• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sıkılmış

Sen şartlardan bunalıp sarmişsın olayi iyice alevlendirme bir kahve iç sevdiğin birşeye yoğunlaş.Şu illada takintini bırak diyorum.Ateşe körükle gitmek xorundamisin.Bırak elindeki körüğü sakince yere .Bir kahvaltı bir guleryuz bir konusma çok mu imkansız
Evet ilişkilerde böyleyim ateşe körükle gidiyorum diğer türlü kendimi kötü hissediyorum normal olmadığını biliyorum ama böyle😭

Annemin eşi tüm dünya maçlarını izliyor kendi bilgisayarında, annemin de hobisi var bütün gün dikiş dikiyor. İkisi de birbirine dokunmuyor. Gün içinde yemeği birlikte hazırlıyorlar, kahvelerini birlikte içiyorlar, biraz yürüyüş yapıp kendi zevklerine tekrar dönüyorlar. Emekli olmalarına rağmen bütün birbirlerine maruz kalmıyorlar. Dünyada hiçbir insanın sürekli birlikte bir şey yapmak isteyeceğini sanmıyorum ben, adama biraz alan açın. Yemek yerken, kahve içerken sohbetinizi edin sonrası herkesin mola ihtiyacıdır, yapmayın.

Dimi ben de böyle düşünüyorum peki siz eşinize söyler misiniz bu tarz laflar?
Ilerde soyler miyim bilmem, buyuk konusmayi sevmiyorum. Ama 13 yillik evliligimde simdiye kadar soylemedim. Zaten soylesem cok buyuk olay olur, esim bosanmaya goturur mu mevzuyu bilmiyorum ama iliskimiz asla eskisi gibi olmaz orani net. Bi insan bu cumleyi kuruyosa karsindakinden vazgecmis demektir bana gore. Kirmaya kiyabiliyo demektir.

Ağır bir cümle evet ama çok bunalınca ağzından çıkmış ve gerçeği yansıtmıyor da olabilir, biraz gözlemleyin deme sebebim o.

Başka bir terapist deneyebilirsiniz, kodlanmış program gibi bir şey değil terapi süreci, belki farklı bir terapistle daha iyi ilerlersiniz, süreç olarak da kolay olmuyor insanın 40 senedir getirdiği olumsuz yönleri törpülemek, aylarca seanslarca çabalamak gerekiyor. Tamamen hiçbir zaman yok olmaz can çıkar huy çıkmaz derler zaten, ama en azından azalır, törpülenir.

Avrupa liglerine kadar izliyorsa demek ki iş sadece takımla alakalı değil, eşiniz futbol sporunu da seviyor. Bu adama maç izleme derseniz kısıtlanmış hissetmesi normal.
Evet gözlemliycem ama diyelim anlık bir öfkeyl söyledi her şey düzeldi unutmaz beynim bunu kendimi biliyorum. başka bir tartışmada söylerim bana bunu demiştin diye çok sağlıksız dimi😭

Ilerde soyler miyim bilmem, buyuk konusmayi sevmiyorum. Ama 13 yillik evliligimde simdiye kadar soylemedim. Zaten soylesem cok buyuk olay olur, esim bosanmaya goturur mu mevzuyu bilmiyorum ama iliskimiz asla eskisi gibi olmaz orani net. Bi insan bu cumleyi kuruyosa karsindakinden vazgecmis demektir bana gore. Kirmaya kiyabiliyo demektir.
Ben cok kez söyledim ama😭

Bütün yazılanlara şöyle bir göz gezdirdim. Şimdi sürekli dip dibesiniz sen de biraz kafaya takan cinstensin biz kadınlar hepimiz biraz böyleyiz ben de kafaya takarım. Eşin biraz haklı sürekli dip dibesiniz ve sen onun zevklerine karışıyorsun. O sana bu şekilde karışıyor mu. Bunalmış olması çok normal ben her gün eşimle dip dibe olsam bir süre sonra derim açılın kendimi bir yerlere atmam lazım benim gezmeye, tozmaya, alışverişe, arkadaşlarıma, aileme. Benim eşim akşam gelir haber izler ben de hemen telefona size takılıyorum mesela şunu izleme bunu izleme demem. Sonra gününü anlatır güleriz dedikodu yaparız. Ben ekşi mayama bakarım onu beslerim ondan bahsederim mesela o hiç anlamaz suratıma bakar😂 geçen maç açmış ben hiç sevmem o da milli maçları izler birlikte oturduk izledik ben izlemedim telefona baktım. Ya da hiç sevmediğim bir şey olursa kulaklığımı takarım telefondan bir şey izlerim. O da aynı şekilde ben korku filmi severim o sevmez biliyorum açınca o telefona bakar ben izlerim hep böyle değil ama hiç birimiz birimize şunu yapma demeyiz. Karışmayız. Dün kv ye gittik hamileyim. Karnın bayağı çıktı dar giymiştim normalde asla giydiklerime karışmaz ama kv laf ediyor çok büyük ihtimalle kızdı bana böyle dap dar mı giyinilir diye ben hemen onun odasına gittim uzun hırka giydim üzerime kv şöyle giyin böyle giyin dedi uzun tunik tesettür tarzı olur anne dedim geçtim. Yine bildiğimi pkuycam herkes biliyor bunu ama çıkışlar yapmıyorum bu da sevilmemi sağlıyor ortamlarda nazımı çekiyorlar başka bir zaman ayağa bile kaldırmadılar beni hamileyim diye kaynım eliyle hazırlayıp önüme koydu yiyecekleri. Ben orada şunu istemem bunu istemem size ne giydiğimden çıkardığımdan yapsam ortamda buz gibi hava esecekti daha önce öyleydim. Şimdi küçük küçük naif naif yapıyorum yapacağım her şeyi. Bir de trip evlilikte inan hiç çekilmiyor yapmamaya gayret et. Bir saat falan yap bari hiç kafam kaldırmıyor benim böyle şeyleri.

iki yorumum var, birincisi normal dusuncem ikincisi yazdiginiz bir seye karsilik size yorumum.
1) e sıkılmış olabilir, evlilik cok sıkıcı birsey.
hemen ayrilmayi, yoluna bakmayi dusunene kadar sorsaydiniz ya neden, siz de kendi sıkıldığınız seyleri soyleyip çözüm bulmuyorsunuz? ben de "eski hayatim daha güzeldi, sıkıldım" demistim esime yeni evliyken, "ben yoluma bakayim o zaman" demedi, o da memnun olmadigi seyi anlatti bir orta yol ve birkac cozum bulduk- uyguladik. o zamandan beri yine keyifli bir evliligimiz var. aylar gecti ayni hislerim olmadi
2) bu yorumu gordukten sonra fikrim degisti
ilgisiz eşim kumar bağımlısı eşim ailesine düşkün
siz de bu koca olmayacak adamdan sıkılmişsiniz zaten, kac bosanma konusu acmissiniz gecen seneden beri. belli ki düzelmesi zor bunca sey ile. daha fazla oyalanmayin, inceldigi yerden kopsun gitsin artik.
yoksa iki sene sonra yine gelip "mutsuzuz bosanmak istiyoruz ama adim atamadik" diye konu acarsiniz. olan su mutsuz evde çürüyen gençligınize olur

Belli ki iki tarafli cok hatalar var. Yukarda yazan arkadaslarin tavsiyelerine kulak verebilirsin evliligini devam ettirmeyi dusunuyosan.
Evet benim de çok var. Onun çabasına bağlı şu anki süreç ama

iki yorumum var, birincisi normal dusuncem ikincisi yazdiginiz bir seye karsilik size yorumum.
1) e sıkılmış olabilir, evlilik cok sıkıcı birsey.
hemen ayrilmayi, yoluna bakmayi dusunene kadar sorsaydiniz ya neden, siz de kendi sıkıldığınız seyleri soyleyip çözüm bulmuyorsunuz? ben de "eski hayatim daha güzeldi, sıkıldım" demistim esime yeni evliyken, "ben yoluma bakayim o zaman" demedi, o da memnun olmadigi seyi anlatti bir orta yol ve birkac cozum bulduk- uyguladik. o zamandan beri yine keyifli bir evliligimiz var. aylar gecti ayni hislerim olmadi
2) bu yorumu gordukten sonra fikrim degisti

siz de bu koca olmayacak adamdan sıkılmişsiniz zaten, kac bosanma konusu acmissiniz gecen seneden beri. belli ki düzelmesi zor bunca sey ile. daha fazla oyalanmayin, inceldigi yerden kopsun gitsin artik.
yoksa iki sene sonra yine gelip "mutsuzuz bosanmak istiyoruz ama adim atamadik" diye konu acarsiniz. olan su mutsuz evde çürüyen gençligınize olur
Alıntıladığınız yorum kime ait acaba ?

Konu zaten maç değil direkt benim siz sağlıklı hareket edebiliyorsunuz kararlar verebiliyorsunuz böyle yorumları okuyunca farkına varıyorum tekrar sağlıksız yönlerimin ama yenemedim ben bu durumu malesef
Yardım alacaksınız o zaman. Terapi sihirli değnek değil bir iki seansta 35-40 yıldır biriktirdiğiniz sorunlarınızı düzeltemez.

Ben cok kez söyledim ama😭
Siz çok kez söyleyince bir şey yok ama eşiniz söyleyince mi sorun oldu?
Maç izlemesin ne yapsın deyince bir cevabınız yok.
Bir de nasıl söylediniğiniz, öncesinde nelere gereksiz yere müdahale edip, trip attığınız da önemli.
Sizin ağzınızdan defalarca çıkmış bir söz eşiniz için önemini yitirmiştir. Bunun için şoka girmeniz de olayları nasıl abarttığınızı gösteriyor aslında. Bir de konunun hemen sonrasında konuşulacak diye bir şey yok. Yetişkin insansınız bu isteğinizi de kontrol edebilmeniz lazım.

Ben futbol seven erkek sevmem. Eşimi de buna göre seçtim. Adamın umurunda değil futbol. Bizim evimizde konu edilmez bile. Ancak dün akşamki maçtan bizim bile haberimiz vardı çünkü anladığım kadarıyla önemli bir maçtı. Siz adam malatyaspor maçını izlemiş gibi davranıyorsunuz.

Ve evet bir kadın bütün dizileri izlemek isteyebilir. Eşi eğer onu öyle seçip beğenip evlendiyse laf söylemeye hakkı yok. Dizi sevmeyen bir kadın bulsaydı deriz.

Evlilikte iki taraf da birbirinin keyiflerine, alışkanlıklarına saygı göstermek zorunda. Siz saygı göstermek bir tarafa olay çıkartıyorsunuz. Bu adam sıkılmasın da ne yapsın?
ay hakikaten ya futbol, play station, teknolojik seylerden hic haz etmem, tv bile izlemem. fanatik sevgililerim oldu koklaştim gectim - bana uyan , evde tv istemeyen birini aldim.
sanki adam sevgiliyken "futbol ne sacma ya 11 erkek kosup duruyor" diyordu da evlendi bir anda avrupa ligini bile izler oldu.
sevgiliyken kendi evinde,agasinda, stadyumda maclari takip eden adamlar (nasilsa bensiz ne guzel zaman gecirsin erkek arkadaslariyla) diye hosgoruluyor hic dusunmuyorlar bu futbol biten birsey degil her hafta her hafta mac mi izleyecegim diye, basiyorlar nikahi.
sonra derbi günü TV kapatip adami kışkırtıyor.
alternatif de yok, "izleme bugun tiyatro biletimiz var, bugun yildonumu izleme" falan da degil. "izleme, ben istemiyorum otur evde sıkılalım beraber"
sonra adam bıktım diyince agrin gidiyor.
e bıktırma

Genel olarak zaten hep yalnız yaşamış aile hayatı bilmeyen biriydi ve dün küçük bir tartışmada sıkıldım artık dedi. Neyden sıkıldın dedim senden, evlilikten dedi.
Hiç uyuyamadım sürekli uyur uyanıktım gece boyunca. Tabi o bebekler gibi uyudu. Ama benim içime öküz oturdu sanki, aşırı kaygılı ve stresliyim. Beyin olarak çok iyi hissediyorum kendimi tamam diyorum olabilir normal dünynın sonu değil. Dürüstçe söyledi en azından ne güzel önüme bakayım diyorum ama hala şoktayım. Bir yandan zoruma gidiyor o psikolijiyi yaşayanlar anlar belki değersizlik mi desem tam adını koyamıyorum bir de ne yapıcam hiç b planım yok çıkmazdayım bir yandan. Ama yine de güçlü hissediyorum kendimi. Sadece nasık bir yol izliycem o konuda şu an sudan çıkmış balık gibiyim.
Bir evlilik illaki kavga gürültü ile bitmez,dürüst olup içinden gelenleri söylemiş,bana göre senden sıkıldım demesi bitmesi için çok geçerli bir sebep,bunu söylemesi ileride olacaklarında sinyali aslında,görmezden gelmek kavga gürültü iki çocuktan sonra boşanmaya gider,o lafın altındaki gerçek niyeti anlayın bence,sakin bir şekilde konuşun lafın gelişimi söylenmiş gerçekten sizinle olmaktanmı sıkılmış netleştirin ona göre karar verin.

Evet ilişkilerde böyleyim ateşe körükle gidiyorum diğer türlü kendimi kötü hissediyorum normal olmadığını biliyorum ama böyle😭
Normal değilsin demedim alışkanlık olmuştur o davranış kalıbı.Değisebilir üzerinde çalışırsan bu gün başls mesela olayı büyütmeyi bırak .

Kalkar kalkmaz eşin açma bu konuyu bı aysin adam önce .Bı enerjiyi değiştir canım ne var ya bunda atla deve degilki.Rahatla

Dün gece konuşmak istedim yarın konuşuruz dedi ki benim huyumu biliyor ben o an meseleyi çözmezsem çok kötü oluyorum ben kaygılı o kaçıngan bağlanan malesef. Konuşamadık yani şimdi bugün nasıl olacak bilmiyorum ben açmasam belki o da açmayacak ben de açmak istemiyorum konuyu kırılan benim çünkü

Madem boşanmak istemiyorsunuz şu an konuyu zorlamak yerine biraz alan tanımanız daha doğru olabilir. Çünkü o zaten konuşmayı ertelemiş, üstüne gitmen onu daha da uzaklaştırabilir. Ama bu demek değil ki tamamen susacaksın. Bir süre sonra, sakin bir zamanda bu konuyu agresif davranmadan tekrar açman en sağlıklısı. Konuşmak istemediği halde konuşursanız konu istemediğiniz şekilde bitebilir. Ayrıca boşanma ile ilgili birden fazla konu açmışsınız ama buna rağmen hiç bir planınız yokmuş. Bu saatten sonra ister boşanın ister boşanmayın ama iş arasanız iyi olur.

Back
X