Eşim ve Ailesi

Evet çok müdahale etmiyorum eşimi de haklı gördüğüm yerler oluyor elbette ama evet sen haklısın vs diye dillendirmiyorum daha da doldurmamak için. Kendimi olayların dışında tutmaya çalışıyorum. Sadece bu kin duygusu ona da zarar veriyor ama farkında değil. İnsanın ailesine bile böyle duvarlar örmesi yıpratıcı geliyor bana.

aile size yardım etmek zorunda değil ki. Okutmuş büyütmüş evlendirmiş daha ne yapsın. Kocanıza çalışıp bir yerlere gelmek zor geliyor bence, hazıra konmak istiyor.
Birde diğer yönden bakalım, eşiniz ailesi için ne yapıyor? Annesi ya da babası hasta olduğunda daha onlar çağırmadan kalkıp alıp hastaneye götürüp işlerine destek oluyor mu mesela? Bir gün hiç nedensiz aile evine eli dolu gidip hatır gönül soruyor mu? Bunları bir hatırlatın bence.

Olay sadece bu değildir bence. Geçmişten gelen, affedemediği başka şeyler olabilir eşinizin. Ailede de bir tuhaflık var çünkü onlar da oğullarına karşı çok vicdanlı gibi değiller (oğullarının canının istediği şeyi o kadar geç yapmalarına istinaden).

Yani insan ailesine duvar örmesi gerekebilir . Her anne baba hakkiyla anne ve babalık yapmıyor. Bu adamı kaç yıldır tanıyorsunuz ki ? Bebekliginden beri bir arada bu anne babayla önceden beri belli yasamisliklari vardır . Tabi ki anne babayla olan çatışma insana zarar verir ve yaralar açar. Doğan Cüceloğlu okumasını onerebilirsiniz. Eşinizi yargılamadan dinlemeyi ,içindekileri kusmasini sağlamayı deneyin . Siz adamı hakli gormeyip toplumdaki ahlaki değerlere uygun davrandığınizi düşünüyorsunuz . Gelin olarak ben doldurmuş olmayım. Ama hayat iki artı iki dört eder gibi gitmez . Bazen anlayışa ihtiyacımız vardir . Siz anlamazsaniz eşinizi kim anlayacak ona destek olacak ? Bu sefer belki bir arkadasiyla bu konuşmalari rahatça yapabilecek. Bu kadar toplumsal bakış açılarıyla yasamayin .

Size demiyorum ki annesini babasını gömün sadece anlattığında dinleyin anlayışlı yaklaşın sürekli onlar anne baba aman onlarin hakkı . Anne ve baba kutsal şeyler değildir . Bazen yanlışlarının söylenmesi gerekir ki onlar da kendini düzeltsin . Hele ki bizim toplumun ana babaları en çok kritize edilmesi gereken kişiler . Evlatlarıyla dengeyi bulmayı ogrenecekler . Bu çatışma sonrası emin olun ona daha saygılı yaklasacaklardir

Kendisi konuşuyor benimle bu konuları içinde hissettiklerini paylaşıyor dediğim gibi hak verdiğim yerler de var yok değil. Ben ona sadece böyle laf sokmak sürekli kalp kırmak çözüm değil. En azından git bir kere açık açık konuş içinde ne varsa dök konuş paylaş içinde biriktirme diyorum. Çünkü böyle bir huyu var bana karşıda içinde bekletir bekletir sonra konuşur işte bunlar asıl ona zarar veriyor. Yoksa ben anandır babandır saygıda kusur etme demiyorum. Ama ne bu böyle sürekli laf sokmalar zıtlaşmalar. Bana çok anlamsız geliyor. Hayır gitmişiz yemek yenecek neden hala sofra hazır değil, taze ekmek almadınız mı, bu nasıl tatlı falan gibi gibi saçma sapan şeyler. Ben alışık olmadığım için bana çirkin geliyor. Haliyle böyle konuşmamasını söylemekten alıkoyamıyorum kendimi.

Evet benim annem olsa akşamına yapar yedirmeden uyuyamazdı :d ama herkesin karakteri başka demek ki bu konu da annesine bir kere kırdın beni 40 yılın başı bişey istemiştim demedi içine ata ata böyle laflar sokuyor. Bu huyundan vazgeçmesi lazım bence sadece ailesi için değil önce kendisi için bence. Çocuk gibi laf sokarak nereye varılır.

Eşinin gözünü para bürümüş. Ailesinin malı olmasaydı ne yapacaktı? Anne baba malı mülkü var diye sevilmez ki. Benim eşimin ailesinin bir emekli maaşları var yeri geliyor eşim bir iki bin lira yardım ediyor ya da pazara markete çıkarıyoruz ayda bir kayınvalidemi. Onların parası pulu yok diye atalım mı sokağa yüzüne mi bakmayalım hürmet etmeyelim mi? Memlekette bahçeleri var satmıyolar diye tavır mı alalım bağ bahçe onların ister satar parasını kendileri yerler ister cocuklarına verirler ister miraz bırakırlar kime ne canım.. Bence eşinin bu tavrını bildiği için ailesi de yüz vermiyor

Vallahi benim ailem çulsuz ne evleri ne büyük bir gelirleri var ama kimseye de muhtaç değiller. Üstüne ağır hastalıklar falan da atlattılar yani ben hiç bir zaman paraymış pulmuş takılacak fırsat bulamadım aman iyi olsunlar da diye düşünmekten. Onun ailesi maşallah turp gibi hastane yolu bilmezler yani hiç onları kaybetme duygusunu bile yaşamamış. Ya da ailem aman kimseye muhtaç olmasınlar da ben başımın çaresine bakarım bi şekilde diyerek büyüdüm ve evlendim. O bana da birazda hiç dert tasa görmemiş de bazen de şımarıklık yapıyor diye geliyor.

Bırak diyorum herkes kendi yağında kavrulsun kimse kimse için malını mülkünü satmak zorunda değil bırak iyi olsunlar kendi kendilerine geçinsinler kafaya takacak dert ararsan çok.

Benim ailemin durumu iyi mesela ne ben ne kardeslerimden bir kere ailemin malı için satılsın edilsin denildiğini duymadım ama bazı insanlar böyle. O tarlayı evi aravayı sattırmadan rahat edemiyolar. Kuzenlerimde var öyle halamın herseyini sattırdılar masallah

Annesiyle bağlanma sorunları olabilir, çocukluk travmaları olabilir bunu siz bilemezsiniz. Destek almasi gerekiyor.
Ama maddi beklentileri bana saçma geldi. Beş kuruş faydaları yok ne demek? Hastalık, kaza, afet vs gibi durumlar dışında koca insanların kirasını düşünmek zorunda mı anne babalar. Evlendigine göre bunları eşiniz düşünmüş olmalı. Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız? Siz çalışıyor musunuz peki?

29 yaşlar, çalışıyoruz ikimizde...

Ama işte etrafında ki bazı arkadaşları ailesi tarafından ev sahibi yapıldı düğünleri vs yapıldı muhtemelen benim ki de böyle şeyler bekledi. Zaten kendisi çok azimli biz kendimizi geçindiriyoruz zor da olsa evlenirken de destek almadık zaten. Benim böyle bir beklentim kimseden yok o yüzden çok mantıklı gelmiyor bana davranışları.

Kimse malını mülkünü satıp,çocuklarına ev almak zorunda değil.Eşinizin önce bunu idrak etmesi lazım ve daha onlar hayattayken böyle şeyler düşünmesi de eşinizin çokta hayırlı bir evlat olmadığı izlenimi yaratıyor.Diğer konuyu bilrmem,siz de bilemezsiniz tam olarak geçmişte neler yaşandığını.Bu yüzden siz bu olaylara müdahil olmayın.

Bence ortası olmalı her şeyin fazlası zarar işte. Kaç yaşına kadar beslemiş büyütmüş sonuçta bir anne o da bunları haketmediğini düşündüğümden benim de içime dert oldu sanırım
Canım burda bir çok kişide eşinin ailesiyle içli dişli olmasindan müzdarip erkeklerin orta yolu yok kimisi düşkün kimisi değil benim eşim ailesine düşkün ama benim aileme karşı annemle sohbet ederler falan ama annesiyle oyle değil kv yüzü hiç gülmez ayrıca eşime hiç birşey yapmadılar maddi durum olmalarına rağmen diğerlerine herşeyi yapıyorlar eşime yapilmiyor diğerleri ailesine bir faydaları yok bugüne kafar eşim çalışıp onlara vermiş hep o yüzden eşininizin bir bildiği vardır heralde sizin annenize karşı samimiyse buda onun annesinden kaynaklı birşey

Belkide soğuk olm
Yapacak bisey yok herkesin travması var esinizinde kendi ailesi demek ki..
Yarın bir gün olur da ay yaşlandık ettik size gelelim ilgilenin triplerine girerlerse en azından eşiniz kabul etmez
Eşim istediğinde yemek yapmıyor yemek derken mesala makarna salcali yap diyor yok diğerleri salcasiz seviyor diyor benim eşim senin her dediğini yapıyor her işini halletmesine rağmen değer görmüyor bu çok zoruma gidilerdi eşim babasının yanında çalışmasına tahmen eşimin maasini annesi alıp yemiş biriktirmiş şimdi kendi özel seylerini onlardan alıyor bana bir tane bile birşey almamış şimdi derlerki almak zorundami yapmak zorundami diye düğün altın eşya vs yapılmadı maddi durumda var arsaları var boş yere duruyor ev yapsinlar kiraya versinler benim eşimin calistigiyla ev almışlar ya o yüzden eşlerimiz bazı seuleri biliyor soğuklasiyor bildiklari vardır

Kaç yıldır evlisiniz? Kendisi neden ev almamış? Paraları varsa isterlerse verirler, tarla arsa satıp oğullarına ev almak zorunda değiller.
Yemek konusunu bilemem belki malzeme yoktu belki kadının hali yoktu, sonuçta yapmış yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…