• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sıkılmış

İş bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, ama acaba şu an kariyer falan diye diretmek yerine geçici olarak daha basit işlere mi yönelsen? Bu durum seni asıl uzmanlığından koparmaz, sadece doğru zaman gelene kadar kafanı rahatlatıp ayakta kalmanı sağlar. Hem kafa dağıtırsın hem de evde oturup beklemekten çok daha iyi gelir
Yok diretmiyorum kariyer diye inan ön büro danışma ilanı görsem ona da başvuruyorum bir şey var ama ne ben de anlamadım iş konusunda

Pandemi döneminde 2 sene belki daha uzun süre birbirimizin totosundan ayrılmadık. Hatta doğru düzgün evden çıkmadık. Süreç bittikten sonra biz bu dönemi nasıl kavgasız gürültüsüz, birbirimizden bunalmadan geçirdik diye şaşırdık. Sonra düşündük ki hobilerimiz var ve birbirimizin alanına saygı duyuyoruz, aynı evin içinde birlikte de ayrı da zaman geçirebiliyoruz.

Hep öyleydi, hala öyle. Benim hem bedensel hem ruhsal olarak yorulduğum bir işim var. Bazen eşimin konuşmasına bile tahammül edemiyorum. Öyle durumlarda anlıyor ve “seni salayım mı” diyor sal diyorum. Şifre gibi bişey oldu bu. Gidiyor iki saat hiç bana dokunmadan odasında takılıyor. Ben normale dönünce yanına gidiyorum.

Sizin de alan açmanız gerek birbirinize eğer aynı evin içinde huzurla yaşamak istiyorsanız.
Maşallah diyeyim size o zaman benim bir çok arkadaşım pandemide evden çalışmada birbirlerini yiyorlardı.
Eşimin işi yoğun da değil belki öyle olsa çalışma odasında takılır en azından, ki ben o çalışırken odasına girmem ama işi yoğun olmadığından genelde salonda takılıyor.

Hayat pembe dizi değil, biz de kitap ya da dizi karakteri değiliz. Dört dörtlük insan olmadığı gibi dört dörtlük evlilik de yok. İnsan sıkıldım da der, bıktım da der, yeri gelir ağır da konuşur. Çünkü insanız. Sinirlenebiliriz, üzülebiliriz. Her an her durumda kontrollü davranmayabiliriz. Bu evliliğin kötü olduğunu göstermez. Bu sitedeki mükemmel insan, mükemmel evlilik inanışından sıkıldım ben de mesela.
Mukemmel evlilik tabii ki yok. Ben de tartisirim esimle. Evliligim mukemmel asla demem. Ama herkesin sinirlari farkli farkli. Ben 'Senden sıkıldım' cumlesini kaldiramam. Belki bana normal gelen baska seyler de sizin kirmizi cizginiz olabilir.

Bakış açısı saygı duyuyorum. Ama bir kadın her diziyi izlese kocası bir gün şu diziyi izleme dese de aynı şeyi mi söylerdiniz? Nedense konu erkeklerin maç izlemesi olunca tüm kadınlsr normal görüyor ama tersi olsa kadına her diziyi de izleme denirdi. Zaten avrupla liglerini bile izliyor bu maçı da izlemeyebilirdi bana göre.
hangi erkek o diziyi izleme diyor ya?

öyle bir şey diyen bir adam varsa herkes "aa manyak" der.
ama kadınlara kalırsa maç izlemesin. hayır maç izlemesin ama x yapalım diye sizin bir talebiniz var mı yok, planınız var mı yok. ne biliyim bebek var da adam maç izlemesin bebek baksın mesela, çok mantıklı. ama sizde o yok bu yok. adamla derdiniz ne yahu?

üstelik de dizi sonra da izleyebileceğin bişey, valla ben kendim zaten dizi hiç izlemiyorum ama izlemek istersem de oturup 2 günde 1 sezonu bitirebilirim mesela.

maç öyle bişey değil. aktüel bişey. hani dünya kupası öncesi 18 eski kupayı hatırlıyoruz gibi bir program da deil. derbi bu. gündemdeki derbi, o an izledin izledin. (gerçi evet, TS maçları derbi değil de neyse)

zamanında maç da izlerdim, dizi de izlerdim. şu anda ikisini de izlemiyorum.

24 saatin 90 dakikasi sadece maç izlerse izlesin sizde izlemek istemiyorsanız evi temizleyin camasir utuleyin veya diziniz varsa dizi izleyin hic olmadi disari cikin arkadaslarinizla
Sadece her sey o kadar batmış ki size maç normal olan bir şey size batıyor.
Oyun oynadığında sizde oyun seviyorsaniz oyun oynayin yada kitap okuyun sürekli eşle bir sey konusulmaz ki nereye kadar konuscan dusuncesini biliyorsun her seyini biliyorsun.
Ha desen ki ben kahvaltiya gitmek istedim ama oyun oynamak istedigi icin evden dışarı çıkmıyor o zaman bizde kizariz ne var hava alın sosyal aktivite yapın oyun mu kaçıyor deriz..
Biz kadınlar sinirlendigimizde agzimiz durmuyo adamda size oyle dediyse üzülmeyin kizginliklq o an karşılıklı birbirinizin kalbini kirmissinizdir

Bence artık bi B planın olsun 2025 de açtığın konudan sonra olmalıydı hiç bisey yapmadan sadece trip atmak çözüm değil bi süre sonra laçkalaşır eşin döner ağzına gelen Herseyı söyler nasıl olsa yutuyor die . Evde olmak iş bulamamak diyorsunuz gerçekten çalışmak istiyorsanız illa varmı bilmiyorum ama kendı meslegım olacak die boş durmak yerine başvurularınızdan haber çıkana kadar herhangi bi işe girin çalışın hem birikim yaparsanız hem az uzaklaşırsınız o gitmiyor artık belli yani evden çalışıyormuş siz gidin işe

Sırf kavgalar şiddetli olmuyor die diğer konularınızı unutup şoka girmişsiniz belli ki siz anlık trip atıp anlık gönül almalarıyla geçmişi yok sayayorsunuz bu yüzden laşkalaşma ifadesi kullandım

Sizi kırmak istemem ama siz evlenince değişmiş olabilir misiniz? Belki de siz bu yorucu yönünüzü evlilik öncesi göstermediniz de o aynı evin içine girince gördü ve sıkıldı, soğudu.
Dünkü maç çok önemliydi, ligin kırılma noktalarından biriydi. Artık şampiyonluk maçları, telafi edilebilirliği yok final gibi düşünün. Yani izlenilmeyecek gibi değildi. Değerinizi bununla ölçmeyin.
Bireysel terapi alarak bu durumun üstesinden gelebilirsiniz, geçmişinizde bir olay sebebiyle tetikleniyor olabilirsiniz.

Derbi izlenmez mi ya :) Sevgi bitmedi demişsin de azalmış işte sonuçta. Maç izmeleyip ne yapacaktınız, bir önerin var mıydı? Ben dün bir mısır patlattım mesela, çay demledim oturduk beraber izledik. Sürekli yalnız mı takılıyor eşin?

Çok trip de usandırır insanı ama ya :/

Ben her zaman maç izlemeyi sevmem ama eşim birlikte izlemekten keyif aldığı için kırmam. Bazen de sen sevmiyorsun izlemeyelim der ben zorla izle derim çünkü maç izlemek keyif veriyor eşime, mutlu oluyor. Ben sevmiyorum diye neden izlemesin? Evliyiz diye kimse kimsenin kuklası değil.

Bence artık bi B planın olsun 2025 de açtığın konudan sonra olmalıydı hiç bisey yapmadan sadece trip atmak çözüm değil bi süre sonra laçkalaşır eşin döner ağzına gelen Herseyı söyler nasıl olsa yutuyor die . Evde olmak iş bulamamak diyorsunuz gerçekten çalışmak istiyorsanız illa varmı bilmiyorum ama kendı meslegım olacak die boş durmak yerine başvurularınızdan haber çıkana kadar herhangi bi işe girin çalışın hem birikim yaparsanız hem az uzaklaşırsınız o gitmiyor artık belli yani evden çalışıyormuş siz gidin işe

Sırf kavgalar şiddetli olmuyor die diğer konularınızı unutup şoka girmişsiniz belli ki siz anlık trip atıp anlık gönül almalarıyla geçmişi yok sayayorsunuz bu yüzden laşkalaşma ifadesi kullandım
Diğer yorumlarda da belirttim kendi mesleğim olsun demiyorum illa farklı işlerde bakıyorum zaten ama olmuyor.

Genel olarak zaten hep yalnız yaşamış aile hayatı bilmeyen biriydi ve dün küçük bir tartışmada sıkıldım artık dedi. Neyden sıkıldın dedim senden, evlilikten dedi.
Hiç uyuyamadım sürekli uyur uyanıktım gece boyunca.

Ben cok kez söyledim ama😭

Evet benim de çok var. Onun çabasına bağlı şu anki süreç ama

Eşinizle başka sorunlarınız varsa bilmem, adam iyidir kötüdür boşanmalıktır onu da bilemem, eşinizin kurduğu cümle kırıcı ama aynı cümleyi siz de defalarca kurmuşsunuz, kadın söylediğinde cümle kırıcılığını yitirmiyor, erkek aynı cümleyi kurunca neden siz kırılgan davranıyorsunuz?

Kendiniz yazmışsınız sizin de hatalarınız varmış, çaba tek taraflı olmaz, çabalamayı sadece kocanıza mal etmeyin, mesela siz hatalarınızı düzelttiniz mi? Yaptığınız bir hatayı tekrar etmekten vazgeçtiniz mi?
Örneğin sevgililiğinizden beri trip atan biriymişsiniz, triplenmek karşıdakini çok usandıran sıkan bir şey, ergen değilsiniz yetişkinsiniz trip atmayın sorunları konuşarak çözün.

Bizim olayımız tam tersi kuzum ayrı ayrı çıkarsak değişir havamız belki:) sürekli dipdibelikten bu hallerdeyiz.

Bence sorununuz dip dibe olmaktan değil, vaktinizi dolduracak kafanızı meşgul edecek şeylerle uğraşmamaktan, bizde futbol seyredilmez, eşim oyun oynayan da bir adam değildir, yıllarca da home office çalıştı şimdi de emekli, 32 yıllık evliliğimin en fazla 10 yılı eşim işe gitmiştir geri kalan dönemi hep dip dibeydik ama sürekli bir aradayız diye birbirimize sıkıldım senden demedik çünkü ikimizde diğerine nefes alacak alan bıraktı.

Hobi demiyorum, spora gidiyormuşsunuz arkadaşlarınızla görüşüyormuşsunuz, iş bulamıyorsunuz kafanız da yeteri kadar meşgul olmadığından eşiniz kendine ayırdığı zamanda bile sizle ilgilensin istiyorsunuz, o zaman hem kafanızı hem bedeninizi meşgul edecek işlerle uğraşın, mesela sokak hayvanlarına gönüllü besleme yapmak, yaşlı bakım evlerinde gönüllü olmak, engelli bireyler vb faaliyetler için bir dernekte vakıfta aktif rol alın.
İnsanın aklını bedenini meşgul edecek o kadar çok çaresizlik var ki dışarıda.

Son düzenleme:
kötü değilim iyi de sayılmam hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor konuşmaktan kaçıyor ama gayet normal davranıyor trip atmadan bu durumu nasıl yöneticem bilmiyorum
Baya trip yok .No trip yaz as bir yere.Baska bir gündem yaratsana ilanlara baktinmi ? Yada ne bileyim aç şöyle güzel oynak bir şarkı.Olmadi pilates yap evde .Yada bakım yaoabilirsin bak kendine kremler oje saç bakım biraz kendini şımart.Şu gelen trip perilerini yollarsin geriye ben inanıyorum o güç var sende .

ilk sayfalarda daha önceki mesajlarınızı gördüm. acaba eşiniz buraya yazdığınız mesajları okumuş olabilir mi? sıkılma kelimesini siz de kullanmışsınız.

ilk sayfalarda daha önceki mesajlarınızı gördüm. acaba eşiniz buraya yazdığınız mesajları okumuş olabilir mi? sıkılma kelimesini siz de kullanmışsınız.
yok o imkansız. Ben sinirlendiğimde karşı tarafı kızdıracak pek çok kelime kullanıyorum şu an farklı bir terapist bakıyorum bu konuda iyileşmek istiyorum. Olay esnasında kendime hakim olamıyorum kırıp dökebiliyorum bilerek yapmıyorum yanlış olduğunun da farkındayım umarım yenebilirim her seferinde tamam diyorjm ama bir tartışma anında kendimi tanıyamıyorum😞

yok o imkansız. Ben sinirlendiğimde karşı tarafı kızdıracak pek çok kelime kullanıyorum şu an farklı bir terapist bakıyorum bu konuda iyileşmek istiyorum. Olay esnasında kendime hakim olamıyorum kırıp dökebiliyorum bilerek yapmıyorum yanlış olduğunun da farkındayım umarım yenebilirim her seferinde tamam diyorjm ama bir tartışma anında kendimi tanıyamıyorum😞
hatanızın farkındasınız cok erdemli bir davranış ❤️ bu evlilik sizin ve eşiniz için hayırlıysa, inşallah çabanızla ve eşiniz çabalarsa yoluna girer.

Ona kalsa bütün maçları izliyor beraber izlediğimiz de oluyor arada bu maçı da izlemesin istedim.
Trip atmamanın bir ilacı olsa ilk ben alıcam ben de hiç sevmiyorum ama fsrkında olmadan yapıyorum hep.
Arada bu maçı izlemesin dediğin de derbi maç yani, ben bile çayımı demleyip mısırımı patlatıp izledim,

Aslında konuyu şöyle açmalıydım belki de çünkü eşimle yaşadığımız tam olarak aşağıdaki gibi evet her gün böyle değiliz bir şey terikliyor beni ama işte ilk konu açtığımda patlak verdi. Sonra da bu şekilde devamı geldi böyle biri olduğumu bende bilmiyordum evlenmeden önce hiç böyle biri değildim kendimi tanıyamıyorum ve çok üzülüyorum bu duruma özetliyorum aşağıda

Kaygılı bağlanan kadın
Sürekli ilgi ve güvence ihtiyacı hisseder
Mesafe hissettiğinde huzursuz olur
Çok düşünür çok analiz eder
Terk edilmekten korkar
Sorunları konuşarak çözmek ister
Yakınlık oldukça rahatlar

Kaçıngan bağlanan erkek
Fazla yakınlıkta bunalmış hisseder
Duygusal mesafe koyma eğilimi vardır
Sorunları konuşmak yerine içine kapanır
Özgürlük ve alan ihtiyacı yüksektir
Baskı hissedince geri çekilir
Duygularını ifade etmekte zorlanır
Mesafe olunca rahatlar

Birlikte olduklarında
Kadın yaklaşır erkek uzaklaşır
Erkek uzaklaştıkça kadın daha çok yaklaşır
Kovalamaca döngüsü oluşur
İkisi de aslında ilişki ister ama yöntemleri zıttır
En çok yoran ilişki dinamiklerinden biridir

Bu şekilde olmaz, belki bugün evliliğinizi kurtarmak için şansınız olur ama bıçak kemiğe öyle bir dayanır ki artık adam çeker gider. En nefret ettiğim şey de küsülmesi, biz eşimle tartışsak da uzatmayız, çünkü eşim hiç kin tutmaz, bir süre sonra makaraya bağlar. Bence tartışmanın içeriği önemli, konu büyük ve kırıcı birşeyse okey ama eften püften şeyleri uzatmaya gerek yok. Fazla naz aşık usandırır demişler, bu sözlerin içi hep dolu..Yarın birgün anlayışlı bir kadına denk gelir, kadının bu yönü cezbeder adamı. Tabii anlayışlı olun ama onu da abartmayın. Dengede, makulde ilerleyin herşeyde.. İnşallah herşey yoluna girer.

Aslında konuyu şöyle açmalıydım belki de çünkü eşimle yaşadığımız tam olarak aşağıdaki gibi evet her gün böyle değiliz bir şey terikliyor beni ama işte ilk konu açtığımda patlak verdi. Sonra da bu şekilde devamı geldi böyle biri olduğumu bende bilmiyordum evlenmeden önce hiç böyle biri değildim kendimi tanıyamıyorum ve çok üzülüyorum bu duruma özetliyorum aşağıda

Kaygılı bağlanan kadın
Sürekli ilgi ve güvence ihtiyacı hisseder
Mesafe hissettiğinde huzursuz olur
Çok düşünür çok analiz eder
Terk edilmekten korkar
Sorunları konuşarak çözmek ister
Yakınlık oldukça rahatlar

Kaçıngan bağlanan erkek
Fazla yakınlıkta bunalmış hisseder
Duygusal mesafe koyma eğilimi vardır
Sorunları konuşmak yerine içine kapanır
Özgürlük ve alan ihtiyacı yüksektir
Baskı hissedince geri çekilir
Duygularını ifade etmekte zorlanır
Mesafe olunca rahatlar

Birlikte olduklarında
Kadın yaklaşır erkek uzaklaşır
Erkek uzaklaştıkça kadın daha çok yaklaşır
Kovalamaca döngüsü oluşur
İkisi de aslında ilişki ister ama yöntemleri zıttır
En çok yoran ilişki dinamiklerinden biridir
Kendinize analiz yapıp kaçıngan falan uğraşmayın basbaya siz sabırsız ve kavga anında kendini kaybeden biraz da dedigim dediksiniz bu yüzden alttan almadığınız her kavganın sonu böyle sıkıldım senden olacak. Değişemiyorum demek yerine kavga anında elinizi tutun ağzınıza kapatın onunla ikiside (el ve agiz ) bisey yapamaz . Yani bir şekilde tutacaksınız o dili yoksa boşanmak diye bir seçenek de var. Ki gerçekten yaşadığınız bir büyük sorun yok adama da yazık darlamayın birbirinizi. İnsanlar ne hayatlar yaşıyor anlatsam ağlarsınız. Mutluluklar diliyorum şimdiden

Back
X