Eşim ve Bebek İsteği

okeanoss00

Kedileri severim :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
8.286
9.878
248
Herkese iyi akşamlar. Kendimi iyice anlatabilmek adına uzunca yazacağım şimdiden okuyanlara teşekkür ederim. Eşimle kağıt üzerinde Ocak 2015 ten beri evliyiz ama aynı evi paylaşalı 1.5 ay oldu. Tayin sebepleriyle bu zamana kadar ayrıydik. 2008 den beri de sevgililik geçmişimiz var ve ilkokul arkadaşıyız. Yani birbirimizi çok uzun senelerdir tanıyoruz.

Bu yaşıma kadar doğru düzgün ev işi yapmadım annem yaptırmadı. Çok zorlanıyorum. Yapıyorum yapmasına ama elim yavaş ve sürekli bir şeyler yapıyorum. Devlet memuruyum sabahlari 7 de evden çıkıp akşamları 7 de evde oluyorum. Hiç oturmadan bir bakmışım yatma saati gelmiş anlayacağınız inanılmaz yoruluyorum. Henüz evlilik kısmına adapte olamadım. Eşim yardımcı oluyor. Çok yorulduğumu görünce iş bölümü de yaptık yükümü hafifleti diyebilirim. İş yapmama konusunda sıkıntı yok. İkimiz de devlet memuruyuz fakat eşim askeri personel. Bir gün çalışıyor bir gün nöbetçi sistemine gore en iyi ihtimal haftada 2 gün yok. Bu hafta 4 günü buldu evde olmaması mesela ve bu gece yine yalnızım. İkimizin maaşı toplam 8 bin fakat düğünden kalan 2 kredi ve esim ise gidebilsin diye aldığımız araba kredisi var. Evimiz kira. Bir kredi 2 ay sonra diğer kredi 7 ay sonra bitecek. Araba kredisinin bitmesine de 2 yıl var. Arabanin benziniydi (ise arabayla gidip geliyor) kredilerdi, ev kirasi faturalardi derken elimize toplam 700 tl kaldı bu ay bu paraya mutfak masrafı da dahil.

Esim inanılmaz derecede çocuk istiyor. Ben 27 o 28 yaşında. Ben daha birbirimize alisamadigimızı borcumuzun çok fazla olduğunu 1 sene kadar beklememiz gerektiğini söylesem de o hemen istiyor. Sürekli bu konuda kavga ediyoruz. Allah nasip eder de bir sene sonra hamile kalır isem hamilelikti ücretli kısım derken ücretsiz izin kısmında hiç borcumuz kalmamış olacak. Böylece bebeğimi 4 aylık bırakıp ise dönmek zorunda kalmayacağım. Eşimse araba kredisi, ev kirası ve masrafları karşılaşayabileceğini o kadar beklemeye gerek olmadığını savunuyor. Bana içten içe kırılıyor. Çok plancısın ya Allah nasip etmezse ya tedavi olmamız gerekirse uzun yıllar çocuk sahibi olamazsak diye baskı yapıyor bana. Uzun süredir birbirimizi tanıyoruz beklememize gerek yok diyor. Bense daha evliliğe alışamadım borç çok işe dönmek zorunda kalırsam diye istemiyorum. Eşimin bu denli ısrarlı olmasında bizden sonra evlenen kuzenlerimizin ya çocuğu oldu ya hamileler onlardan etkileniyor diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz gerçekten çok mu plancıyim yoksa gerçekci miyim? Aramız kaç gündür bu konulardan çok bozuk. Babamın da biz ancak kedi sevelim lafı da iyice gaza getirdi eşimi. Ne yapsam da ben bu adamı tatlı dille ikna etsem? Ya da yanlış mı düşünüyorum?

Ya açıkçası ben olsam ben de istemezdim. Aynı evi paylasmanın huzurunu yasayın bence. Gezin tozun, kendinizi ev islerinde pratiklestirin çünkü cocuk olunca pratik olmanız lazım.

Esinize de sey diyin bence, ben seninle basbasa olmaya doyamadm aşkım biraz daha beklesek falan diye isveli bi şekilde

Ben yaşamış olduğm tecrübelere göre ,sonuna kadar eşinize katılıyorum.25yaşında evlendik ,3sene istemedik borç bitsin az biriltirelim falan dedik.28de korunmayı bıraktık,iki tane üst üste kayıp.biri ameliyatla sonuçlandı.bunların hepsi bize iki sene kaybettirdi.şuan 30yaşındayım.yani hiç birşey planlandığı gibi olmayabiliyor.eşimle en büyük pişmanlığımız evlenir evlenmez çocuk yapmamız.çnkü o borçlar asla bitmiyor...sen hamile kalıp doğurana kadar herşey oturur

Tatil planlarım var gezmek görmek istediğim çok yer var. Beraber yurt dışına çıktık bir kaç ay önce sürekli onu söylüyor tatile gittik ya diye :) hep gezmelere mi harcayacagiz paraları çocuk yapalım diyor deliriyorum. Buarada biraraya geldik geleli misafir eksik olmadı. Başbaşa bir şey de yaptığımız yok. Ben bu işten bir şey de anlamadim. Adama benimle vakit geçirmek yetmiyor heralde birileri varken çok mutlu. Şimdide araya bebegi katıyor galiba :/

Çocuk düşünmek için kredilerin bitmesinin beklenmesi
Eşimin ya hadi çocuğumuz olsun artık ısrarı (henüz zorlayıcı ve bunaltıcı bir seviyede değil o ayrı)
Benim aşırı planlı olmam
Babamın anca kedi baksın onlar esprisi
Birçok şey örtüşüyor, kelin merhemi durumu aman aman akıl veremem ama her şey zamanında güzel. Maddi sıkıntıyla anne olmak eğer alternatifin varsa asla tercih edilmemeli. Yaşınız da genç, 1 sene akıp gider. Bence ikna etmeli ve beklemelisiniz.
Konunu takipteyim.

Eşlerden biri hazır değil ise,bebek için doğru zaman değildir.
Ben size hak verdim.
Nasipse olur zaten, eşiniz sizi gaza getirmeye çalışıyor geldi bana.

Misafir seven biridir, sizinle vakit gecirmek yetmiyor demek degil ki bu. Hani paylasmayı mutlu etmeyi seven biridir. Evini kalabalik görmekten hoslanan biridir... ve çocuk seviyor mu esiniz, yani iliskiniz boyunca elbet bunu gözlemlemissinizdir. Mesela benim erkek arkadaşım cok seviyor cocukları, bizim daha evlenmemize bikac yıl olmasina ragmen simdiden söylüyor ilk yilimizda bebis de katılır bize oh diye ama ben ilk 2 yıl istemiyorum, gezeriz diyorum sunu yapar bunu yapar diyorum ama ikna edemiyorum. Ben bu planlarimı anlattıkca o da, bi de onu kucağımda bebisimiz kolumda da sen olarak hayal etsene askim diyor, ne dersin simdi bu adama bu konuda biz de birbirimizi anlayamıyoruz mesela..

Bence cocuk sevmesiyle ilgili, ya da artk tam bir aile olmak istemesiyle ilgili..

Bundan da korkmuyor değilim. Ama borçlar varken el kadar bebeği de bırakıp ise dönmek zoruma gidiyor. Bir de eşime gıcık da oluyorum aslında. Babası ailesiyle ilgilenmiyor eşimin eli hep üzerlerinde. Bebek olursa bizden çıkmazlarsa diye korkuyorum. Onlar gelelim demiyor ama eşim sürekli ya oraya gidelim diyor ya onları çağırıyor. 2 haftadır söyleye söyleye azalttrdim biraz. Korkuyorum.

Mayıs 2015 gelinleri topiğinden tanıyorum canım seni.

Bende ilk evlendiğim dönemlerde senin gibi düşünüyordum özellikle ilk 6 ay çok zorlandım ev işleri, ev düzeni derken, bir de çocuk olursa ne yaparım diye düşünüyordum kara kara. Bizim borçlar da hala bitmedi hatta ocak 2018 e kadar aylık 2000 kredi ödememiz var, hem düğünden hem de eşimin askerlik borcundan dolayı.

Evlendikten 3 ay sonra benim eşim de çocuk demeye başladı ki biz ikimiz de 30 olduk, tıpkı senin eşinin söylediği sebeplerle geç kalmayalım dedi . Ben önce kendime güvenemediğimden olmaz, bekleyelim filan dedim. Sonra galiba bende etrafımdaki gebe ve bebekli arkadaşlarımdan etkilenmeye başladım, bir de dediğim gibi 6 aydan sonra hem kendime hem evliliğimize güvenim arttı, madem bir deneyelim dedim, çok şükür Allah aratmadı, korunmadığım ilk ay hamile kaldım. Çok şükür şimdi sağlıkla kucağımıza almayı bekliyoruz.

Borçlar elbette insanın kafasını meşgul ediyor, bir de siz de bizim gibi aile desteği olmadan her şeyi kendiniz yaptınız diye biliyorum. Böyle olunca insan maddi olarak rahatlamadan Bebek zor olur diye düşünüyor haliyle kimseye muhtaç olmamak için. Ama bence seni en çok düşündüren şey evliliğinize ve kendine güvenmek olsun, eşinden en azından 6 ay sana Zaman tanımasını iste, bunu kavgaya çevirmeyin aranızda , sonra Allah' ın izniyle denersiniz, hem senin kafan rahat olursa hemencik hamile kalırsın inşallah :) en hayırlı zamanda hamile kalman dileğiyle, sevgiler

Eşin haklı.Yaşınız da uygun tam sırası.Doğal yollardan hamile kalamayabilirsin.Şuan hamile kalsan bile 9 aya 2 krediniz de bitmiş olacak.

Çocuğuyla da gezenler var.Psikolojiniz sağlam olursa daha keyif alırsınız her şeyden. :)

yapip yapmama konusuna bisi diyemem ama planlama kismina artik katılıyorum. ilk bir yil borcumuz bitsin hemen cocuk olmasin dedim. sonra dusundugumuzde hemen olur sandim 1.5 yil olmadi. bir ara iyice umutsuzluga dusmustum tup bebege baslayacaktik. simdi 2. icinde su tarih olmasın bu tarih olmasin derken buluyorum kendimi. sonra pisman oluyorum. plan yapmicam bu sefer. dusuk oldu gecen ay. doktor 3 ay bekle dedi. 3 ayda ben ekstra planlarimdan dolayı bekleyip alti ay sonra baslarim diyordum ama sonra vazgectim 3 ay sonra denemelere baslicam yine artik ne zaman kismet olursa.
maasiniz dusuk degilmis. kredi miktarlarini bilmiyorum ama esiniz guveniyosa kendine sizde bebek icin kendinizi hazir hissediyorsaniz sadece maddi durum icin ertelemeyin bence

Ben en azından 6 ay birlikte yaşamaya alışın ve maddi olarak rahatlayın diyorum.
Ha öbür türlüsü de ah vah edilecek bir durum olmaz. Bilinçli görünüyorsunuz, oturmuş bir ilişkiniz var, gırtlağınıza kadar borç içinde de değilsiniz pek.

Allah sağlıkla kucağına alabilmeyi nasip etsin inşallah :) Evet her şeyi kendimiz yaptık borçlar da bitmiyor anlattığım gibi. Şu bir buçuk aylik süreç içerisinde çok mutlu olduğum söylenemez. Ev işlerine adapte olamadım çok yoruluyorum. Eşimin sürekli bir misafir çağırma isteği var buna da çok bozuluyorum. Sanki beni eskisi kadar sevmiyormuş ben ona yetmediğim için insanları cagiriyor muş gibi hissediyorum. Eşime tam güvenemiyorum galiba onun da etkisi büyük. Çok sağol fikirlerin için canim.

Aslında gelirimiz iyi ama krediler ev kirası kredi kartları faturalar bu ay 700 tl kaldı elimize 350 tl 350 tl boluştuk. Mutfak masraflarını kredi kartından çekiyoruz nakit olmadığı için. 2 ay sonra 1250 tl boşa çıkacak. 7 ay sonra da 1000 tl boşa çıkacak. İşe arabayla gidip geliyor benzin parası da var. Bilmiyorum ki korkuyorum yetmez gibi geliyor.

Her ikimiz de kendi tarafınızdan baktiginizda haklısınız aslında bende sizin yerinizde olsam evliliğimin biraz tadına varmak biraz oturmasını beklerdim eşiniz de uzun yillardir birbirinizi tanıdığınız ve cevresinden dolayi belki de tamamen baba olmak istediği için istiyor olabilir
Ama borçlar bitsin kısmıninhic düşünmeyin cunku biri bitiyor baskasi başlıyor bebeler gerçekten kismetleri ile geliyorlar diğer taraftan eşinizin dediği gibi hemen olmayada biliyor biz bir sene sonra çocuk sahibi olduk yani herşey kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…