Eşim öfkesini kontrol edemiyor bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim

Herkes yine sizin eşinizi boşanmış sizden maşallah 😅

Eşinizin düzeltmek için bir çabası var bu size değer verdiğini gösteriyor. Siz bu süreçte kırılmakta haklısınız belki bir seans aile terapisi alsanız eşiniz ne hissettiğinizi anlayabilir ve bu öfkesini yönetmeye yardımcı olabilir.
Onuda denedik aile terapisine gittik ama psikologumuz eşimle devam etmek istediğini söyledi.Çünkü eşinizin öfkesini kontrol edememe problemi var ve önce bunun düzeltilmesi gerekiyor dedi

Kendi bildiğimi söyleyeyim genel konuşacak tıbbi bilgim yok😌 tiroid ile ilgili olabilir. Kızım 3 aylıkken tesadüfen hipertiroid olduğumu öğrendim ilaç kullandım. Kontrole gitmeden önce eşime “sence iyileşmiş miyimdir?” diye sordum. Eşim “iyileşmişsindir eskisi kadar herşeye patlamıyorsun” dedi🙈
Şaka bir yana benim hipertiroid geçti ama eşiniz kadar olmasa da ani parlama ve tahammülsüzlük çabuk öfkelenme bende de var. Psikologdan verim alamamıştım bence bu iş için psikanalitik yöntemler daha işlevsel çünkü çocukluktaki düğümler çözülmeden davranış değişikliği olacağını zannetmiyorum
Haklısınız tiroidlerle alakalı bir durum olabilir çünkü eşimin babasındada var tiroid ve o da bu şekilde sinirleniyor herşeye.Değerlere baktırmakta fayda var.İlaç tedavisi ile geçiyor mu peki bu ?

Kendi bildiğimi söyleyeyim genel konuşacak tıbbi bilgim yok😌 tiroid ile ilgili olabilir. Kızım 3 aylıkken tesadüfen hipertiroid olduğumu öğrendim ilaç kullandım. Kontrole gitmeden önce eşime “sence iyileşmiş miyimdir?” diye sordum. Eşim “iyileşmişsindir eskisi kadar herşeye patlamıyorsun” dedi🙈
Şaka bir yana benim hipertiroid geçti ama eşiniz kadar olmasa da ani parlama ve tahammülsüzlük çabuk öfkelenme bende de var. Psikologdan verim alamamıştım bence bu iş için psikanalitik yöntemler daha işlevsel çünkü çocukluktaki düğümler çözülmeden davranış değişikliği olacağını zannetmiyorum
Haklısınız tiroidlerle alakalı bir durum olabilir çünkü eşimin babasındada var tiroid ve o da bu şekilde sinirleniyor herşeye.Değerlere baktırmakta fayda var.İlaç tedavisi ile geçiyor mu peki bu
Henüz 1 yıllık evlisiniz ben ilk yılımı düşünüyorum da bizim de sebebini hatırlamadığımız ama sonucunu çok iyi hatırladığımız pek çok saçma kavgamız vardı. 2 yıllık flört dönemine rağmen.
Bence ilk yıl bir sınır belirleme ve güç savaşı ile geçiyor. Yıllar içinde tepkiler olgunlaşıyor iki taraf birbirinin hassasiyetine saygı duymaya başlıyor. Ama yine de bu durum eşinizin dürtüsel davranışları için yeterli bir açıklama değil. Yarın öbür gün hayırlısıyla çocuğunuz olduğunda bu davranış biçimleri bir silsile olarak ona da aktarılacak
Bu sebeple çocuk istemiyorum zaten.Çünkü bu kavga ve huzursuzluk ortamına bir çocuğun girmesi ve bu ortamda büyümesi çok sağlıksız olur

Aaa evet çok mantıklı. Benim eşimde de var 😿 Allah şifa versin gerçekten sebebi bu olabilir vücut bağışıklık geliştiriyor alışıyor fark edilmiyor bedensel olarak çoğu zaman sanırım ama cidden ani öfke patlamalarının sebebi bu olabilir uzmanı değilim yaşayan biriyim sadece

Güzel bir yorum yapmışsınız teşekkür ederim.Evet ama bende insanım benimde duygu düşüncelerim var biri karşımda bağırıp sesini yükseltince ister istemez bende tırmanıyorum.Onun bu yaptığına sesimi çıkartmadıkça sürekli kendini haklı görecek ve bu hareketlerine devam edecektir
Yok ben tamamen susun demedim sinir anında susmak çok zor olsa da karşılık vermeyin dedim, daha bugün sinir anında karşılık verdiğim için olay büyüdü çıldırdım, kendim karar aldım sinir anında susacağım sakinleşince tatlı tatlı konuşacağım. Ve bazen o kadar gereksiz şeyler üzerine çok büyük kavgalar çıkıyor ki… ve az önce de yazan biri vardı altına da yazdım eşimde kronik tiroid yetmezliği varmış 6 ay önce tesadüfen öğrendik, halen değerleri düzelmedi. mutlaka değerlerine baktırın. Ha ben bu adam hasta onun için aniden patlıyor diyebiliyor muyum, hayır. Karşılık veriyorum uzadıkçaaaaa uzuyor. 10 dakika sussam pişman olup gelecek belki 10 dakikalık kavga oluyor 3-4 saatlik mevzu. Kırıcı laflar sonunda yorgun düşen bir evlilik…

Haklısınız tiroidlerle alakalı bir durum olabilir çünkü eşimin babasındada var tiroid ve o da bu şekilde sinirleniyor herşeye.Değerlere baktırmakta fayda var.İlaç tedavisi ile geçiyor mu peki bu ?
Ben ilaç kullandım yeterli oldu ama dr hamilelik sonrası olduğunu zaten geçeceğini söylemişti şimdi farklı çeşitleri farklı dereceleri var ama hepsi için tıbbi çözüm var. En baş edilmeyeni bile ameliyatla çözülüyor. Tsh T3 ve T4 değerlerine baktırması ilk adım.

Merhabalar güzel hanımlar.Birşey danışmak istiyorum sizlere,henüz 1 yıllık bir evliliğim var eşimle onun öncesindede 3 yıl sevgililik sürecimiz oldu.4 yıldır tanıyorum kendisini ve eşimin öfke problemi var.İkimizde çalışıyoruz vardiyalı bazen o işe gidiyor ben geliyorum eve ya da o evde olduğunda da ben işe gitmiş oluyorum iki,üç günde bir denk gelebiliyoruz anca.O denk geldiğimiz gündede tartışma kaçınılmaz oluyor.Karşılıklı tartışmalarda eşim öfkesini kontrol edemiyor sinirlendiği zaman dışarıda olsun evde olsun sesini yükseltip bağırıyor.Evde neysede dışarıda bunu yapınca çok rencide oluyorum.Babası emekli astsubay,eşimde askeri okulda okumuş birkaç yıl,asker kökeni var yani.Ondan kaynaklıda olabilir bu bilmiyorum.Sinirlendiğinde şiddet vs..olmuyor hiçbir şekilde sadece o an sesini yükseltip bağırıyor evdeysek kapıları çarpıyor,elinde bir nesne varsa onu atıyor yere öfkesini bu şekilde çıkarıyor.Hani saman alevi derler ya aynen öyle parlıyor ve hemen sönüyor.O an bende sinirleniyorum böyle şeyler yaptığı için karşılıklı bağırışıyoruz ben bir odaya o bir odaya gidiyor.Aradan yarım saat bile geçmeden yanıma gelip hiçbirşey olmamış gibi davranmaya,benimle şakalaşıp beni öpmeye çalışıyor.Hatasının farkına varıp özür diliyor kendisini affettirmeye çalışıyor ama bu beni çok yormaya başladı henüz 1 yıllık evliyiz 2 günde bir bu bahsettiğim olayı yaşıyoruz biz ve evliliğimizde yıpranıyor bu şekilde.Ve bana artık samimide gelmiyor 2 günde bir böyle yapıyor gelip özür diliyor bir daha olmayacak vs. 2 gün sonra bir daha başa sarıyoruz.Şuan psikologa gidiyor kendisi öfke probleminden dolayı 3,4 seans oldu ama henüz verim göremedik biliyorum uzun bir süreç bu fakat bende çok yoruldum artık.Beni çok seviyor değer veriyor bunu hissettiriyorda ama ah şu öfke problemi olmasa.Nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum bazen öyle durumlar oluyor ki benimde canıma tak ediyor ve boşanmak istiyorum net karar verip eşimde ağlıyor üzülüyor boşanmak istemediğini bu konuda kendiside değişmek istediğini ve bu sebeple psikologa gittiğini söylüyor ikna ediyor beni ama 2 gün sonunda yine aynı şeyler.Sizlere sorum nasıl bir yol izlemeliyim kendi ailemede anlatamıyorum akılları kalmasın üzülmesinler diye.Ama bu şekildede mutsuz oluyorum sürekli.Değerli yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim zaman ayırdığınız için 🙏🏻🫶🏻
Bağırmanın bi üstü vurmak. El bi kere kalkarsa da bidaha inmez

benimde ünideyken böyle sevgilim vardı. sinir hastasıydı. her şeye sinirlenir bağırır. sabah uyandığımda acaba neye bugün sinirlenip bağıracakta kavga edicez diye uyanırdım. dediğiniz gibi dışardayken insanların içinde bağırır. rezil ederdi. sonra hiç bişey olmamış gibi. özür dilemeler beni affetler.
ayrıldım zor kurtuldum. ayrılınca tehditler filan. bi de siz üstüne evlenmişsiniz. sevgiliyken de böyleymiş. hiç mi değeriniz yok. ben böyle birine 1 sene zor dayandım valla. boşanmayacaksanız çocuk yapmayın bu adamdan.

Yok ben tamamen susun demedim sinir anında susmak çok zor olsa da karşılık vermeyin dedim, daha bugün sinir anında karşılık verdiğim için olay büyüdü çıldırdım, kendim karar aldım sinir anında susacağım sakinleşince tatlı tatlı konuşacağım. Ve bazen o kadar gereksiz şeyler üzerine çok büyük kavgalar çıkıyor ki… ve az önce de yazan biri vardı altına da yazdım eşimde kronik tiroid yetmezliği varmış 6 ay önce tesadüfen öğrendik, halen değerleri düzelmedi. mutlaka değerlerine baktırın. Ha ben bu adam hasta onun için aniden patlıyor diyebiliyor muyum, hayır. Karşılık veriyorum uzadıkçaaaaa uzuyor. 10 dakika sussam pişman olup gelecek belki 10 dakikalık kavga oluyor 3-4 saatlik mevzu. Kırıcı laflar sonunda yorgun düşen bir evlilik…
Evet haklısınız ama keşke becerebilsek susmayı.Ben çok denedim yapamıyorum biri karşımda sesini yükseltip bağırınca ister istemez bende turmanıyorum.Çok zor gerçekten

Ben ilaç kullandım yeterli oldu ama dr hamilelik sonrası olduğunu zaten geçeceğini söylemişti şimdi farklı çeşitleri farklı dereceleri var ama hepsi için tıbbi çözüm var. En baş edilmeyeni bile ameliyatla çözülüyor. Tsh T3 ve T4 değerlerine baktırması ilk adım.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Baktıracağım eşimin değerlerine bende

Bağırmanın bi üstü vurmak. El bi kere kalkarsa da bidaha

benimde ünideyken böyle sevgilim vardı. sinir hastasıydı. her şeye sinirlenir bağırır. sabah uyandığımda acaba neye bugün sinirlenip bağıracakta kavga edicez diye uyanırdım. dediğiniz gibi dışardayken insanların içinde bağırır. rezil ederdi. sonra hiç bişey olmamış gibi. özür dilemeler beni affetler.
ayrıldım zor kurtuldum. ayrılınca tehditler filan. bi de siz üstüne evlenmişsiniz. sevgiliyken de böyleymiş. hiç mi değeriniz yok. ben böyle birine 1 sene zor dayandım valla. boşanmayacaksanız çocuk yapmayın bu adamdan.
Bende çocuk yapmayı düşünmüyorum zaten.Böyle insanlar hayat enerjisini emiyor insanın.Sonumuz hayır olsun ne diyeyim

Boşanmayla Gözünü korkutsan bile devam eder. Adı üstünde öfke kontrolü yok.
Alttan almayı başarabilirsen işe yarar ama eşinden tiksinirsin. Psikolojik destek en güzeli

Off birkaç yere aynısını anneme yapmışlığım var. Utanç verici cidden. Zor bir durum. Ama destek alıyormuş zaten sorunun farkında. Olmadı psikiyatri doktoruna da gitsin. Çözülemeyecek bir şey değil kesinlikle ama kendisinin bunu istemesi lazım.

daha ileri şekilde şiddet uygulayan bi karaktersiz tanıdık var. o bi ara psikologa gitmiş ilaç vermiş dr . kullanmıyomuş son zamanlarda. en son ufacık bişeyden cinnet geçirmiş karakolluk oldular evi mahvetmiş ruh hastası. bilerek kullanmıyomuş benim bişeyim yok diye. çevresi yalvar yakar al şu ilaçlarını demiş onlarında üstüne yürümüş falan filann... demek ki öfke kontorlü için psikologlar bir çözüm bulabiliyor
Çözümü var zaten ama kişi işte buradaki gibi kendi istemiyorsa yapacak bir şey kalmıyor.

Madem yapıp edip pişman oluyor, siz susun gerçekten benim de yapamadığım bir şey bu çok çok zor. Ama artık bende deneyeceğim. O an sussam uzamayacak illa uzatıyorum. Sinirli insan zaten laftan anlamaz sinir anında. Sadece alev atıyoruz o an. Asker polis çocuklarının gerçekten büyük bir sıkıntısı bu. Baskı altında bağır çağır yetişiyorlar ceremesini eşleri çocukları çekiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Susun efendim hep beraber susalım. Sinir anında Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyoruz. Şimdi bunu sitedeki boşanın eziklenmeyinciler beğenmeyecek ama Evlilikler yıpranıyor bu şekilde. Davranış örüntülerini değiştirmek lazım. Madem şiddet vs de yok. Sonunda pişman da oluyor hiiiiiç üzerinize alınmayın sinirlendiğinde. İçinizden yüze kadar filan sayın. Sakinlestiğinde geçti mi deyip tatlı tatlı konuşun veya gidin bir kahve yapın sinirin geçtiyse gel oturup sohbet edelim her an göremiyoruz birbirimizi deyin. Her şeye karşılık vermemek en doğrusu
Bu adamın yaptıklarını birkaç kere bu kadar abartılı olmasa da yapmış biri olarak söylüyorum. Hatta bin beterini bile yapmıştım.
Evet biraz bu durumdan utanması için bağırıp çağırmak yerine kırıldığınızı belli etmek kurşun etkisi yaratıyor ama rencide etmeden kesinlikle terapi alması gerekirse ilaç kullanması gerektiği söylenmeli. Asla yanaşmıyorsa maalesef boşanma dışında çare kalmaz çünkü insan içinde rencide edilmek çok onur kırıcı bir şey. Can sıkıcı bir durum. Bir de asla konu sahibi bu durum çözülmeden çocuk yapmasın.
Konu sahibinin eşi psikoloğa gidiyormuş

O kadar gereksiz konulardan tartışma çıkarıyor ki anlatamam.Mesela kendisine doğum günü için ayakkabı aldım istiyordu zaten alıcam diyordu bende kendi zevkime göre birşey beğendim sipariş verdim.Dün avm ye gittiğimizde beğenecek mi acaba diye sipariş ettiğim ayakkabı modelini gösterdim nasıl sence bu model olarak dedim.Hiç beğenmedim benim tarzım değil dedi.Bende söyledim sana bu ayakkabıdan sipariş verdim beğenirsin diye düşündüm dedim.Bağırmaya başladı avm de girdiğimiz mağazanın içinde.Kime sordunda bunu sipariş ediyorsun ben bunu giymek zorunda mıyım kendi kafana göre ayakkabı seçip birde sipariş veriyorsun demeye bağırmaya başladı.Tek suçum doğum günü yaklaştığı için ona hediye almaktı.Bu bir örneğiydi mesela bunun gibi bir sürü şey
Çok tanidik geldi bu davranışlar benim eşimde aynı ne yazık ki gereksiz yere bağırıp sinirlendiği oluyor çok zor durumlar yaşıyor insan ama sanırım bunun çözümü üzerine gitmemek hatasını kendisinin anlamaya çalışmasına izin verin seni çok iyi anliyorum

Çoğu kez sakin bir zamanda sakin bir dille konuşmaya çalıştım ama değişen en ufak birşey olmadı.Yine başa sardı malesef
Ve Eger profesyonel destek almazsa, bu katlanarak devam edecek. Ve ileride senin icin kendinden bile nefret edecegin noktaya gelecek. Sakin unutma sen ailenin kucuk prensesiydin, elalemin adaminin seni hirpalamasi icin buyutmediler seni.

Fevri hareketle kesip atma, uzlasmaci ol once. Dene. Ama o da belirli bir noktaya kadar. Bu arada paralelde cift terapisti de tavsiye ederim.

Ayrica kan degerlerine de baktirt

Benim tsh cok yuksek cikiyor levetiron 100 luk kullaniyorum sivilce artti bu yuzden mi oluyorki halsizim uykum var hep ameliyat olunca geciyormu peki

X