• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Ay sacmalamayin ne vefasi. Gece uyurken size zarar verse, bana onu oldur dediler dese ne yapacaksiniz? Caninizdan degerli mi? Anasi babasi cevreye, ese dosta oglum hasta demeye utandiklari icin kabul etmiyorlardir. Evin, arabanin gizlice anahtarini alan, yarin oburgun o eve gizlece girip cinayette isler. Bunum vebalini aliyor musunuz?
Benim arkadasimin erkek kardesi de doktorunu bicaklamisti, sozde doktor onu zehirlemesi icin annesine hap veriyormus. Bu tur seylerin donusu olmaz. Okurken ben korktum ve siz hala ayni evde kalabiliyorsunuz.

Ya doktora gideriz birlikte iki kere yada biter bu evlilik de götür. Allah muhafaza size ailenize falan bişey yaparsa kötü olur Allah esirgesin

Eşiniz hasta tedavi olması gerekiyor, adli vaka olmuşsa neden kimse müdahale etmedi. Siz eşisiniz kendisi istemiyorsa bile siz hastaneye yatırabilirsiniz. Bir kaç doktor görüşmesiyle düzelecek bir hastalık değil. Yarın bir gün ailenize zarar verebilir onlara bilenmiş. Ya da başkasına zarar verebilir. O kadına yazık değil mi nasıl korkmuştur.

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :KK43: şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
Doktora gidin. Belki bi ilaçla halledilebilecek bir şey iken adam gittikçe hasta oluyor, gerekirse hastaneye yatırın

Hacıya hocaya götüren ben değilim eşimin ailesi.Neler yaptım neler yok halimle kandırarak sırf ayrılma tehdıtı ıle bı kac kez özel prof ve doçentlere götürdüm ama ılk seferden sonra gıtmedıgı ıcın hıc bır doktor ılk seferden sonra göremedı .ılk seferde de ılaca fılan ıkna olacak gıbı de degıl. Normalde bıle grıp olsa ılac asla almayan bır ınsan.önden doktorla konustugum halde herhangı bır ılac ya da bu su demedıklerı gıbı 5 hafta sona bır daha görelım dedıler sadece
Hicmi anlamadınız sevgiliyken en başlarda muhtemelen ailede psikolojik hasta olduğunu biliyordu , bile bile söylememek büyük vebal. Çocuk var mi?

Hacıya hocaya götüren ben değilim eşimin ailesi.Neler yaptım neler yok halimle kandırarak sırf ayrılma tehdıtı ıle bı kac kez özel prof ve doçentlere götürdüm ama ılk seferden sonra gıtmedıgı ıcın hıc bır doktor ılk seferden sonra göremedı .ılk seferde de ılaca fılan ıkna olacak gıbı de degıl. Normalde bıle grıp olsa ılac asla almayan bır ınsan.önden doktorla konustugum halde herhangı bır ılac ya da bu su demedıklerı gıbı 5 hafta sona bır daha görelım dedıler sadece
Siz öncesinde doktorla konuşmuyor musunuz? Bu yaşanılanları anlatmıyor musunuz? Nasıl 5 hafta sonra gel diyorlar? Haftaya gel deseler neyse.

Bu arada bir tanıdığım bahsettiğiniz mevzu yüzünden 2 yıl cezaevinde yattı. Sonra oda beraat etti ama çıkınca psikolojisi çok kötüydü. Onun duurumuda şizofreni boyutuna gelmişti. Bir keresinde hep beraber arabadaydik karşısında biri varmış gibi o gün neler yaptığını anlatiyordu. Çok ürkmüştüm. Eşiniz büyük ihtimalle uğradığı haksızlıkla baş edemedi bu yüzden bu durumda.

Calismayip evde oturduğu ilk yıl boşamanız gerekirdi tek o mu ihraç olmuş hayattır bu insanın başına hersey gelebilir bakmakla yükümlü bir ailemiz var çalışmak zorundayız gerekirse a101e girip çalışılır.
Ya doktora gidecek ya boşanacaksınız başka çaresi yok acilen de bir ise girecek

Numara değil, eşiniz bence bariz hasta ve bana kalırsa ailesi de biliyor ya da ailede bu hastalığa sahip biri var ki şaşırmadılar bu duruma. Sizin üstünüze tabiri caizse attılar adamı.
Ayrıca ihraç olmuş olabilir de neden bu kadar sene bi işe girmedi, çalışmadı. Onca sene sizin zorunuz neydi ki çalışıp hem ev baktınız hem de bu adamın tembelliği ile uğraştınız?
Ya tedavi olsun ya da boşayın. Tedavi olmamak için direnen insana da boş yere vicdan yapmayın. O sizin için bi doktora gidip tedavi bile olmuyorken siz neden vicdan yapasanız?

Hicmi anlamadınız sevgiliyken en başlarda muhtemelen ailede psikolojik hasta olduğunu biliyordu , bile bile söylememek büyük vebal. Çocuk var mi?
Eşimin son 6 ay a kadar hiç bir şekilde belirtisi ya da anormalliği yoktu .herşey 6 ay içinde sağlıksal olarak tümör durumu ortaya çıkınca başladı .Bunca yaşadıklarının üzerine onu da kaldıramadı hepsi bir olunca ağır geldi .çocuğumuz yok o kadar sıkıntılar yasadık ki .önce ihraç sonra çocuğumuzu kaybettik ardından tümör durumu ve en sonda bu nasıl dayanılır

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :( şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
Son çare ama savcılığa şikayette bulunarak hastanede müşahedeye alınmasını sağlayabilirsiniz. Bu sürede hastalığı ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Komşum oğlunu bu şekilde hastaneye aldırdı. Teşhis konulup tedaviye başlandı. Açıkçası bu noktaya geldiğinizi düşünüyorum. Herkesin güvenliği için yapmanız gereken bu.

Adam agir hasta ve toplum icinde gezmesine izin veriyorsunuz yaziklar olsun
O arkadasiniza zarar verseydi ne olacakti bile bile izliyorsunuz yahu
Savciliga gidin karar cikarsinlar. Ilac vs yetmez yatarak tedavi gerekebilir kendinizi dusunmuyorsunuz topluma karsi sorumlusunuz atak gecirip cinayet islemesi an meselesi

Savciliga gidin karar cikarsinlar. Ilac vs yetmez yatarak tedavi gerekebilir kendinizi dusunmuyorsunuz topluma karsi sorumlusunuz atak gecirip cinayet islemesi an meselesi
Katılıyorum. Eklemek istediğim bir de vicdan diyorsunuz. Birine bir şey yapsa akıl sağlığı yerinde değil der yatırırlar hastaneye de sonrası vah gidene.. onun vicdan hesabını kim nasıl verecek

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :KK43: şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
Yatarak tedavi talep edin yahu. Böyle adamla devam edemezsiniz bildiğiniz hasta ya da yasaklı madde kullanıyor.

Bu arada bir tanıdığım bahsettiğiniz mevzu yüzünden 2 yıl cezaevinde yattı. Sonra oda beraat etti ama çıkınca psikolojisi çok kötüydü. Onun duurumuda şizofreni boyutuna gelmişti. Bir keresinde hep beraber arabadaydik karşısında biri varmış gibi o gün neler yaptığını anlatiyordu. Çok ürkmüştüm. Eşiniz büyük ihtimalle uğradığı haksızlıkla baş edemedi bu yüzden bu durumda.
Eşim de öyle bir hapis süreci olmadı .Hiçbir delil bulunmadığı halde beraat almasına rağmen iade olamamak ve süreçte yaşadığımız kayıplarla iyice kaybetti kendi ama son 6 ayda oldu herşey

Yahu siz dalga mı geçiyorsunuz .sizin dediğiniz gibi işlemiyor bu süreçler eşimin durumundaki anormalliği belirttiğim halde karakolda hadi götürüyoruz gibi bir işlem olmadı .Bir kadın için yaşadığım durumun ağırlığı ne kadar ağır siz farkında mısınız ?Yazıklar olsun demek öylesi kolay ki size .Siz hiç bir akıl hastasıysa ya yetisini kaybetmiş bir insanla uğrastınız mı ? suanda defol git vb demek daha çok kinleştirebilir şuan hiçbir zararı yok belki ama dönüşebilir neleri düşünmek zorunda kalıyor insan ya zarar verırse sevdiklerime telasına düşüyorsunuz. Ayrılsam bıle gelırse dıyorsunuz takıp ederse dıyorsunuz hastane de öyle sonsuza kadar yatmıyorlar ılaclarını duzgun almazlarsa yıne aynı olabılıyorlar ve yazımda da bahsettım aılesı sahıp cıkmazken kım tedavısını takıp edecek .sokaga salınca mı guvenlı hale gelecek .Yazıklar olsun kelımesı agzınızdan o kadarda kolay cıkmasın

Şizofren kesinlikle hele çip falan siz direk onu akıl hastanesine zorla yatırın. Böyle oluyor biz yatırmıştık böyle bir tanıdığımızı. O da çip var şu var izleniyoruz vs demeye başlamıştı. Aman diyim siz hemen arayın yatırın. Bizimki 1 yıl yattı düzeldi normal hayatına devam ediyor.

Back