Eşim ve ailesi. Ne yapabilirim?

Ben psikolojiniz bozukken nasıl eğitim verebileceğiniz kısmına takıldım daha çok. Kendinizi hazır hissediyor musunuz?
psikolojik rahatsızlıkları olan bundan dolayı tedavi gören bir taraftan da işini yapan hayatına devam eden bir sürü insan var doktor da var öğretmen de var polis de var kısacası her kesimde çalışanlar var.belki de toplumun yarısı böyle.bunu yadırgamanız oldukça tuhaf.

İkincisi kayınbabam maddi açıdan bunaldı kayınvalidem de ev işlerinden bunaldı(ki bunları sık sık dile getirirlerdi zaten) maddi manevi destek olurum orda diye düşünüyorlar.

Tamamen bu sebeple geliyorlar. Zaten uzun vadede misafir çağırmaları falan da bu sebepten. Hazır hizmetçisiniz şu an onlar için.
Kadroya geçene kadar 3 sene muhtemelen oradasınız, yani 3 sene sizinle ayni evde yaşayacaklar.
Geri dönerler diye düsünmeyin asla dönmezler.

Eşiniz sizin fikrinizi önemsemiyor,istifa bile ettirme potansiyeli varmış (!)
Koskoca öğretmensiniz,yakışıyor mu size bu dikteye boyun eğmek.

Kâbus gibi bir hayatınız olur bu şartlar altında

psikolojik rahatsızlıkları olan bundan dolayı tedavi gören bir taraftan da işini yapan hayatına devam eden bir sürü insan var doktor da var öğretmen de var polis de var kısacası her kesimde çalışanlar var.belki de toplumun yarısı böyle.bunu yadırgamanız oldukça tuhaf.
Kocasından yıllarca şiddet gören, kocasının ailesi tarafından sürekli hayatına müdahale edilmiş ve sürekli öğrencilerine yansıtmak zorunda kaldığını söyleyen ,ders aralarında ağlayan, 30 yıl sonra , emekli olduktan sonra öğrencilerinin vebalini aldığını itiraf eden öğretmen olan bir kadının geliniğim. Mesleki verimliliğini sormam mı tuhafınıza gitti gerçekten?

Kocasından yıllarca şiddet gören, kocasının ailesi tarafından sürekli hayatına müdahale edilmiş ve sürekli öğrencilerine yansıtmak zorunda kaldığını söyleyen ,ders aralarında ağlayan, 30 yıl sonra , emekli olduktan sonra öğrencilerinin vebalini aldığını itiraf eden öğretmen olan bir kadının geliniğim. Mesleki verimliliğini sormam mı tuhafınıza gitti gerçekten?
Dediğiniz gibi bir kıstas olsaydı psikiyatri polikliniğine gidenler tesbit edilip işten atılırdı....

Psikiyatriden aylarda heyet raporu almak zorunda kaldım, lohusa depresyonu nedeniyle... sizin görüşünüze göre işten atilmam lazim

Dayanamayacağım yani bende yazmak istedim.
Üniversiteyi 5 yıl dışarıda okumuş ve yalnız yaşamış bir kadın olarak, ( yıllardır da çalışma hayatım var) hayatım boyunca kimseye bu konuda taviz vermedim. Eşimle tanıştığımda da asla vazgeçmedim ve 7 aylık evli olmama rağmen bana kısıtlama getiremez. Evlilik kuralları olan bir kurum ama sınırları olduğu kadar herkes özgürdür. Eşim bana her zaman söyler bir ordu askerin içine yalnız yollarım, sana güveniyorum diye. Güvenmek zorunda yoksa kapı orada.

Ayrıca sizin durumunuz eşiniz değil de ailesi. Yani çok absürt. İstemiyorum demek bu kadar zor olmamalı. Hayat sizin, tercihte sizin, yaşamakta sizin. Kendinize güvendiğiniz takdir de asla geri adım atmayın. Ayrıca koca her zaman bulunur lakin kadının ekonomik ve yaşam özgürlüğü her zaman bulanan durumlar değildir. Hayır demekten korkmayın ve asla pes etmeyin. Sizi orada yalnız yaşayacak diye bırakacaksa da kocanız siz davayı ondan önce açın.

Burda öğretmenler böyle konu açınca hayatın gerceklerini görüyorum ilkokul ve lisede bayan ogretmenlerimi görünce hep ozguvenli güçlü ve cok güzel Hayati olan insanlar diye düşünürdum gerçek öyle değilmiş. İstifa ettiririm ne demek acaba omu kazanmış ki o biraktiracak ben.olsam öyle bişeyi asla kabul etmem kv kp benim neyimki başka şehirde eşim olmadan onlarla yasayacam ve en önemlisi size guvenmeyip illa başınıza bekçi dikecek ben öyle adamı dinlemem bana guvenmiyorsan güvendiğini al cnm der bırakır giderim ne kadar sinidrmisler sizi

Dediğiniz gibi bir kıstas olsaydı psikiyatri polikliniğine gidenler tesbit edilip işten atılırdı....

Psikiyatriden aylarda heyet raporu almak zorunda kaldım, lohusa depresyonu nedeniyle... sizin görüşünüze göre işten atilmam lazim

Lohusa depresyonuyla , şiddet içerikli, aile içi alınan kararların,karmaşaların dayatılması, kişinin hür iradesinin görmezden gelinerek sayılmamasından kaynaklı psikolojik sorunların kişide yarattığı etki aynı mıdır sizce?

Sorununuza bir sey diyemicem ama. Kesinlikle ve kesinlikle ne olursa olsun sakin Ama sakin istifa falan etmeyin. Eşiniz sizi ayrilmakla tehdit etse bile. Yalnız gitmek istiyorsanız direk kp ve kv direk söyleyin. Hücre pişmanlık duymayin

Lohusa depresyonuyla , şiddet içerikli, aile içi alınan kararların,karmaşaların dayatılması, kişinin hür iradesinin görmezden gelinerek sayılmamasından kaynaklı psikolojik sorunların kişide yarattığı etki aynı mıdır sizce?
Konu sahibinin depresyonun ne içerikli olduğunu bilmiyoruz yanlız....
Sordum evlilik öncesinde var mıydı diye cevap alamadım..
Lohusa depresyonu daha beter bu arada... lohusalık depresyonunda bebeğini öldürenleri duymadınız sanırım siz

Konu sahibinin depresyonun ne içerikli olduğunu bilmiyoruz yanlız....
Sordum evlilik öncesinde var mıydı diye cevap alamadım..
Lohusa depresyonu daha beter bu arada... lohusalık depresyonunda bebeğini öldürenleri duymadınız sanırım siz
İşten atılması lazım, ya da işine devam edemez diye bir hüküm vermedim.
2 kere lohusa depresyonuna en dipten girdim çıktım. Geçici bir dönem, istisnalar hariç.
Sürekli yaşadığı, mutsuz hayatından, sıkıntılardan kaynaklı kendini mesleğine adapte edemediğinden dolayı kişilerin mesleklerini icra ederken fiziksel veya sözlü şiddet uygulayabildiklerini duydunuz mu hiç ?

Ben psikolojiniz bozukken nasıl eğitim verebileceğiniz kısmına takıldım daha çok. Kendinizi hazır hissediyor musunuz?
Bu çok heves kırıcı bi yorum olmuş. Psikolojisi bozuk olup çalışan hatta çalıştıkça rahatlayan, kendine güveni gelen çok insan var. Ayrıca birisi psikolojim bozuk diyince akla hemen şiddetli rahatsızlıklar gelmesi saçma.

Arkadaşlar merhaba,
4 yıllık evliyim,çocuğum yok,öğretmenim. Yeni atandım göreve başlamayı bekliyorum ama eşimle aramda bir kriz var bu nedenle. Eşim benim yanımda ya kendi ailemi ya da ailesini göndermek istiyor. Annem ve babam çalışıyor gelemezler o yüzden benim ailem gidecek senle diyor. Daha doğrusu ailesi eşimin aklına çok giriyor kız başına napacak oralarda diye. Eşim zaten paranoyak biridir, her zaman her şeyin en kötüsünü düşünür. Sürekli kötüyü çağırdığı için de dedikleri olur sonra da ben demiştim der. Benim bile beynime işledi söyledikleri gündüz bile dışarı çıkmaya korkan biri haline geldim ve hayatımı dört duvar arasında yaşıyorum evlendiğimden beri, halbuki bekarken çok gezen, gezmeyi seven eğlenceli biriydim, değiştim artık :KK43:evliliğimde de mutlu biri sayılmam zaten, burdan uzaklaşmaya ihtiyacım var. Eşimin ailesiyle de öyle çok iyi anlaşamam çok samimi değilimdir zaten. Kayınbabam ters biri sürekli laf sokar hatta beraber yaşadığımız dönemde onlara kahvaltı hazırlamadım diye laf sokmuştu ve daha birçok konuda. Kayınvalidem psikolojik rahatsız ve hastalık hastası biri. Benim de psikolojik sıkıntılarım var tedavi görüyorum ve etrafımda daha genç enerjik insanlara ihtiyacım var:KK43: Eşimin ailesinin gelmekte diretmesinde 3 neden var diye düşünüyorum ki umarım sonuncusudur kötü düşünmek istemiyorum. Birincisi eşim de dahil bana güvenmiyorlar çünkü etrafımızda böyle uzaklaşıp evliliğinde sorunlar yaşayan insanlar oldu. İkincisi kayınbabam maddi açıdan bunaldı kayınvalidem de ev işlerinden bunaldı(ki bunları sık sık dile getirirlerdi zaten) maddi manevi destek olurum orda diye düşünüyorlar. Üçüncüsü bütün iyiniyetimle düşünüyorum gerçekten beni koruyup kollayıp yalnız kalmamamı istiyorlar. Ama ne sebeple olursa olsun ben artık yalnız kalmak istiyorum ve bunu eşime anlatamıyorum çok inatçı biri ve bu konu açıldığında çok sinirleniyor. Çok terse gidersem istifa ettireceğini söyledi hatta. Ailesine de çok düşkün hiç laf söyletmez. Onların benimle gelmesini de benimle değil ailesiyle konuşup karar aldı. Görüldüğü üzere benim fikirlerime çok da önem vermez. En sonunda sakin bir dille ağlaya ağlaya böyle olmasını istemediğimi nedenleriyle anlattım biraz sakinleşti ve ailesinin ben oraya alışana kadar bir süre kalıp geri gelmesinde anlaştık ama güvenemiyorum çünkü ailesine hala bu kararımızı açıklamadı kayınvalidem akdenize gittiğim için tatilde oraya misafir falan çağırmaya başladı hep kalacaklar diye :KK43: Artık napacağımı bilemiyorum sıkıntılarım iyice arttı.:KK43:
Neden bu kadar pasifsiniz eşinize karşı? Hadsize bak istifa ettirirmiş.

İşten atılması lazım, ya da işine devam edemez diye bir hüküm vermedim.
2 kere lohusa depresyonuna en dipten girdim çıktım. Geçici bir dönem, istisnalar hariç.
Sürekli yaşadığı, mutsuz hayatından, sıkıntılardan kaynaklı kendini mesleğine adapte edemediğinden dolayı kişilerin mesleklerini icra ederken fiziksel veya sözlü şiddet uygulayabildiklerini duydunuz mu hiç ?
Tedavi gördükleri sürece sıkıntı yaşamazlar...

evet tuhafıma gitti. buradaki asıl mesele bu değil çünkü. kayınvalidenizinki psikolojiden ziyade özel hayatını işine yansıtmaktır.herkesin zorlu geçen özel hayatı olabilir önemli olan onu işine çevrene yansıtmamaktır o yansıtmış ve bundan pişman olmuş. Herkesin sorunlarını yaşama şekli ve bunlarla baş etme yolu farklıdır.bu başka bir şey. konu sahibine gelirsek psikolojik rahatsızlığı varsa tedavisini de olur (belki de oluyordur) işini de gayet iyi yapar.hiçbir psikolojik rahatsızlığı olmayıp iki lafı bir araya getiremeyen nice meslek sahibi var. her fırsatta insanların psikolojik durumunun vurgulanması bundan dolayı yeterliliğinin sorgulanması hoş gelmiyor bana. çalıştığım yerde 4 arkadaşım ( bunlar benim bildiğim bilmediklerim de vardır.) psikolojik tedavi görüyor ilaç kullanıyor ve hiç de bir sıkıntı oluşmadı işlerini yapıyorlar çok da başarılılar.

Bu çok heves kırıcı bi yorum olmuş. Psikolojisi bozuk olup çalışan hatta çalıştıkça rahatlayan, kendine güveni gelen çok insan var. Ayrıca birisi psikolojim bozuk diyince akla hemen şiddetli rahatsızlıklar gelmesi saçma.
Heves kırıcı bir yorum dediğiniz şeyler malesef hayatımızın ta içinde. Görünen şu ki, konu sahibinin, eşinin ailesinden kaynaklı bir sürü sorun yaşamakta ve doğrudan etkilenmekte. Bu tarz insanlar rahat vermez , insanın da mutlu olmasına fırsat vermez. İster istemez özel hayat iş hayatına karışır bu durumlarda. Etkilenecek masum insanları yok sayamıyorum

Orta yol bulmaya çalışmışsınız ama orta yol bulunacak bir mesele yok ortada. Yaptığınız şey sadece taviz vermek.

O kadar sene okurken, sınavlara çalışırken, mezun olurken başınızı mı beklediler? Sınava girip atanırken yanınızda onlar mı vardı da şimdi tek başınıza hareket edemeyesiniz?
Alt tarafı 2 cümle kurup hakkınızı savunacaksınız. Eşiniz isterse kendisini yırtsın sinirden. Adam eşiniz, veliniz değil ki ağlayarak dert anlatmaya çalışıyorsunuz. Bu kadar pasif olmayın.

Arkadaşlar merhaba,
4 yıllık evliyim,çocuğum yok,öğretmenim. Yeni atandım göreve başlamayı bekliyorum ama eşimle aramda bir kriz var bu nedenle. Eşim benim yanımda ya kendi ailemi ya da ailesini göndermek istiyor. Annem ve babam çalışıyor gelemezler o yüzden benim ailem gidecek senle diyor. Daha doğrusu ailesi eşimin aklına çok giriyor kız başına napacak oralarda diye. Eşim zaten paranoyak biridir, her zaman her şeyin en kötüsünü düşünür. Sürekli kötüyü çağırdığı için de dedikleri olur sonra da ben demiştim der. Benim bile beynime işledi söyledikleri gündüz bile dışarı çıkmaya korkan biri haline geldim ve hayatımı dört duvar arasında yaşıyorum evlendiğimden beri, halbuki bekarken çok gezen, gezmeyi seven eğlenceli biriydim, değiştim artık :KK43:evliliğimde de mutlu biri sayılmam zaten, burdan uzaklaşmaya ihtiyacım var. Eşimin ailesiyle de öyle çok iyi anlaşamam çok samimi değilimdir zaten. Kayınbabam ters biri sürekli laf sokar hatta beraber yaşadığımız dönemde onlara kahvaltı hazırlamadım diye laf sokmuştu ve daha birçok konuda. Kayınvalidem psikolojik rahatsız ve hastalık hastası biri. Benim de psikolojik sıkıntılarım var tedavi görüyorum ve etrafımda daha genç enerjik insanlara ihtiyacım var:KK43: Eşimin ailesinin gelmekte diretmesinde 3 neden var diye düşünüyorum ki umarım sonuncusudur kötü düşünmek istemiyorum. Birincisi eşim de dahil bana güvenmiyorlar çünkü etrafımızda böyle uzaklaşıp evliliğinde sorunlar yaşayan insanlar oldu. İkincisi kayınbabam maddi açıdan bunaldı kayınvalidem de ev işlerinden bunaldı(ki bunları sık sık dile getirirlerdi zaten) maddi manevi destek olurum orda diye düşünüyorlar. Üçüncüsü bütün iyiniyetimle düşünüyorum gerçekten beni koruyup kollayıp yalnız kalmamamı istiyorlar. Ama ne sebeple olursa olsun ben artık yalnız kalmak istiyorum ve bunu eşime anlatamıyorum çok inatçı biri ve bu konu açıldığında çok sinirleniyor. Çok terse gidersem istifa ettireceğini söyledi hatta. Ailesine de çok düşkün hiç laf söyletmez. Onların benimle gelmesini de benimle değil ailesiyle konuşup karar aldı. Görüldüğü üzere benim fikirlerime çok da önem vermez. En sonunda sakin bir dille ağlaya ağlaya böyle olmasını istemediğimi nedenleriyle anlattım biraz sakinleşti ve ailesinin ben oraya alışana kadar bir süre kalıp geri gelmesinde anlaştık ama güvenemiyorum çünkü ailesine hala bu kararımızı açıklamadı kayınvalidem akdenize gittiğim için tatilde oraya misafir falan çağırmaya başladı hep kalacaklar diye :KK43: Artık napacağımı bilemiyorum sıkıntılarım iyice arttı.:KK43:

boşan. açık ve net.
dört duvara mahkum olana kadar boşanmalıydın.

X