Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Yatışlı psikolojik tedaviyi kabul etmezse evet boşanacak. Duyar kasacak bir durum değil bu.
Sizinki de "duyar kasma" duyarı herhalde...
Bakın konunun bam teli olmasına rağmen görmezden gelinen nokta şu: Bu adam bir gün kalkıp "aa ben hastayım galiba" farkındalığına ermeyecek çünkü bunu anlamasına fırsat verecek akıl gücü ve iradeye sahip değil şu an. Tedaviyi kabul etmek ya da etmemek de bu bağlamda zaten onun seçimine bırakılamaz -ki bırakılsa bile doğrusunu bilemez. Zorla yatırılması gerekiyor.
Boşanma önerisi ise etraflıca düşünmeden verilmiş çoğunluk tarafından lakin konu sahibi eşinin birincil ailesi olduğundan zaten onun talebiyle yatırılması mümkün olacak. Boşansa adamın ana-babası hacı hocaya götürmekten bahsettiğine göre tedavisini yaptırmayacak. Böyle konularda bin düşünüp bir konuşmak zorundayız. Konu sahibini ve toplum sağlığını düşünen biri bol keseden boşanma tavsiyesi veremez.

Size de kızdım biraz, buraya böyle ciddi bir soru sorunca gördüğünüz gibi yol haritası çıkarmak çok güç; google çok daha iyi bir kaynaktı. Bulunduğunuz şehirde ruh ve sinir hastalıkları hastanesi varsa acilen oraya götürün. Özel doktor aramak çok yersiz şu an. Mesaj atarsanız ben de yardımcı olmaya çalışırım hastane konusunda. Bir de ivedilikle zorunlu tedavi kararı için başvuru yapın.

Bir sözüm de yönetime: Onlarca foruma girip çıkmışımdır, bazılarını da günlük takip ederim ama hiçbirinde insan sağlığı konusunda böyle fütursuzca yorumlar yapıldığını görmedim. Beni banlayana kadar, bilgisiz fikirleri/yanlış yönlendirmeleri silin. Bu konu şimdi açıldı ve okunuyor ama bu arkadaşın derdi derman bulunca da başkaları tarafından okunacak ve böylece bu hatalar başkalarını da etkilemeye devam edecek. Ya ciddi sağlık sorularını kabul etmeyin ya da gereğini yapın.

Üstüne alınması gereken biri alınmış neyse ki, nasıl da biliyorsunuz kendinizi... Alıntıladığınız mesajımda size ve benzerlerinize dair fikirlerimi oldukça yumuşatarak yazmışım, siz birkaç kere daha okuyun onu. Ben de böylece bir başka umutsuz vaka sebebiyle banlanmamış olurum.

Benim anlamadığım "ailesine gönder" denmesi en çok... Konu sahibi o adamın ailesi değil mi? Kendi hastamızla biz neden ilgilenmiyoruz? Çocuğu olsaydı bu durumdaki o zaman kime göndermesini önereceklerdi? Tekrara düşmüş olacağım ama toplum sağlığını düşünen kimse bunu öneremez. Kadın adamı bırakırsa hem kendine hem hastaya hem de topluma çok büyük kötülük etmiş olur. Bu hastanın ayaktan ilaç alması da yetmez -ki zaten bırakmazlar; haftalarca belki daha da çok yatması gerekecek.

Bence de eğer konu sahibinin kararı ile yatışlı tedavi seçeneği varsa o yapılmalı. Onun olduğunu düşünmemiştim..ama durup beklemek de hatalı evde.

boşanmak en mantıklısı gibi geldi zor çünkü işiniz anladığğım kadarıyla ürpertici geldi hikaye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…