Eşim Neden Böyle Yaptı Bana Güvenmedi mi ??

Düğünden gelen para ya da banka faizi vb. de nedir Allah aşkına ? Çok da tın çok da fifi yani. Hayy'dan gelen Hû'ya gider. Dün var mıydı bu paralar? Siz bir meşakkat gösterdiniz mi onları elde etmek için? Hayır. Boş yere ne sıkıyorsunuz canınızı böyle şeylere? Kendi alın terinle kazandığım üç kuruş paran varsa gayrısının canı cehenneme be canım yıpratma böyle şeylerle kendini.

Ne bicim erkekler var butun altinlar benim bankamda kasada bir kere olsun bana altin nerde nicin demedi hepsi senin der ve az altin yok yani tenezül bile etmez

Karısı kocasına, kocası karısına güvenmiyor. Ikisine ait olan parayı her ikisi de yarın birgün terkedilirsem diye kendini garanti altına almak için zimmetine geçirmeye çalışıyor. Hani nerede evliliğin temel taşları? Sevgi, saygı, güven, fedakarlık.... Bir de daha yolun başındasınız, ilerisini düşünemiyorum bile!!!

Senin durumuni biliyorum canim cok buyuk sanssizlik,neredeyse olmayacak birsey gelmis basina ama dedigin gibi neyse ki meslegin var ailen arkanda Allah sana saglik verdigi surece dimdik ayakta olacaksin insallah,keske kadinlarimiz da senin kadar guclu olsalar,olabilseler

Ben çalışıyorum. Esimde. Maddi işleri başında konuştuk ben ilgilenmek istemedim. Eşime devrettim. Belli bir para alırım maastan. Gerisi hep onun. Birikimi de o yapar harcamayı da. Neden anlattım. Esime güveniyorum. Çok da önemli değil para. Ne olursa olsun evliyiz. Her şey ortak. Ayrıca erkekler ne olursa olsun aile reisi mantığı ile hareket ediyor. Çok takmayın.

Ustune bir bardak soguk su ic. Bastan yatirmicaktin.

Bence evin reisi olmaya çalışıyor. Lafindan bu belli çünkü. Para bende olmalı demiş ya. Faiz i yanlış söylemesi de seni ikna etmek için. Ben sana guvenmedigini dusunmedim ama sanki ağırlık koymaya kalkiyor. Yani ben evin reisiyim, bende duracak, ben cekip ceviricem gibi...

Simdi seni kaybetmek istese sana derki benim uzerime yatcak sen kimsin o bi derdi ama seni yalan faiz oranindiyerek altinj kendi hesabina yatirmis simdi yeni evlisiniz millet bastan o kadar yuz verme ipleri eline berme diyen sacma alil verenlerde vardir simdi ekonomik ozgurlugu olunca seni birakir gider diyenlerde vardir simdi belki korkmustilur kafasinda kurmustur onemli olan huzurun ve bu konunun uzerine dusme iyi ve tatli zamanda konusarak coz emi ona anlat bazi seyleri

Simdi sen bunlara takilma o simdi basta nasik hdierse iyle gider gibu endiseler icinde guya agirligini koyuyor sen ona hep onun yaninda olacagini ve ona saygi duydugunu soyle mutlaka donup dolasip ofa yanlis yaptiginu anlucaktir evliligin yeni zamanlarinda okur boyle seyler

Konuyu okuyunca kendi durumumuz geldi aklima .
Yeni evliydik bizde altinlari bozdurup bankaya yatirdik evde durmasin diye,benim ustumeydi hesap ama ben hic demedim oyle bisey.
Bankaci bize sordu faizli mi hesap diye hayor dedik,israrla bize oyle bi hesap acmak ustemisti,bizde israrla hayir demistik,adamin suratindaki mallara bak hele ifadesini asla unutamam.
Nooldu faizlide olsa olnasada bozulan altin gider,harcanir.
Hesap senin ustunede olsa olmasada o para harcanir,iki gun sonra cocugunuz olunca masraflar cogaliyor ve el kenardaki paraya kayiveriyor.
Kesinlikle araniza maddi konu sokma derim,bak ters tepiyo.
Evi gecindiren o size harcadiktan sonra bi sorun yok bence.
Tabi harcanmasa daha guzel,sonra karsimiza ev fursati cikti pesinatimiz olmadigi icin kacurdik,paramiz dursaydi ev sahibi olacaktik.
Hersey nasip,kismet sıkma canini hersey duzelir.

Evet ilk evlendiginde erkek eve gelen elktrik parasina bile laf soyler yok su niye fazla tuttu bu niye biyle cok zorlanicak ama sen esimsin diyip tatli dille soylersen alismasi kolay olur ama inan evliliklerde erkekler hep boyle oluyor ama gecer herseye alisirlar para konularida kapanir

Bu arada hepimiz malesef kenarinda kosesinden faize bulasiyoruz malesef,ama guzel kardesim bilerekte direk faiz sokma evine derim,ozaman iste ozaman paranizin hic ama hic bereketi olmaz.
Tabi benimki bi temenni herkezin hayati kendine...
Su bi gercekki ilk evlenince ne erkel ev gecindirmekten anliyo ne kadin tutumlu olup idare etmekten hersey zamamla oturuyo,maddi konulari araya sokmamak gerekir.
Hele kadin calismiyosa bence hic erkegin isine karismamali cunki kazanan o harcayan o parasi bitince sıkıntıya girecek yine o.
Ben kackere yapacagi kredi cekme hamlelerinde esimi uyardim ve hep hakli ciktim.
Ama adimiz kadin ne biliriz demiiii onlar herseyin en iyisini en mikemmelini bilirler.

Bu düğünde takılan altınların kimin hesabına yatacağı bence çok tatsız ve gereksiz bi konu. O kağıdın üzerinde ne yazdığınin ne önemi var ki? Bende tüm altınları bozdurunca eşimin adına bi hesaba yatmasına ses cikarmamistim. Şimdi böyle dedim bi çok kişinin feminen duyguları kabaracak ama :) olsun. Adam kendisini çok bişi sandı o sıra :) sansın. Sonra ne oldu? Arabadir borçtur harçtir derken 5senede 5 gramı kalmadi.

Eğer zaten esin öyle ince hesaplar yapıp elinden alma niyetindeyse emin ol hesap senin adına olsa bile yapar. Bence konu eşim bana güvenmiyo mu değil de acaba ben eşime güvenmiyo muyum olmalıydı :)
Tabi ki seni ille de takilarini eşinin adına ver diye telkin edemem ama böyle ufak bi fedakarlık onun sana bakış açısını daha bi başka yapabilir. Ne bilim egosu tatmin olmuş bi erkek daha bi farklı yasiyo sanki...

Vallahi bu bölüme ne zaman girsem şok oluyorum.Her şeyinizi eşinizin ailesi yapmış zaten ,annesi para isterse tabiki verecek.Adamların kendi paralarını onlardan esirgiyorsunuz ya pes doğrusu..
Kayın babanızın yerinde olsam ; ev ya da araba alacak olsanız asla yardim etmem artik size.

Bende bu yeni gelinleri anlamiyorum.kp sizi borcsuz harcsiz evlendirmis. Size ailenize bir kurus sorun cikarmamis ustelik 15 bin mihir sozu vermis.birde sizin is guc yok anladgm kadariyla.hatta takilan altinlarin buyuk bir kismini kp takmis.siz hala esim bana guvenmiyor derdindesiniz... bence siz bosluktan takilacak bisryler ariyorsunuz.sakinola esinize bunu yansitip paragoz durumuna dusmeyin.

Yanlis dusunuyosun. Altini bilememde, mihir onemli bir husus

Vay ben çok ucuza gitmişim harbiden konu sahibi anlata anlata bitiremedi şaka bi yana ihtiyacımız yoksa bozdurmazdım bu muhabbetlerde olmazdı bide şu faiz olayına girmeyin artık günah veya değil sanki herkes aynı düşünmek zorunda

Yanlis dusunuyosun. Altini bilememde, mihir onemli bir husus
Mihir bosanma durumunda verilir,erkek esinin ayrilik durumunda bir yillik gecimini saglamakla gorevlidir buna mihir denir,bosanma yoksa o parayi vermekle mukellef degildir kaldi ki bu da resmi nikahin olmadigi donemlerde kadinlarin maddi haklarini korumak icin verilmis bir haktir,artik resmi nikah var medeni kanun zaten kadini koruyor,mihir artik gecerli bile degil cunku gerek kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…