eşim mi anormal yoksa arkadaşım mı?

Bencede eşiniz haklı çalışan bayan değilseniz ki çalışan bile olunsa akşamları eş evde bayan dışarda bana göre ters size şunu sormak isterim gündüzün suyumu çıktı...Tüm gün o komşu senin bu arkadaş benim diyip gezebilirsiniz.Ama akşam arkadaşa kahveye gitmek diğerine çaya hadi birde bara gidelim derseniz bir bayan olarak bende diğer arkadaşlar gibi 1 dakika orda durrr derimm..
Arkadaşınızı kötülemek istemiyorum ama aranıza biraz mesafe koyun akşamları eşiniz evde siz çayda barda hiç etik değil.İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır derler eşiniz aynı olayı yapsa emin olun buraya eşim akşamları hiç evde oturmuyor en az 3-4 akşam arkadaşlarıyla dışarda şimdi birde başıma bar çıktı yazıp bizlere eşim beni sevmiyor artık ona çekici gelmiyorum arkadaş çevresi fena vs,vs ne yapmalıyım derdiniz..
Eşiniz doğulu olabilir benim eşimde doğulu bana izin verse ki akşamları aslaaa izin vermez eşimi bırakıp gitmem sonuçda bayansın üstelik evli akşamlarını eşinle paylaş kimseyede eşin hakkında konuşmaları için izin verme anlattığın bayan için bir daha düşün dost olan seni zorda bırakmaz.Kısaca eşiniz normal arkadaşınız için aynı şeyi diyemiycem...:KK34:

arkadaşın sana göre fazla rahat canım bence. bu durumda sakın eşinde bi hata arama en doğrusunu yapıyor.adam sana gitme görüşme dememişki akşam o evdeyken bile sen arkadaşına gidebiliyormuşsun.buna bile izin vermeyen eşler var. sanki senin de bi bara gidesin varmış gibi geldi bana olmasa sormazdın eşine. arkadaşının eşi tamam git dedi diye normal senin eşin hayır dedi diye anormal değil merak etme :)

eşim müzisyen,
5 yıldır cesitli şehirlerde çeşitli barlar çeşitli konserler gördüm ama hiç burda bahsedilen tekinsiz,tehlikeli bir ortamla karşılaşmadım ,
bu tür olayların içinde biri olarak yorumlarınız çok ilginç geldi doğrusu.

Konu sahibi arkadas,
benimde en yakın arkadasımın eşi bazı şeylere izin vermez ben bunu bilirim baska sehirlerde oturmamıza ragmen,onun oturduğu sehre gittiğimde evine kadar giderim görüşmek için.bu kadar zamandr da dısarda bulusalım demedim bilirim çünkü eşi izin verse bile surat yapacak.vaktim olursa giderim evine vaktim olmassa bir daha ki gelişimde görüşürüz derim.
bence arkadasınız sizin aile hayatınıza daha saygılı davranmalı.

Son düzenleme:
bir de hanımlar eşim izin verir vermez muhabetleri gecince aklıma hep eski apartmanım gelir.
yaş ortalaması 50-55 cocukları evlenmiş torunları olmus kendi halinde ailelerdi.
her aksam bayanlar apartmanın önünde 12 lere kadar otururlardı.
hepsi de gençliklerinde eşim suna izin vermez eşim buna izin vermez diye gururla anlatırlardı.
bende bakardım onlara.
gençliklerinde eşleri sırf erkeklik olsun diye bu hanımların birçok şeyini dolaylı olarak da hayatlarını kısıtlamışlardı.sırf erkeklik olsun diye diyorum çünkü eşleri artık hanımlara karışmıyordu.bence birşeyi yaptı mı tam yapmalı kadının gençliğinde kısıtla izin verme ama yaş kemale erdiğinde umrunda olmasın!
ama sonuc olarak o yaşlara geldiklerinde ki hayatları şuydu
erkekler aksamları evlerinde tv seyrediyorlar hanımlarda bahçede çene calıyorlardı
benim gördüğüm eşleri hayatlarını kısıtlamışlar fakat kısıtladıklrı seylerin yerini doldurmamışlar.
eger doldurmuş olsalardı aksamlarını komsularla değil eşleriyle gecirirlerdi.
eger eşim bana birşeyi yapma diyorsa onun için sağlam bir sebep sunmalı.
mesela aksam kuzenime gidecem gitme diyorsa o aksam için bir planı olmalı.yoksa sırf erkeklik olsun diye gitme diyemez.
ben bu dünya geliş amacım eşimin erkeklik egosunu tatmin etmek değil.

Son düzenleme:
bir de hanımlar eşim izin verir vermez muhabetleri gecince aklıma hep eski apartmanım gelir.
yaş ortalaması 50-55 cocukları evlenmiş torunları olmus kendi halinde ailelerdi.
her aksam bayanlar apartmanın önünde 12 lere kadar otururlardı.
hepsi de gençliklerinde eşim suna izin vermez eşim buna izin vermez diye gururla anlatırlardı.
bende bakardım onlara.
gençliklerinde eşleri sırf erkeklik olsun diye bu hanımların birçok şeyini dolaylı olarak da hayatlarını kısıtlamışlardı.sırf erkeklik olsun diye diyorum çünkü eşleri artık hanımlara karışmıyordu.bence birşeyi yaptı mı tam yapmalı kadının gençliğinde kısıtla izin verme ama yaş kemale erdiğinde umrunda olmasın!
ama sonuc olarak o yaşlara geldiklerinde ki hayatları şuydu
erkekler aksamları evlerinde tv seyrediyorlar hanımlarda bahçede çene calıyorlardı
benim gördüğüm eşleri hayatlarını kısıtlamışlar fakat kısıtladıklrı seylerin yerini doldurmamışlar.
eger doldurmuş olsalardı aksamlarını komsularla değil eşleriyle gecirirlerdi.
eger eşim bana birşeyi yapma diyorsa onun için sağlam bir sebep sunmalı.
mesela aksam kuzenime gidecem gitme diyorsa o aksam için bir planı olmalı.yoksa sırf erkeklik olsun diye gitme diyemez.
ben bu dünya geliş amacım eşimin erkeklik egosunu tatmin etmek değil.

Bayıldım yorumunuza. İki kez okudum. Ve arkadaşıma ilettim hemen.

eşim müzisyen,
5 yıldır cesitli şehirlerde çeşitli barlar çeşitli konserler gördüm ama hiç burda bahsedilen tekinsiz,tehlikeli bir ortamla karşılaşmadım ,
bu tür olayların içinde biri olarak yorumlarınız çok ilginç geldi doğrusu.

Konu sahibi arkadas,
benimde en yakın arkadasımın eşi bazı şeylere izin vermez ben bunu bilirim baska sehirlerde oturmamıza ragmen,onun oturduğu sehre gittiğimde evine kadar giderim görüşmek için.bu kadar zamandr da dısarda bulusalım demedim bilirim çünkü eşi izin verse bile surat yapacak.vaktim olursa giderim evine vaktim olmassa bir daha ki gelişimde görüşürüz derim.
bence arkadasınız sizin aile hayatınıza daha saygılı davranmalı.

çok güzel yazmışsınız, televizyonun etkisiyle sanırım ya da kulaktan dolma şeylerle insanlar gece gidilen, içki servisi olan yerleri direk batakhane olarak görüyor :)

benim bir arkadaşımda öyledir. akşamları saat 8 gibi arar eşlerimiz evdeyken bide. çıkıp biraz hava alalım dolaşalım der kız kıza. her defasında ben bu saatte çıkamam diyorum ısrar ediyor anlamıyolar mı yahu kocamla aram bozulacak buna rağmen ısrar ediyor

Ataerkil toplumlarda erkek kadininin uydusu olmak ister. Bu dayatmaya biz kadinlarda bayiliriz.cagdas toplumlarda ise insanlarin ayri ayri sosyal hayati vardir.bu sosyal hayati saatlerle sinirlamadigimizda,namus meselesi haline gelir kolayca.geri kalmis ulkelerde biz kadinlar, erkeklerin bize malmisiz gibi sahi cikma egoizmini sevgi zannedip bununla gurur duyariz.oysaki beraberligin en onemli sarti guvendir.

Evli bir kadının kocasını evde bırakıp taksimde kızkıza bara gitmesi doğru değil bence.Eşin haklı.

Bence arkadasınızın ıstedıgı cok normal..Bu tur organızasyonlar gereklı dıye dusunuyorum..Çiftlerin birbirinden ayrı zaman gecırmesı gerek birbirini özlemek farklı bişeyler yapmak. Ama bu kısıden kısıye degısır tabı..Konser gıbı organızasyonlara katılanlarda kotu ınsanlar degıldır.Bende zevkle katıldıgım cogu eğlencemız oldu...Tabi bu kısının kendı tercıhı..Arkadasınızın esınız veya kendı ıstegınızle davete katılmama kararınıza ve aile kuramınıza saygı duymalı.

Son düzenleme:
Bana kalırsa ikisi de dengeyi bulamamış :)

Herksin yetiştirilme tarzı, hayat anlayışı, evlilik anlayışı farklıdır.
Bence evlilikte "izin" gibi bir durum söz konusu olmamalı (her iki taraf içinde) Çünkü bu "izin" saçmalığı arkadaşıma oturmaya gidebilir miyim ile başlar bugün dışarı çıkabilir miyim diye biter. Kaldı ki eşiniz sizden "izin" alıyor mu? Tabi bu verdiğim örnek uç, sizin evliliğinizde böyle olmayabilir; ama ben kendi hayatımda bunu uyguladım hep. Sevgili olduğumuz dönemde de şimdi de. "İzin" diye bir şey karşılıklı söz konusu dahi olmaz. Ben haber veririm, başka bir planı olup olmadığını sorarım; o da aynı şekilde benden izin almaz haber verir. Ki evliliklerde ben bu gibi şeylerin hoş karşılanması gerektiğini düşünüyorum. (KK kadınları çok kızacak bana yine :) İlla gidip barda eğlemek şart demiyorum hemen yanlış anlaşılmasın.

Arkadaşınıza gelince onunda sorunu sizin eşinizle sorun yaşayacağınızı bile bile bu derece ısrar etmesi. Hele birde üste çıkmaya çalışıp "doğulu ya" gibi bir cümle kullanması. Bunun doğu ve batı ile alakası yok. Nice batılılar var karısını sokağa bile çıkarmayan ve nice doğulular var ki gece gezmelerini normal bulan.

Eğer SİZ hayatınızdan memnunsanız, yani zaten öyle bardı cafeydi gece gezmesiydi çok umrunuzda değilse veya eşinizin size "hayır izin vermiyorum" demesi dokunmuyorsa koyverin gitsin, arkadaşınızda gerçek bir arkadaş gibi davranıp sizi ve eşinizi olduğunuz halinizle kabul etsin. Sonuçta herkes herkese ayak uydurmak zorunda değil.

Ama normali veya anormali aramak veya diğer evliliklerle evliliğinizi kıyaslamakta sanki yanlış gibi biraz. SİZİN eşiniz SİZİN evliliğiniz.

kadin evli cocuklu ve yeni cikan bi cocugun(erkek) konserine gidiyo,pardon??:KK19:
bu aynen liselilern her yakisikliya olup bitmesi gibi bisey
bence kocan cok hakli,o arkdasinda cok cok rahat
bence uzak dur, her mahallede tabiki farkli farkli gruplar var,baska bi gruba takil bence

bencede eşin haklı.. ama arkadaşının yaptığıda lüzumsuzluk gidemiyorsan anlaması gerekli.

ayda 1 bizde arkadaşlarla toplanıyoruz bu ay ramazan olduğu için dışarda toplanıp iftar yapalım dediler sadece 3kişi evliyiz diğer 10 tanesi bekar arkadaşlarımın ama eşim izin vermedi. neyapayım onlar için eşimle aramımı bozayım. Arkadaşlarımda anlayışlı ısrar etmezler zaten. doğulu batılı olmasıyla alakası yok. arkadaşın bu şekilde davranır aile yapına saygı duymazsa, sende onun aklına uyarsan huzurun tadın mahvolur. daha ısrar ederse tersle bence arkadaşını. beni anlamayan bi arkadaştanda bana hayır gelmez zaten küsersede uğurlar olsun

canım tabiki eşin haklı sen bekarmısın da öle hareket edeceksşinn,,aynı şeyyii eşininn yaptığını düşünn erkek arkadaslarıylaa erkek erkekğe hep takıldıklarını sen izin verirmisinn,,artık ewlisinn ewlii çiftlerle arkadaslık kurmanı tavsiye ederim canımm ...

eşin evdeyken kız arkadaşlarınla bar da ne işin var bacım:KK53:ben bu soruyu eşime sormazdım bile...bize ters gelir böyle şeyler der konuyu kapatırdım:KK30:

Eşinizin verdiği tepki gayet normal ama arkadaşınızın bu kadar ısrarcı olması normal değil bence sonuçta bu yüzden eşinizle aranız bozulabilir..
evli insanlar birbirinden ayrı vakit geçirir tabi bunda birşey yok ama vakit geçirdikleri ortam önemli..

X