• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sıkılmış

Bakış açısı saygı duyuyorum. Ama bir kadın her diziyi izlese kocası bir gün şu diziyi izleme dese de aynı şeyi mi söylerdiniz? Nedense konu erkeklerin maç izlemesi olunca tüm kadınlsr normal görüyor ama tersi olsa kadına her diziyi de izleme denirdi. Zaten avrupla liglerini bile izliyor bu maçı da izlemeyebilirdi bana göre.
Ben futbol seven erkek sevmem. Eşimi de buna göre seçtim. Adamın umurunda değil futbol. Bizim evimizde konu edilmez bile. Ancak dün akşamki maçtan bizim bile haberimiz vardı çünkü anladığım kadarıyla önemli bir maçtı. Siz adam malatyaspor maçını izlemiş gibi davranıyorsunuz.

Ve evet bir kadın bütün dizileri izlemek isteyebilir. Eşi eğer onu öyle seçip beğenip evlendiyse laf söylemeye hakkı yok. Dizi sevmeyen bir kadın bulsaydı deriz.

Evlilikte iki taraf da birbirinin keyiflerine, alışkanlıklarına saygı göstermek zorunda. Siz saygı göstermek bir tarafa olay çıkartıyorsunuz. Bu adam sıkılmasın da ne yapsın?

Uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık çok da güzel yazmışsınız. Evet tam o yaş sınırında evlendik biz de.
Bu cümle benim için çok ağır geliyor aklımdan hiç çıkmıuor sürekli kulaklarımda çınlıyor bu söz. Hiç bir şey olmamış gibi davranamam kendimi biliyorum.
Birşey diyeceğim herşeyi kendine karşı gibi gorme takıntı yapma bırak bu kez dağınık kalsın.Belki huysuz bir günü evet bazen hicbirsey olmamış gibi davranılır sıcağı sıcağına ucu bucagi olmayan tartışmalara girmekten iyidir .Konusmaninda bir zamanı var bazen

Izlemeyip ne yapacaktiniz diye sordum cevap vermedin. Derbi maçı da izlenir ayrıca, daha önce de yazdım. Çok dip dibe duruyorsaniz bir cafede falan çalışamaz mi haftanın bir kaç günü? Ya da kütüphanede? Hobiyle sporla olmaz diyorsun da yapıyor musun bunları? Çok sikayetleniyorsun sanki ya bilemedim. Evlenmeden önce nasıl zaman geçiriyordunuz
Bilmiyorum planım yoktu izlmeseydi düşünürdüm. Cafede falan çalışmayı sevmiyor gitmez yani. Yapıyorum tenis ve dil kursum var. Evlenmeden önce ikimizde çalışıyorduk haliyle çok özlemiş oluyorduk haftasonu birbirimizi. Minnoş minnoş takılıyorduk. Evet biraz memnuniyetsiz biriyim gıcık huylarım var törpülemeye de çalışıyorum ama karakter neyse o değişmiyor tamamen.

Ben futbol seven erkek sevmem. Eşimi de buna göre seçtim. Adamın umurunda değil futbol. Bizim evimizde konu edilmez bile. Ancak dün akşamki maçtan bizim bile haberimiz vardı çünkü anladığım kadarıyla önemli bir maçtı. Siz adam malatyaspor maçını izlemiş gibi davranıyorsunuz.

Ve evet bir kadın bütün dizileri izlemek isteyebilir. Eşi eğer onu öyle seçip beğenip evlendiyse laf söylemeye hakkı yok. Dizi sevmeyen bir kadın bulsaydı deriz.

Evlilikte iki taraf da birbirinin keyiflerine, alışkanlıklarına saygı göstermek zorunda. Siz saygı göstermek bir tarafa olay çıkartıyorsunuz. Bu adam sıkılmasın da ne yapsın?
Evlenmeden önce benle dışardayken yeri geliyor kendi takımının maçını izlemiyordu. Yani önüme koysalardı bu günleri ben de evlenmezdim.

Bilmiyorum planım yoktu izlmeseydi düşünürdüm. Cafede falan çalışmayı sevmiyor gitmez yani. Yapıyorum tenis ve dil kursum var. Evlenmeden önce ikimizde çalışıyorduk haliyle çok özlemiş oluyorduk haftasonu birbirimizi. Minnoş minnoş takılıyorduk. Evet biraz memnuniyetsiz biriyim gıcık huylarım var törpülemeye de çalışıyorum ama karakter neyse o değişmiyor tamamen.
Yani sırf huysuzluktan kavga çıkardınız.

Birşey diyeceğim herşeyi kendine karşı gibi gorme takıntı yapma bırak bu kez dağınık kalsın.Belki huysuz bir günü evet bazen hicbirsey olmamış gibi davranılır sıcağı sıcağına ucu bucagi olmayan tartışmalara girmekten iyidir .Konusmaninda bir zamanı var bazen
Yok ayırt ediliyor kişilerden ve yorumlarından o ,seni biliyorum merak etme. Ne konuşacağız bilmiyorum uyanınca hiç bir fikrim yok.

Evlenmeden önce benle dışardayken yeri geliyor kendi takımının maçını izlemiyordu. Yani önüme koysalardı bu günleri ben de evlenmezdim.
Kendi takımı olması bile eleme sebebiydi benim için işte.

Evlilik hayatımızı izletseler hepimiz vazgeçerdik evlenmekten. Ama işin içine girince idare ediyoruz, törpüleniyoruz, alışıyoruz. Siz her şey benim keyfime göre olsun istiyorsunuz. Karşınızdaki insanın bundan eninde sonunda sıkılacağı belli.

Yok ayırt ediliyor kişilerden ve yorumlarından o ,seni biliyorum merak etme. Ne konuşacağız bilmiyorum uyanınca hiç bir fikrim yok.
Tatlım olur öyle şeyler ben burayı değil seni kastettim güzel bir kahvalti yaparsınız kendi kendini yeme kuruntularla kedi gibi olursun oda alttan alırsa . Düşünüp düşünüp sorun yumağı yapma hop konuya açma .Biraz rahatlat kendini enerjini değiştir.Belki diyecek adam anlık dedim kızdım özür dilerim.Sen şimdi kurup büyütme içinde bunu

Rahat bırak canım kafani onu rahat bırak .Herşey hemen o anda hallalocak diye birşey yok.Hemen bi panik halinde dünya batmış gibi yapma.Sen çık bir kahve iç onuda bırak kendi haline .Bir güç topla bir nefes al.Bence rahatla konuyu da bırak o açsın birşey diyecekse
İşte ben onu yapamıyorum yani bir yartışma varsa o an çözülmeli netleşmeli ya barışcaz ya ayrılcaz bunu yenemiyorum bi türlü terapi de aldım faydası olmadı. Bu sefer ilk defa tamam dedm çünkü sanırım bana ilk kez sıkıldım evlilikten demesini beynim ayrılık olarak algıladı ve net olduğu için tamam dedm uzatmadım.

Kız bi laftan bu kadar etkilenilir mi ?
Can yakmak için demiş. Acıtmış da..
Kaç senelik evlisiniz, ne yaşandı ki ?
Sen de ne old tam yazmamışsın.
Bu laftan etkilenmicek de neyden etkilenecek ayol. Normallestirmeyelim bence bunu. Senden sıkıldım cümlesini duymak benim için dümdüz boşanma sebebi.

İşte ben onu yapamıyorum yani bir yartışma varsa o an çözülmeli netleşmeli ya barışcaz ya ayrılcaz bunu yenemiyorum bi türlü terapi de aldım faydası olmadı. Bu sefer ilk defa tamam dedm çünkü sanırım bana ilk kez sıkıldım evlilikten demesini beynim ayrılık olarak algıladı ve net olduğu için tamam dedm uzatmadım.
Hala evde demi bu adam içerde uyuyor net işte .Basar giderdi mesela .Tekrar terapi al birşeyler yap.Kafays takma konusu için.Hayst net değil ya bu kadar başımıza gelecek kazalar için hayat önden haberim veriyor .Yap bı kahve iç temiz hava al biraz .

Kendi takımı olması bile eleme sebebiydi benim için işte.

Evlilik hayatımızı izletseler hepimiz vazgeçerdik evlenmekten. Ama işin içine girince idare ediyoruz, törpüleniyoruz, alışıyoruz. Siz her şey benim keyfime göre olsun istiyorsunuz. Karşınızdaki insanın bundan eninde sonunda sıkılacağı belli.
Konu zaten maç değil direkt benim siz sağlıklı hareket edebiliyorsunuz kararlar verebiliyorsunuz böyle yorumları okuyunca farkına varıyorum tekrar sağlıksız yönlerimin ama yenemedim ben bu durumu malesef

Bu laftan etkilenmicek de neyden etkilenecek ayol. Normallestirmeyelim bence bunu. Senden sıkıldım cümlesini duymak benim için dümdüz boşanma sebebi.
Ama o sizsiniz banada eşim bir kere dedi oymuş geldi nasıl gönlümü alacağını bilemedi bin takla attı oymuş dahada yok .Durumdan sıkılabilir cinleri başına toplanmış olabilir hayat yorgunluğu olabilir dinamik her ilişki farklı .Bende bu kadar gönül alıp seviyorum diye gölete edince bende seviyorum bosamadim yani.Genele bakmak lazım bazen her cümleye takılmamak gerekli .Hakaret kovma ekstrem durumlar olur o farklı .Tekrarlamiyorsa her kelime için boşansa insanlar evli insan kalmaz.

Hala evde demi bu adam içerde uyuyor net işte .Basar giderdi mesela .Tekrar terapi al birşeyler yap.Kafays takma konusu için.Hayst net değil ya bu kadar başımıza gelecek kazalar için hayat önden haberim veriyor .Yap bı kahve iç temiz hava al biraz .
Gidecek yeri olsaydı giderdi belki de. Gerçi olsa ben de giderdim şöyle bir dağ evim falan

Dimi ben de böyle düşünüyorum peki siz eşinize söyler misiniz bu tarz laflar?

Gidecek yeri olsaydı giderdi belki de. Gerçi olsa ben de giderdim şöyle bir dağ evim falan
Sen şartlardan bunalıp sarmişsın olayi iyice alevlendirme bir kahve iç sevdiğin birşeye yoğunlaş.Şu illada takintini bırak diyorum.Ateşe körükle gitmek xorundamisin.Bırak elindeki körüğü sakince yere .Bir kahvaltı bir guleryuz bir konusma çok mu imkansız

Ama o sizsiniz banada eşim bir kere dedi oymuş geldi nasıl gönlümü alacağını bilemedi bin takla attı oymuş dahada yok .Durumdan sıkılabilir cinleri başına toplanmış olabilir hayat yorgunluğu olabilir dinamik her ilişki farklı .Bende bu kadar gönül alıp seviyorum diye gölete edince bende seviyorum bosamadim yani.Genele bakmak lazım bazen her cümleye takılmamak gerekli .Hakaret kovma ekstrem durumlar olur o farklı .Tekrarlamiyorsa her kelime için boşansa insanlar evli insan kalmaz.
Hani simdi diyosunya 'hakaret kovma' vs gibi ekstrem durumlar haric diye.. 'Senden ve evlilikten sıkıldım' benim icin iste o hakaret ve ekstrem kategorisine giriyor. Sadece bir laf deyip gecemem, cunku arkasinda onu o lafi soylemeye getiren ne duygular ne dusunceler var kim bilir? Insan dusunmedigi bi lafi oylesine soylemez anlik sinirle. Zaten icinde vardir, bastiriyodur, sinir aninda bastirma gucunu kaybeder ve soyler. Yani maskenin ardindaki gercek dusuncesi buymus demek ki. Durumdan sıkıldıysa durumdan sıkıldım desin. Yani 'oyun oynamama karismandan biktim, mac izlememe laf etmenden sıkıldım' filan gibi. Ama direk senden sıkıldım cumlesini normal karsilamam mumkun degil.

Uzun uzun yazmışsınız elinize sağlık çok da güzel yazmışsınız. Evet tam o yaş sınırında evlendik biz de.
Bu cümle benim için çok ağır geliyor aklımdan hiç çıkmıuor sürekli kulaklarımda çınlıyor bu söz. Hiç bir şey olmamış gibi davranamam kendimi biliyorum.
Ağır bir cümle evet ama çok bunalınca ağzından çıkmış ve gerçeği yansıtmıyor da olabilir, biraz gözlemleyin deme sebebim o.
İnanır mısınız terapiye gittim ama sadece soru cevap gibi geçti bir sonuç alamadım. O yüzden keşke ilacı olsa alsam diyorum. Geçinmeye gönlüm var yok değil ama söylenen söz çok ağır değil mi sizce de?
Başka bir terapist deneyebilirsiniz, kodlanmış program gibi bir şey değil terapi süreci, belki farklı bir terapistle daha iyi ilerlersiniz, süreç olarak da kolay olmuyor insanın 40 senedir getirdiği olumsuz yönleri törpülemek, aylarca seanslarca çabalamak gerekiyor. Tamamen hiçbir zaman yok olmaz can çıkar huy çıkmaz derler zaten, ama en azından azalır, törpülenir.
Bakış açısı saygı duyuyorum. Ama bir kadın her diziyi izlese kocası bir gün şu diziyi izleme dese de aynı şeyi mi söylerdiniz? Nedense konu erkeklerin maç izlemesi olunca tüm kadınlsr normal görüyor ama tersi olsa kadına her diziyi de izleme denirdi. Zaten avrupla liglerini bile izliyor bu maçı da izlemeyebilirdi bana göre.
Avrupa liglerine kadar izliyorsa demek ki iş sadece takımla alakalı değil, eşiniz futbol sporunu da seviyor. Bu adama maç izleme derseniz kısıtlanmış hissetmesi normal.

Genel olarak zaten hep yalnız yaşamış aile hayatı bilmeyen biriydi ve dün küçük bir tartışmada sıkıldım artık dedi. Neyden sıkıldın dedim senden, evlilikten dedi.
Hiç uyuyamadım sürekli uyur uyanıktım gece boyunca. Tabi o bebekler gibi uyudu. Ama benim içime öküz oturdu sanki, aşırı kaygılı ve stresliyim. Beyin olarak çok iyi hissediyorum kendimi tamam diyorum olabilir normal dünynın sonu değil. Dürüstçe söyledi en azından ne güzel önüme bakayım diyorum ama hala şoktayım. Bir yandan zoruma gidiyor o psikolijiyi yaşayanlar anlar belki değersizlik mi desem tam adını koyamıyorum bir de ne yapıcam hiç b planım yok çıkmazdayım bir yandan. Ama yine de güçlü hissediyorum kendimi. Sadece nasık bir yol izliycem o konuda şu an sudan çıkmış balık gibiyim.
Evlenmek zor, devam ettirmek zor, ayrılırsan ne yapacaksın o da zor.mamudo kurban niye doğdun 😁😁 gülüyorum artık.

Back
X