Eşim sinirlenince vuruyor

Rica ederim Belki dolmuş ve birikmişlerin vardı bu bir patlama oldu ilişkinin derinliğini bilmeden yorum yapıyoruz eğer kırıcı bulursan bu ihtimali de düşün lütfen.
Çözümcül ol ama artık sana da faydası yok sinirlerin yıpranıyor sadece onla yaşayan sensin başkası değil.
Birde dava açsan seni de suçlar yapmadım da diyemezsin mesela. Onu bunu boşver artık bebeğin var. Uyku düzenin yerine geldiğinde daha sakin biri olcaksın.

Yorumun doğru olması gerçeği. Keşke tedavi olsaymış adam yafa aytılsaymış. Çocuk olmadan önce bela geliyorum demiş. Bak ben kendi evliliğim de eşimle tartışıyoruz bu evliliğe güvenmiyorum diye 1 yıl terapi aldım. Ve üstüne aile terapisine gittik şimdi evliliğe anca güvendim. Şimdi cocuk plan yapmaya başladım....

Yeni evliyken dayak yiyip, üstüne akıllanmayıp çocuk yapıp yine yemişsiniz. Tebrik ediyorum. Şimdi çocuğunuz babasız kalmasın diye boşanmazsınız da? Anlam veremiyorum gerçekten. Anne baba evinde prensesler gibi yaşarken elin herifinin gelip size vurmasını nasıl sineye çekiyorsunuz ? Babanız 2 bağırsa gücünüze gidiyor elin herifi dövüyor hala seviyorum oluyor. Öyle adama karşılık kalbini görmeyeceksin. O size vururken sevdiğini düşünüyor mu sizce ? Seven insan vurur mu sevdiğine ? Görmüyor musunuz kadına şiddet ve kadın olaylarını. Nasıl hala ne yapsam diyorsunuz?

Bu yorumunuzu da şok içinde okumuştum. Şiddet düzelmez. Kalkan el inmez.

Şiddeti asla savunan ve kullanan biri olmadım ama herhangi biri(bu eşim de olabilir) ne olursa olsun benim aileme hakaretler savuracak kusura bakmayın ama ben de sakin kalamazdım. Aynı şeyleri eşiniz dese sakin sakin odayı terkedecek miydiniz? İlk kavganız da sanki durduk yere ve tek taraflı olmamış yani, karşılıklı olmuş anladığım kadarıyla Bence sınırlarınızı bilin.

Son mevzu için bir şey diyemiyorum, aynı şeyi ben de yapıyorum. Eşiniz aşırı tepki göstermiş.

İyide sizde telefon firlatmis ailesine hakaret etmissiniz siddete meyilli olan biride sizsiniz tencere kapak olmussunuz yani sizde cok masum degilsiniz 9 yildir evliyim telefon firlatmak ne demek

Suçlayıcı tavır dediğiniz şey psikolojik şiddet evet fakat sizin söylediğinize göre ilk fiziksel şiddetten sonra bir daha fiziksel şiddet yaşanmadığı için bunu tercihen göz ardı etmişsiniz ve çocuk sahibi olmuşsunuz. Fiziksel şiddeti size göre affedilebilir oranda 1 kez yaşatmasını anlarım, peki konuda bahsettiğiniz bu suçlayıcı tavırlara 1 günde mi kavuştu?

Insanların "Erkek o kızabilir sen alttan alacaksın" dediklerini iddia ediyorsunuz fakat tam olarak da bu mentalitede hayat süren sizsiniz. Affedip üzerine çocuk yapmadınız mı, hatta "ben sürekli alttan alıyorum" demiyor musunuz konuda? Bence ilk olarak kendinize tepki gösterin.

Ok, sizin de gözünüz dönsün tabii ki, o bir yaparsa siz beş yapın. Benim bildiğim böyle bir profil var, çocukları her sinirlendiğinde eşyalara arkadaşlarına insanlara vuruyor, ruh hastası gibi diş sıkıp pitbull gibi hırlıyor. Çünkü aileden öğreniliyor. Başına bir şey geldiği an bu tip insanlar "senin yüzünden oldu" der, hep siz sinirlendirmişsinizdir, siz bir şey yapmışsınızdır, yani o raddeye sizin yüzünüzden gelmiştir.

Bence ikiniz de bu açıdan aynısınız, ben asla boşanacağınıza inanmıyorum. Zaten şimdiden normalleşmiş, çocuk da normalleştirip sizin gibi tepkiler vermeye başlayacak yani bizim düşündüğümüz kadar sizi etkilemeyecek.

Son cümleniz için yazıyorum, birbirinize vurmamak için bu kadar çaba ve düşünce sarfetmeniz gereken bir ilişki sağlıklı değildir zaten.

Bu aralar tüm dayak yiyen kadınlar kocalarını savunmaya geçiyor ne garip ya. Başta konu açıyorlar sonra hop savunma.
Açma kardeşim o zaman ye dayağını otur
Benim aklıma şey geliyor bu durumda, kendilerine yandaş arıyorlar benzer hikaye arıyorlar birileri çıkıp diyecek ki bak her erkek böyle sıkma canını bizim ki de dövüyor erkek olsun başında boşanma kocandır döver de ne olacak falan diyecek diye bir umut açıyorlar konuyu..

Herkes neye şaşırıyor ki. Turkiyede kadın/ erkek bir kısım evleneyim, topluma uyum sağlayayım çocuğum olsun diye evleniyor. Halbuki evliliğe yahut birbirine uygun olmayan insanlar var. Bana uygunu arayacagima kapıma gelenle evleneyim kafasında yapılmış bir evlilik. Eşiniz sizi tam olarak sevip benimsemediği için tahammülü yok. Karakteride gergin/sinirli muhtemelen. Bebeğinize üzüldüm. Sonra ilerde çocuğum niye şöyle böyle demeyin bari...

her böyle konuda sonunda çocuk için içim yanarak kapatıyorum konuyu. Belli kadınlar kendine bunu layık görüyor da, el kadar bebekler kendini de savunamayacak durumda ve şimdiden şiddetin içinde. Allah bebeklere de hayırlı ana baba nasip etsin

Gerçekten sevecen ve sorunlu sayılamayacak biriymiş

Aynı şeyden bahsedecektim.Ben de sessize alıp duymadığımda eşim endiselenir.Bu nedenle hep haber veririm,sessizde uyurum belki vs diye...Ama kavga olmamalı bunun sonu.Sadece endiselenmeli hadi korktuğu için biraz yükselsin ama o kadar...

Ayrılmaya niyetiniz yok o belli, öyle bir niyetiniz olsa ailenize söylerdiniz. Eşinize psikyqtriye görünmesini ve tedavi olmasını söyleyin, öfke kontrolü çok ciddi bir sorun. Ya düzelsin ya defolup gitsin

2 senede nasıl bu hale geldiniz ya. Ben utandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…