Yok sigara borusu var ateşle folyonun üzerinde yakıyormuş boruyla cekiyormuş gerçi aynı şey bu değil mi sordum sigara gibi diyerek basitleştirdi o yüzden böyle anlattı
Evet ayni benim dediğim gibi istediği kadar sigara gibi desin herşeyi geçtim evlatlarını düşünmesi lazim.
Maddenin kilosu 30 bin liraymis.
1 gramı 400tlymis.
1 icimligini de 100 tl ye veriyorlarmış.

Bahsettiğiniz şey meth değil büyük ihtimalle crack. Methi içmek için alet edevat gerekir, sigaraya sarıp içemez. Crack Türkiye’de bilinen ismiyle ‘taş’ kokainin sigaraya sarılıp içilebilen halidir. Bağımlılığı oldukça fazladır. Diğer uyuşturuculara görece pahalıdır da.

Eroin kullanımında bile olumlu sonuçlar alınabiliyor ki bunlar ciddi anlamda kullanan insanlar. Hiçbir şekilde kurtarmayı ya da kurtulmasını denemeden boşanmayı düşünmeniz garip geldi. Ailesine söylemelisiniz. Yine annesi babası olur çocuğundan vazgeçmeyen.

Ben boyle adamlardan korkarim.Siz tepki verdiginizde hadi size veya cocuklariniza bise yaparsa.Yada icmediginde size sararsa.Allah korusun kadin cinayetinden gina geldi artik.Bu meretten kurtulan ben duymadim.umarimda kurtulur.Tedavi teklif et.elinde tek gelen bu.Daha kotuye gitmesin diye bir omur katlanacakmisin bu duruma.Bosanmam seviorm diosanda Allah yardim etsin bisey diyemem.

Merak edip baktım netten. İçme durumunda sapkınlık ve şiddet eğilimi diyor. Allah korusun sana ve çocuklarına zararda verebilir

Yeni başladı belki de davranışlarını kontrol edin çok sigara içiyor mu uykusuz ayakta durabiliyor mu ve gözlerinin altında ki morluklar arttı mı birde burnunu sık sık çekiyor mu
Kullanan biri var yakınım onun için dedim bunları yenidir belki bırakması kolay olur

Yeni başladı belki de davranışlarını kontrol edin çok sigara içiyor mu uykusuz ayakta durabiliyor mu ve gözlerinin altında ki morluklar arttı mı birde burnunu sık sık çekiyor mu
Kullanan biri var yakınım onun için dedim bunları yenidir belki bırakması kolay olur

Normal zamanda iyi bir eş olduğundan yola çıkarsak doğrudan sert bir tepki onu daha fazla bu illete yöneltecektir. Bence biraz sakin olun öncelikle. Çünkü insanların sigarayı bile başkasının telkini ile bırakamadığını düşünürsek uyuşturucuyu sadece siz istiyorsunuz diye bırakması imkansız gibi.

Bu süreçte yanında olduğunu, bunun ailenize ve çocuklarınıza ne kadar zarar vereceğini, büyük ihtimal bundan dolayı çocuklarınızın da ileride buna bulaşacağını aklına sokun bence. Yalnız tabi ki bir tepki koyun ama evi terk etmek, boşanmak gibi seçenekler şuan masada olmamalı bence. Aklı selim olun.

Süper bir yaklaşım, süper bir bakış açısı...

Allah yardımcınız olsun zor. Eşinizle oturup konuşun ya onu bırakıcaksın tedavi için hastaneye yatıcaksın yada biz gidicez diye tehtid edin. Ailesiyle de paylaşın bu durumu belki babası annesi engel olabilir. O illete başlıyan adam ne seni nede çocuklarını görmez bu saatten sonra

Normal zamanlarda mükemmel eş baba bizimle bir sıkıntısı yok ve hayır kabulenmiyor işim ağır enerjiye ihtiyacım var sanatçılarda kullanıyor gibi şeyler söylüyor

Tipik bağımlı cümlesi. denetimli serbestlik ile çıkan madde bağımlılarına eğitim veriyorum. O eğitimde bazı yerlerde geçiyor. Eşiniz bağımlı ne yazık ki. Destek alması lazım, destek almanız lazım. Ama öncelikle bağımlı olduğunu kabul etmesi lazım...

Kazen şaşırtıyorsun.
Evet evlilik iyi gün kötü gün içindir.
Uyuşturucu kötü gün değil tehlikeli bir bağımlılık.

Kazen şaşırtıyorsun.
Evet evlilik iyi gün kötü gün içindir.
Uyuşturucu kötü gün değil tehlikeli bir bağımlılık.

Size katılıyorum ve nezlinizde birşeyler eklemek istiyorum.
Kötü gün işsizlik, fiziksel veya ruhsal hastalık, manevi problemler vs. oluyor olsa elbette eşler birbirlerine destek olmalı ancak burada 41 yaşında ve daha önce uyarıcı madde kullanıp bunların zararlarını bilen birinin tekrar daha ağır bir dönüşü mevcut.
41 yaşındaki çocuk sahibi bir adam bunun bağımlılığa götürüceğini, bundan kaynaklı ailesine, kendine zarar verebiliceğini muhakeme edemiyip üstüne durumu da kabullenmiyorsa pek de çabalamanın bir anlamı yok.
Tütün ürünleri bile kimyasallaşmışken ve bırakmak bazı insanlarda çok güçken düşünün, bu tür ürünler beyni, vucuttaki elementleri, ruhsal durumları tamamen mutasyona uğratıp sizi bambaşka biri yapıyor.

Eş olarak ilk görev tedaviye yönlendirme yapmak olsa bile kullanılan madde de malesef dönüşüm ve bırakma oranları Er...’den daha düşük.
Kaldı ki eş kabul etmiyor ve yapılabilicek en doğru hareket ameteme götürülüp madde cinsi ve kullanım süresi öğrenilip çocuklar için uygun ortam sağlanması, yeni hayat kurulması.
Çünkü 1 sene stabil devam etse bile bağımlılıkla beraber hem maddi hem manevi olarak sizi de içine çeken bir girdapa girmiş olucaksınız.

Buraya biri konu acmisti kardesi madde bagimlisi idi nisanliydi.
Nisanlisina soylemeli miyim soylememeli miyim diye??
Soylersem kardesim daha kotu olur ayrilirlarsa diyordu..
O zaman yalvardik burda yakma kizin basini tabii ki anlat diye..
Benim kuzenim en son intihar etti iki cocugu vardi..
O yuzden lutfenn aileler boyle durumlarda karsi tarafin gunahina girmesin soylesin karsi taraf evlenip evlwnmeyecegine kendi karar versin...
Yazik degil mi iki cocukla...
Cok uzuldum umarim tedavi olmayi kabul eder..

Madde bağımlılığını sigara bağımlılığıyla kıyaslamak çok farklı, aşırı derecede de yanlış.

Ben madde bağımlılarıyla kısa süre de olsa çalışmış bir psikoloğum, dipnot olarak düşeyim eski bir sigara bağımlısıyım, ve inanın çok çok zorlar. Madde bağımlılığının tedavisi sigara bağımlılığından daha zordur. Kendilerini tamamen eski ortamlarından soyutlamaları gerekir ki eski arkadaşları ona maddeyi hatırlatmasın, sürüklemesin. Onu geçtim tamamen temizlense bile yaşadıkları en ufak bir streste maddeye başlamaları mümkündür. Çünkü madde geçici zevk verir, anlık dertlerinden onu uzaklaştırır. Kolayı seçerler yani madde bağımlıları. Bağımlıların eşleriyle konuştuğumda çoğu "Böyle olacağını bilsem evlenmezdim, düzeleceğini söyledi, inandım düzelmedi." derlerdi. Hepsi de ergenlikte başlamıştı ve şu an evli çoluklu çocukluydular. Çok güçlü bir irade gerekiyor temizlenmeleri için.

Normalde çoçuklarin için dayan derdim ama bu konu çocuklarin için bırak konusu, sen çocuklarindan sorumlusun bir bağımlıyla
ve tedavisiyle ilgilenmek 10 çocuk bakmak kadar yıpratıcı bu senin görevin değil

Arkadaşlar migrenim var ilaçta alınca direk uyuyorum..buradaki herkes gibi bende ikilemde kaldım sonuç olarak destek olacağım ama bugün değil ben bir kendime geleyim önce..babanem önce kadın dik durmalı kendine bakmalı sonra çocuk koca der bencilce buluyordum fakat şimdi anlıyorum ki ben çökünce zaten kimseye yararım olmaz..tedavi olmak isterse destek olacağım ama istemezse o kötü günler gelmeden bizi unutması lazım evet şuan bir sıkıntısı yok ama araştırmalarım sonucu berbat günler bizi bekliyor o girdaptayken ben çocuklarımı sokamam nitekim önce ben anneyim eşliğe nikahda söz vermiş olabilirim iyi günde kötü günde diye ama inanın bu aldatma şiddetli geçimsizlik doğal hastalık gibi bir şey değil kendi secimi sonuçları tehlike arz ediyor kendine zaten bizede hayli hayli..tedavi olursada güven kırıldı ben 32 yaşındayım ona gelin geldiğimde 21 dim kendimi bozmadım yetiştirdim büyütüm evet bu konuda ufkumu çok açan bir bireydi hakkını yemem ama kendi düzelmek istemezse ve inkar ederse sadece gururu kırılmış kandırılmış bir kadın olmuyorum çocuklarımıda çok afedersiniz koca derdi yüzünden tehlikeye atmış olurum ki ben bunu yapmam..süreç ne gösterir bilmiyorum belki de bu ikinci kullanışıdır ve gerçekten bırakır ama ben bu sürede işe geri dönüş yapacağım ve her ihtimali düşünerek hareket edeceğim.. bu konu da beni yargılayanlarınız olmuş hemen boşanmayı gündeme alıyorsun denmiş tekrar yazıyorum bu aldatılan kadın hikayesi değil bu ölüme giden maddi çöktüren ve belki de bana ve çocuklara zarar verecek hale dönüşme ihtimali olan bir hikaye o yüzden kusura bakmayın ben önce eş değilim önce ANNEYİM..

Çok haklısınız. Baba çocukları düşünmeyip devam ederse ve sizde onun peşinde koşmakla ömrünüzü tüketirseniz olan çocuklara olacak.
Yinede inşallah düzelir ve kurtulur öncelik temennim budur. Ama olmazsa hada devam etmekte ısrar ederse de yapacak pek bir şey kalmıyor gibi.

şuan aynı şeyleri yaşıyorum mahvolmuş durumdayım tam nikah yapacağımız zaman öğrendim huyu değişti ev düzmüştük birsürü borca girdik ki meth kullandığını öğrendim artık tanıdığım insan yok karşımda aşırı öfkeli agresif biri oldu. onu çok seviyorum ama tedaviyle düzelirmi bilmiyorum sizin yaşadığınız şeyler birer tecrübe bana yol gösterir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…