Eşim öfkesini kontrol edemiyor bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim

O kadar gereksiz konulardan tartışma çıkarıyor ki anlatamam.Mesela kendisine doğum günü için ayakkabı aldım istiyordu zaten alıcam diyordu bende kendi zevkime göre birşey beğendim sipariş verdim.Dün avm ye gittiğimizde beğenecek mi acaba diye sipariş ettiğim ayakkabı modelini gösterdim nasıl sence bu model olarak dedim.Hiç beğenmedim benim tarzım değil dedi.Bende söyledim sana bu ayakkabıdan sipariş verdim beğenirsin diye düşündüm dedim.Bağırmaya başladı avm de girdiğimiz mağazanın içinde.Kime sordunda bunu sipariş ediyorsun ben bunu giymek zorunda mıyım kendi kafana göre ayakkabı seçip birde sipariş veriyorsun demeye bağırmaya başladı.Tek suçum doğum günü yaklaştığı için ona hediye almaktı.Bu bir örneğiydi mesela bunun gibi bir sürü şey
ama bu çok çocukça. böyle biriyle ömür geçmez. Allah yardımcınız olsun.

Maalesef ben tıbbi tedavi dışında psikoterapilerin ise yarayacağını sanmıyorum. Çocukluk ergenlik yetişkinlik donemi bu seklde geçtiyse artık yerleşmiş bir karakteristlik özellik olmuş olabilir. Babası asker kökenli demişsiniz belkide aile de sürekli bağıran çağıran bir baba ile büyüdü bunu bilemeyiz ama ailenin etkisi olduğu belli

Sanki benim eşimi anlatmışsınız. 8yil oldu değişmedi. Onun o sinirli halini görünce o anda evi terk edip gitmek istiyorum resmen hele 10dk snra bişey olmamış gibi sırtına almaya çalışmalar gidiklamalar elimde oklava kovaliyorum evde. Sırf bunun için aldım hamur için falan değil. Sinir ediyor beni. Ama benim eşimin babasida aynı. Kayinpederim yanında melek ama kayınvalideme ve çocuklarına karşı asla öyle değil. Eşim bazen oturup ağlıyor ne gorduysek öyle büyüdük böyle birine donustum diye ama keşke kendi degisebilse bende çözüm bulamadim
Allah yardımcımız olsun gerçekten zor bir durum çekilecek gibi değil

peki herkese karşı böyle mi? öfke kontrol problemi olan kişiler başkalarına karşı da kontrol edemezler. bu anlattığınız öfke kontrolünden çok size değer vermediği kanısını uyandırdı bende açıkçası.
Evet herkese karşı böyle malesef kendisi

1 yıllık evlilikte sokakta bağırmalar, evdeyse yine bağır kapı çarp elindekileri at... Zaten iki üç günde bir denk geliyormuşsunuz sevgi neresinde bu işin? Birde şiddet yok diyorsunuz bundan ala şiddet mi olur? Bir yılda böyle olmuş, ikinci yıl da şiddeti de başlar. Sonrasında Allah korusun belki daha beteri. Ben size sevgisini göremedim, böyle bir insanla ömür geçirmek istememde...

önce sesini yükseltir, sonra duvarlara vurur. özürler diler.siz barışırsnız.
bundan cesaretle eşyaalrı fırlatmaya, masa devirmeye başlar.
bir şekilde affeder kendinizi onun kırdıklarını temizlerken bulursunuz.

ama cok seviyor cok değer veriyordur. sadık ilgili anlayışlıdır.
aradan 1-2 yıl geçer. hafiften omzunuzu sokmaya itip kakmaya başlar.

devam edrsinz.
bir gün gelir tartışırken üstünüze yastık fırlatır ve dövmek için üstünüze yürür. omzlarıınıza vurmaya başlar.
sinir krizi geçirirsiniz polis gelir.
ayrılırsınız peşinizi bırakmaz.

sarhoştum der. bana büyü yapılmıstı der vs...

bana bundan oldu. su an ilk kriterim öfke kontrolü olan biri olması. bana bir şeyyapar mı korkusu tasımıyor musunuz?

önce sesini yükseltir, sonra duvarlara vurur. özürler diler.siz barışırsnız.
bundan cesaretle eşyaalrı fırlatmaya, masa devirmeye başlar.
bir şekilde affeder kendinizi onun kırdıklarını temizlerken bulursunuz.

ama cok seviyor cok değer veriyordur. sadık ilgili anlayışlıdır.
aradan 1-2 yıl geçer. hafiften omzunuzu sokmaya itip kakmaya başlar.

devam edrsinz.
bir gün gelir tartışırken üstünüze yastık fırlatır ve dövmek için üstünüze yürür. omzlarıınıza vurmaya başlar.
sinir krizi geçirirsiniz polis gelir.
ayrılırsınız peşinizi bırakmaz.

sarhoştum der. bana büyü yapılmıstı der vs...

bana bundan oldu. su an ilk kriterim öfke kontrolü olan biri olması. bana bir şeyyapar mı korkusu tasımıyor musunuz?
Haklısınız sanırım bizimkininde gideceği yer orası olacak.Bende düşünüyorum ayrılmayı fakat psikolojik olarak hazır hissedemiyorum şuan hep bir korku var içimde bana zarar verebileceğinden değil nasıl boşanacağım ailem nasıl karşılayacak diye.

1 yıllık evlilikte sokakta bağırmalar, evdeyse yine bağır kapı çarp elindekileri at... Zaten iki üç günde bir denk geliyormuşsunuz sevgi neresinde bu işin? Birde şiddet yok diyorsunuz bundan ala şiddet mi olur? Bir yılda böyle olmuş, ikinci yıl da şiddeti de başlar. Sonrasında Allah korusun belki daha beteri. Ben size sevgisini göremedim, böyle bir insanla ömür geçirmek istememde...
Fiziksel şiddet yok ama psikolojik şiddetten bahsetmiştim zaten konu içerisinde.Çok dayanabileceğimi düşünmüyorum zaten.Çünkü benimde psikolojimi bozmuş durumda kendisi

Madem yapıp edip pişman oluyor, siz susun gerçekten benim de yapamadığım bir şey bu çok çok zor. Ama artık bende deneyeceğim. O an sussam uzamayacak illa uzatıyorum. Sinirli insan zaten laftan anlamaz sinir anında. Sadece alev atıyoruz o an. Asker polis çocuklarının gerçekten büyük bir sıkıntısı bu. Baskı altında bağır çağır yetişiyorlar ceremesini eşleri çocukları çekiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Susun efendim hep beraber susalım. Sinir anında Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyoruz. Şimdi bunu sitedeki boşanın eziklenmeyinciler beğenmeyecek ama Evlilikler yıpranıyor bu şekilde. Davranış örüntülerini değiştirmek lazım. Madem şiddet vs de yok. Sonunda pişman da oluyor hiiiiiç üzerinize alınmayın sinirlendiğinde. İçinizden yüze kadar filan sayın. Sakinlestiğinde geçti mi deyip tatlı tatlı konuşun veya gidin bir kahve yapın sinirin geçtiyse gel oturup sohbet edelim her an göremiyoruz birbirimizi deyin. Her şeye karşılık vermemek en doğrusu

Herkes yine sizin eşinizi boşanmış sizden maşallah 😅

Eşinizin düzeltmek için bir çabası var bu size değer verdiğini gösteriyor. Siz bu süreçte kırılmakta haklısınız belki bir seans aile terapisi alsanız eşiniz ne hissettiğinizi anlayabilir ve bu öfkesini yönetmeye yardımcı olabilir.

Kan değerlerinde baktırmamız gereken şey nedir ? Hani bu öfkeli halinin sebebi ne oluyor
Kendi bildiğimi söyleyeyim genel konuşacak tıbbi bilgim yok😌 tiroid ile ilgili olabilir. Kızım 3 aylıkken tesadüfen hipertiroid olduğumu öğrendim ilaç kullandım. Kontrole gitmeden önce eşime “sence iyileşmiş miyimdir?” diye sordum. Eşim “iyileşmişsindir eskisi kadar herşeye patlamıyorsun” dedi🙈
Şaka bir yana benim hipertiroid geçti ama eşiniz kadar olmasa da ani parlama ve tahammülsüzlük çabuk öfkelenme bende de var. Psikologdan verim alamamıştım bence bu iş için psikanalitik yöntemler daha işlevsel çünkü çocukluktaki düğümler çözülmeden davranış değişikliği olacağını zannetmiyorum

Henüz 1 yıllık evlisiniz ben ilk yılımı düşünüyorum da bizim de sebebini hatırlamadığımız ama sonucunu çok iyi hatırladığımız pek çok saçma kavgamız vardı. 2 yıllık flört dönemine rağmen.
Bence ilk yıl bir sınır belirleme ve güç savaşı ile geçiyor. Yıllar içinde tepkiler olgunlaşıyor iki taraf birbirinin hassasiyetine saygı duymaya başlıyor. Ama yine de bu durum eşinizin dürtüsel davranışları için yeterli bir açıklama değil. Yarın öbür gün hayırlısıyla çocuğunuz olduğunda bu davranış biçimleri bir silsile olarak ona da aktarılacak

Madem yapıp edip pişman oluyor, siz susun gerçekten benim de yapamadığım bir şey bu çok çok zor. Ama artık bende deneyeceğim. O an sussam uzamayacak illa uzatıyorum. Sinirli insan zaten laftan anlamaz sinir anında. Sadece alev atıyoruz o an. Asker polis çocuklarının gerçekten büyük bir sıkıntısı bu. Baskı altında bağır çağır yetişiyorlar ceremesini eşleri çocukları çekiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Susun efendim hep beraber susalım. Sinir anında Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyoruz. Şimdi bunu sitedeki boşanın eziklenmeyinciler beğenmeyecek ama Evlilikler yıpranıyor bu şekilde. Davranış örüntülerini değiştirmek lazım. Madem şiddet vs de yok. Sonunda pişman da oluyor hiiiiiç üzerinize alınmayın sinirlendiğinde. İçinizden yüze kadar filan sayın. Sakinlestiğinde geçti mi deyip tatlı tatlı konuşun veya gidin bir kahve yapın sinirin geçtiyse gel oturup sohbet edelim her an göremiyoruz birbirimizi deyin. Her şeye karşılık vermemek en doğrusu
Güzel bir yorum yapmışsınız teşekkür ederim.Evet ama bende insanım benimde duygu düşüncelerim var biri karşımda bağırıp sesini yükseltince ister istemez bende tırmanıyorum.Onun bu yaptığına sesimi çıkartmadıkça sürekli kendini haklı görecek ve bu hareketlerine devam edecektir

X