eşim mi anormal yoksa arkadaşım mı?

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
34
mrb arkadaşlar benim bi kız arkadaşım var aynı yıl evlendik aynı semtte oturuyoruz. sorun eşimde mi yoksa arkadaşımda mı çözemiyorum.
mesela bu arkadaşım beni akşamları ya kendi evine yada komşularımız var yaşıtlarımız onların evine kahveye çaya çağırır akşam 9 da arar giderseim 12 ye kadar oturyoruz. eşim göndermez beni bazen ısrar ederim giderim ama yinede gönüllü değil surat asıyor. herneyse artık gitmiyorum zaten.
şimdide arkadaşım taksimde barda bi şarkıcı çocuk varmış ortak arkadaş vs. tanışmışlar onun konserine gidelim diye tutturdu. kızkıza gitceklermiş bi kaç arkadaşla beraber. neyse eşimden izin almaya çalıştım kesinlikle izin vermedi. yanında ben olmadan ne işin var barda dedi. benden böyle bişey istemen bile çok saçma dedi. üsteleyemedim aslında banada garip geliyo yetiştirilme tarzım sanırım. ama bunu arkadaşıma anlatamıyorum. ya ne varki ne olcakki kızkıza gitcez diyor. eşimin bu tür şeyler izin vermediğini biliyor ve çok garip karşılıyor. eşimde kızkıza gitceksiniz ama orda yabancı bi sürü erkek var sizde bi masada kızkıza eğlencekmisiniz diyor. eşimi normal karşılıyorum ama arkadaşımında etrafındakiler onunla aynı fikirdeler acaba benim eşimde bi anormallik mi var fazla mı maço yoksa her erkek böylemi yapıyor? lütfen evli ve bekar arkadaşlar tüm yorumlarınızı bekliyorum
okuduğunuz için tşk ederim

arkadaşım bence eşin haklı eğlenceksen beraber gitmelisiniz.. sen eşinin yalnız eğlenme isteğini nasıl karşılıyosun

arkadaşım bence eşin haklı eğlenceksen beraber gitmelisiniz.. sen eşinin yalnız eğlenme isteğini nasıl karşılıyosun

bende bensiz gitmesini istemem tabi. ben eşime hak veriyorum ama dediğim gibi arkadaşım ve çevresi çok yadırgıyorlar bende haliyle çelişkiye düşüyorum biz mi anormaliz diyorum mesela onun eşi izin veriyor hep benimki ise hiç vermiyor.

mrb arkadaşlar benim bi kız arkadaşım var aynı yıl evlendik aynı semtte oturuyoruz. sorun eşimde mi yoksa arkadaşımda mı çözemiyorum.
mesela bu arkadaşım beni akşamları ya kendi evine yada komşularımız var yaşıtlarımız onların evine kahveye çaya çağırır akşam 9 da arar giderseim 12 ye kadar oturyoruz. eşim göndermez beni bazen ısrar ederim giderim ama yinede gönüllü değil surat asıyor. herneyse artık gitmiyorum zaten.
şimdide arkadaşım taksimde barda bi şarkıcı çocuk varmış ortak arkadaş vs. tanışmışlar onun konserine gidelim diye tutturdu. kızkıza gitceklermiş bi kaç arkadaşla beraber. neyse eşimden izin almaya çalıştım kesinlikle izin vermedi. yanında ben olmadan ne işin var barda dedi. benden böyle bişey istemen bile çok saçma dedi. üsteleyemedim aslında banada garip geliyo yetiştirilme tarzım sanırım. ama bunu arkadaşıma anlatamıyorum. ya ne varki ne olcakki kızkıza gitcez diyor. eşimin bu tür şeyler izin vermediğini biliyor ve çok garip karşılıyor. eşimde kızkıza gitceksiniz ama orda yabancı bi sürü erkek var sizde bi masada kızkıza eğlencekmisiniz diyor. eşimi normal karşılıyorum ama arkadaşımında etrafındakiler onunla aynı fikirdeler acaba benim eşimde bi anormallik mi var fazla mı maço yoksa her erkek böylemi yapıyor? lütfen evli ve bekar arkadaşlar tüm yorumlarınızı bekliyorum

Esiniz hakli bu meselede.
Sonucta esiniz olmadan barda ne isiniz var?
Cok istiyorsaniz birlikte cikin.
Üstelik arkadasinizin cok sevdiginiz biri olabilir,
ama esinizle olan özel iliskinizi dahil etmeyin.
Bir fikri varsa lütfen kendine saklasin.
Herkes onun kafasindaki adam olmak zorunda degil.

aynı şeyı eşin yapsa bence hoş karşılamazdın dımı arkadaşım.artık evli derdın.empatı kur derım.eşinle beraber gıt eğlen o tarz yerlere

Belki eski kafalilik gibi gelecek sana.
Fakat arkadasinda bir gariplik var bana gore, kendimle kiyasladigim zaman yani.
Ben nisanliyim ve kismetse Eylul'de evlenecegim.
3 yillik iliskimiz boyunca dahi, ben kendi kafama gore hareket etmem bu konularda.
Yani arkadaslarimla bulusup kahve icmek, cay icmek (gece 12'lere kadar degil tabii ki makul saatlerde) karismaz.
Fakat eger soz konusu bir bar veya konser ise durum farklilasir ve karisir.

Her erkek esini korumak kollamak ister, bu sahiplenme duygusundan kaynaklanir.
Bu konuda sen sanslisin, esin basina birsey gelmesinden, herhangi birinin olmadik bir sekilde musallat olmasindan cekiniyor.
O yuzden izin vermiyor gitmene, kiz kiza yapilabilecek seylerinde bir SINIRI olmali tabii ki.
Birlikte oturup gunduz bulusmak, eger calisiyorsan da her aksam olmasa bile, bir kac zamanda bir arkadaslarinla bir araya gelmen normal. Ama sahsen bende evlendigimde (kac sene evli olursam olayim) her aksam kahve icmeye gider gece 12 de eve donersem esim ile aramda sorun cikacak demektir. Cunku nisanlimin dusuncesi, herseyin bir SINIRINin olmasi!

Bence arkadaslarindan elbetteki uzaklasma, fakat esini de bu kadar yalniz birakma.
Esinin isteklerine kulak vermeni tavsiye ederim, arkadaslardan cok akil veren olur, fakat senin esinle aranda sorun ciktiginda hepsi elini etegini ceker, sorunlarinla basbasa kalirsin :KK34:

Son düzenleme:
Nickdasim :) Bence ikiside normal esin hakli tek basin gondermek istemeyebilir beraber gidin,benim esimde sevmez oyle seyleri...

Arkadasinda hakli bekar oldugu icin garip geliyordur ona:KK14:

Normal anormal diye net bir ayırım yapmak zor.
Herkesin yetişme tarzı,aile yapısı,evinin kuralı ayrıdır.
Bazı erkek,erkek erkeğe eğlenmeye veya sürekli eşini bırakıp kahveye gitmeyi normal görür.Bu da onun gibi birşey.
Arkadaşının eşi sakınca görmüyor olabilir ama seni eleştirmeye hakkı yok.
Sebep sadece kıskançlık veya kısıtlama olmayabilir.
Bazı erkekler,açık fikirli oldukları halde,yalnız kalmayı veya eşlerinin onlarsız eğlenceye gitmesini istemezler.
Arada istisnalar olabilir ama bu kadar saçma sapan keyfi bir sebeple ben de gitmezdim.Üstelik senin çok istediğin bir eğlence bile değilken...

bende bensiz gitmesini istemem tabi. ben eşime hak veriyorum ama dediğim gibi arkadaşım ve çevresi çok yadırgıyorlar bende haliyle çelişkiye düşüyorum biz mi anormaliz diyorum mesela onun eşi izin veriyor hep benimki ise hiç vermiyor.

Herkesin hayati ve yasantisi kendine munhasirdir.
O yuzden esini baskalari ile kiyaslama derim, sonucunda mutsuzlugu sen yasarsin.
Burada onemli olan senin ve esin ile aranda olan iliski.
Sen bu iliskide mutlu isen, esin ile gecirdigin vakitten memnunsan, baskalarini sakin buna dahil etme.
Esin dusuncesinde hakli, bu konuda icin rahat olabilir,
Senin arkadasinin esi ile arasindaki olan iliski normal degil.
Ben sahsen gece 12lere kadar bir yerde olsam ve esim beni umursamasa, ben kendim ariza cikartirim noluyoruz diye.
Ben isterim esim karissin, beni dusunsun... Kisaca beni onemsesin!

Nickdasim :) Bence ikiside normal esin hakli tek basin gondermek istemeyebilir beraber gidin,benim esimde sevmez oyle seyleri...

Arkadasinda hakli bekar oldugu icin garip geliyordur ona:KK14:

nickdaşım :) eşime hak verdin ama ama arkadaşım bekar değil ki oda evli hatta çocuklu :))

İkisinde de bir gariplik yok. Sadece hayat tarzları farklı demek ki. Size eşinizinki doğru geldiğine ve zamanında hayatınızı onunla birleştirmeye karar verdiğinize göre, sizin hayat tarzınızla eşinizinki bir. Bu durumda çevrenin yaşamına bakmadan gönül rahatlığıyla size anormal gelmeyen davranışları yapıp gelenleri yapmamalısınız.

Son düzenleme:
herkesin yaşam tarzı, normalleri aynı olacak diye bir kaide yok.
ona bakarsan bizde eşimle de olsa bara gitmek normal değil.
kimseyle kendinizi kıyaslayıp anormali aramayın. ikisi de bulundukları ortama, kişiliklerine ve yetiştirilme tarzlarına göre normaller.

Son düzenleme:
İkisinde de bir gariplik yok. Sadece hayat tarzları farklı demek ki. Size eşinizinki doğru geldiğine ve zamanında hayatınızı onunla birleştirmeye karar verdiğinize göre, sizin hayat tarzınızla eşinizinki bir. Bu durumda çevrenin yaşamına bakmadan gönül rahatlığıyla size anormal gelen davranışları yapıp gelmeyenleri yapmamalısınız.

ewet doğru tespit. eşimi dinlerim aslında her zaman bişey istemeden önce empati kuruyorum ben olsam izin verirmiydim diye düşünüyorum ona göre soruyorum. ama arkadaşım beni çok sıkıştırır çok ısrar eder eşini ikna et diye. konsere gitmedim diye tavır yapıcak ve konuşmayacak bi süre benimle. hatta eşimin izin vermediğinden dolayı gitmememe rağmen.

herkesin yaşam tarzı, normalleri aynı olacak diye bir kaide yok.
ona bakarsan bizde eşimle de olsa bara gitmek normal değil.
kimseyle kendinizi kıyaslayıp anormali aramayın. ikisi de bulundukları ortama, kişiliklerine ve yetiştirilme tarzlarına göre normaller.

eşimle ben 9 yıldır birlikteyiz ve hiç bara gitmedik eşim sevmez benide götürmez her cins insan var güvenilir yer değil diye. eşimin bu tutumu onlra çok tuhaf geliyor sürekli söylüyorlar bende üzülüyorum eşim kötü biri değil bilmem ne diyorum ama anlamıyolar eşin doğuluya ondan diyolar ne alakası var ki doğulu batılı olakla bunun?

ogut vermek gibi olmasn ama herzaman politikam sudur ki

mutlu ailelerle gorusmek multlulk mutsuz ve sorunlu ailelerle gorusmek mutsuzlk ve huzursuzluk verir ...................... bu bir

benim aile duzenimi bozucak kisilerle gorusmem .............. bu 2

adimlarimi dikkatli atarim esimede bensiz eglenme firsati vericek hareketlerde bulunmammm
senin o arkadaslarinla evine giderekde olsa gece saatinde esin evdeyken gorusmen sacma evinde mutlu mutlu oturan adamida sokaga salicaksinn sonra nasil toparliyayim diye kara kara dusunuceksin
sen evinin icinde kendi mutluluguna bak derim ben esinle mutluluklar ki esin cokkk hakli
bu teklifin yarin sana doner haberin olsun arkadaslariyla bar gitmek isteyen bir kocan olsun istemezsin sanirim ..................

mutluluklarr

bence evlilikte çiftler her yere birlikte gitmek zorunda değil. 2 ayrı birey, 2 ayrı çevre söz konusu. haftada en az 1 kere karı-koca kendi arkadaşlarıyla dışarda eğlenebilmelidir bana kalırsa.

Herkesin iliskisi farklisir.esinin kocasinin izin vermesi sein esininde izin vermesini gerektirmez..arkadaslarinin israrlarini cok yersiz buluyorum..ayrica bundan yillar önce kizkiza eglenmeye giden kumkapida an kizin düstügü durumlari hatirliyor musunuz.Kadinin güzelim kizi katil oldu..hapise düstü..aile dramlari..falan filan.gidilecek yer sonucta ickili yerler..bence arkadaslarina esim izin vermiyor diyecegine ben istemiyorum demelisin..sen esim izin vermiyor deyince sen iytiyorsunda o istemedigi icin gidemiyorsun izlenimi katiyorsun.dolayasiyla esini yanlis dirimlara sokuyorsun..

2 ayrı evli arkadaşımdan örnek vereyim,
biri gece bu saatte ben sıkıldım çıkıcam ikizbalikla gidip kahve içicez şurda burda dese ya da canli müziğe gidicez dese eşi dikkat edin der sadece,
diğeri sadece bize gelebilir, dışarı çıkılacaksa (istanbulda) gündüz tamam ama gece, bar vs gibi durumlara izin vermez.

X