buna bu şekilde bakmayın şimdi nasıl evlendikten sonra edinilen malllar boşanınca ikiye bölünüyorsa kadının hakkı da korunuyorsa mehir ozamanlarda buna benzer yapılan bir anlaşma tabi ne kadar uyuluyor uygulandı orası muamma
Helal sana ama haziran konmak daha zahmetsiz:)))Sanki bu mihirler trilyon.. Meslek sahibi olmak mihir diye dertlenmekten çok daha kolay ya.
altinlar ve mihir gelinindir lafini artik bu devirde gecerli gormuyorum,ortak oldugunu dusunuyorum,kimin uzerine yatirilirsa yatirilsin sorun olmamali ve dillendirilmemeli
Altinlarin hakkiniz oldugunu dusunuyorsunuz,esinizin ailesi evliliginiz icin herseyi maddi olarak ustlenmis,peki siz ne yaptiniz?evlenirken ailenizin evinden maddi degeri yuksek olabilecek ev araba vs getirdiniz mi?sadece sahsiniza ait bir mulkunuz var mi da altinlari kendinize ait goruyorsunuz?
Hayır mihir diye tutturan kadın, mihrin düzenlendiği o kurallar bütününde kadına neden miras hak ettirmemiş diye düşünmez, gelir burda mihir bize bilmemnerden hak der.
Madem mihir hak, mirastanda feragat et o zmn.
Yoo o işine gelmez ama.
miras konusunu anlayamadım benHayır mihir diye tutturan kadın, mihrin düzenlendiği o kurallar bütününde kadına neden miras hak ettirmemiş diye düşünmez, gelir burda mihir bize bilmemnerden hak der.
Madem mihir hak, mirastanda feragat et o zmn.
Yoo o işine gelmez ama.
40 bin lirayla kendini garantiye alamazdin zaten canim,sende olsa ne olacak olmasa ne olacak?bosver,Allah korusun anlasamadiniz ayrildiniz 40 bin lirayla ne yapabileceksin?omur boyu yasayacak halin yok sonucta degil mi?bir meslegin ailen olmali seni garantiye alacak seyleryaklaşık 40 bin kadar tuttu. ve eşim hesap yalanı atarak daha doğrusu beniş kandırmaya calışarak birazda üzerine aldı alsın canı sagolsun ama keşke bu şekilde almasa idi..
En guzelini yapmissin canim,borc varken altinin olmus cebinde neye yarar?oder kurtulursun borcu,sonrasinda insan para biriktirir gene yapar altinini vesairesiniAslında tam da bu zamanda altınlar kadının hakkı evet.. Hukukta bunu soyluyor.Mihr zaten onun dinen.
Ama nedense erkekler oyle ya da böyle kendi hesaplarına alıyorlar altınları.
Hem kadını güvensizlikle suçluyorlar hemde kendileri bunu yapıyor.
Kadınlarda aman huzur bozulmasın diye kibar kibar konuşuyorlar..
Ben hepsini sattım. Borçlara yatırdım oldu bitti..
İyide sende onun üzerine yatirilmasini sorun etmissin. Bir fark goremedim .hayır ama ben herşeyi kendime ait görsedim.. zaten hesabıma alrdm bunun lafını sözünü atmedim.. ama o benm üzerime yatırılmasını sorun etti.
Şeriatta kiz cocukla erkek çocuk miras uzerinde ayni hakka sahip değiller. Onu diyor. Kadına bir erkeğe iki düşüyor.Mesajınızın miras hakkındaki kısmını anlamadım. Rica etsem anlatır mısınız ?
Offf yok oyle birsey ya bin yillik adetler,bu devirde mihir mi kaldi? Senin mihrin olsun 5bin,ne yapabileceksin o kadarcik parayla?omur boyu bozdur bozdur harca oh ne guzel yeter dimi?bu kadar kucuk hesaplar pesinde kosup da kadinligin degerini dusurmeseniz keskemihir demek Allahin kadina verdigi.bir hediye bir guven bir teminattir...dini konularin gercekten bu forumda bu kadar kucumsenmesini anliyamiyorum..ayrica konu sahibbi faiz cok gunahtir..elbet birgun fazlasiyla cikiyor..faize yatirmamak en basli cozum olabilirdi...evlilik guvene baglidir..
Degil mi amaSanki bu mihirler trilyon.. Meslek sahibi olmak mihir diye dertlenmekten çok daha kolay ya.
miras konusunu anlayamadım ben
Canim genel itibariyle yok mu esinden kazik yiyen var tabiiki ama evliligin artik ticari bir anlasmaya cevrilmis olmasi soz konusu,bu cok yanlisBen anlamıyorum eşine güvenmiyor musun ne farkeder, evlilikte sen ben mi olur cık cık gibi yorumları.
Yahu hanımlar bugün ak görünen yarın kara olmuyor mu?
Şu hayatta kim eşimden ömür boyu ters bir şey görmedim diyebilir, kaç kişi?
Hem %100 kimseye güvenmemek lazım, insanoğlu beşer şaşar diyoruz.
Hem de bir kadın böyle hesaplar yaptığında ne kadar itici diye nitelendiriyoruz.
Sizce de büyük bir çelişki yok mu ortada?
kadın mı istedi acaba yoksa kayınpeder kendimi teklif ettiMiras demişim kusura bakmayın. Bi önceki mesajınızda eskiden boşandıktan sonra mal paylaşımı ortak olmadığı için bi nevi böyle bi kural varmış demişsiniz ya, şiödi ortak o halde malvarlığından neden vaZgeçmiyor mihir isteyen kadın demek istemiştim. miras değil mal varlığı demeliydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?