma gez dolas evlat bambaska tabi ama fedakarliklar yapmalisin esinle araniza uzun sure sogukluk giriyor ama caktirmiyosunuz birbirinize eve senlik getiriyor ama keyfinizi surun 3 sene sonra :KK66:
:)) Ben adamı 1 seneye ikna edemiyorum 3 sene desem yüreğine iner :D

Açıkçası çocuğu gerçekten sen çok istemiyorsan kesinlikle yanaşmaman taraftarıyım.
Baba olmakta zordur ama anne olmak .

uuuuuuuuuuuuf...

Bir kere vücudunu 9 ay paylaşmaktan bahsediyorsun.
Alt üst olan hormonlardan falan.

Gönlü olsun diye bu işe girişmeyin derim.
Kaldı ki maddi açıdan da sizi haklı buldum.

Bence kendinizi hazır hissetmiyorsunuz bunu söyleyin eşinize tatlı dille
Düne kadar hiç hazır hissetmiyordum. Kuzenim var benden 1 yaş küçük dün hamile olduğunu söyledi buluştuğumuzda. Eşimle bir olup üzerime geldiler. Kafam çok karıştı. Aramız bozuldu ben istemiyorum dedikçe.

Back