• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sıkılmış

Normal değilsin demedim alışkanlık olmuştur o davranış kalıbı.Değisebilir üzerinde çalışırsan bu gün başls mesela olayı büyütmeyi bırak .
Yok sen demedin zaten ben kendimi biliyorum farkındayım ama çok zor düzelmiyor.

Alıntıladığınız yorum kime ait acaba ?
genel durumunuz ne diye eski mesajiniza bakinca "esim kumar bagimlisi ailesine düşkün" mesajinizi gordum
1000135259.webp

detayli okuyunca kendi esinizden bahsetmemissiniz.
e o zaman ilk mesajim gecerli
adam sıkıldım demis ki bunca bosanma konusu actiginizs - param olsa evim olsa da terketsem fantezisi kurdugunuza gore siz de sıkıldınız. "evliligimin fragmani gosterilse evlenmezdim" diyorsunuz. adamdan sıkıldığınızı da defalarca yuzune soylemissiniz.
e o soyleyince ne degisti?
sjzin bunca sıkıldığınız, memnuniyetsiz oldugunuz ve dipdibe her gün durdugunuz evde esiniz neden sikilmasin bu evlilikten?

Madem boşanmak istemiyorsunuz şu an konuyu zorlamak yerine biraz alan tanımanız daha doğru olabilir. Çünkü o zaten konuşmayı ertelemiş, üstüne gitmen onu daha da uzaklaştırabilir. Ama bu demek değil ki tamamen susacaksın. Bir süre sonra, sakin bir zamanda bu konuyu agresif davranmadan tekrar açman en sağlıklısı. Konuşmak istemediği halde konuşursanız konu istemediğiniz şekilde bitebilir. Ayrıca boşanma ile ilgili birden fazla konu açmışsınız ama buna rağmen hiç bir planınız yokmuş. Bu saatten sonra ister boşanın ister boşanmayın ama iş arasanız iyi olur.
Çok güzel yazmışsınız katılıyorum söylediklerinize. inançlı biri misiniz bilmiyorum ben değilim mesela ama derler ya imtihan diye benim de bu sanırım çünkü iyi bir kariyerim olmasına ve deliler gibi başvurular yapmama rağmen iş bulamıyorum.

Bakış açısı saygı duyuyorum. Ama bir kadın her diziyi izlese kocası bir gün şu diziyi izleme dese de aynı şeyi mi söylerdiniz? Nedense konu erkeklerin maç izlemesi olunca tüm kadınlsr normal görüyor ama tersi olsa kadına her diziyi de izleme denirdi. Zaten avrupla liglerini bile izliyor bu maçı da izlemeyebilirdi bana göre.
Ben evden çalışıyorum eşimde dükkan açma sürecinde yakın zamanlarda 4-5 ay kadar evdeydi ve ilk işe dönüş gününde ben çok üzülmüştüm her gün evde eğlendiğim arkadaşımı kaybetmiş gibi boşluğa düşmüştüm. Birbirimizin alanını daraltmadığımız için birlikte zaman geçirmek bunaltmıyor aksine eğlenceli oluyor. Küçük şeylere takılıp kendinize hayatı zehir edersiniz. Maçmı izliyor yatın dizine açın sevdiğiniz bir şeyi sizde onu izleyin mesela. Maçı izlerken dahi arada öpücükler konduracak. Oyunmu oynuyor birlikte oynayabilirsiniz sevmiyorsanız sizde o arada keyif alacağınız bir şeyle ilgilenebilirsiniz. Ben çok belgesel izlerim eşimde sever ama sıkılıyor bence fakat ayak uydurmak için kahve yapıp geliyor ya benimle izliyor yada ayak ucuma uzanıp telefonundan sevdiği başka bir şey izliyor. Bugünde şunu izleme dese rahatsız olurum ama şunu yapalımmı beraber dese izlediğim şeyi bırakırım. Nasıl bir üslupla istediğiniz çok önemli. Kendinizede zorlaştırmayın hayatı siz içinizde kurulurken stres olurken o dümdüz ev içerisindeki hayatına devam eder problemli olan hep siz gözükürsünüz. Ortak noktalarınız yoksa zorlamaya gerek yok ama varsa iki tarafında ılımlı bir dille yaklaşması daha doğru. Söylenerek talep etmekle gerçekten isteyerek talep etmek arasında o kadar fark var ki.

Hani simdi diyosunya 'hakaret kovma' vs gibi ekstrem durumlar haric diye.. 'Senden ve evlilikten sıkıldım' benim icin iste o hakaret ve ekstrem kategorisine giriyor. Sadece bir laf deyip gecemem, cunku arkasinda onu o lafi soylemeye getiren ne duygular ne dusunceler var kim bilir? Insan dusunmedigi bi lafi oylesine soylemez anlik sinirle. Zaten icinde vardir, bastiriyodur, sinir aninda bastirma gucunu kaybeder ve soyler. Yani maskenin ardindaki gercek dusuncesi buymus demek ki. Durumdan sıkıldıysa durumdan sıkıldım desin. Yani 'oyun oynamama karismandan biktim, mac izlememe laf etmenden sıkıldım' filan gibi. Ama direk senden sıkıldım cumlesini normal karsilamam mumkun degil.
Ben zaten her insana farklı dedim .Kişiler kendi bilir sonuçta ben genele bakarim iyi anlasip uyumlu sevilip sevdiğim bir birliktelikte o tolere eder ben ederim.Ciftler birbirinin dilini bilir.Tekrarlanmayan ve hatanın anlaşıldığı durumlarda birbirlerine sarilabilir.Her insan kendi bilir neyi nereye kadar kabul edeceğini.Ben arkama yaslanir önce duruma bakarım devamında da mutluysam iyiyisem iyidir .İnsan yani beşer şaşar güzel bir evliliği yada ilişkiyi bir cümle ile komple çöpe atmam Tabi degecekse o ilişkiye kişiye .Ezmeden ezilmeden.

detayli okuyunca kendi esinizden bahsetmemissiniz.
e o zaman ilk mesajim gecerli
adam sıkıldım demis ki bunca bosanma konusu actiginizs - param olsa evim olsa da terketsem fantezisi kurdugunuza gore siz de sıkıldınız. "evliligimin fragmani gosterilse evlenmezdim" diyorsunuz. adamdan sıkıldığınızı da defalarca yuzune soylemissiniz.
e o soyleyince ne degisti?
sjzin bunca sıkıldığınız, memnuniyetsiz oldugunuz ve dipdibe her gün durdugunuz evde esiniz neden sikilmasin bu evlilikten?
Ben zaten bu yorumları bilerek yapıyorum sağlıksız yönlerimin oldugunun farkındayım belki benzer durumda olan tedavi olan bir kadın cıkar yorumlarda farkeder. Çünkü ilk konumu acmasaydım bunum bile farkında olmayacaktım. O yüzden bazı yorumlar çok kıymetli benim için.

Ben zaten her insana farklı dedim .Kişiler kendi bilir sonuçta ben genele bakarim iyi anlasip uyumlu sevilip sevdiğim bir birliktelikte o tolere eder ben ederim.Ciftler birbirinin dilini bilir.Tekrarlanmayan ve hatanın anlaşıldığı durumlarda birbirlerine sarilabilir.Her insan kendi bilir neyi nereye kadar kabul edeceğini.Ben arkama yaslanir önce duruma bakarım devamında da mutluysam iyiyisem iyidir .İnsan yani beşer şaşar güzel bir evliliği yada ilişkiyi bir cümle ile komple çöpe atmam Tabi degecekse o ilişkiye kişiye .Ezmeden ezilmeden.
Katılıyorum. Güzel bi evlilik bir kelime ile çöpe atılmaz. Lakin güzel bir evlilikte zaten eşler birbirine 'senden sikildim' da demez. Bu da böyle uzar gider 😅 Neyse size mutluluklar dilerim.

Çok güzel yazmışsınız katılıyorum söylediklerinize. inançlı biri misiniz bilmiyorum ben değilim mesela ama derler ya imtihan diye benim de bu sanırım çünkü iyi bir kariyerim olmasına ve deliler gibi başvurular yapmama rağmen iş bulamıyorum.
İşte bunuda takmışsın ve çok da haklısın inşallah bulur enerjini oraya kanalize edersin .Belkide nefes alacak alan eksikliğinden oluyor .Biraz iyi düşün lütfen Bugün ilanlara bak kendine meşguliyet yarat biraz dikkatini cek şu cümleden evlilikten .

Ben evden çalışıyorum eşimde dükkan açma sürecinde yakın zamanlarda 4-5 ay kadar evdeydi ve ilk işe dönüş gününde ben çok üzülmüştüm her gün evde eğlendiğim arkadaşımı kaybetmiş gibi boşluğa düşmüştüm. Birbirimizin alanını daraltmadığımız için birlikte zaman geçirmek bunaltmıyor aksine eğlenceli oluyor. Küçük şeylere takılıp kendinize hayatı zehir edersiniz. Maçmı izliyor yatın dizine açın sevdiğiniz bir şeyi sizde onu izleyin mesela. Maçı izlerken dahi arada öpücükler konduracak. Oyunmu oynuyor birlikte oynayabilirsiniz sevmiyorsanız sizde o arada keyif alacağınız bir şeyle ilgilenebilirsiniz. Ben çok belgesel izlerim eşimde sever ama sıkılıyor bence fakat ayak uydurmak için kahve yapıp geliyor ya benimle izliyor yada ayak ucuma uzanıp telefonundan sevdiği başka bir şey izliyor. Bugünde şunu izleme dese rahatsız olurum ama şunu yapalımmı beraber dese izlediğim şeyi bırakırım. Nasıl bir üslupla istediğiniz çok önemli. Kendinizede zorlaştırmayın hayatı siz içinizde kurulurken stres olurken o dümdüz ev içerisindeki hayatına devam eder problemli olan hep siz gözükürsünüz. Ortak noktalarınız yoksa zorlamaya gerek yok ama varsa iki tarafında ılımlı bir dille yaklaşması daha doğru. Söylenerek talep etmekle gerçekten isteyerek talep etmek arasında o kadar fark var ki.
4 5 ay kısa bir süre inanın. Bir de eşiniz dükkan açma sürecinde dışarıda işleri de oluyordur evden çalışma gibi değildir diye düşünüyorum.

İşte bunuda takmışsın ve çok da haklısın inşallah bulur enerjini oraya kanalize edersin .Belkide nefes alacak alan eksikliğinden oluyor .Biraz iyi düşün lütfen Bugün ilanlara bak kendine meşguliyet yarat biraz dikkatini cek şu cümleden evlilikten .
Aylardır her gün iş bakıyorum. İş aramadığım süreçte çalışırken kendileri bana ulaşıyordu ama yok iş bulamıyorum bu süreçte

Katılıyorum. Güzel bi evlilik bir kelime ile çöpe atılmaz. Lakin güzel bir evlilikte zaten eşler birbirine 'senden sikildim' da demez. Bu da böyle uzar gider 😅 Neyse size mutluluklar dilerim.
Dediğine demisine bin pişman olup her şartta elinden geleni yapar ve bir daha tekrarlamazsa tabiki .Yoksa elbette bu gündelik yıllık hale gelirse paşa keyfi bilir her erkeğin.Kimse kimseyi zorla tutmaz bir ilişkide bazen öğrenmek bazen öğretmek gerekebiliyor güncelleme şart .Kapıda yatacak hale gelmemek için önce düşünüp sonra konuşmak lazım.

Hayat pembe dizi değil, biz de kitap ya da dizi karakteri değiliz. Dört dörtlük insan olmadığı gibi dört dörtlük evlilik de yok. İnsan sıkıldım da der, bıktım da der, yeri gelir ağır da konuşur. Çünkü insanız. Sinirlenebiliriz, üzülebiliriz. Her an her durumda kontrollü davranmayabiliriz. Bu evliliğin kötü olduğunu göstermez. Bu sitedeki mükemmel insan, mükemmel evlilik inanışından sıkıldım ben de mesela.

Bu kadar yüzgöz olmak hiç iyi değil. Saygı şart. Mesafe şart. Dilin kemiği yok. Her aklına geleni söyleyemezsin.
Evet yeni bir terapist araştırcam bu konuda iyileşmek en büyük isteğim. en ufak bir şeyde hemen ayrılalım diyorum çünkü.

Aylardır her gün iş bakıyorum. İş aramadığım süreçte çalışırken kendileri bana ulaşıyordu ama yok iş bulamıyorum bu süreçte
Buda seni strese sokmuş haklısın hem ekonomik açıdan hemde havan değişir.Cok iyi birşey bulamiyorsan biraz hedefi kucultsen.Olmazmi öyle .Biraz daha sana göre düşük bir pozizyon falan baksan.En azından biraz bakış açın değişir biraz kendine gelirsin.Özlem olur sizede iyi gelir

Ben zaten bu yorumları bilerek yapıyorum sağlıksız yönlerimin oldugunun farkındayım belki benzer durumda olan tedavi olan bir kadın cıkar yorumlarda farkeder. Çünkü ilk konumu acmasaydım bunum bile farkında olmayacaktım. O yüzden bazı yorumlar çok kıymetli benim için.
o zaman kendini törpülemeye ne dersin?
sen adama "sıkıldim" diyorsun, o diyince evi terketme, bosanma fantezileri
fantezi cunku plan bile degil. planin olsa yaparsin seninkiler "misirdan dedem ölse de miras kalsa ben de kendi dag evime gitsem" gibi, havada kaliyor.
okurken bile bunaldim, trip trip trip
kimse buni cekmek zorunda degil. adam pekala bu triplerden bunalmis olabilir. neden olmasin?
siz yuzune kac defa "sıkıldım" demissiniz, o size soyleyince niye mesele?
belki cok degil sadece bir gün sizin sirf incitmek icin soylediginiz seyleri alip briiktirip size söylese aglamaktan komaya gjrerdiniz. o zaman siz de söylemeyin.
kendinize gelince dilinizin kemigi yok, adama gelince "sıkıldım dedi, hüü"
e sen de sıkıldın, sen de sıkıldım dedin. sen de pismansin evlendigine. neden erkek seninle ayni hisleri paylasinca wooo oluyor ki? o insan degil mi?

4 5 ay kısa bir süre inanın. Bir de eşiniz dükkan açma sürecinde dışarıda işleri de oluyordur evden çalışma gibi değildir diye düşünüyorum.
Pandemi döneminde 2 sene belki daha uzun süre birbirimizin totosundan ayrılmadık. Hatta doğru düzgün evden çıkmadık. Süreç bittikten sonra biz bu dönemi nasıl kavgasız gürültüsüz, birbirimizden bunalmadan geçirdik diye şaşırdık. Sonra düşündük ki hobilerimiz var ve birbirimizin alanına saygı duyuyoruz, aynı evin içinde birlikte de ayrı da zaman geçirebiliyoruz.

Hep öyleydi, hala öyle. Benim hem bedensel hem ruhsal olarak yorulduğum bir işim var. Bazen eşimin konuşmasına bile tahammül edemiyorum. Öyle durumlarda anlıyor ve “seni salayım mı” diyor sal diyorum. Şifre gibi bişey oldu bu. Gidiyor iki saat hiç bana dokunmadan odasında takılıyor. Ben normale dönünce yanına gidiyorum.

Sizin de alan açmanız gerek birbirinize eğer aynı evin içinde huzurla yaşamak istiyorsanız.

İş bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, ama acaba şu an kariyer falan diye diretmek yerine geçici olarak daha basit işlere mi yönelsen? Bu durum seni asıl uzmanlığından koparmaz, sadece doğru zaman gelene kadar kafanı rahatlatıp ayakta kalmanı sağlar. Hem kafa dağıtırsın hem de evde oturup beklemekten çok daha iyi gelir

Buda seni strese sokmuş haklısın hem ekonomik açıdan hemde havan değişir.Cok iyi birşey bulamiyorsan biraz hedefi kucultsen.Olmazmi öyle .Biraz daha sana göre düşük bir pozizyon falan baksan.En azından biraz bakış açın değişir biraz kendine gelirsin.Özlem olur sizede iyi gelir
Küçültmez miyim asgari ücrete bile okeyim şu an nerdeyse ama o da yok bilmiyorum bir imtihandan geçiyorum gibi hissediyorum başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum

Back
X