• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim psikolojimin iyi olmadığını söyledi

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
bikaç gündür eşimle aramızda boşanma konusu var.son 3 gündürde konuşmuyoduk.en sonunda akşam oturup sakin kafayla konuşmaya karar verdik.o söyledi,ben söyledim ve orta yolu bulmaya çalıştık.benim evliliği yürütemediğimi,hem iş hem ev hem çocuk ...altından kalkamadığımı,zorlandığımı söyledi.düşününce haklı gibime geldi...sen iyi değilsin dedi.acaba ben gerçekten sorunlumuyum anlamıyorum.(((((((

altından kalkamıyorsun derken bir öneride bulundu mu mesela yardım etmek gibi yada çalışma evde otur gibi ne bileyim yardımcı tutalım gibi. önemli olan çözüm bulmak.

Son düzenleme:
bikaç gündür eşimle aramızda boşanma konusu var.son 3 gündürde konuşmuyoduk.en sonunda akşam oturup sakin kafayla konuşmaya karar verdik.o söyledi,ben söyledim ve orta yolu bulmaya çalıştık.benim evliliği yürütemediğimi,hem iş hem ev hem çocuk ...altından kalkamadığımı,zorlandığımı söyledi.düşününce haklı gibime geldi...sen iyi değilsin dedi.acaba ben gerçekten sorunlumuyum anlamıyorum.(((((((

Evliliği yürütmek sadece kadına ait bir sorumluluk değil Sevgili sevimli_cirkin, her iki tarafın sorumluluğu. Hem ev, hem iş, hem çocuk zaten bir kişinin altından kalkması mümkün olmayan bir durum. Kimse biyonik kadın değil. Ayrıca bu görevler kadına ait değil. Eşinizle eşitlikçi bir dağılıma rağmen bir şeyler sorumluluk taşıma anlamında yolunda gitmiyorsa, tabii ki dikkatlice bakmak lazım. Ama bunların yürümüyor olması evliliğin bitmesi için tek başına sebep değil.
Şimdi yapmanız gereken eşinizle bir evlilik terapistine başvurarak, önce durum tespiti yaptırmak. Sonrasında da yapılması gerekenler nelerse, onları yapmak.

Back