- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.878
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Tatil planlarım var gezmek görmek istediğim çok yer var. Beraber yurt dışına çıktık bir kaç ay önce sürekli onu söylüyor tatile gittik ya diye :) hep gezmelere mi harcayacagiz paraları çocuk yapalım diyor deliriyorum. Buarada biraraya geldik geleli misafir eksik olmadı. Başbaşa bir şey de yaptığımız yok. Ben bu işten bir şey de anlamadim. Adama benimle vakit geçirmek yetmiyor heralde birileri varken çok mutlu. Şimdide araya bebegi katıyor galiba :/Ya açıkçası ben olsam ben de istemezdim. Aynı evi paylasmanın huzurunu yasayın bence. Gezin tozun, kendinizi ev islerinde pratiklestirin çünkü cocuk olunca pratik olmanız lazım.
Esinize de sey diyin bence, ben seninle basbasa olmaya doyamadm aşkım biraz daha beklesek falan diye isveli bi şekilde
Annem depresyona girersin diyor abla :))yap gitsin kiz
Tatil planlarım var gezmek görmek istediğim çok yer var. Beraber yurt dışına çıktık bir kaç ay önce sürekli onu söylüyor tatile gittik ya diye :) hep gezmelere mi harcayacagiz paraları çocuk yapalım diyor deliriyorum. Buarada biraraya geldik geleli misafir eksik olmadı. Başbaşa bir şey de yaptığımız yok. Ben bu işten bir şey de anlamadim. Adama benimle vakit geçirmek yetmiyor heralde birileri varken çok mutlu. Şimdide araya bebegi katıyor galiba :/
Bundan da korkmuyor değilim. Ama borçlar varken el kadar bebeği de bırakıp ise dönmek zoruma gidiyor. Bir de eşime gıcık da oluyorum aslında. Babası ailesiyle ilgilenmiyor eşimin eli hep üzerlerinde. Bebek olursa bizden çıkmazlarsa diye korkuyorum. Onlar gelelim demiyor ama eşim sürekli ya oraya gidelim diyor ya onları çağırıyor. 2 haftadır söyleye söyleye azalttrdim biraz. Korkuyorum.Ben yaşamış olduğm tecrübelere göre ,sonuna kadar eşinize katılıyorum.25yaşında evlendik ,3sene istemedik borç bitsin az biriltirelim falan dedik.28de korunmayı bıraktık,iki tane üst üste kayıp.biri ameliyatla sonuçlandı.bunların hepsi bize iki sene kaybettirdi.şuan 30yaşındayım.yani hiç birşey planlandığı gibi olmayabiliyor.eşimle en büyük pişmanlığımız evlenir evlenmez çocuk yapmamız.çnkü o borçlar asla bitmiyor...sen hamile kalıp doğurana kadar herşey oturur
Allah sağlıkla kucağına alabilmeyi nasip etsin inşallah :) Evet her şeyi kendimiz yaptık borçlar da bitmiyor anlattığım gibi. Şu bir buçuk aylik süreç içerisinde çok mutlu olduğum söylenemez. Ev işlerine adapte olamadım çok yoruluyorum. Eşimin sürekli bir misafir çağırma isteği var buna da çok bozuluyorum. Sanki beni eskisi kadar sevmiyormuş ben ona yetmediğim için insanları cagiriyor muş gibi hissediyorum. Eşime tam güvenemiyorum galiba onun da etkisi büyük. Çok sağol fikirlerin için canim.Mayıs 2015 gelinleri topiğinden tanıyorum canım seni.
Bende ilk evlendiğim dönemlerde senin gibi düşünüyordum özellikle ilk 6 ay çok zorlandım ev işleri, ev düzeni derken, bir de çocuk olursa ne yaparım diye düşünüyordum kara kara. Bizim borçlar da hala bitmedi hatta ocak 2018 e kadar aylık 2000 kredi ödememiz var, hem düğünden hem de eşimin askerlik borcundan dolayı.
Evlendikten 3 ay sonra benim eşim de çocuk demeye başladı ki biz ikimiz de 30 olduk, tıpkı senin eşinin söylediği sebeplerle geç kalmayalım dedi . Ben önce kendime güvenemediğimden olmaz, bekleyelim filan dedim. Sonra galiba bende etrafımdaki gebe ve bebekli arkadaşlarımdan etkilenmeye başladım, bir de dediğim gibi 6 aydan sonra hem kendime hem evliliğimize güvenim arttı, madem bir deneyelim dedim, çok şükür Allah aratmadı, korunmadığım ilk ay hamile kaldım. Çok şükür şimdi sağlıkla kucağımıza almayı bekliyoruz.
Borçlar elbette insanın kafasını meşgul ediyor, bir de siz de bizim gibi aile desteği olmadan her şeyi kendiniz yaptınız diye biliyorum. Böyle olunca insan maddi olarak rahatlamadan Bebek zor olur diye düşünüyor haliyle kimseye muhtaç olmamak için. Ama bence seni en çok düşündüren şey evliliğinize ve kendine güvenmek olsun, eşinden en azından 6 ay sana Zaman tanımasını iste, bunu kavgaya çevirmeyin aranızda , sonra Allah' ın izniyle denersiniz, hem senin kafan rahat olursa hemencik hamile kalırsın inşallah :) en hayırlı zamanda hamile kalman dileğiyle, sevgiler
Aslında gelirimiz iyi ama krediler ev kirası kredi kartları faturalar bu ay 700 tl kaldı elimize 350 tl 350 tl boluştuk. Mutfak masraflarını kredi kartından çekiyoruz nakit olmadığı için. 2 ay sonra 1250 tl boşa çıkacak. 7 ay sonra da 1000 tl boşa çıkacak. İşe arabayla gidip geliyor benzin parası da var. Bilmiyorum ki korkuyorum yetmez gibi geliyor.Ben en azından 6 ay birlikte yaşamaya alışın ve maddi olarak rahatlayın diyorum.
Ha öbür türlüsü de ah vah edilecek bir durum olmaz. Bilinçli görünüyorsunuz, oturmuş bir ilişkiniz var, gırtlağınıza kadar borç içinde de değilsiniz pek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?