- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi sevmesendebeni
-
- #1.021
evet bizim aile yapısını anlamışsınız.bunu pat diye söylesem büyük bir kriz çıkar kesinlikle.kıskançlıkla alakam yoktur.şurda anlattığım mevzular en az 8-9 aydır gerçekleşiyor gözümün önünde.ablamın eli üşüyor yanında eşi var benim eşime elini uzatıyo elimi ısıt falan diye.kıskanç olsam 8-9 ay sabredemezdim.ayrıca da böyle konularda ne kadar kıskanc olursanız olun karsınızdaki aileden biriyse tepki vermeden bi otuz kırk kere düsünmeniz gerekiyor bence.
konusmayı su an düsünmüyorum..
sohbet edilebilr aynı evde kalınıyorsa içki ile yapacak olan içkisizde yapar bence..içki falan bahane..
bence Avrupa yada doğu olarak ayırmamakta fayda var oradada bizdede pek çok şey bozuldu..
Bu arada yemişim avrupalılları diyerek çok kızgınım çünkü bu tarz konuşmak zorunda kalıyorum.
Tarzım değildir bu tarz konuşmalar ama iğrenç bir durum.
Avrupalılardan bunu mu örnek alacağız kim kimin koynunda kim kimin babası bile onemli değil onlarda oğlan boşuyor baba alıyor ve güle oynaya hayatları var avrupanın ahlakını ne örnek alacağım.
Benim örfüm de adetim de yok bu aklından bile geçiremez bu iğrençliği zaten bu sapık avrupalılar yüzünden değil mi toplumun laçkalaşması.
Çok kızgınım çok içmeyin sırnaşmayın da bu ne yahuuu eniştem benim omzuma bile dokunamaz baş başa oturup konuşamam bile.
Araya şeytan girer öyle enişte kuzen kayın falan geçmek lazım bunları Allah nikah düşer haram diyorsa işte bu hallerden dolayıdır.İçki kendinden geçirip ne yaptığını bilemediğin hale getirdiği için yasak. Offf çok kızdım canım sana çok üzüldüm yaa off ne diyeyim kii...
ahlakın dini olamaz değilmi...Kusura bakmayin ama bu yorumunuza yazmadan gecemedim...Avrupalilar sizin yazdiginiz gibi degil, bizler onlari öyle gördügümüz icin sanki öylemisler gibi oluyor...ben avrupada yasiyorum, evet serbest bi hayat var, müslüman olmadiklari icin evet daha aciklar diyim, ama siz genelleme yapmissiniz, onlardada ahlak var buna emin olun, fark sadece bizim kadar kiskanc degiller,yada söyle diyeyim bir kadin ve bir erkek bir araya geldimi hemen amannn ayip olmaz olamaz tavrina girmiyorlar... Bizdede oglan bosuyor, babasi rahatca o kadini aliyor, abla bosuyor kizkardes aliyor, simdi iste bunlari avrupalilardan örnek aliyorlar dediginizi duyar gibiyim, ozaman su örnegi vereyim, abi ölürse yengeyle erkek kardes evlendirilir, amca cocuklari evlendirilir, bi erkek iki üc es birden alir, bunlaridami avrupalilardan özenipte yapiyoruz....yani demek istedigim, baska irka ,millete atmiyalim sucu, avrupalilar gayet ahlakli yasiya biliyorlar, istisnalar hep vardir....yani avrupalilar yüzünden demeniz yanlis bana göre....insanin icinde olmasin, yoksa dini irki fark etmiyor...
Evet doğru duymuşsunuz.Kusura bakmayin ama bu yorumunuza yazmadan gecemedim...Avrupalilar sizin yazdiginiz gibi degil, bizler onlari öyle gördügümüz icin sanki öylemisler gibi oluyor...ben avrupada yasiyorum, evet serbest bi hayat var, müslüman olmadiklari icin evet daha aciklar diyim, ama siz genelleme yapmissiniz, onlardada ahlak var buna emin olun, fark sadece bizim kadar kiskanc degiller,yada söyle diyeyim bir kadin ve bir erkek bir araya geldimi hemen amannn ayip olmaz olamaz tavrina girmiyorlar... Bizdede oglan bosuyor, babasi rahatca o kadini aliyor, abla bosuyor kizkardes aliyor, simdi iste bunlari avrupalilardan örnek aliyorlar dediginizi duyar gibiyim, ozaman su örnegi vereyim, abi ölürse yengeyle erkek kardes evlendirilir, amca cocuklari evlendirilir, bi erkek iki üc es birden alir, bunlaridami avrupalilardan özenipte yapiyoruz....yani demek istedigim, baska irka ,millete atmiyalim sucu, avrupalilar gayet ahlakli yasiya biliyorlar, istisnalar hep vardir....yani avrupalilar yüzünden demeniz yanlis bana göre....insanin icinde olmasin, yoksa dini irki fark etmiyor...
Insan kendi ailesine bile güvenemiycekse kime güvensin... Allah kimseyi dogru yoldan sasirtmasin...Aynen haya ,edep ,ahlak,vicdan,merhamet böyle durumda hepsi devreye girer normal aklı selim bir insanın kalbine..Hadi diyelim nefsine yenik düştün a be kadın geri çek kendini otokontrol sistemi diye bir şey var ..Sokakta,is yerinde,okulda her yerde erkeklerle beraberiz biz maşallah kardeşim ,abim olsun ne güzel yaradılmış insanlar var.Ne yapalım gidelim asılalım mı? Kardeşinin gözü soka soka nasıl yapar,bir insan kardeşinin canının parçasını nasıl böyle yaralar aklım almıyor benim ..Gerçekten almıyor ...Ben o kocaya kızdım yaaa valla tutamıycam kendimi tövbe yarabbim ...
Evet doğru duymuşsunuz.
Dedikleriniz de oğlan boşadı mı baba alıyor olanı gerçekte özde olan ahlakımız asla kabul etmiyor ki zaten ama oluyor ve bunu dinimiz de kabul etmiyor.
Diğer kayın yenge evliliğide oluyor ama buna izin var fakat ben yapamam mesela o gözle yapamam ama izin verilene beğenmiyorum diyemem dini ölçülerde olanları söylüyorum.
Avrupa da elbet düzgün ahlaklı yaşayanlarda vardır ama oda % 5 ya da 10 diyelim.Avrupayı beğenmiyorum medeniyet ilim bilimde iyiler ama yaşantıları bozuk benim ahlakıma inancıma ters tabii ki o o toplumun seçimi yaşayşları bu şekilde fakat benim yaşadığım topluma bunlar özendirilerek gösterildiğinde bu farklı bir boyuta geçiyor.
Toplum ahlakımızı bozmak için inandığımız değerlerden ayrılmamız için bir çok yollarla avrupa zırıltısı avrupalılaşmazsan yaşayamazsın gibisine baskı içeren yayınlar, sözler, tarzlar öne getirilerek yapılmaya çalışılan bir yıkım var.
İnsanımıza bu böyle laçkalaşmakla modern olacağı görüntüsü veriliyor ve ahlaki çöküntüye uğrayan bir toplumu ele geçirerek her yönden gerileşmesine sebep olabilme bilinciyle gizli bir işleyiş.
Ahlaksızlıkla yıkılmaya çalışıyorlar.
Avrupann teknolojisinin iyi yönleri dışında örnek alınacak hiçbir şeyi yok.
Avrupa zombi gibi gözümde ölüler ahlak sükutta olan bir avrupanın nesini örnek almalı?
Onlarda erkek kadın bir arada rahat olmaları ahlaklı olduklarını mı gösteriyor bence değil...
Fazla rahatlık bu yakınlaşmalarda hoş değildir normal karşılanabilir olabilir ama anormalleşmesi çok yüksek olan tutumlardır.
Neyse benim geleneksel bir anlayışım var fikrim bu dediğim gibi avrupanın yaşantısı benim ananevi yaşantıma ters başka da yacak söz olmasın diyorum herkes görüşünde serbesttir sevgiler...
Evet doğru duymuşsunuz.
Dedikleriniz de oğlan boşadı mı baba alıyor olanı gerçekte özde olan ahlakımız asla kabul etmiyor ki zaten ama oluyor ve bunu dinimiz de kabul etmiyor.
Diğer kayın yenge evliliğide oluyor ama buna izin var fakat ben yapamam mesela o gözle yapamam ama izin verilene beğenmiyorum diyemem dini ölçülerde olanları söylüyorum.
Avrupa da elbet düzgün ahlaklı yaşayanlarda vardır ama oda % 5 ya da 10 diyelim.Avrupayı beğenmiyorum medeniyet ilim bilimde iyiler ama yaşantıları bozuk benim ahlakıma inancıma ters tabii ki o o toplumun seçimi yaşayşları bu şekilde fakat benim yaşadığım topluma bunlar özendirilerek gösterildiğinde bu farklı bir boyuta geçiyor.
Toplum ahlakımızı bozmak için inandığımız değerlerden ayrılmamız için bir çok yollarla avrupa zırıltısı avrupalılaşmazsan yaşayamazsın gibisine baskı içeren yayınlar, sözler, tarzlar öne getirilerek yapılmaya çalışılan bir yıkım var.
İnsanımıza bu böyle laçkalaşmakla modern olacağı görüntüsü veriliyor ve ahlaki çöküntüye uğrayan bir toplumu ele geçirerek her yönden gerileşmesine sebep olabilme bilinciyle gizli bir işleyiş.
Ahlaksızlıkla yıkılmaya çalışıyorlar.
Avrupann teknolojisinin iyi yönleri dışında örnek alınacak hiçbir şeyi yok.
Avrupa zombi gibi gözümde ölüler ahlak sükutta olan bir avrupanın nesini örnek almalı?
Onlarda erkek kadın bir arada rahat olmaları ahlaklı olduklarını mı gösteriyor bence değil...
Fazla rahatlık bu yakınlaşmalarda hoş değildir normal karşılanabilir olabilir ama anormalleşmesi çok yüksek olan tutumlardır.
Neyse benim geleneksel bir anlayışım var fikrim bu dediğim gibi avrupanın yaşantısı benim ananevi yaşantıma ters başka da yacak söz olmasın diyorum herkes görüşünde serbesttir sevgiler...
Allahın izin verdiğine mi iğrenç diyorsunuz? haşaaTabii kide herkes görüsünde serbesttir, ben sadece genellestirmeniz yanlis diyorum yani yine dile getirmisiniz yüzde 5 yada 10 diye, bu cok yanlis....bi erkegin yengesiyle evlenmesi,abisinin beraber oldugu yengesiyle beraber olmasi sirf abi öldü diye ahlakimi mesela, yada amca cocuklarinin evlenmesi bana hic ahlakli gelmiyor ayni kani tasiyorlar, bi adamin üc esi olup bi aksam onda bi aksam onda olmasi heleki igrenc bisey, yada besik kertmesi olayi, bunlar avrupalilarda yok ve bunu anliyamiyorlar nasil böyle bisey olabilir diyorlar, ki bizler bile anlamazken gelin onlara anlatin... Yani avrupalilar bizi igrenclestirmiyor, bunun arkasina siginan maalesefki cok, bizde zaten biton ahlaksizliklar var...
ahlakın dini olamaz değilmi...
evet çünkü her avrupalı kadın da ablasının eşiyle yatıyor,onlarda gelenekmiş..Allahın izin verdiğine mi iğrenç diyorsunuz? haşaa
Onlara tuhaf niye geliyor ki?
Bizde olanlar belli bir kurala uyduğu sürece sakıncası yok.Kabullenmek o ayrı ama iğrenç çirkin diyemez siniz.
Bende onların canı çektiği her erkekle birlikte olup ahlaklı medeniyiz diye gezmelerini iğrenç buluyorum zaten onların gerçekte olan inanışlarında bu yaşayış yok bir araştırın dinleri o zaman avrupalıların seçtikleri dinlede yaşayışlarının hiç alakası yok.
Neyse arkadaşım bu konu uzar gider avrupaya nerden geldi diyenlerede türk toplumuna avrupa ya bağlantı olarak kurulan medeniyet adlı köprü varya işte oradan geliyor ama buradan oraya geçişe izin yok çünkü oldumuda çoğunluğu barbarlık medeniyetsizlik adıyla engelliyor.
Bu konularda ne yazık ki kendi anane ve inanışımızı kulaktan değilde kaynaktan öğrenmedikçe tartışılamaz olduğu aşikar bir daha bu konularda fikir beyan etmeyeceğim.
Konu sahibesine çok üzüldüm bu sebepten uzadı sevgiler ve konuya nokta diyorum kırılan olduysa amacım kişisel değil bilmenizi rica ederim.Sevgiler hayırlı geceler...
hep aynı nını düşündüm biliyormusunuz..Olmaz, bu yüzden özneldir, kişiye göre değişir. 2 kuşak öncesinin gördükleri ve inandıklarıyla bizimkinin birbirini tutmasını bile bekleyemiyoruz. Kendimiz gibi düşünmeyene ahlaksız damgasını yapıştırmaya bu kadar hevesli olmasak daha iyi olacak da neyse... Kavramlar iyice birbirine karışıyor da, abla da kendi ahlak kurallarına göre davranıyor sonuçta, yalan söylemediğini biliyoruz mesela yılbaşı gecesinden, kardeşine hiçbir şey saklamadan söylemiş ne yaşandığını, ama eş saklamış. Bu zamana kadar yaptıkları ailesinin, eşine gözüne ters gelmiş olsa bile herhangi bir olumsuz tavırla karşılaşmamış veya sindirmiş ki inandığını yaşıyor bile diyebiliriz rahatça. Konu sahibi keşke bu durumun kendisi için sorun yaratabileceğini de hesaba katsaydı, şüphenin büyütülmeden önüne geçilmesi insan ilişkilerinde önemli, zamanla bulaştığı herşeyi paramparça ediyor ne yazık ki.
maalesf o izin verilen şeyleri kötüye kullanmayan 10 da 1 dir ..herşeyi herkez kılıfına uydurup çevresini kandırmaya alışmış..Avrupa yada abd neyse ondan kalır bir yerde değiliz..Allahın izin verdiğine mi iğrenç diyorsunuz? haşaa
Onlara tuhaf niye geliyor ki?
Bizde olanlar belli bir kurala uyduğu sürece sakıncası yok.Kabullenmek o ayrı ama iğrenç çirkin diyemez siniz.
Bende onların canı çektiği her erkekle birlikte olup ahlaklı medeniyiz diye gezmelerini iğrenç buluyorum zaten onların gerçekte olan inanışlarında bu yaşayış yok bir araştırın dinleri o zaman avrupalıların seçtikleri dinlede yaşayışlarının hiç alakası yok.
Neyse arkadaşım bu konu uzar gider avrupaya nerden geldi diyenlerede türk toplumuna avrupa ya bağlantı olarak kurulan medeniyet adlı köprü varya işte oradan geliyor ama buradan oraya geçişe izin yok çünkü oldumuda çoğunluğu barbarlık medeniyetsizlik adıyla engelliyor.
Bu konularda ne yazık ki kendi anane ve inanışımızı kulaktan değilde kaynaktan öğrenmedikçe tartışılamaz olduğu aşikar bir daha bu konularda fikir beyan etmeyeceğim.
Konu sahibesine çok üzüldüm bu sebepten uzadı sevgiler ve konuya nokta diyorum kırılan olduysa amacım kişisel değil bilmenizi rica ederim.Sevgiler hayırlı geceler...
hep aynı nını düşündüm biliyormusunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?